shonke Posted Tuesday at 07:17 PM Posted Tuesday at 07:17 PM 7 hours ago, Mina D. Harker said: U.S. vice president sparks anger in London as he appears to dismiss the U.K. as “some random country that hasn’t fought a war in 30 years” Interesantno da USA nije dobila ni jedan rat u tih 30 godina a da je učestvovala sama. A i ono gde je dobila (invazija na Irak) je dobila u koaliciji sa UK vojskom. 😅 2 1
Smrtokapa Posted Tuesday at 07:21 PM Posted Tuesday at 07:21 PM (edited) 2 hours ago, Angelia said: Nema uopste nedoslednosti, ja sam u startu rekla da je uvredio USA, JDV je to rekao direktno. Ama na koji način? Time što se usudio da se obrati Vensu na pres konferenciji? Ili ovime što kažeš da je rekao "niko ga nije zaustavio (2014)"? Pa to je i Trampova "teza" - ovi pre mene glupi ja pametan. 2 hours ago, Angelia said: ja mislim da pomoc ne treba zaustavljati, ni pod razno u ovom trenutku. Ok, makar nešto. Repsi imaju predsednika i većinu u oba doma, ništa ih ne sprečava. Edited Tuesday at 08:42 PM by Smrtokapa
DJORDJE Posted Tuesday at 08:02 PM Posted Tuesday at 08:02 PM 43 minutes ago, shonke said: Interesantno da USA nije dobila ni jedan rat u tih 30 godina a da je učestvovala sama. A i ono gde je dobila (invazija na Irak) je dobila u koaliciji sa UK vojskom. 😅 Sada ocekujem da MAGA pristalica ospu paljbu po Vensu kako se nije zahvalio britanskim vojnicima koji su izginuli u Iraku i Avganistanu. I
Dragan Posted Tuesday at 08:12 PM Posted Tuesday at 08:12 PM (edited) I can't lie" - George Washington " I can't tell the truth" - Donald Trump " I don't see the difference" - MAGA The total cut off of deliveries to Ukraine is shockingly punitive. This is money already spent, equipment already built by industry for Ukraine, much of it has little utility to the US military. And it is just going to be sitting there in warehouses idle, as Ukrainian forces fight on. Edited Tuesday at 09:49 PM by Dragan 2
DJORDJE Posted Tuesday at 08:27 PM Posted Tuesday at 08:27 PM U sta se pretvorio GOP... Regan se prevrce u grobu. 1
djura.net Posted Tuesday at 08:38 PM Posted Tuesday at 08:38 PM Dealmaker cnn The hefty tariffs imposed by the Trump administration could contribute to a crash in the global economy, similar to the Great Depression of the 1930s, said Andrew Wilson, deputy secretary-general of the International Chamber of Commerce, according to the Wall Street Journal. “Our deep concern is that this could be the start of a downward spiral that puts us in 1930s trade-war territory,” Wilson said. 1
ters Posted Tuesday at 09:06 PM Posted Tuesday at 09:06 PM Nemojte tako zestoko jer i pored ove izdaje Ukrajine, raskidanja sa NATO-paktom i poluzvanicnog pristupanja axis of evil glasanjem u UN, krsenja berze, jurnjave u recesiju i inflaciju, unistvanja medicinskih i socijalnih sluzbi, ostavljana nuklearnih skladista bez prijeko potrebnog ljudstva, dizanja cijena hrane, ipak je donio uredbu da postoje samo dva pola, preimenovao meksicki zaliv, spasio Andrew Tate-a od sudjenja u Rumuniji i zabranio onih 10 trans takmicarki u NCAA. Malo li je? A tek kad prosle sedmice otvori one Epstein fajlove... 2 1
Angelia Posted Tuesday at 09:15 PM Posted Tuesday at 09:15 PM 28 minutes ago, Smrtokapa said: Ama na koji način? Time što se usudio da se obrati Vensu na pres konferenciji? Ok, makar nešto. Ama time sto je rekao da je sve vreme stojao sam I niko mu nije pomogao, uz to je rekao da ce "USA osetiti" rat. Znaci zavisi od USA pomoci, zajedno sa EU, a kaze niste nista uradili. Uz to drzi lekcije iz istorije ko da su oni debili, kao da ne znaju sta se desilo, I odprilike kaze gubite vreme sa Putinom... iako je tu za nesto drugo. Nakon sto je dobio 100 biliona, ili koliko svi imaju razlicito misljenje, niko mu nije pomogao?
Smrtokapa Posted Tuesday at 09:33 PM Posted Tuesday at 09:33 PM 13 minutes ago, Angelia said: Ama time sto je rekao da je sve vreme stojao sam I niko mu nije pomogao Editovao sam post pre nego što si odgovorila. 2 hours ago, Smrtokapa said: Ili ovime što kažeš da je rekao "niko ga nije zaustavio (2014)"? Pa to je i Trampova "teza" - ovi pre mene glupi ja pametan. Oni stoje sami na bojnom polju, uključimo kontekst, valjda je svakom iole dobronamernom jasno na šta je mislio. Uostalom čovek je tu rekao "niko Putina nije zaustavio, sada će ga Tramp zaustaviti", pa zar to nije upravo ono što Trampovom uhu godi i što to ovaj i sam ponavlja kao papagaj? 16 minutes ago, Angelia said: Uz to drzi lekcije iz istorije ko da su oni debili Okej, prihvatam, može biti da si zapravo na tragu nečega ovde. 2
Klotzen Posted Tuesday at 10:33 PM Posted Tuesday at 10:33 PM Kako se foks usuđuje da prepolovi cifru koju tramp i njegova ekipa kokadače non stop ?
Angelia Posted Tuesday at 10:39 PM Posted Tuesday at 10:39 PM 50 minutes ago, Smrtokapa said: Editovao sam post pre nego što si odgovorila. Oni stoje sami na bojnom polju, uključimo kontekst, valjda je svakom iole dobronamernom jasno na šta je mislio. Uostalom čovek je tu rekao "niko Putina nije zaustavio, sada će ga Tramp zaustaviti", pa zar to nije upravo ono što Trampovom uhu godi i što to ovaj i sam ponavlja kao papagaj? Okej, prihvatam, može biti da si zapravo na tragu nečega ovde. Evo jedna detaljna analiza, kako I zasto, potrazila sam za tebe, I pogledala, neke od ovih stvari nisam ni ja primetila kad sam gledala, nemam pojma da li ima nesto u tvrdnji da su mu Dems predlozili da ne prihvati dil, tako da u to ne upazim Ali ja uvek volim happy end, izgleda da su se dogovorili, Zelenski je promenio pricu, I kazu da se ocekuje mozda I veceras da se potpise deal. Eto sta jedan vikend uradi.
Helena Posted Tuesday at 10:55 PM Posted Tuesday at 10:55 PM Da ne kačim MY MAN MY PRESIDENT boraniju koja se diči tranpovom genijalnošću , ovaj gospodin je otišao korak dalje Zapravo, htela sam reći-kako, zašto...? Ne razumem. 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Tuesday at 11:03 PM Posted Tuesday at 11:03 PM 5 minutes ago, Helena said: Da ne kačim MY MAN MY PRESIDENT boraniju koja se diči tranpovom genijalnošću , ovaj gospodin je otišao korak dalje Zapravo, htela sam reći-kako, zašto...? Ne razumem. Zato sto u maga svetu ne postoje cinjenice, postoje izjave... Ali super je ovo, posle cemo slusati njakanje kako je Nobel korumpiran... cisto nek se nesto vrti.
