Beonegro Posted February 21, 2022 Share Posted February 21, 2022 (edited) 5 hours ago, wwww said: Vidimo da je u Kini ova pandemija posluzila kao odlican alibi da se bukvalno ukinu sve zive (i onako oskudne) slobode pojedinca i da drzava ima apsolutnu kontrolu nad svojim gradjanima - nema niko da istupi iz zacrtanog Komunistička Partija Kine nema potrebu da poteže bilo kakav alibi za to što odluči da uradi (jer ima monopol nad ispravnim i pogrešnim, monopol nad medijima, monopol sile, a sve to bez ikakve političke odgovornosti i rizika). Uvođenje sistema društveih kredita je odlučeno još 2015., dok je implementacija završena krajem 2019., prije početka pandemije. Vezivanje autoritaritarnih tendencija kineskog režima sa pandemijom je ne samo pogrešno, nego i kontraproduktivno, jer duva vjetar u jedra ljubiteljima čvrste ruke i u slobodnim društvima. Edited February 21, 2022 by Beonegro Link to comment Share on other sites More sharing options...
vilhelmina Posted February 21, 2022 Share Posted February 21, 2022 13 hours ago, Angelia said: Pa zar nismo o tome pricali? …….. Mislim, dobro jutro Kolumbo. ………. Niko vise ne prica kako je Svedska izabrala pogresan put, ti pricas o brojkama u stotinama. Mi imamo problem u milionima. Zato sto je elita odlucila "ovo je dobro za mene". Ne znam da li si primetila, ali citirala si post iz 2020, a odgovaras mi kao da je jucer napisan. Jeste da je na istoj strani kao tvoj odgovor, ali ovaj topic je dugo spavao 😀. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted February 21, 2022 Share Posted February 21, 2022 4 minutes ago, vilhelmina said: Ne znam da li si primetila, ali citirala si post iz 2020, a odgovaras mi kao da je jucer napisan. Jeste da je na istoj strani kao tvoj odgovor, ali ovaj topic je dugo spavao 😀. Pa nisam ti tada odgovorila - topik je spavao, pa sam ga sad videla. Ali prigovor stoji ako si u medjuvremenu promenila misljenje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts