Jump to content

Strane lige izvan liga "petice"

Drug Crni

Recommended Posts

1 hour ago, Drug Crni said:

Jel preuzeo Dinamo?

Da.

On 9/16/2024 at 10:13 PM, Charles De Ketelaere said:

Od stranaca ne bih mogao da kažem baš omraženi, ali CR7 baš ne gotivim oduvek, iako poštujem greatness, Antony se podrazumeva, Lovren mi je bio onako antipatično prgav, Emiliano Martinez mi je isto prvoklasni šaban, Diego Costa je uglavnom igrao za ekipe koje su protivotrov favoritima pa sam mu gledao kroz prste. U eri Pep-Mou Barsa mi je imala tih nekoliko šabana ali i tu poštujem greatness. Busquets ima facu baš klasičnog prevaranta licimura ali je majstor.

FIFA ga je suspendirala zbog šabanluka

• 2 weeks later...

Da malo osvežimo temu ...

Danas Basel tukao YB i opet ih zakovao za dno tabele ....

RB dezintegrisan od strane Šturma 5:0 ...

Obadva tima su do skoro bili prilično dominantni u svojim ligama, ovu sezonu su počeli prilično kilavo ....

Kuka se kako je prijelazni rok loše odrađen, pogotovo ulazni transferi. Nije izvana dovedeno pravo desno krilo. Krilo koje bi bilo pojačanje za Hajduk. Jer u HNL-u ti je taj profil igrača bio ili nedostupan, ili preskup. Onda je Gattuso primjetio da ima neke kvalitete i u Hajdukovoj mladosti.

Bruno Durdov, 16 godina:

https://youtu.be/oJ8X_7flsSM?t=175

https://youtu.be/jOLbF1FIcO8?t=143

1 hour ago, bergkamp bcd said:

Rijeka u prvih 9 kola primila samo jedan gol, da li je to neki rekord u HNL?

Mislim da bi čak i mogao bit. Ne znam na pamet, ali 1 gol u 9 kola je stvarno malo. možda Dinamo pod Bjelicom prvi mandat. U 90ima sumnjam da je netko uspio jer je liga bila stvarno jaka tada (velik broj talentiranih igrača je došao iz BiH). Tad su igrači iz Varaždina, Osijeka, Rijeke, Marsonije, Zagreba, Dragovoljca... bez problema išli u Lige 5, ili u klubove tipa Fenerbahce, Besiktas, Club Brugge, Standard Liege, Sporting Lisabon....
Ovako kad razmišljam, čini mi se da bi mogao bit rekord.

• Like 1

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Niko nije ispratio proslo kolo u Superligi Hrvatske, ostase i Hajduk i Dinamo bez dva boda protiv Istre i Gorice.

I sad treba da poredimo tu ligu i nasu, u nasoj je samo Mladost uzela bodove ucesniku LS, u Hrvatskoj su Dinamo pobedili i Osijek i Slaven Belupo, a neporazeni ostali Rijeka, Istra i sad Gorica.

Hajduk je dosta bolji od Partizana, ovi drugi vezase pet pobeda (jedino ih Radnicki muci) i imaju samo bod manje od Hajduka u njihovoj ligi.

Nece ni skracivanje lige nesto promeniti jer u nasoj ligi nema kluba kao sto je NK Osijek (odlican novi stadion, jak tim), imamo TSC koji je iz nedodjije, ima mali stadion i nema potencijal za ista vise od jedne do dve sezone u vrhu, pa onda ispadnu iz Evrope i tako u krug. Nemamo ni Rijeku ili Istru koji imaju svoj regionalni smek, imamo Vojvodinu, Radnicki N i Radnicki K koji igraju na nefunkcionalnim stadionima, sluze za pranje para i niko se cak ni ne pita da li ti klubovi zasluzuju da makar jednu sezonu provedu na 1. ili 2. mestu.