ters Posted Tuesday at 11:09 PM Posted Tuesday at 11:09 PM 4 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Zato sto u maga svetu ne postoje cinjenice, postoje izjave... Ali super je ovo, posle cemo slusati njakanje kako je Nobel korumpiran... cisto nek se nesto vrti. Cuti, dobro je da ga nisu nominovali za Nobela za knjizevnost jer on ima "best words" 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Tuesday at 11:10 PM Posted Tuesday at 11:10 PM Just now, ters said: Cuti, dobro je da ga nisu nominovali za Nobela za knjizevnost jer on ima "best words" Ili iz medicine
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Wednesday at 12:30 AM Posted Wednesday at 12:30 AM Trump commerce chief says he will meet Canada and China halfway on trade tariffs – as it happened Kakav klovn. Dan jedan nije izdrzao sa tarifama kada je video da ce i ovi da uzvrate, i evo ga u dubiozi. Na kraju ce da pravi cirkus od svega, polupace sta stigne da polupa i kriviti sve ostale redom (naravno, uz ogromnu pomoc njegovih kultista)... 1
Helena Posted Wednesday at 02:05 AM Posted Wednesday at 02:05 AM I would like to reiterate Ukraine’s commitment to peace. None of us wants an endless war. Ukraine is ready to come to the negotiating table as soon as possible to bring lasting peace closer. Nobody wants peace more than Ukrainians. My team and I stand ready to work under President Trump’s strong leadership to get a peace that lasts. We are ready to work fast to end the war, and the first stages could be the release of prisoners and truce in the sky — ban on missiles, long-ranged drones, bombs on energy and other civilian infrastructure — and truce in the sea immediately, if Russia will do the same. Then we want to move very fast through all next stages and to work with the US to agree a strong final deal. We do really value how much America has done to help Ukraine maintain its sovereignty and independence. And we remember the moment when things changed when President Trump provided Ukraine with Javelins. We are grateful for this. Our meeting in Washington, at the White House on Friday, did not go the way it was supposed to be. It is regrettable that it happened this way. It is time to make things right. We would like future cooperation and communication to be constructive. Regarding the agreement on minerals and security, Ukraine is ready to sign it in any time and in any convenient format. We see this agreement as a step toward greater security and solid security guarantees, and I truly hope it will work effectively. Ovo je tvit Zelenskog od pre 10 sati. Ne znam kako je do ovoga došlo, ali ne sećam se da sam prema nekom osećala žaljenje kao kad sam pročitala ovo. Naći se u okrutnoj situaciji gde dva agresora mrcvare tvoju zemlju i potkusuruju se njom i ljudima u njoj, i kad se usprotivš, tebe proglase diktatorom...ja to ne mogu ni da zamislim. A ovo će dovesti do daljeg ludovanja najveće političke budale u novijoj istoriji. 2
ters Posted Wednesday at 02:28 AM Posted Wednesday at 02:28 AM (edited) JD Vance i Mike Johnson pravi onaj "Aco Srbine" stimung... Ko ce prvi na noge lagane kada krene tapsanje... I strah da prekinu... A evo ga i "neki tapsu, a neki nece da tapsu" Aco momenat Edited Wednesday at 02:29 AM by ters
Angelia Posted Wednesday at 03:58 AM Posted Wednesday at 03:58 AM 1 hour ago, Helena said: 1 hour ago, Helena said: Ovo je tvit Zelenskog od pre 10 sati. Ne znam kako je do ovoga došlo, ali ne sećam se da sam prema nekom osećala žaljenje kao kad sam pročitala ovo. Naći se u okrutnoj situaciji gde dva agresora mrcvare tvoju zemlju i potkusuruju se njom i ljudima u njoj, i kad se usprotivš, tebe proglase diktatorom...ja to ne mogu ni da zamislim. A ovo će dovesti do daljeg ludovanja najveće političke budale u novijoj istoriji. Mene iznenadjuje, da si ti iznenadjena rezultatom. I ne, Tramp ga nije mrcvario, sve mu je unapred rekao. Tako da je ona predstava u petak bila potpuno nepotrebna, osim da je Zelenski stavio sebe u jos goru situaciju. Realnost zivota je da treba da pogledas svoju situaciju, I da se uvek velike sile podkusuruju sa onima koji to nisu. 1 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Wednesday at 04:36 AM Posted Wednesday at 04:36 AM 2 hours ago, Helena said: I would like to reiterate Ukraine’s commitment to peace. None of us wants an endless war. Ukraine is ready to come to the negotiating table as soon as possible to bring lasting peace closer. Nobody wants peace more than Ukrainians. My team and I stand ready to work under President Trump’s strong leadership to get a peace that lasts. We are ready to work fast to end the war, and the first stages could be the release of prisoners and truce in the sky — ban on missiles, long-ranged drones, bombs