Jump to content

Total War igre


Recommended Posts

Igrao sve osim poslednje instalacije (ako pricamo o istorijskim naslovima, Warhammer i te Warcraft varijante u strateskim igrama prezirem). Hiljade sati provedene uz TW fransizu, uglavnom uz veliko uzivanje. 

 

Nazalost, poslednji naslovi su uglavnom praceni teskim bagovima i battle management bukvalno nimalo nije unapredjen, stavise. Rome 2 je postao moguc za igranje bukvalno tek posle tamonekog po redu patcha koji je dosao mesecima kasnije i opet je bio neoprostivo obican. 

 

Shogun 2 je odmah tu uz Medieval 2 i prvi Rome, ali ima problem sa raznovrsnoscu jedinica, tj. distinktivnoscu frakcija - izuzev razlicitih campaign bonusa, sve je isto kod svih klanova, plus su nekoliko klanova potpuno neshvatljivo ostavili unplayable (Imagawa, Asakura, Ouchi, Asai...), a ubacili neke vestacki napravljene i nepostojece (Hattori) ili nedovoljno znacajne da opravdaju da budu odmah playable (Date). Svejedno, sto se tice mehanike, bitaka, kampanje, izazovnosti za postizanje krajnjeg objektiva verovatno most polished TW igra ikad.

 

Napoleon jeste bio dosadnjikav, ali da budem iskren ni Empire me nije doticao, nekako je vise vukao na Europa Universalis nego na klasicnu TW igru.

 

Sad je najavljen novi saga naslov - Troy sto je za mene +milion. E sad kako ce izvesti sve i kakav proizvod cemo dobiti, to je vec drugo pitanje. U poslednje vreme ne daju bas puno razloga za optimizam glede novih instalacija (dobro, Thrones of Britannia je sasvim ok).

Edited by SteveFrancis#3
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Apsolutno se slažem. Mislim da je game engine recimo mtw2 morao biti u upotrebljen u smislu nekog Grčkoj gameplayea, sto naravno nije ucinjeno, nego se preslo na ETW i otuznog Napoleona. 

Igre pocinju da lice na Paradoxove iz nekog razloga. 

Meni je omiljeni mtw2 i sada cu vrv traziti neki greek mod... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Rekao bih da svi totalvorovci sirom globusa cekaju taj Medieval 3 ko ozebo sunce. Meni to svakako nije omiljeni time setting (nije cak ni u top3), ali je tesko naci bilo koji drugi koji pruza vise mogucnosti. Istorijski tacnija mapa i raspored frakcija, plus dotezanja nekih stvari (npr. manje gimmicky stvari kao sto je izbor za papu, gde se izabere tvoj kardinal i nakon toga vise nemas nikakvu kontrolu nad njim niti uticaj na papsku drzavu, nego jos nakon toga kad jos malo ojacas posalje krstaski pohod na tebe lolz; produbljivanje toga i davanje konkretnih i realisticnih posledica takvim dogadjajima bi ucinilo bas mnogo na podizanju kvaliteta igre), ubacivanje ove slozene diplomatije koja postoji u Three Kingdoms (iako nisam igrao, pogledao sam dosta videa na yt) i na kraju (ne i najmanje bitno, naravno) potpuni restart in-battle menadzmenta, sto ce reci mnogo vise opcija napada, formacija, velicine i kontrole jedinica, kao i daleko bolja/realnija mehanika i outcome pri sudaru razlicitih tipova jedinica.

 

Licno bih jednako koliko i Medieval 3 voleo videti i neki Bronze Age naslov, znaci Vavilon, Egipat, Sumer-Akad, Asirija, Huriti, Hetiti...ili anticku Grcku (ne ovu epsku, homerovsku koju sada prave u okviru sage //iako ni protiv nje nemam nista protiv, stavise, sa nestrpljenjem je ocekujem// vec polise iz klasicnog perioda) ili pak renesansnu Evropu koja doduse moze da se pojavi i kao ekspanzija za Medieval 3, ali moze biti i samostalan naslov jer se prethodni (Medieval i Empire) tog perioda doticu tek ovlas ili na samom njegovom pocetku ili na samom kraju.

Edited by SteveFrancis#3
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jbg meni je Attila sa instaliranim Radius modom vrh...

Huni su podeljeni na tri frakcije i imaju svoje oblasti gde su naseljeni ,dodato podosta novih jedinica,narocito za frakcije koje su u "tanke" sa njima u orginalnoj igri...

Inace generalno nevezano za igru mi je omiljen  taj deo istorije kasne antike i ranog srednjeg veka...

Licno bi voleo da TW izbaci neku igru koja bi se odvijala negde izmedju XVI i XVIII veka sa fokusom na Evropu i opcijom kolonija nesto slicno kao u Empire....

 

58 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

i (npr. manje gimmicky stvari kao sto je izbor za papu, gde se izabere tvoj kardinal i nakon toga vise nemas nikakvu kontrolu nad njim niti uticaj na papsku drzavu, nego jos nakon toga kad jos malo ojacas posalje krstaski pohod na tebe lolz;

Ranis ga,pojis ga,skolujes ga,a on ti objavi krstaski rat....🤣

Edited by mare80
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Nisam ga igrao. 

Bome ja počeo opet da pikam Rtw1, tj probao opet i 2ku ali brt krug traje 3,4 minuta, nmg ja to. 

Udavi. 

Uzeo keca opet, sa Grcima, milina... Podavio Egipćane, ostali im Alexandria, Memfis i par gradova na istoku sto su uzeli Seleucidima, ali su mali gradovi.Ja imam na BI Damask, Jerusalim i Antiohiju. 

Poslao pola staka Spartanaca sa mixom hopilta i pelistasa medjutim ofuljali me u delti Nila, kod Alexandrie, sada malo mirujem😂

U Grčkoj i na Siciliji klasično rokanje sa Rimom, kada budu Marijeve reforme, biće čupavo.

U maloj Aziji držim Sard, Halicarnassus, Pergam i Nicomediu, nisam jos uzeo glavne gradove Mazaku i Sinop. I ne želim da se ne bih rokao sa Jermenima. 

Na moru sam neprejebiv.

Edited by JohnnyDragon
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

MTW II

 

Sa Osmanlijama i početnim herojem, odn. sa sultanom Mehmedom pokupim mercenary horse cavalry (čini mi se 4-5 jedinica može max) odmah od prvog kruga krenem sa osvajanjem jer su od frakcija, pobunjenici i Vizantija samo na Balkanu a Mađari dok se konsoliduju, ja sam već osvojio ključne centre. Vizantija ima slabe jedinice pešadije i zato nemaju šanse pred turskim horse archerima. Osvojim Carigrad, Solun, Sofiju, Budimpeštu i Zagreb. Sve osvojene gradove porušim zbog para ali time istovremeno ostavim scorched earth čime Vizantincima i Mađarima ostaje večnost da obnove i izgrade makar jedinice srednje klase. Bitno je da se od Zagreba napravi i razvija citadela a ne grad, zbog jačih jedinica. U Zagrebu se utvrđujem i tu vodim proxy ratove sa hrišćanima dok na Bliskom Istoku i Maloj Aziji razvijam gradove i čekam invazije Mongola i Timurida. Pored Jerusalima i Antiohije, od gradića Damaska i Aleppa napravim citadele kako bi odatle regrutovao vojsku za odbranu od krstaških pohoda koji neminovno dolaze istovremeno sa Mongolima. Njih dočekujem na reci kod Bagdada ako se tu pojave, a ako se pojave malo severnije onda je lakše da se konsolidujem i branim od opsade Antiohije, odn. pustim Mongole da opsednu grad jer ako ih pobedim onda gube sve jedinice a porazima na otvorenom ostane im dosta preživelih. Kada se pojavi barut, onda je lakše sa musketirima. Takođe, uvek mi je otvoren džihad kako bih pljačkao sa jednim ili dvojicom heroja po Evropi, čak i ne jurim da ispunim svetu misiju, važno je da sam prisutan u Evropi zarad pljačkanja i para.

 

Kada igram sa hrišćanima, obavezno odmah pokrenem krstaški pohod ka Jerusalimu, napravim alijansu sa Vatikanom, kako bih bio u milosti kod pape i izbegao ekskomunikaciju u slučaju da mu se ne sviđa moja taktika da napustim evropsko tlo i novi glavni grad osnujem u Jerusalimu. Ovo radim zato što kada je Jerusalim osvojen, on dodaje stalnih 15% bonusa reda i mira u svim settlementima čime može da se drži visok porez nad građanima i puni državna kasa. Nekad stignem da eliminišem Egipat i Osmanlije pre invazija Mongola, ali nije strašno i kada su oni još prisutni jer sam ih oslabio svojim proširivanjem na jug i u Maloj Aziji. Dok se Evropa međusobno bori, za to vreme moja frakcija (Nemci ili Francuzi) se razvije pre njih i sa pojavom baruta i Novog sveta, već sam u ogromnoj prednosti.

 

Od frakcija biram Nemce uglavnom jer imaju građevine poput Printing Press-e što dodaje law bonus i više prihode u gradovima. Što se tiče borbi uživam kada me Timuridi opsedaju a moji turski naffatuni sa zidina razbijaju njihove ratne slonove koji ubrzo krenu u running amok i ubijaju svoje saborce u opštem metežu i krkljancu.

 

Edited by Ryu
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Auu ljudi, ko voli srednji vek i ima Medieval 2 total war, obavezno probajte mod Bulat steel 2.5,  a izašao je i Tsardom total war, gde počinje igra u vreme krunisanja cara Dušana 1345  čini mi se. Bio sam tester za beta verziju. Super mod. Mada je ovaj Ruski Bulat steal mama. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, JohnnyDragon said:

Auu ljudi, ko voli srednji vek i ima Medieval 2 total war, obavezno probajte mod Bulat steel 2.5,  a izašao je i Tsardom total war, gde počinje igra u vreme krunisanja cara Dušana 1345  čini mi se. Bio sam tester za beta verziju. Super mod. Mada je ovaj Ruski Bulat steal mama. 

Kakva mašina treba?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ja igram na telefonu Rome Total War, platio 10 eura, ali isplati se da ne moram da palim komp a igrica je 1/1 prenesena na telefon, i potezi i bitke. Imaju jos Barbarian invasion i Alexander, za po 5 eura, ali pikam samo ovo. Presao kampanje sa Scipijima, Kartaginom i poslednje sa Skitima. Mislio sam u jednom momentu da nema teorije da uspem kako su me Brutiji stisli, a Britonci udarili  sa ledja, ali vratim se na 15 poteza ranije snimljenu poziciju i krenem bolje. Iako su horse archeri zanimljivi i raznovrsni, dobri su samo protiv varvara i Makedonaca, dok protiv Rimljana nemaju nikakav uticaj i mora igrac da se prebaci na full konjicke mele armije, jer Skiti fakticki i nemaju pesadiju. 

Sa Kartaginom sam se isto mucio, jer su na pocetku bas jaki do nekih 15 provincija, ali nakon Marijanskih reformi obicni pikemani ne mogu da kontriraju nikako Rimljanima, a ni Egipcanima, nego mora non stop da se proizvodi Sacred Band, jedinica koja ne zavisi od baraka uopste, nego se dobija tek na finalnom stepenu hrama Ba'al.

E tu dolazi do problema, kad doguras negde do Milana ili Soluna, pa moras da srusis rimski hram i onda da izdrzis 11 poteza dok ne dobijes finalni hram, a postojece jedinice do tada ne mozes da obnovis, dok su ove sto mozes da proizvodis obican fodder za Pretorijanske i Urbane kohorte koje te napadaju non stop. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 8 months later...

Jedan muzičko-nostalgični post za starije ljubitelje serijala:

 

Osnova je jedna folk melodija, mislim da je irska. Ako među vama ima nekoga ko je igrao Heroje moći i magije IV, možda vam je uho zapazilo jednu sličnost.

 

 

 

 

Edited by Smrtokapa
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...