Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

19 hours ago, Nek grmi jako said:
  Hide contents

Imajući u vidu kontinuirani narativ vrišteće leve i liberalne propagande po kome je Najdžel Faraž pred Bregzit bio Hitler, i po kome je Vilders u Holandiji pred izbore bio Hitler, po kome su čak i Meloni i Le Pen bile Hitler, iako su žene pa bi logičnije bilo da su Hitlerke, jel da, urnebesno je smešna činjenica da zajapureni propagandisti vlastitoj pastvi godinama unazad serviraju - buđav lebac.

Pa jel moguće da nisu mogli da izmisle nešto novo nego su ostavljeni nepremostivo zaglavljeni u 2016. godini? 

Sinoć je, zapravo svako ko ima oči mogao da vidi zastave Izraela u Medison Skver Gardenu... Pa jel su tim zlosrećnim propagandistima vrane toliko popile mozak da sad i jevreje nazivaju nacistima? 

Okej, svako se kreće u koordinatama vlastite pokvarenosti, ali koliko su zapravo ludi i pokvareni na skali od 1 do MSNBC svi oni koji misle da su jevreji i crnci koji su bili i unutar hale i na ulici - hitlerovci?!

Pa čak i vodeći liberalni super PAC koji upumpava novac u Kamalinu kampanju vidi o kom prelomu mozga je reč kada izražava zabrinutost da je preusko fokusiranje na karakter Trampa i upozorenja da je on Hitler kardinalna greška u završnom delu kampanje.

U mejlu koji je prosleđen demokratama o tome koje su poruke bile najefikasnije u internom testiranju, Future Forward, vodeći Kamalin super PAC, navodi da su fokusiranje na karakter Trampa i nacističku etiketu jednostavno - neubedljivi.

Napad na Trampov fašizam nije ubedljiv, glasio je jedan boldovani red u mejlu, kao i poruke da Tramp fizički ne može da odgovori pozivu predsednika 
(https://www.nytimes.com/2024/10/27/us/politics/harris-trump-campaign-fascism.html).

To, dakle, znači da ni interne fokus grupe levičara i liberala više ne puše tu priču...

I kad je to jasno likovima iz Future Forward, koji su liberalni koliko se liberal može biti, znači da je kucnuo sudnji čas kada je reč o toksičnosti Kamaline kampanje koja je od radosti prešla brzinom lasera u bizarnu mržnju.

Nazivati pola Amerike hitlerovcima samo zato jer će glasati za Trampa koga su levi i liberalni propagandisti inaugurisali u Hitlera je jedno, ali ako ta ista Amerika većinski bude glasala za njega makar jedan glas iznad 50 odsto, što je prilično moguće posmatrajući brojeve ranog glasanja, onda je  to nešto sasvim drugo...

Jer onda je Amerika većinski - hitlerovska.

A upravo to o svom narodu misle oni koji su promoteri priče o drugom dolasku Hitlera na zemlju.  Ako nisu za njih, onda su hitlerovci.

Ovi novokompovani hitleri nisu ono sto su bili....sada hitleri prebacuju ambasadu sjed. drzava u Jerusalim..Sto se demsa tice, posegnuli su za poslednjom slamkom pred davljenje u mutnom. Izvukli su hitlera iz rukava i sada mlataraju s njim....ako ih hitler ne iscupa, pa ko ce? Da nece elokventna Kamala?

A da li si video, sada vec mnogi novinari, voditelji mediji itd pitaju istu stvar - Gde se sakrio cuveni Joy s pocetka kampanje :lol_2: Toga vise nema. Kad si u situaciji da samo hitler moze da te iscupa, nema tu joy....Zao mi ih je, mislim da nisu zasluzili da budu gluplji nego sto jesu.

12 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Pisah tamo na temi o Masku,da ne cacka mecku 

Ne verujem da je on to procitao. Trebalo je da mu pises na X -

,

Dear Elon, don`t disturb a female bear!!

• Ha-ha 1

Spoiler

Akcije Trump Media & Technology Group (DJT) nastavile su da rulaju u pet nedelja dugoj pozitivnoj seriji, skočivši čak 20% posle mitinga u Medison Skver Gardenu, pa se i iz tog ugla posebno neinteligentnim sada čine pitanja - a šta Tramp kog đavola traži u plavom Njujorku. 

Jer sad je i budalama verovatno jasno da se ulagači u stvari klade na poboljšane šanse da Tramp pobedi na izborima, pa su pomenute akcije ukupno porasle za oko 235% u odnosu na najniže vrednosti.

I druge akcije povezane sa Trampom takođe su se kretale u tandemu sa DJT. Softverska kompanija za mobilno oglašavanje Phunware porasla je za više od 3%, dok je video platforma Rumble porasla za više od 6%.

Investitori koji su istresli novac za te akcije možda, zapravo, znaju nešto što mi ne znamo kada je reč o ishodu izbora. Jer ako Tramp izgubi, vrednost DJT akcija biće - nula.

A niko ne ulaže toliki novac da bi izgubio, jel da?

Edited by Nek grmi jako

14 minutes ago, Angelia said:

Jesam, ali nisam mogla da glasam kao legalni imigrant, nego samo kao drzavljanin. Zato sam i rekla da mi nije jasno pitanje. To je nezakonito.

A drugi imigranti, cim sidju sa camca (figurativno receno), glasaju za Reps? Kolumbijci, Kubanci  i drugi pobrojani ? 

1 minute ago, ters said:

A drugi imigranti, cim sidju sa camca (figurativno receno), glasaju za Reps? Kolumbijci, Kubanci  i drugi pobrojani ? 

Do juce je bila drama kako demokrate uvoze ilegalce da glasaju za njih, danas ih valjda uvoze da glasaju za republikance... :cigar:

Dodje nesto kao ilegalci otimaju poslove (u novije vreme i nekretnine), ali su lenji i drzava ih izdrzava... 

4 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Do juce je bila drama kako demokrate uvoze ilegalce da glasaju za njih, danas ih valjda uvoze da glasaju za republikance... :cigar:

Ne nije mi to poenta - Poenta je @Angelia nitpicking o tome da samo drzavljani mogu glasati, nakon sto je svima jasno da je na drzavljane mislila i u prethodnom postu kada je govorila o imigrantima sa Kube, Venecuele i slicno...  I pitanje je bilo upuceno kao nastavak tog originalnog posta.

Edited by ters

Jbt, koji naci meeting u sred Nju Jorka. 😶

Kad i su vec i republikanci sirom USA morali da se distanciraju i osude ovo onda su stavrno presil i stand up comedy granice.

Podsetio me kad sam bio u Holocaust muzeju (Nürnberg) i video novine i knjige sa cudesnim ljudima sa velikim nosevima.

9 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ti si i dalje legalni imigrant... bez obzira na drzavljanstvo. Mogla si joj odmah reci da neces da joj odgovoris ili preskociti njen post... 

Ne, ona je americka gradjanka koja ima migrantsko poreklo, kao sto ga je imao recimo i Henri Kisindzer , a i pola stanovnika

USA. I roditelji buduce predsednice su to isto bili, kao i Trampov deda.

2 minutes ago, Selina said:

Ne, ona je americka gradjanka koja ima migrantsko poreklo, kao sto ga je imao recimo i Henri Kisindzer , a i pola stanovnika

Mislim da si u pravu -mada ne znam detalje statusa u USA. Kanada ima status landed imigrant koji prestaje uzimanjem drzavljanstva - pretpostavljam da je isto i u USA.

4 minutes ago, nonick said:

Jbt, koji naci meeting u sred Nju Jorka. 😶

Kad i su vec i republikanci sirom USA morali da se distanciraju i osude ovo onda su stavrno presil i stand up comedy granice.

Podsetio me kad sam bio u Holocaust muzeju (Nürnberg) i video novine i knjige sa cudesnim ljudima sa velikim nosevima.

Kamala platila ovog "komicara" kojem je 20,000 ljudi aplaudiralo da bi naskodila Trump-u 🙂  i da on ne predstavlja vrijednosti Reps-a...

20,000 prisutnih koji su mu pljeskali valjda nisu razumjeli sta prica.

GbBD92KWUAAEG0Y?format=jpg&name=medium

• Ha-ha 1

1 minute ago, ters said:

Ne nije mi to poenta - Poenta je @Angelia nitpicking o tome da samo drzavljani mogu glasati, nakon sto je svima jasno da je na drzavljane mislila i u prethodnom postu kada je govorila o imigrantima sa Kube, Venecuele i slicno...  I pitanje je bilo upuceno kao nastavak tog originalnog posta.

Znam, nego sam samo rekla o "logicnoj" doslednosti i toku razmisljanja... 

1 minute ago, Selina said:

Bukvalno definicija:

a person who has come to a different country in order to live there permanently

I objasnjenje:

Simply put, an immigrant is a person living in a country other than that of his or her birth. No matter if that person has taken the citizenship of the destination country, served in its military, married a native, or has another status—he or she will forever be an international migrant.

Nema potrebe da mi objasnjavas, ja sam imigrant. 

Jednostavno je mogla odgovoriti bez bulsitarenja, da glasala sam za demokrate, ne nisam glasala za demokrate ili samo preskociti post jer u sustini nije duzna nikom da se izjasnjava. 

Svako ko nije rodjen a dosao je da ostane je imigrant. Onog trenutka kada dobije status gradjanina rec imigrant nije u opticaju osim kao nesto sto si bio pre toga.

Uostalom -  US Immigration law, defines the term “immigrant” to mean any alien who does not have legal nonimmigrant status. And it defines the term “alien” to mean any person who is not a citizen or national of the USA.

Znaci ako andjelija kaze da je gradjanin vise joj ne pada na pamet da govori da je imigrant ili alien jer to vise nije. 

Nije bas ni jasno cemu ono mudrovanje kada je zakon jasan. Pretpostavljam da se pokusava staviti u isti kos sa ilegalcima koji stizu na razne nacine bez papira preko reka i pustinja, preko mora u sanducima...ali to ne vidim da ima neke veze sa bilo kim ko je na legalan nacin doleteo....Zasto je ovo povezano, verujem da je zbog toga da bi se opravdala border tzar koja se zalaze sa humane slobodne granice :classic_wacko:

• Like 1

Spoiler

Kad sam pomenuo skok od 20% vrednosti akcija DJT posle mitinga u Njujorku i ukupno njihovo povećanje od preko 200% od početne vrednosti, setio sam se da sam već par dana zaboravio da pogledam neku drugu vrstu ulaganja na Trampa, odnosno uloge u kladionicama.

Kad tamo...

Trenutno vrednost uplata na Trampa iznosi nešto manje od 70 odsto u odnosu na sve uplate (recimo, Polymarket ga drži na 67 odsto u trenucima dok ovo kucam), što je baš dosta više nego što je Tramp bio u prednosti i kad je naspram njega stajao Bajden.

Očekivao sam da će smanjenjem kvota na favorita, zbog povećane novčane mase koja je uplaćena na Trampa, doći do skoka uplata na Kamalu, ali to se ipak nije dogodilo jer ljudi i dalje stavljaju novac na Trampa iako je danas manja dobit nego što je ona bila pre, recimo, nedelju dana.

Za mene, priznajem, potpuno neočekivano, ali istinito. 

Edited by Nek grmi jako

13 minutes ago, ters said:

Kamala platila ovog "komicara" kojem je 20,000 ljudi aplaudiralo da bi naskodila Trump-u 🙂  i da on ne predstavlja vrijednosti Reps-a...

20,000 prisutnih koji su mu pljeskali valjda nisu razumjeli sta prica.

Pa mozes misliti kakvi su im mozgovi kasice kad idu da slusaju Trampa koji stenje na Misel Obamu, govori da je Kamala c**t i o velicini ponosa golfera, baterijama, ajkulama i kitovima... Ja sam milion posto ubedjena da oni pojma nemaju sta se na bini prica, dovoljno jedan pocne da se smeje, svi se smeju... kao deca u vrticu. 

----

Inace kod nas dosao kamion da pokupi glasove iz sanduceta, stavio sve u kutuju i zapecatio, krenuo i kutija ispala posto nije dobro zatvorio vrata :ajme:

Sreca naisli neki normalni ljudi pokupili i odneli na mesto glasanja. Kako su krenuli na kraju ce glasati 3 miliona ljudi posto ce glasove pogubiti, zapaliti... 

• Like 1
  • Ha-ha 1

1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ti si i dalje legalni imigrant... bez obzira na drzavljanstvo. Mogla si joj odmah reci da neces da joj odgovoris ili preskociti njen post... 

Ne nisam vise, ja sam bila legalni imigrant, sad sam drzavljanin. Znaci reci "ti si kao legalni imigrant glasala za demokrate" je prosto krivicno delo. 

1 hour ago, ters said:

To su mi rekli za Majami, ocena Kubanci I Kolumbijci. Ne znam za ostale I druge lokacije, da odmah postanu konzervativni. A I pricajuci sa Venecuelancima, stekla sam slican utisak.

Spoiler

Može @Mama_mia da mi zamera :classic_laugh:, ali se ipak ispostavilo da je Kamala pametnija nego što se ovde misli, pa je, baš kako je moja malenkost predvidela, odlučila da Roganu ponudi gostovanje u skraćenoj formi, od svega sat vremena u odnosu na uobičajenih dva i po do tri sata koliko traju njegove epizode.

Takođe, nije htela da gostuje u njegovom studiju, bez prisustva članova njenog tima, već mu je predložila da on dođe kod nje, gde bi sa njima bili i njeni saradnici tokom razgovora.

Rogan je to - odbio. U fazonu, ako Tramp može da dođe kod mene i razgovara tri sata, možeš vala i ti...

Kad smo već kod podkasta, jel ovo realno?

Moj omiljeni sportski komentator Šenon Šarp, jedan od tri najbolja NFL tajtenda svih vremena, ugostio je Kamalu, a statistika na klipu je užasavajuća za nekoga ko trči predsedničku trku. 

U isto vreme, izgleda da napadi na GOP, zbog onog bezveznjaka komičara koji je lupetao o Portorikancima, nisu baš urodili plodom.

I kako stoje stvari, Kamalin tim je digao ruke od Severne Karoline. Preostala sredstva za kampanju u toj državi biće preusmerena na Virdžiniju, koja je, kako je ovde već objavljeno, sada batlleground sa plus/minus 1pp za oba kandidata.

1 hour ago, Angelia said:

Ne nisam vise, ja sam bila legalni imigrant, sad sam drzavljanin. Znaci reci "ti si kao legalni imigrant glasala za demokrate" je prosto krivicno delo. 

To su mi rekli za Majami, ocena Kubanci I Kolumbijci. Ne znam za ostale I druge lokacije, da odmah postanu konzervativni. A I pricajuci sa Venecuelancima, stekla sam slican utisak.

Ok Andjelija... whatever. 

Ocito da znaju sta treba da ti kazu, nisu svi voljni da upadaju u konflikte. 

On 10/27/2024 at 8:39 PM, Angelia said:

Zato sto drzave trenutno drze pravo da o tome odlucuju, I demokratski njihovi glasaci mogu o tome da odluce.

Ne, ne znaci da imaju problem. Znaci za otpisivanje dobrog dela toga ne moras da imas finansijskih problema.

Opet masis poentu, dugovi se ne otpisuju ljudima sa problemom, nego masovno

Znaci ti bi podrzao da otplate kreditne kartice onima koji previse trose ili nece da ih placaju, jer je to boljitak za drustvo? Kako mislis retroaktivno finansiranje skolovanja? To su uglavnom ljudi koji rade I zaradjuju. 

Nemam pojma o cemu pricas iskreno. On je poreze spustio svima.

Spustio je svima ali vremenski oroceno za one koji nisu elita. Progulaj ti ćeš lakše to naći od mene da li je tačno ili ne.

Edited by MeanMachine

2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ok Andjelija... whatever. 

Ocito da znaju sta treba da ti kazu, nisu svi voljni da upadaju u konflikte. 

2 hours ago, Helena said:

Ja sam moj odgovor dobila :classic_biggrin:

Jbga kad je neko operisan od humora pa moram zezanje da objasnjavam. Rekli su da cim sidju sa camca postaju konzervativci I republikanci, ne zato sto svi glasaju za Reps (zato sto ne mogu) nego zato sto usvajaju njihove poglede. Znaci odmah usvoje zatvaranje granica i ekonomiju kao prirotet, uglavnom zbog zemlje porekla. Konkretno se odnosilo na 3 grupe, Kubance, Kolumbijce I Venecuelance.

Kakve to veze ima sa mojim legalnim statusom pre vise godina kao imigrantnom? I zasto trapavo pitanje "ti si kao legalni imigrant glasala za demokrate", ne, nisam, to je ilegalno, ali sam kao legalni imigrant podrzavala demokrate. Glasala sam kad sam postala drzavljanin.

Znaci em je pitanje bilo trapavo, em nisam razumela na sta odgovaram.

Sta je bilo ko od vas dve ili ko god se ukljucio, probao da kaze?

I sad kao ti imigranti znaju sta treba da mi kazu? Jbte humor, ljudi se zezaju, pitam kako Desantis ima toliko podrske I to mi kazu.

2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Joe Rogan je verovatno nehoticno ponudio Trampu lopatu da se zakopa:

Joe Rogan je nakon 37 mil views za intervju sa Trampom na YT, postavio intervjue na Twitter, jer su ljudi prijavili da ne mogu da nadju intervju (slucajno je YT imao tehnickih problema /sarcasm off). Sledece sto je najavio je podcast sa JD Vance. 

Sa Kamalom se jos nije dogovorio jer je njena kampanja zahtevala limit od sat vremena I da on ide kod nje, sto je on odbio. Da uporedimo, Kamalini najgledaniji podcast je nekih 600k views.

Ako mu je dao lopatu...

54 minutes ago, Angelia said:

Joe Rogan je nakon 37 mil views za intervju sa Trampom na YT, postavio intervjue na Twitter, jer su ljudi prijavili da ne mogu da nadju intervju (slucajno je YT imao tehnickih problema /sarcasm off). Sledece sto je najavio je podcast sa JD Vance. 

Sa Kamalom se jos nije dogovorio jer je njena kampanja zahtevala limit od sat vremena I da on ide kod nje, sto je on odbio. Da uporedimo, Kamalini najgledaniji podcast je nekih 600k views.

Ako mu je dao lopatu...

Kakve to veze ima sa ovim sto sam stavila?