on energy and other civilian infrastructure — and truce in the sea immediately, if Russia will do the same. Then we want to move very fast through all next stages and to work with the US to agree a strong final deal. We do really value how much America has done to help Ukraine maintain its sovereignty and independence. And we remember the moment when things changed when President Trump provided Ukraine with Javelins. We are grateful for this. Our meeting in Washington, at the White House on Friday, did not go the way it was supposed to be. It is regrettable that it happened this way. It is time to make things right. We would like future cooperation and communication to be constructive. Regarding the agreement on minerals and security, Ukraine is ready to sign it in any time and in any convenient format. We see this agreement as a step toward greater security and solid security guarantees, and I truly hope it will work effectively. Ovo je tvit Zelenskog od pre 10 sati. Ne znam kako je do ovoga došlo, ali ne sećam se da sam prema nekom osećala žaljenje kao kad sam pročitala ovo. Naći se u okrutnoj situaciji gde dva agresora mrcvare tvoju zemlju i potkusuruju se njom i ljudima u njoj, i kad se usprotivš, tebe proglase diktatorom...ja to ne mogu ni da zamislim. A ovo će dovesti do daljeg ludovanja najveće političke budale u novijoj istoriji. On je samo pristao da nastavi pregovore o miru. Verovatno su mu rekli, posto prica sa kime je sve razgovarao i unutar i van Ukrajine da pristane na dalji razgovor. A da bi Tramp pristao na razgovor, moras da lazes kako je velik, kako mnogo pomaze (pomgao je $0, cak je i stopirao i pre ovog stopiranja) i valjda Evropa ocekuje da uspeju da ga unormale (iako mislim da je to preveliko ocekivanje)... Problem je sto ce ovim dati Trampu zeleno svetlo da gnjeci dalje Grenland, Kanadu i Panamu... jer budala je budala i prima samo signale koji mu se svidjaju. 2
Dragan Posted Wednesday at 08:40 AM Posted Wednesday at 08:40 AM (edited) 8 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Trump commerce chief says he will meet Canada and China halfway on trade tariffs – as it happened Kakav klovn. Dan jedan nije izdrzao sa tarifama kada je video da ce i ovi da uzvrate, i evo ga u dubiozi. Na kraju ce da pravi cirkus od svega, polupace sta stigne da polupa i kriviti sve ostale redom (naravno, uz ogromnu pomoc njegovih kultista)... Quote Evo sam naletio na neki klip gdje intervjuiraju jednog MAGA fana o carinama. I lik je smrtno uvjeren da carine na uvoz placaju vlade drzava odakle se uvozi. Voditelj ga pokusava uvjeriti da placaju uvoznici i posljedicno potrosaci, ali lik uvjeren da placaju vlade i da se tako puni proracun i da ce dragi vodja onda ukinuti porez jer ce kasa biti puna. Ja sve ozbiljnije pocinjem vjerovati da se radi o nekoj masovnoj hipnozi ili tako necemu. Spoiler Edited Wednesday at 08:52 AM by Dragan
Klotzen Posted Wednesday at 08:40 AM Posted Wednesday at 08:40 AM Baš me zanima kako bi izlgedao susret veterana sa Trampom. 1 1 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Wednesday at 10:40 AM Posted Wednesday at 10:40 AM Quote Trump Admin Bypasses Congress to Send Israel $4B as It Blocks Aid Into Gaza Secretary of State Marco Rubio is bypassing Congress to send yet more billions of dollars’ worth of military assistance to Israel as it renews its total blockade on aid into Gaza, sparking accusations from human rights groups that Israel is once again using starvation as a weapon of war. On Saturday, Rubio announced that he had signed a declaration to expedite $4 billion in military assistance to Israel, vowing to “fulfill America’s long-standing commitment to Israel’s security.” The announcement came just a day after the administration notified Congress of $3 billion in military assistance to Israel, including over 35,000 2,000-pound bombs, reversing the Biden administration’s pause on such weapons, and thousands of other bombs and JDAMs. Israel has used 2,000-pound bombs extensively in its genocide in Gaza, in what experts have said are likely war crimes. This brings the total amount of military assistance the Trump administration has given to Israel so far to nearly $12 billion, Rubio said, just six weeks into Donald Trump’s second term. The sales were approved as the Trump administration was reportedly workingwith Israel to reinstate its aid blockade on Gaza and endanger the ceasefire agreement as it was supposed to move into its second phase.
Helena Posted Wednesday at 11:32 AM Posted Wednesday at 11:32 AM Opet je uvredjen, ovog puta od američkih demokrata. Posle rekordnih 100 minuta baljezgarija, pominjanja Đilasa, rekao je nešto kao i da nađe lek protiv najgore bolesti, ne bi ga cenili, tako nešto
Recommended Posts