Dragan Posted July 9, 2023 Share Posted July 9, 2023 We need more EU workers, admits leading Tory Brexiter George Eustice, the former environment secretary, is calling for a reciprocal visa scheme so that under-35s can work across the EU and Britain A leading Tory Brexiter on Sunday calls on ministers to reopen the UK’s borders to tens of thousands of young workers from EU nations in order to tackle acute post-Brexit labour shortages that he says are driving up inflation. In an extraordinary admission of the failures of immigration policy since the UK left the EU, former Tory environment secretary George Eustice said Rishi Sunak’s government should begin bilateral negotiations with EU nations immediately, with a view to offering young Europeans under 35 the right to two- year visas to work in this country. A Different Bias Outside Views - Brexit and other bad ideas Link to comment Share on other sites More sharing options...
erwin Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Link to comment Share on other sites More sharing options...
erwin Posted December 5, 2023 Share Posted December 5, 2023 Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted December 15, 2023 Share Posted December 15, 2023 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted January 22 Share Posted January 22 (edited) Tata Steel najavljuje planove za ukidanje 2800 radnih mjesta u najvećoj željezari u Velikoj Britaniji Edited January 22 by Dragan Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted January 24 Share Posted January 24 On 1/22/2024 at 10:14 AM, Dragan said: Tata Steel najavljuje planove za ukidanje 2800 radnih mjesta u najvećoj željezari u Velikoj Britaniji To je valda plan. Pozatvarati svoje i zavisiti od Kine. Zasto? Ne znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeanMachine Posted February 4 Share Posted February 4 Nov nosac kraljica Elizabeta se pokvario uoci najvecih nato vezbi, trebao je da bude jedan od glavnih brodova na istima: https://www.telegraph.co.uk/news/2024/02/04/royal-navy-aircraft-carrier-cancels-sailing-propeller-issue/ Kvar izgleda isti ko sto je ranije bilo kod princa od Velsa. Inace svaki od nosaca ih je kostao 3 milijarde funti, a cini mi se da nemaju para za opremanje princa od Velsa avionima ali je skuplje da ga konzerviraju pa se koristi pre svega za obuku zbog cega ne mogu njega da posalju... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted February 5 Share Posted February 5 Princ ima avione i operativan je. Trebao je da ide da zameni nosač Ajzenhauer koji tuče Hute trenutno. No piše u tvom tekstu da ide umesto QE na tu vežbu pa možda na kraju i ne ode na bliski istok jer će trebsti da patrolira severnim morem. Pretpostavljam da će QE morati u dok a to znači par meseci out. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted February 15 Share Posted February 15 ...oko ovoga se vodi polemika da li je sadiq khan napravio gaf ili se pretvarao da je napravio: Speaking about allegations of antisemitism in the party, Khan said: "As far as I'm concerned that sort of language isn't acceptable. And it certainly isn't acceptable in a party like mine that is proud to be both anti-racist but also antisemitic." ...kasnije se ispravio ali receno je receno. a komentari su duhoviti -never a truer word coming from khan -It wasn't a gaffe, he was telling the truth -Freudian slip there, Khan? itd. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted July 5 Share Posted July 5 Ocekivan raspad konzervi. Jedva do stotke dobacili. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted July 5 Share Posted July 5 Slusao sam i Sunaka i Starmera, prosto mi je nerealno kakva dva lepa i pomirljiva govora su dali, kao neka paralelna realnost u 2024, iako bi trebalo da bude savrseno normalno. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted July 5 Share Posted July 5 1 hour ago, McLeod said: Slusao sam i Sunaka i Starmera, prosto mi je nerealno kakva dva lepa i pomirljiva govora su dali, kao neka paralelna realnost u 2024, iako bi trebalo da bude savrseno normalno. Starmer.....to beše ono govance što je bio pravni zastupnik Hrvatske u Hagu protiv Srbije po tužbi za genocid ? Sve lepše od lepšeeg.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted July 5 Share Posted July 5 43 minutes ago, Constantin said: Starmer.....to beše ono govance što je bio pravni zastupnik Hrvatske u Hagu protiv Srbije po tužbi za genocid ? Sve lepše od lepšeeg.... Ne, to je advokat koji radi svoj posao. A ne bi se toga danas setio, da nisi procitao na Informeru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted July 5 Share Posted July 5 2 minutes ago, deez nuts. said: Ne, to je advokat koji radi svoj posao. A ne bi se toga danas setio, da nisi procitao na Informeru. Ajd ne ....... ......al ga je uradio, mislim taj svoj posao, svaka čast....nema pojima, kao ti sa Informerom Inače za vas, što čitate samo poslednju stranicu topika i najbolje sve znate, eno gore erwin je već retwittovao Starmera.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted July 11 Share Posted July 11 Nigel Farage je konacno uspeo da udje u parlament, a njegova Reform UK ce imati ukupno 5 poslanika. Interesantno da ta partija nije imala mnogo vise glasova od UKIP 2015. 4 miliona sada naspram 3,8 tada, ali su se koncentrisali u par izbornih jedinica (Boston & Skeggnes, Ashfield i jos par). Ono sto moze da doprinese raspirivanju pokreta za promenu izbornog sistema je nenormalan broj mesta koji su osvojili Labour UK sa samo 2% vise od 2019. Imaju 411 mesta od 630 (bez NI) sa 33,8%. Konzervativci bi mogli da podrze PR ili neku verziju istog jer Reform UK ne ide nigde, a samim tim nista od povratka plavih na vlast. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted July 17 Share Posted July 17 On 7/11/2024 at 7:25 PM, goldberg said: Nigel Farage je konacno uspeo da udje u parlament, a njegova Reform UK ce imati ukupno 5 poslanika. Interesantno da ta partija nije imala mnogo vise glasova od UKIP 2015. 4 miliona sada naspram 3,8 tada, ali su se koncentrisali u par izbornih jedinica (Boston & Skeggnes, Ashfield i jos par). Ono sto moze da doprinese raspirivanju pokreta za promenu izbornog sistema je nenormalan broj mesta koji su osvojili Labour UK sa samo 2% vise od 2019. Imaju 411 mesta od 630 (bez NI) sa 33,8%. Konzervativci bi mogli da podrze PR ili neku verziju istog jer Reform UK ne ide nigde, a samim tim nista od povratka plavih na vlast. To je zaista nenormalno, za mene je nenormalan i izborni sistem u Francuskoj, nije nekako normalno da the winner take that all. Yebavas se da ides neprestano da biras, tvoj kandidat ima samo tri glasa manje od dobitnika i tvoj glas ide osobi koju nikad u zivotu ne bi birao. To stvara i frustraciju kod biraca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted July 17 Share Posted July 17 59 minutes ago, Selina said: To je zaista nenormalno, za mene je nenormalan i izborni sistem u Francuskoj, nije nekako normalno da the winner take that all. Yebavas se da ides neprestano da biras, tvoj kandidat ima samo tri glasa manje od dobitnika i tvoj glas ide osobi koju nikad u zivotu ne bi birao. To stvara i frustraciju kod biraca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted July 17 Share Posted July 17 2 hours ago, Selina said: To je zaista nenormalno, za mene je nenormalan i izborni sistem u Francuskoj, nije nekako normalno da the winner take that all. Yebavas se da ides neprestano da biras, tvoj kandidat ima samo tri glasa manje od dobitnika i tvoj glas ide osobi koju nikad u zivotu ne bi birao. To stvara i frustraciju kod biraca. Takav sistem pogoduje velikim koalicijama u levom i desnom centru i regionalnim partijama, proizvodi stabilne vecine sa nekih 35-40% glasova, ali je ekstremno nereprezentativan. Na primer, partija A moze da osvoji oko 40% glasova rasporedjenih ravnomerno skoro svuda. Partija B osvoji 20% glasova na severu zemlje i sve izb.jed. tamo, partija C 20% u centralnim predelima