Skyglider Posted Saturday at 05:15 PM Share Posted Saturday at 05:15 PM 5 hours ago, Klotzen said: O seriji se priča još od prošle godine. Trebalo je da počne sa emitovanjem početkom godine ali su pomerili da bi učestvovala ne nekim festivalima. Nigde do emitovanja prve epizode nisam video najavu u kojoj se kaže da je serija fikcija i da nema veze sa stvarnim događajima. Evo trailera s početka godine : Ja bih pre rekao da je u uvodnoj špici to dopisano baš zato da bi izbegli kritike na odsustvu realnosti. To je onda trebalo reći još prošle godine kada smo prvi put čuli neke konkretne informacije o seriji i kada je krenula montaža. A ne da pumpaju hype da je serija o ubistvu Đinđića i Sablji. Ne ovo je serija o fiktivnim likovima smeštenim u to vreme i tu nema ništa loše samo se to onda tako i predstavi. Mlađi ljudi neće znati šta je fikcija a šta istina i usvojiće veći deo ovoga iz serije za istinu i to je glavni problem ovakve serije. Pa kao što sam već pominjao, u seriji se dosta indicira da iza ubistva Đinđića stoji DB kao i iza mnogih ubistava pre toga (np. Ibarska magistrala) što je i istina, a pjavljuje se i snimak Šešeljevog govora sa njegovog ispraćaja u Hagu kao indicija da je on dao političku pozadinu ubistvu, što je takođe istina, s toga je meni serija sasvim ok. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krava kaze mu Posted yesterday at 01:59 PM Share Posted yesterday at 01:59 PM (edited) Iako se ne moze sporiti da svako moze da pravi svoju seriju kako hoce malo je cudno da ceo dogadjaj nije imao dovoljno materijala pa se moralo posezati za ovim krajnje diskutabilnim kreativnim dodacima. Edited yesterday at 02:03 PM by Krava kaze mu 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted yesterday at 06:44 PM Share Posted yesterday at 06:44 PM Koliko epizoda ima serija uopšte? I kad se epizode pojavljaju na Max platformi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted yesterday at 07:35 PM Share Posted yesterday at 07:35 PM 48 minutes ago, Drug Crni said: Koliko epizoda ima serija uopšte? I kad se epizode pojavljaju na Max platformi? Osam epizoda, posle košarke ide poslednja. Na Max-u obično u utorak. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoss Posted yesterday at 08:51 PM Share Posted yesterday at 08:51 PM 6 hours ago, Krava kaze mu said: Iako se ne moze sporiti da svako moze da pravi svoju seriju kako hoce malo je cudno da ceo dogadjaj nije imao dovoljno materijala pa se moralo posezati za ovim krajnje diskutabilnim kreativnim dodacima. Zakuvalo se u sedmoj, ziv nisam da vidim kako ce sve da zavrse u 45 minuta. Ja sam mislio da ima 10 epizoda btw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan81888 Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago Šojić nosi pancir, novinarka pod zaštitom policije ne nosi pancir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyglider Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago Zanimljiva poslednja epizoda, sviđa mi se što su prikazali Jočića u negativnom svetlu kao i Radeta Bulatovića , da , ovo je nelogično sa novinarkom kako ne nosi pancir kad izlazi napolje a čuva je BIA ali dobro moralo je radi teatralnosti. Generalno dobra serija, ja sam zadovoljan. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago Dakle kriv je Koštunica, odnosno njegovi ljudi. Kriminalan scenario. SPS i Radikali čisti kao suza. Sa filmske strane ova novinarka je prilično neubedljiva ostale glavne uloge su dobre. Kod sporednih uloga je bilo više propusta no to je manje bitno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago 12 minutes ago, Klotzen said: Dakle kriv je Koštunica, odnosno njegovi ljudi. Kriminalan scenario. SPS i Radikali čisti kao suza. Sa filmske strane ova novinarka je prilično neubedljiva ostale glavne uloge su dobre. Kod sporednih uloga je bilo više propusta no to je manje bitno. Koliko god se krilo iza "umetničke slobode" serija ima nekakve poruke za široke narodne mase. Umetničke slobode su OK ali mislim da im nije mesto u tumačenju istorijskih dogadjaja. Slažem se s tobom da nedostaju Socijalisti i ovi koji su bili stava "Ako Djindjić preživi, Srbija neće". Tu nedostaju novinari, čitava armija, koja je podgrejavala ovu tezu. Složio bih se i sa Veruovićem, čovekom koji je najviše provodio vreme sa Zoranom, da u politčkoj pozadini ubistva nedostaju i ljudi iz njegovog bliskog okruženja koji su "kidnapovali" istinu i pokušavali da se samoproglase kao jedinim i autentičnim nastavljačem "Zoranovog puta"....Istina je ipak sadržana u poslednjoj sceni serije kada Bandović drži zdravicu. (tu se slažem sa Ostojićem, bivšim glanom GSS i sada novinarom TANJUG TV)....Srbija se nakon Zoranovog ubistva vratila nekoliko godina unazad i nastavila da baulja neznajući gde će. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyglider Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 2 hours ago, Klotzen said: Dakle kriv je Koštunica, odnosno njegovi ljudi. Kriminalan scenario. SPS i Radikali čisti kao suza. Sa filmske strane ova novinarka je prilično neubedljiva ostale glavne uloge su dobre. Kod sporednih uloga je bilo više propusta no to je manje bitno. Nisu čisti kao suza, u drugoj epizodi nakon atentata na Đinđića ima scena u kojoj novinarka gleda snimak Šešeljevog govora na ispraćaju u Hag u kojem negativno govori o Đinđiću i indicira na potiencijalno ubistvo i kapira da postoji politička pozadina ubistva. A nerealno je bilo očekivati pominjanje Dačića i SPS-a ili bilo kog od aktuelnih vlastodržaca u seriji koji sponzoriše i emituje RTS. To možda kad N1 bude pravio seriju o ubistvu Đinđića. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago Poslednjih godina je nastala manija nekvalitetnih pisaca serija i filmova da svoje neznanje uvijaju u oblande. Do pre neko doba su pisali serije, nudili ih producentskim kućama, ove ih škartirale kao nekvalitet i to je to. Onda su se dosetili da svoje bućkuriš serije uviju u nešto što je poznato i popularno, bilo da su to stvarni istorijski ljudi i događaji ("The Crown", "Sablja") ili poznata literatura ("Rings of Power", "Witcher"), tako što pokupe iz predloška imena i neki okvir i ubace u nešto svoje što sa predloškom nema nikakve veze. A producenti znaju da je taj njihov scenario pussy smoke, ali da će hajp predloška da donese gledanost i pare, pa puštaju to u etar. Da bi se odbranili od opravdane kritike da njihovo sočinenije blage veze sa predloškom nema, u blažoj varijanti zalepe na početak nešto tipa "inspirisano tim i tim..." i vade se na umetničku slobodu, a u u goroj varijanti natrpaju seriju manjinama i LGBT sadržajem pa na svaku kritiku odgovaraju različitim -izmima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volter Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Ovi koji su pravili seriju pričali su jednu priču pre emitovanja, sada neku drugu priču. Ako si želeo ozbiljno da se posvetiš ovakvoj priči, onda nema kompromisa. A priča je takva da zahteva ozbiljnost, čak i godine istraživanja. Ovo je nekako sve nabacano, zbrzano, čak je u drugoj polovini serije mnogo i fikcije jer izgleda da ni sami autori nisu znali šta hoće. Kada seriju posmatramo kao fikciju, okej, zanimljiva je, nije dosadna. Al definitivno jednom sam je pogledao i više ne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts