Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted (edited)

Kenedi mu rekao da sam da otkaz ili će mu on dati.

Top vaccine official resigns from U.S. FDA, criticizes RFK Jr. for promoting misinformation, lies

In his letter, which was obtained by The Associated Press, Marks said he was “willing to work” to address the concerns expressed by Robert F. Kennedy Jr., about the safety of vaccinations. But he concluded that wasn’t possible.

“It has become clear that truth and transparency are not desired by the Secretary, but rather he wishes subservient confirmation of his misinformation and lies,” he wrote.

Marks is credited with coining the name and concept for “Operation Warp Speed,” the effort under President Donald Trump to rapidly manufacture vaccines while they were still being tested for safety and efficacy. The initiative cut years off the normal development process.

Edited by nonick
  • Like 3
Posted
6 hours ago, Rex said:

Izdvojio sam malo vremena, pročitao sam, nisam pravnik, ali sam malo prostudirao. Pročitao sam i dva linka koja si mi dala i koja uopšte ne idu tebi na ruku, po mom mišljenju.

Dakle, Turkinja nije prekršila nijedan jedini zakon koji bi mogao da dovede do deprotacije. Jedino što bi eventualno moglo da se primeni jeste opskurna odrednica da bi njeno delovanje moglo da naruši ugled SAD u svetu. No, ako se to desi, tu na snagu stupa prvi amandman američkog ustava koji kaže da policija ne sme da preduzima ništa protiv onih koji koriste pravo da pričaju slobodno. To pravo da pričaju slobodno nije namenjeno samo državljanima, već svima koji se nalaze pod jurisdikcijom SAD.

Tako da očekujem da će sud da presudi u njihovu korist, ali...

Ok, ako se to desi da nemaju dokaza ni pravnih osnova, samo dokazuje da sistem radi.

6 hours ago, Rex said:

Nije mi jasno kako neko, konkretno ti, emigira u Ameriku i ne prihvati njene osnovne vrednosti? Freedom, liberty, democracy, freedom of speech... To batali, idemo zastrašivanje, hapšenje, zloupotreba državnih organa. Neshvatljivo. Ne znam šta se to desi u glavama, ali sam se sad setio i onoga što sam zaključio kad sam prvi put diskutovao s tobom: Ti jesi napustila Srbiju, ali Srbija nije napustila tebe.

To je deo koji ti ne razumes, ja jesam usvojila osnovne americke vrednosti.

Zajedno sa sistemom, I zakonima. Cak I kad mi se nesto ne svidja. To sto su ti studenti radili, nije sloboda govora, nego politicko nasilje. Da ne pominjemo fizicke napade, maltretiranje I zastrasivanje jevrejski studenata. Nesto se ne secam da si tada govorio da ih treba hapsiti I kazniti. Ili nisi razmisljao o slobodi drugih tada? Ta naucena "borba protiv sistema" u SR vas dovodi do opravdavajja svakakvih stvari. Idi vidi malo divljanje na Kolumbiji i drugim univerzitetima, lomljenje I napadanje obezbedjenja, napade na jevrejske studente, pa mi objasni da je to sloboda govora. Ili skandiranje za Hamas. Zasto su nosili maske? Zato sto su znali da je to nezakonito. Da ti ne objasnjavam da proteste ne mozes da izvodis na privatnom vlasnistvu.

Posted
25 minutes ago, Angelia said:

Zasto su nosili maske? Zato sto su znali da je to nezakonito.

Pojasni mi ovaj deo, molim te.

Posted (edited)
6 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

https://news.wfsu.org/2025-03-24/desantis-advocates-for-constitutional-convention-on-idaho-montana-tour

Ljubitelji americkih vrednosti ustvari imaju primedbe na dosadasnju Ameriku, pa cak i na ustav. Article 5 je amandman koji zahteva kongres za izmenu ustava, a oni to hoce da demontiraju i sve pod izgovorom velike ustede i budzeta, jer Desantis racuna da ce 2035 drzava biti unistena sa dugom od 56 triliona (oni su odobreni za budzet). 

Bicemo tj. jesmo svedoci pada velike imperije...

Aha sad moze da se makne neki amandman cudo jedno da nasi ljubitelji drugog ne komentarisu.

Iako je drugi vreme pregazilo (narodna vojska koja treba da spreci tiraniju sto je bilo logicno kad je vrhunac tehnike bila puska kremenjaca) dok danas svi do zuba naoruzani redneckovi i magovci su slabija vojska od npr sadamove iz 2003 ali eto nemoj da im diras drugi...zasto zato sto magovci ga mnogo vole.

Edited by MeanMachine
  • Like 2
Posted (edited)
39 minutes ago, Rex said:

Pojasni mi ovaj deo, molim te.

Ok, video si na univerzitetima da na svim tim protestima tzv studenti, jer nisu svi studenti nose maske, cuo si da je Tramp zabranio maske? Univerziteti su po Title 9 obavezni da obezvede da nema diskriminacije, zastrasivanja, bukvalno jednaka prava svima, skracujem da ne bude predug post. Posto su te institucije privatne, oni imaju svoj code of conduct kojim dokazuju da ispunjavaju Title IX, pa sa time ide I privatno obezbedjenje. Policija ne ulazi na njihov prostor osim ako nisu pozvani. Nasilni protesti I zaustavljanje studenata da udju u zgrade, napadi na jevrejske studente, su svi protiv code of conduct, koji je takoreci ugovor izmedju Univerziteta I federalne drzave (edit I studenata). Ustvari svaki protest bi mogao na prostoru Univerziteta, da se podvede pod to, ali ajde necemo preterivati. Znaci svaki student koji je ucestvovao u tim protestima, bi trebao da bude suspendovan. Samim time bi dosta njih izgubilo vize. Protestanti nose maske da ne mogu da budu identifikovani. 

Zato je Tramp izdao EO po kome su sad maske zabranjene na Univerzitetima (naravno ne iz medicinskih razloga)

Tako si I ono imao istragu Kongresa protiv Univerziteta na osnovu Title IX gde su onda neki dekani dali otkaze. Da su Univerziteti radili svoj posao, svega ovoga sa vizama ne bi bilo.

Znaci right of assembly radi za javni prostor, ne privatni. 

Edit: recimo zamisli da si stanodavac, sa 50 stanova (ne condo nego apartments) ti si vlasnik zgrade, I stanarima se ne svidja nesto sto radis. Oni ne mogu da organizuju protest u zgradi, zabrane stanarima koji se ne slazu ulaz, jer ti onda pozoves policiju I oni ih sve pohapse. Sloboda govora ni prvi amandman ih tu ne stite. Zamisli sad da iz nekog razloga tebi ne smeta sto oni protestuju....kazes necu da zovem policiju. Onda oni kojima su ugrozena prava, mogu da te prijave gradu recimo, jer im ne obezbedjujes mirno uzivanje stanarskog prava.

Edited by Angelia
Posted
38 minutes ago, Angelia said:

Ok, video si na univerzitetima da na svim tim protestima tzv studenti, jer nisu svi studenti nose maske, cuo si da je Tramp zabranio maske? Univerziteti su po Title 9 obavezni da obezvede da nema diskriminacije, zastrasivanja, bukvalno jednaka prava svima, skracujem da ne bude predug post. Posto su te institucije privatne, oni imaju svoj code of conduct kojim dokazuju da ispunjavaju Title IX, pa sa time ide I privatno obezbedjenje. Policija ne ulazi na njihov prostor osim ako nisu pozvani. Nasilni protesti I zaustavljanje studenata da udju u zgrade, napadi na jevrejske studente, su svi protiv code of conduct, koji je takoreci ugovor izmedju Univerziteta I federalne drzave (edit I studenata). Ustvari svaki protest bi mogao na prostoru Univerziteta, da se podvede pod to, ali ajde necemo preterivati. Znaci svaki student koji je ucestvovao u tim protestima, bi trebao da bude suspendovan. Samim time bi dosta njih izgubilo vize. Protestanti nose maske da ne mogu da budu identifikovani. 

Zato je Tramp izdao EO po kome su sad maske zabranjene na Univerzitetima (naravno ne iz medicinskih razloga)

Tako si I ono imao istragu Kongresa protiv Univerziteta na osnovu Title IX gde su onda neki dekani dali otkaze. Da su Univerziteti radili svoj posao, svega ovoga sa vizama ne bi bilo.

Znaci right of assembly radi za javni prostor, ne privatni.

Okej. Dakle, prvo si pomenula jednaka prava svima - uhapšena Turkinja očigledno nema pravo na svoje mišljenje koje ne krši zakon jer je zbog toga uhapšena. Drugo, tačno je da ako prekrše title 9 i budu suspendovani vrlo lako mogu mogu da ostanu bez studentske vize, ali objavljivanje mišljenja u studentskom listu nije kršenje title 9, dakle ne postoji osnov za suspenziju, oduzimanje vize, a kamoli jebeno HAPŠENJE.

Žena je uhapšena zbog izražavanja mišljenja u Americi. Ne postoji zakonski osnov za to nikakav. Misli o tome.

Ovo za maske je bio otprilike lakmus papir - Tramp je doneo izvršnu naredbu da na tom univerzitetu ne smeju da se nose maske, a policija nosi maske dok protivzakonito hapsi. Kako ti to deluje? Liberty? Freedom? Justice?

• Like 4
  • Thanks 1
Posted
9 hours ago, zoran59 said:

@Angelia , da ponovim pitanjce i molim te da odgovoris:

kome od nas u USA je danas bolje nego nego pre 6 meseci?

Stavise, kome je u citavom svetu bolje?

Evo Zoki, da ti kazem da meni jeste, nema nikakve veze sa politikom, samo mi prosto bolje nego pre 6 meseci. 

Sad sa druge strane, za ostale, pa jaja su jeftinija 😀

A sad bez zezanja Zoki, jesi ocekivao da ce naprasno da ti bude bolje? Onim oko 20+ taoca koji su oslobodjeni iz Gaze, jeste bolje. Onom coveku koga su izvukli iz ruskog zatvora, jeste bolje. Astronautima koji su sad na zemlji I dobijaju medicinsku pomoc, jeste bolje. Nesto mi se cini da onim Tate braci, I ne bas, ali moguce. Trampu je verovatno bolje, Masku not so much...

Sta si ustvari hteo da pitas? 

Da, prolazimo kroz turbulentan period. Bice I gore I bolje.  

Posted
13 minutes ago, Rex said:

Okej. Dakle, prvo si pomenula jednaka prava svima - uhapšena Turkinja očigledno nema pravo na svoje mišljenje koje ne krši zakon jer je zbog toga uhapšena. Drugo, tačno je da ako prekrše title 9 i budu suspendovani vrlo lako mogu mogu da ostanu bez studentske vize, ali objavljivanje mišljenja u studentskom listu nije kršenje title 9, dakle ne postoji osnov za suspenziju, oduzimanje vize, a kamoli jebeno HAPŠENJE.

Žena je uhapšena zbog izražavanja mišljenja u Americi. Ne postoji zakonski osnov za to nikakav. Misli o tome.

Ako je uhapsena zbog izrazavanja misljenja, onda cu se rado sloziti sa tobom da nije fer. Ja taj njen rad nisam citala, negde sam videla u komentaru da se pominje Hamas u textu. Ali cinjenica da nesto nije fer, ne znaci da ne moze da se desi. 

Ja sam bila legalni drzaoc vize u UK par godina, gde sam zivela I radila. Nije mi palo na pamet da idem da protestujem UK politiku, to je prosto suludo, ja sam bila gost u toj zemlji. To je pravo njihovih gradjana. 

Da li razumes prostu logiku u tome?

13 minutes ago, Rex said:

Ovo za maske je bio otprilike lakmus papir - Tramp je doneo izvršnu naredbu da na tom univerzitetu ne smeju da se nose maske, a policija nosi maske dok protivzakonito hapsi. Kako ti to deluje? Liberty? Freedom? Justice?

Ustvari, mislim da sam ja pogresila I da nije izdao EO o maskama, nego da je samo podrzao ban. Sorry za to, zbrzala sam iz citanja vesti, I podrzao je ban na ilegalnim protestima. Da, to ne znaci da policija ne moze da nosi maske. Posto policija nosi maske da zastite identitet dok sprovode zakon, a protestanti nose maske da krse zakon. Nemoj braniti neodbranjivo. To ko da mi kazes eh bunis se sto ti je neko upao u kucu da te opljacka a ne smeta ti kad policija to radi da te spasi.

Nadam se da sam ti dobro objasnila problem sa Univerzitetima. Da su radili svoj posao, ali nisu, nego su to dozvoljavali iz ideoloskih razloga. 

• Ha-ha 1
Posted
25 minutes ago, Rex said:

Koja su to govna, isto kao i ova administracija na celu sa Trampom. Šestorica na tu devojku, bas onako govnarski kao iz zlatna doba komunizma i nacizma.

Daj ljudima malo autoriteta i videćeš kakvo dno mogu da dotaknu.

• Like 5
Posted
7 minutes ago, Angelia said:

Ja sam bila legalni drzaoc vize u UK par godina, gde sam zivela I radila. Nije mi palo na pamet da idem da protestujem UK politiku, to je prosto suludo, ja sam bila gost u toj zemlji. To je pravo njihovih gradjana. 

Da li razumes prostu logiku u tome?

Nadam se da sam ti dobro objasnila problem sa Univerzitetima. Da su radili svoj posao, ali nisu, nego su to dozvoljavali iz ideoloskih razloga. 

Vidiš, ja razumem taj deo nemešanja u politiku države u kojoj si gost. No, u SAD to nije protivzakonito i ne postoji osnov za hapšenje ljudi zbog toga, u tome je ključ ove situacije. U Americi je to pravo svih. Jer, to je Amerika, šampion slobode govora, njeni zakoni to govore, njeni zakoni sprečavaju policiju da reaguje kad neko praktikuje slobodu govora na njenoj teritoriji. To su zakoni, neću da se upuštam u duh zakona, ideju, praksu i poruku slobode govora i debate u Americi. Možda nije kao što je u Francuskoj (bar u teoriji) deo kućnog vaspitanja i odrastanja, ali je svakako ideal koji je Amerika koristeći svoju meku  moć uspešno širila našom malom planetom decenijama, uspešnije neko bilo ko drugi.

I sada smo došli u 2025. gde ti, Amerikanka, ubeđuješ nas da je ispravno kreativno tumačiti zakone da bi se kršila osnovna prava svih ljudi na teritoriji land of the free da bi se ljudi protivzakonito hapsili a svi obavljali mentalnu akrobaciju da bismo to progutali. A to za ideale i ideje za koje su živeli i radili i ginuli mnogi (prvi ljudi na mesecu su svi imali porodice i bili očevi, važno je bilo dati primer i pokazati kako se dobro isplati) - ma jebeš to, kršenje title 9 blabla. Pa stvarno sramota.

Nije na mestu, nije ispravno.

• Like 2
  • Thanks 1
Posted

Čitam šta Angelia piše i kao da slušam svoju kevu, koja tvrdi da studenti blokaderi u Srbiji krše Ustav i kojoj sam dva sata objašnjavala kako Vučićević krši Kodeks novinara Srbije... Apsolutno ista retorika, pozivanje na zakone i propise i potpuno ignorisanje da vlast krši sve moguće zakone.

• Like 2
Posted

Raspravljate komplikovane pravne stvari koje pokusavate da pojednostavite. Evo pojednostavljeno, dodjes u moju kucu kao gost (obicno jer ti je gore odakle si dosao), I onda krenes da se zalis kako ja vodim kucu. Jedan dan se zalis sto ti nisam oprala ves, drugi dan razbijes prozor jer sam skuvala pasulj a ne sarmu. I onda kao objasnjenje kazes ali prosle nedelje kad su tvoja deca trazila sarmu, ti si im pravila... sta mislite koliko ce neko takav biti gost?

7 minutes ago, Rex said:

Vidiš, ja razumem taj deo nemešanja u politiku države u kojoj si gost. No, u SAD to nije protivzakonito i ne postoji osnov za hapšenje ljudi zbog toga, u tome je ključ ove situacije. U Americi je to pravo svih. Jer, to je Amerika, šampion slobode govora, njeni zakoni to govore, njeni zakoni sprečavaju policiju da reaguje kad neko praktikuje slobodu govora na njenoj teritoriji. To su zakoni, neću da se upuštam u duh zakona, ideju, praksu i poruku slobode govora i debate u Americi. Možda nije kao što je u Francuskoj (bar u teoriji) deo kućnog vaspitanja i odrastanja, ali je svakako ideal koji je Amerika koristeći svoju meku  moć uspešno širila našom malom planetom decenijama, uspešnije neko bilo ko drugi.