i sve izborne jedinice tamo i partija D 20% glasova na jugu zemlje i skoro sve izborne jedinice tamo. Rezultati su sledeci: B 21,8% 250 mandata C 20,7% 222 mandata D 17,5% 178 mandata A 40% 0 mandata 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maharaja Posted July 17 Share Posted July 17 3 hours ago, Selina said: To je zaista nenormalno, za mene je nenormalan i izborni sistem u Francuskoj, nije nekako normalno da the winner take that all. Yebavas se da ides neprestano da biras, tvoj kandidat ima samo tri glasa manje od dobitnika i tvoj glas ide osobi koju nikad u zivotu ne bi birao. To stvara i frustraciju kod biraca. Meni je first past post najbolji mogući sistem, i zahvalan sam što živim u njemu. Ako moj kandidat izgubi, MP koji dobije moju izbornu jedinicu je i dalje moj MP, i pretstavlja mene u parlamentu. Imenom i prezimenom (a ne nekim procentom i partijom), sa adresom gde mogu da nađem njegovu kancelariju, i kontaktom da mogu da nađem njega lično. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted July 17 Share Posted July 17 1 hour ago, Maharaja said: Meni je first past post najbolji mogući sistem, i zahvalan sam što živim u njemu. Ako moj kandidat izgubi, MP koji dobije moju izbornu jedinicu je i dalje moj MP, i pretstavlja mene u parlamentu. Imenom i prezimenom (a ne nekim procentom i partijom), sa adresom gde mogu da nađem njegovu kancelariju, i kontaktom da mogu da nađem njega lično. U Nemackoj je kao neka kombinacija direktnih mandata i ovih sa liste partija, ali je i to sviranje uz bubanj. Ja ne bih znala i ne znam uopste i koga biram i gde se taj nalazi, zaokruzim neko ime i partiju koju biram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted July 18 Share Posted July 18 21 hours ago, Maharaja said: Meni je first past post najbolji mogući sistem, i zahvalan sam što živim u njemu. Ako moj kandidat izgubi, MP koji dobije moju izbornu jedinicu je i dalje moj MP, i pretstavlja mene u parlamentu. Imenom i prezimenom (a ne nekim procentom i partijom), sa adresom gde mogu da nađem njegovu kancelariju, i kontaktom da mogu da nađem njega lično. I kad bude izbor izmedju kandidata koji je bio vredniji kao MP, a ne predstavlja tvoje politicke stavove i drugog kandidata koji je lenj, ali predstavlja tvoje politicke stavove ti glasas za koga? FPTP je prevazidjen sistem koji treba da se zameni nekim sistemom koji odgovara raspolozenju biraca. Pa vec sad u UK ljudi ne glasaju za individualne poslanike nego za partije. Tako postoje izborne jedinice koji stalno glasaju za Laburiste, neki koji stalno glasaju za Konzervativce, a Reformisti su pobedili bas tamo gde je ogromno antievropsko raspolozenje. Nema to veze sa poslanikom koji brine o svojoj izbornoj jedinici, za to treba da sluze lokalne vlasti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maharaja Posted July 18 Share Posted July 18 Ingerencije lokalne vlasti su potpuno drugačije od ingerencije mog predstavnika u parlamentu. I njihov razlog postojanja je potpuno drugačiji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted July 19 Share Posted July 19 19 hours ago, Maharaja said: Ingerencije lokalne vlasti su potpuno drugačije od ingerencije mog predstavnika u parlamentu. I njihov razlog postojanja je potpuno drugačiji. Ali tu ne bi smelo da bude "potpuno drugacije". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 19 Share Posted July 19 (edited) 1 hour ago, Selina said: Ali tu ne bi smelo da bude "potpuno drugacije". Eh, ali Magna Charta Libertatum, kao i Declaration of independence su bile potpuno drugacije u odnosu na parlamentarnu volju svog vremena, pa? Edited July 19 by Kronostime Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maharaja Posted July 19 Share Posted July 19 5 hours ago, Selina said: Ali tu ne bi smelo da bude "potpuno drugacije". Zašto ne bi? Bave se potpuno drugačijim problemima. U lokalne vlasti biramo odbornike, opet direktno, imenom i prezimenom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts