Jump to content

Domaće serije

deez nuts.

Recommended Posts

5 hours ago, Klotzen said:

O seriji se priča još od prošle godine. Trebalo je da počne sa emitovanjem početkom godine ali su pomerili da bi učestvovala ne nekim festivalima. Nigde do emitovanja prve epizode nisam video najavu u kojoj se kaže da je serija fikcija i da nema veze sa stvarnim događajima. Evo trailera s početka godine :

Ja bih pre rekao da je u uvodnoj špici to dopisano baš zato da bi izbegli kritike na odsustvu realnosti. To je onda trebalo reći još prošle godine kada smo prvi put čuli neke konkretne informacije o seriji i kada je krenula montaža. A ne da pumpaju hype da je serija o ubistvu Đinđića i Sablji. Ne ovo je serija o fiktivnim likovima smeštenim u to vreme i tu nema ništa loše samo se to onda tako i predstavi. Mlađi ljudi neće znati šta je fikcija a šta istina i usvojiće veći deo ovoga iz serije za istinu i to je glavni problem ovakve serije.

Pa kao što sam već pominjao, u seriji se dosta indicira da iza ubistva Đinđića stoji DB kao i iza mnogih ubistava pre toga (np. Ibarska magistrala) što je i istina, a pjavljuje se i snimak Šešeljevog govora sa njegovog ispraćaja u Hagu kao indicija da je on dao političku pozadinu ubistvu, što je takođe istina, s toga je meni serija sasvim ok. 

• WOW 1