Jump to content

Strane lige izvan liga "petice"

Recommended Posts

Posted

Rekao bih da je i u našoj ligi neaktivan i slabo se kreće. Po sećanju, u Kruševcu je igrao od početka i bio najmanje zapažen na terenu. Ima veći potencijal od Trife ali tek treba da ga pokaže. 

Posted (edited)
21 hours ago, Мџе said:

Brate navodiš mi transfere od pre 10+ godina. Šta ima više u momčadi (nisam razumeo)?

Partizan se raspadao i opet nije mnogo daleko od Hajduka u transferima i da su prodali Vanju kako treba, verovatno bi bili jednaki. Ali ne pričam o tome već o novom putu koji je Partizan preuzeo gde sa mladim igračima kao nosiocima i dobrim trenerom koji gura napadački model igre, gradi novi identitet. Uz dobar skauting koji imaju od ranije mogu brzo da se dignu. Nesumnjivo mi je da veće prodaje za njih dolaze.

U Hajduku mnogo toga nema i za uložen novac njihovi rezultati su očajni kao i generalno atmosfera oko kluba. Dosta ovih stvari koje pišeš nisu povezane za moj prvi post kao recimo ove kvazi brojke sa TM-a o vrednosti igrača.

Navodim kakvo je stvarno stanje. Ne kakvo bi ja htio da je stanje. A iz koje godine smiju bit transferi? Ismajli 2020., Ohandza 2018. Najbolje iz budućnosti. Hajduk će kroz +5 godina igrati finale Konferencijske lige jer će proizvesti odlične igrače i prodati ih za 50M svakog, i onda će kupit još bolje, ali jeftinije strance, i biti će Dinamu na 2-3 boda.

21 hours ago, Tex_Willer said:

Potencijalna pfk prodaja za 15m je Andrej Kostic koji je trenutno samo 100k na tm, za pfk on bas nije merodavan, a evo i iz Zvezde ode dečko za 15m koji je 1m na tm( nikako ne upoređujem moć prodaje Zvezde i Partizana).

Hrgovic iz Hajduka je vrlo zanimljiv igrac, svidja mi se sto mu se pružila sansa ispred Melnjaka i Diala, biće on fin bek za budućnost Hrvatske.

Moje glavno pitanje je gde su praktično svim Hr klubovima klinci od 17 18 19g, Dinamo nikog nema u užoj rotaciji, nije mi realno da vi nemate talente, tu ste iznad nas debelo( doduše u Srb se i veštački guraju igraci, npr Ugresic iz Partizana klasican primer, dok nije mi jasno zašto Bogdan Kostic vise ne igra a ima top u nozi plus je 07g).

Vidim da fino poznaješ tematiku, možeš li mi reci kakav je potencijal Partizanovih klinaca 08 i pre svega 09g, to 09 mi bas deluje moćno, od stopera Marinkovića, preko Pecenicica, Milvuda i u špicu mašine Zdjelarica.

Zato što kad se prvak odlučuje u zadnjem kolu, igrači od 17 godina nemaju što radit na terenu. Ali uvijek ima iznimaka. Durdov iz Hajduka, Vušković iz Hajduka, Zvonarek iz Belupa, Varela iz Dinama, iz Lokomotive ih ima par, iz Osijeka par.....

Edited by Bugl Khan
Posted
On 9/2/2025 at 9:41 PM, Tex_Willer said:

Potencijalna pfk prodaja za 15m je Andrej Kostic koji je trenutno samo 100k na tm, za pfk on bas nije merodavan, a evo i iz Zvezde ode dečko za 15m koji je 1m na tm( nikako ne upoređujem moć prodaje Zvezde i Partizana).

Ako govoriš o Veljku Milosavljeviću, njemu vrijednost na TM nije apdejtana. Dečko je prodan 1.09.2025 a vrijednost stoji od 01.06. 2025. Kladim se da kada mu promjene vrijednost, da će nova biti 10M+.

Posted
13 hours ago, Bugl Khan said:

Navodim kakvo je stvarno stanje. Ne kakvo bi ja htio da je stanje. A iz koje godine smiju bit transferi? Ismajli 2020., Ohandza 2018. Najbolje iz budućnosti. Hajduk će kroz +5 godina igrati finale Konferencijske lige jer će proizvesti odlične igrače i prodati ih za 50M svakog, i onda će kupit još bolje, ali jeftinije strance, i biti će Dinamu na 2-3 boda.

Zato što kad se prvak odlučuje u zadnjem kolu, igrači od 17 godina nemaju što radit na terenu. Ali uvijek ima iznimaka. Durdov iz Hajduka, Vušković iz Hajduka, Zvonarek iz Belupa, Varela iz Dinama, iz Lokomotive ih ima par, iz Osijeka par.....

Razumem za top klubove, ali zašto Istra nebi mogla nekog gurati sa 17 18g, jer ipak u njima je zarada a talenta vi sigurno imate.

Takodje aj 17 18g jeste bas malo, ali nema ni igraca od 20g u Dinamu, sem stranca stopera, svi drugi koliko vidim 22+ imaju, to mi je baš nerealno iskreno.

Takodje Hajduk je imao onu top generaciju juniora koji su igrali finale ls za mlade, koliko njih je trenutno u klubu?

Ne kažem da cena Milosavljevica neće porasti, pogotovo nakon prodaje za taj novac, ali isto tako i pfk klincima će cena da raste, vec sad imaju se ponude od 5m za pojedine igrace, dok cena Kostica je oko 10m trenutno.

Evo gledam sad Hajduk juri desno krilo, a tu ti je ipak Durdov top prospekt plus Bamba, a pritom klub ne igra Evropu.