I sada smo došli u 2025. gde ti, Amerikanka, ubeđuješ nas da je ispravno kreativno tumačiti zakone da bi se kršila osnovna prava svih ljudi na teritoriji land of the free da bi se ljudi protivzakonito hapsili a svi obavljali mentalnu akrobaciju da bismo to progutali. A to za ideale i ideje za koje su živeli i radili i ginuli mnogi (prvi ljudi na mesecu su svi imali porodice i bili očevi, važno je bilo dati primer i pokazati kako se dobro isplati) - ma jebeš to, kršenje title 9 blabla. Pa stvarno sramota.

Nije na mestu, nije ispravno.

Imas pogresno ubedjenje o USA zakonima. Mogu da ti navedem mnoge koji se kreativno tumace, ili primenjuju. I neki definitivno nisu fer. Amerika dolazi sa good and bad, to cak I nema veze sa federalnom administracijom. 

Znaci I u USA je protivzakonito da se mesas u USA politiku ako si gost, ne mozes da pokusavas da srusis sistem, ne mozes da podrzavas teroristicke organizacije... sloboda govora I u USA ima neke granice. One koje su gradjani izabrali. Ako ti se ne svidja imas gomilu drugih zemalja da izaberes.

To vidjenje, da u USA mozes da radis I pricas bilo sta, bez konsekvenci, je pogresno. A ja sam absolutista po pitanju slobode govora. 

Sorry to break your bubble iz filmova.  

• Ha-ha 1
Posted
12 minutes ago, Maharaja said:

Osoba koja nogom nije kročila na univerzitet, uze i proserava zašto treba uhapsiti studentkinju zbog iskazanog mišljenja i protesta. Voimjeoca….

Tramp je koliko znam dobio diplomu sa Wharton, JDV ima Harvard, Rubio University of Miami Law school, Hegseth valjda Princeton i Yale... o cemu pricas?

10 minutes ago, DameTime said:

Čitam šta Angelia piše i kao da slušam svoju kevu, koja tvrdi da studenti blokaderi u Srbiji krše Ustav i kojoj sam dva sata objašnjavala kako Vučićević krši Kodeks novinara Srbije... Apsolutno ista retorika, pozivanje na zakone i propise i potpuno ignorisanje da vlast krši sve moguće zakone.

Nikakve veze sa situacijom u SR. 

• Ha-ha 1
Posted

Nastaviću dalje. O “komplikovanim pravnim stvarima” sere osoba koja pravo ne bi mogla ni da upiše, jer community college nije dovoljan za to. A kamoli da završi. Ali zato soli pamet forumašima kao da je u najmanju ruku doktor prava.

• Like 2
  • Thanks 1
Posted
10 minutes ago, Angelia said:

Raspravljate komplikovane pravne stvari koje pokusavate da pojednostavite. Evo pojednostavljeno, dodjes u moju kucu kao gost (obicno jer ti je gore odakle si dosao), I onda krenes da se zalis kako ja vodim kucu. Jedan dan se zalis sto ti nisam oprala ves, drugi dan razbijes prozor jer sam skuvala pasulj a ne sarmu. I onda kao objasnjenje kazes ali prosle nedelje kad su tvoja deca trazila sarmu, ti si im pravila... sta mislite koliko ce neko takav biti gost?

Ne, nisu komplikovane stvari, no ih ti komplikuješ da bi nekako odbranila neodbranjivo. Pravi primer je da je, na primer, pravilo tvog doma da mora da se izuva u tvojoj kući. I ja dođem i izujem se i ti se žališ na boju mojih čarapa ili oblik mojih prstiju kroz čarape. Pa okej, ali ništa nema u pravilima o boji čarapa ili obliku prstiju. Samo, to nije tvoja kuća, nego država i to nisu pravila doma, nego zakoni države i najviši pravni akt te države koji se NE KRŠE, a policija ipak hapsi.

10 minutes ago, Angelia said:

Znaci I u USA je protivzakonito da se mesas u USA politiku ako si gost

To vidjenje, da u USA mozes da radis I pricas bilo sta, bez konsekvenci, je pogresno. A ja sam absolutista po pitanju slobode govora. 

Sorry to break your bubble iz filmova.  

Ne, nije protivzakonito. Ti možeš da KAŽEŠ šta god hoćeš o politici SAD u SAD, osim onog opskurnog pravila o kršenju ugleda SAD u svetu koje se ne primenjuje. To nije "mešanje u politiku". Drugo, znamo svi da ne možeš da "radiš i pričaš šta hoćeš bez posledica" niko nije pomenuo. Prvo, niko nije pomenuo da se radi šta hoće, to si izmislila i ubacila u diskusiju. I treće, drugo, ne znam više koje, niko nije govorio ni da smeš da kažeš šta hoćeš, zna se šta smeš ("Bojkotujte Izrael"), a šta ne smeš ("Pare ili život"), valjda smo osnovno obavešteni ljudi koje zanima politika i istorija i društveno uređenje.

I na kraju, nije ništa iz filmova. Sa ovim zakonima sam se upoznao na osnovu linkova koje si mi ti dala. Utrošio sam neuobičajeno mnogo svog slobodnog vremena na izučavanje tih zakona koje si mi ti lično, na ovom topiku linkovala. Nisu filmovi. Žao mi je, ali poziv dolazi iz tvoje kuće.

• Like 3
  • Thanks 2
Posted
2 minutes ago, Maharaja said:

Nastaviću dalje. O “komplikovanim pravnim stvarima” sere osoba koja pravo ne bi mogla ni da upiše, jer community college nije dovoljan za to. A kamoli da završi. Ali zato soli pamet forumašima kao da je u najmanju ruku doktor prava.

🤣 super, imas pravne argumente? Daj da cujem molim te. ja nikad nisam zavrsila diplomu u pravu, ali razmisljam da uradim MBA na Harvardu, ako to ista vredi vise. Ali imam 20 godina iskustva u pravu.

Pusti kvalifikacije, daj argumente...

Posted
21 minutes ago, DameTime said:

"Blokaderi" mi je bio od početka jako glup izraz, mislio sam da je autogol, ali vidim prima se, tako da jebi ga. No, u pravu si da nije u pitanju logika i razum i kritičko razmišljanje, nego čista emocija, a onda iz te emocije kreće motivated reasoning.

Posted
26 minutes ago, DameTime said:

Vučićevića ne bi bilo da Vučić ne krši ustav.

Da, paralele se same vuku, govna smrde i u Americi kao i Srbiji.

Na ovom topiku je interesantniji gromovnik koji je protiv Vučića, a svim silama za tranpa.

• Like 4
Posted
4 minutes ago, Rex said:

Ne, nisu komplikovane stvari, no ih ti komplikuješ da bi nekako odbranila neodbranjivo. Pravi primer je da je, na primer, pravilo tvog doma da mora da se izuva u tvojoj kući. I ja dođem i izujem se i ti se žališ na boju mojih čarapa ili oblik mojih prstiju kroz čarape. Pa okej, ali ništa nema u pravilima o boji čarapa ili obliku prstiju. Samo, to nije tvoja kuća, nego država i to nisu pravila doma, nego zakoni države i najviši pravni akt te države koji se NE KRŠE, a policija ipak hapsi.

Ok, ja sam problem. Gledaj sta se desava pravno, iako mislim da nikad neces prihvatiti pravna objasnjenja. Nego ce biti "korumpiran SC".

4 minutes ago, Rex said:

Ne, nije protivzakonito. Ti možeš da KAŽEŠ šta god hoćeš o politici SAD u SAD, osim onog opskurnog pravila o kršenju ugleda SAD u svetu koje se ne primenjuje. To nije "mešanje u politiku". Drugo, znamo svi da ne možeš da "radiš i pričaš šta hoćeš bez posledica" niko nije pomenuo. Prvo, niko nije pomenuo da se radi šta hoće, to si izmislila i ubacila u diskusiju. I treće, drugo, ne znam više koje, niko nije govorio ni da smeš da kažeš šta hoćeš, zna se šta smeš ("Bojkotujte Izrael"), a šta ne smeš ("Pare ili život"), valjda smo osnovno obavešteni ljudi koje zanima politika i istorija i društveno uređenje.

I na kraju, nije ništa iz filmova. Sa ovim zakonima sam se upoznao na osnovu linkova koje si mi ti dala. Utrošio sam neuobičajeno mnogo svog slobodnog vremena na izučavanje tih zakona koje si mi ti lično, na ovom topiku linkovala. Nisu filmovi. Žao mi je, ali poziv dolazi iz tvoje kuće.

Ok, kazes ja gresim, no problem. Sa ovim zakonima si se uppznao iz mojih linkova za 24 sata. Ljudi to rade decenijama. Imas pravne experte u advokaturi, sudstvu...aj da pustimo njih da presude?

• Ha-ha 1
Posted (edited)
18 minutes ago, Angelia said:

1. Ok, ja sam problem. Gledaj sta se desava pravno, iako mislim da nikad neces prihvatiti pravna objasnjenja. Nego ce biti "korumpiran SC".

2. Ok, kazes ja gresim, no problem. Sa ovim zakonima si se uppznao iz mojih linkova za 24 sata. Ljudi to rade decenijama. Imas pravne experte u advokaturi, sudstvu...aj da pustimo njih da presude?

1. Pravo je bilo na strani uhapšenih do sad, ali je developing situation, okej. Sačekajmo da vidimo šta će da se dešava. Nigde i nikad nisam pomenuo korupmiprani vrhovni sud, ne znam odakle to.

2. Da, sa tim zakonima sam se upoznao kad si mi ih ti linkovala ovde da ih proučim da vidim zašto je turska studentkinja Rumejsa ispravno uhapšena. Iz linkova koje si ti meni dala se ispostavilo da Rumejsa nije ispravno uhapšena. Dakle, pogrešila si. Ali, da, slažem se da treba da vidimo šta će sud da presudi.

I čisto da se ne zaboravi, da te podsetim da je na ovom topiku dokazano da su svi tvoji primeri bili pogrešni, da si se pozivala na pravila koja ne postoje, da si linkovala zakone koji tvrde suprotno od toga šta misliš i da kad god se ispostavilo da si pogrešila, samo si nastavila dalje sa nečim drugim. Eto, pišem ovo čisto da se vidi da reči nisu besplatne.

Ma šta, sve mislim da ne treba da se pominje emotivna strana, ali šta ne, treba da se da lice. Čitam svedočenja, svi kažu da je Rumejsa vrlo blaga, vrlo mirna, tiha i nenametljiva osoba. 

https://ibb.co/CKKN0DWy

Ali:

https://ibb.co/Mx5qn17c

je nekako okej. Pa stvarno.

Edit: Ne znam što se ne vide slike. Kasno je. Laku noć svima.

Edited by Rex
  • Like 2
Posted (edited)
15 minutes ago, Rex said:

1. Pravo je bilo na strani uhapšenih do sad, ali je developing situation, okej. Sačekajmo da vidimo šta će da se dešava. Nigde i nikad nisam pomenuo korupmiprani vrhovni sud, ne znam odakle to.

2. Da, sa tim zakonima sam se upoznao kad si mi ih ti linkovala ovde da ih proučim da vidim zašto je turska studentkinja Rumejsa ispravno uhapšena. Iz linkova koje si ti meni dala se ispostavilo da Rumejsa nije ispravno uhapšena. Dakle, pogrešila si. Ali, da, slažem se da treba da vidimo šta će sud da presudi.

I čisto da se ne zaboravi, da te podsetim da je na ovom topiku dokazano da su svi tvoji primeri bili pogrešni, da si se pozivala na pravila koja ne postoje, da si linkovala zakone koji tvrde suprotno od toga šta misliš i da kad god se ispostavilo da si pogrešila, samo si nastavila dalje sa nečim drugim. Eto, pišem ovo čisto da se vidi da reči nisu besplatne.

Ma šta, sve mislim da ne treba da se pominje emotivna strana, ali šta ne, treba da se da lice. Čitam svedočenja, svi kažu da je Rumejsa vrlo blaga, vrlo mirna, tiha i nenametljiva osoba. 

https://ibb.co/CKKN0DWy

Ali:

https://ibb.co/Mx5qn17c

je nekako okej. Pa stvarno.

Edit: Ne znam što se ne vide slike. Kasno je. Laku noć svima.

Nisi stavio, kako se to kaže, tagove, e jebi ga IMG, ne damo one četvrtaste zagrade.

Edited by Helena