Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

33 minutes ago, Angelia said:

U Majami stanovi prolaze kroz krizu iz vise razloga, nema veze sa Trampom. Prvo, ponuda je velika. Drugo, nakon onog pada zgrade u Surfsidu (skoro 100 ljudi poginulo), Desantis je uveo novu regulativu, da sve zgrade moraju da prodju inspekciju, prvo na valjda 30 godina, a onda svakih 10. Da se zgrade odrzavaju. Pa su HOA povecale svoj fees, a neke dobile ogromne racune. Tako da su stanovima naprasno pale cene I svi pokusavaju da prodaju. 

Mislim prethodno su uzivali ne odrzavanje zgrada.

Tako da pusti Baby, kod nje je za sve kriv Tramp. Iako je pad cena I masovna prodaja pocela pre vec vise od godinu dana. Ali ona je to sad primetila 😀 Cim sam dosla u Majami agenti me upozorili na trend. 

Edit: da ne bude da pricam gluposti:

https://www.cbsnews.com/miami/news/south-florida-condo-market-faces-risk-of-collapse/

Ima tu i silver lining - to nije loše za one koji bi da kupe stanove. Jedan od glavnih problema u zapadnom svetu su lude cene nekretnina. 

34 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Prvo podjes od toga zasto je ponuda velika... 

Drugo, pises kako sam ja sad primetila nesto sto sam pisala pre godinu i po. Jbg kao misevi imate memoriju... Meni tu izgleda da je problem sa tvojim putem iz dupeta u glavu. 

Izvinjavam se sto nisam pojasnila, mislila sam na ponudu novih condo jedinica koje su izgradjene u zadnjih 4-5 godina. Ogromni boom koji je Miami doziveo.

Ja mislim da je tvoj problem TDS, tako da ne razumes lokalni problem. To sto si pisala ranije, ne opravdava to sto pokusavas da sad to predstavis kao neki problem nove federalne administracije.

8 minutes ago, Darko said:

Ima tu i silver lining - to nije loše za one koji bi da kupe stanove. Jedan od glavnih problema u zapadnom svetu su lude cene nekretnina. 

Jeste, ali hipoteke su jos visoke, tako da nema dovoljno kupaca, iako dolaze jos uvek iz severnih drzava, ali kuce imaju vecu vrednost nego stanovi. Uz to smatram da ima dosta dobrog u toj regulativi, sad kad udjes u zgrade, najcesce se nesto renovira, dal bazen, dal liftovi...nove zgrade imaju bolje cene.

3 hours ago, Angelia said:

Izvinjavam se sto nisam pojasnila, mislila sam na ponudu novih condo jedinica koje su izgradjene u zadnjih 4-5 godina. Ogromni boom koji je Miami doziveo.

Ja mislim da je tvoj problem TDS, tako da ne razumes lokalni problem. To sto si pisala ranije, ne opravdava to sto pokusavas da sad to predstavis kao neki problem nove federalne administracije.

Jeste, ali hipoteke su jos visoke, tako da nema dovoljno kupaca, iako dolaze jos uvek iz severnih drzava, ali kuce imaju vecu vrednost nego stanovi. Uz to smatram da ima dosta dobrog u toj regulativi, sad kad udjes u zgrade, najcesce se nesto renovira, dal bazen, dal liftovi...nove zgrade imaju bolje cene.

Ja andjo mislim da je tvoj problem FDT i da ono F ne mozes da prezivis nikako. 

Znaci, bukvalno ne postoji IQ iznad 70 u svetu, pazi svetu, ne Americi, ko nije video o cemu se radi i kakve su budale, ali ti nekako mislis da ces profitirati iz svega toga... 

Good luck

Bukvalno i na zalost, ne postoji ni cestica u vazduhu za koju mozes da se zakacis da kazes 'ima dosta dobrog u regulativi' osim ako nisi totalno omadjijan onim sto ti guru prodaje, a ti jesi. 

I vidi, zbog takvih kao ti (glasaci ove budaletine i kult sledbenici partizani koji ne priznaju ni kad ih peku), mnogo ce ljudi umreti, mnogo izgubiti domove, zdravlje, poslove, slobodu, sigurnost... da bi vi ukapirali da kad ne platis na mostu, platis na cupriji. 

U to ime cu ovde zatvoriti ikakav razgovor sa tobom... Zelim da se izolujem od maga osecaja i maga totalno iracionalnih objasnjenja... Nadji onih pet latinosa, pa cavrljaj, a moze evo i Mrd koji vec 8 godina pise kako bi bilo sve drugacije da je Obama skrenuo levo kod Albukerkea i umesto sargarepe zahvati koka kolu i kokice. Taman ste jedan za drugog, zec i veverica. 

• Like 3

14 zastava, 14 reci

https://en.wikipedia.org/wiki/Fourteen_Words

Spoiler

"The Fourteen Words" (also abbreviated 14 or 1488) is a reference to two slogans originated by the American domestic terrorist David Eden Lane,[1][2] one of nine founding members of the defunct white supremacist terrorist organization The Order,[3] and are accompanied by Lane's "88 Precepts". The slogans have served as a rallying cry for militant white nationalists internationally.[4]

The primary slogan in the Fourteen Words is,

We must secure the existence of our people and a future for white children,[1][5][6][7]

Followed by the secondary slogan,

because the beauty of the White Aryan woman must not perish from the Earth.

Ovaj je totalno u naci sranju. 

1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ja andjo mislim da je tvoj problem FDT i da ono F ne mozes da prezivis nikako. 

Znaci, bukvalno ne postoji IQ iznad 70 u svetu, pazi svetu, ne Americi, ko nije video o cemu se radi i kakve su budale, ali ti nekako mislis da ces profitirati iz svega toga... 

Good luck

Bukvalno i na zalost, ne postoji ni cestica u vazduhu za koju mozes da se zakacis da kazes 'ima dosta dobrog u regulativi' osim ako nisi totalno omadjijan onim sto ti guru prodaje, a ti jesi. 

I vidi, zbog takvih kao ti (glasaci ove budaletine i kult sledbenici partizani koji ne priznaju ni kad ih peku), mnogo ce ljudi umreti, mnogo izgubiti domove, zdravlje, poslove, slobodu, sigurnost... da bi vi ukapirali da kad ne platis na mostu, platis na cupriji. 

U to ime cu ovde zatvoriti ikakav razgovor sa tobom... Zelim da se izolujem od maga osecaja i maga totalno iracionalnih objasnjenja... Nadji onih pet latinosa, pa cavrljaj, a moze evo i Mrd koji vec 8 godina pise kako bi bilo sve drugacije da je Obama skrenuo levo kod Albukerkea i umesto sargarepe zahvati koka kolu i kokice. Taman ste jedan za drugog, zec i veverica. 

Good luck. Proveri tvoj HOA management.

Ostalo, zivi u tvom bubble.

• Like 1

1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

14 zastava, 14 reci

https://en.wikipedia.org/wiki/Fourteen_Words

Reveal hidden contents

"The Fourteen Words" (also abbreviated 14 or 1488) is a reference to two slogans originated by the American domestic terrorist David Eden Lane,[1][2] one of nine founding members of the defunct white supremacist terrorist organization The Order,[3] and are accompanied by Lane's "88 Precepts". The slogans have served as a rallying cry for militant white nationalists internationally.[4]

The primary slogan in the Fourteen Words is,

We must secure the existence of our people and a future for white children,[1][5][6][7]

Followed by the secondary slogan,

because the beauty of the White Aryan woman must not perish from the Earth.

Ovaj je totalno u naci sranju. 

Ovo je jedna od najjezivijih rečenica koju je neki predsednik SAD ikad izgovorio. Ovakve rečenice je u slovo izgovarao i njegov ideološki prethodnik, tamo negde februara 1933. godine. 

• Like 6
  • Thanks 2

15 minutes ago, Maharaja said:

Ovo je jedna od najjezivijih rečenica koju je neki predsednik SAD ikad izgovorio. Ovakve rečenice je u slovo izgovarao i njegov ideološki prethodnik, tamo negde februara 1933. godine. 

Zaista sam prestravljena sta ce biti u buducnosti. Pokusavam na sve moguce nacine da nadjem neki odgovor (zato toliko i pisem nadajuci se da ce neko nesto napisati), pa onda i resenje bar za sebe, ali toliko je haoticno da je tesko poci od neke pretpostavke kada se nude razna objasnjenja. Ne znas da li su za oligarhiju, za kraljevinu, nacizam... nesto sesto. Da li hoce teritorije, da uniste dojucerasnje saveznike, da se dodvore (tako im mrskom) komunizmu, da li hoce rudna bogatstva, ropstvo... koji ocin se desava?!

Kako im je samo poslo za rukom da za nepunih mesec dana prigrle sva vec dokazana zla... 

I nadam se da ce ih Evropa i sire oladiti kao sto je to uradila Kanada. Svakako ce biti tesko, ali ce bar zlo ograniciti na jednu teritoriju. Jbt u sta se Amerika pretvorila preko noci. 

• Like 2

WASHINGTON, Feb 16 (Reuters) - Personnel from Elon Musk's government downsizing team DOGE will visit the Federal Aviation Administration's Air Traffic Control command center in Warrenton, Virginia, on Monday, as the Trump administration says it wants to reform the system.

• Like 1

2 hours ago, Beonegro said:

Eto njemu jos x milijardi drzavnih para da napravi bolju kontrolu leta uz obecanje da mu trebaju dve godine za to 😄

8 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Btw otpustili su stotine nuklearnih radnika pa su ukapirali da nisu bas gledali koga otpustaju i sad neke vijaju da se vrate, a ovi se ne javljaju. Nek promenu satnicu dana na 25 sati pa taj sat nek genije Mosus radi nuklearne analize... eto resenja. 

Nek se znoje pa ce da ponude znatno bolji ugovor.

• Like 4

5 minutes ago, MeanMachine said:

Eto njemu jos x milijardi drzavnih para da napravi bolju kontrolu leta uz obecanje da mu trebaju dve godine za to 😄

Ovo još ima i silver lining: kad se strovali nekoliko aviona ljudi će prestati da putuju, pa će biti manje emisije CO2

• Like 1

17 minutes ago, Beonegro said:

Ovo još ima i silver lining: kad se strovali nekoliko aviona ljudi će prestati da putuju, pa će biti manje emisije CO2

A ima on resenje i za avione i obecavao je da ce biti cak i jeftinije, dakle mnogo brze i jeftinije:

Samo nek mu daju jos milijardi drzavnih para i bice to spremno za dve godine 😉

• Like 1

On 2/8/2025 at 3:38 PM, Beonegro said:

Dnevna doza ukida finansijsku pomoć Južnoj Africi zbog zemljišne reforme i podrške Međunarodnom Krivičnom Sudu.

Što se tiče agrarne reforme, u pitanju je pokušaj da se ispravi to što 8% bijelih Afrikanera posjeduje tri četvrtine kompletnog obradivog zemljišta, što im je zakonom iz 1950. godine omogućila otvoreno supremacistička Nacionalna Partija. 

Južna Afrika je ekonomija od 420 milijardi dolara i neće propasti bez 440 miliona američke pomoći (toliko su dobili u 2023. godini), ali ovakvi potezi samo hrane popularnost crnačkih supremacista sa primjesom nacional-komunizma iz Economic Freedom Fighters, odnosno slabe liberalne demokrate iz Democratic Alliance koji su trenutno manji ali vrlo značajan element koalicione vlade i koji su već počeli da rešavaju neke probleme, u prvom redu snabdijevanje strujom.

On a side note, dnevna doza nudi bijelim Afrikanerima da imigriraju u SAD pod povlašćenim uslovima. Koereko da se granice zatvaraju? 😁

Riječima južnoafričkog ministarstva spoljnih poslova: "It is ironic that the executive order makes provision for refugee status in the U.S. for a group in South Africa that remains amongst the most economically privileged, while vulnerable people in the U.S. from other parts of the world are being deported and denied asylum despite real hardship."

Kao što rekoh prije deset dana, kaubojsko ponašanje može da koristi samo neprijateljima zapadne civilizacije: 

CAPE TOWN, Feb 17 (Reuters) - South Africa could turn to Russia or Iran to expand its civilian nuclear power capacity, a senior government minister said, a stance analysts say could deepen a rift with the United States and further delay the renewal of a strategic energy pact.

Drevna persijska poslovica: fuck around and find out

• Like 2

IRS I FDA poceli otpustanje zaposlenih u zadnjih godinu dana. IRS je bio dobio 80 bill od Bidena. Iskreno receno, bolje bi bilo da su otpustali one koji sede tamo decenijama, jer su oni korumpirani. To su dve agencije gde znam da je korupcija suluda. Donose svoju regulativu, bukvalno su drzava u drzavi.

Napravili su citave industrije "konsultanata" koje placas da se izboris sa njihovim "pravilima". 

Nije moglo da se desi boljim ljudima...

Ali naravno gubim vreme pricajuci o tome, ljudima koji nemaju pojma o cemu pricam. Nije da ne bih volela da je to uradjeno preciznije, I ovako ciscenje buldozerom ce imati gresaka.

Bice haosa, ali nadam se da izadje nesto dobro iz toga.

11 hours ago, Maharaja said:

Ja ovo nisam znala.

Mislim da ni tranp nije znao, jedino elonija, i sve je izvesnije da naci momenti nisu posledica nikakvog sindroma.

24 minutes ago, Helena said:

Ja ovo nisam znala.

Mislim da ni tranp nije znao, jedino elonija, i sve je izvesnije da naci momenti nisu posledica nikakvog sindroma.

Mislim da je Trump isto što i Biden, zdravstveno, ali ko mene pita. Musk je trenutno najjači u kafani.

Sloboda misljenja na delu.

Google briše negativne komentare na "Zaliv Amerike"

Promena imena u Zaliv Amerike izazvala je lavinu negativnih komentara na Google-u. Kompanija ih uklanja po kratkom postupku.

Spoiler

Kao jedan od svojih prvih akata u kancelariji, američki predsednik Donald Tramp je Meksički zaliv preimenovao u "Zaliv Amerike". Usluge mapiranja velikih tehnoloških kompanija tada su prilično brzo sprovele odluku. U SAD-u je stari termin potpuno nestao, u drugim zemljama kao što je Švajcarska, na primer, prikazan je "Meksički zaliv (Američki zaliv)".

Prilagođavanje imena izazvalo je talas protesta, koji su korisnici takođe ostavili iza sebe u vidu komentara na Google mapama. Međutim, gigant pretraživača reagovao je brzo i sada je potpuno deaktivirao funkciju rejtinga za vodu, kao i mogućnost da predloži promene imena. Prema izveštajima u poslovnom časopisu Forbes, uklonjene su i brojne kritičke kritike. Prvobitno je bilo stotine negativnih komentara, ali sada postoje samo stariji, uglavnom neutralni komentari.

Google brani brisanja kao "zaštitne mere" koje se uvek preduzimaju kada se pojavi neuobičajeno veliki broj postova koji nisu zasnovani na lokaciji. Prema rečima portparola kompanije, Google Maps se uvek zasniva na "zvaničnim izvorima" kao što su Ujedinjene nacije, ISO i Informacioni sistem geografskih imena SAD-a prilikom imenovanja mesta.

Meksički predsednik se brani

Dok Tramp slavi preimenovanje kao "veliku stvar", meksička vlada je kritična prema tom procesu. Predsednica Claudia Sheinbaum istakla je da se promena imena može primeniti samo na teritorijalne vode SAD - tj. Unutar zone od dvanaest nautičkih milja od obale SAD-a. Ostatak Meksičkog zaliva će ostati pod međunarodnom oznakom. Krajem januara, Sheinbaum je već pisao Google-u da ga ne preimenuje.

Tramp izgleda neimpresioniran ovom argumentacijom. Njegova portparolka za štampu Karoline Leavitt opisala je medije koji dovode u pitanje preimenovanje kao "širioce laži". Novinar novinske agencije Associated Press izbačen je iz Bele kuće nakon kritičkog izveštavanja.

Sheinbaum sada razmišlja o preduzimanju pravnih radnji. Ako se Google drži novog imena, tužba protiv tehnološke kompanije mogla bi uslediti. Apple bi takođe bio pogođen takvim sporom, jer je kompanija takođe usvojila Trumpovu promenu imena.

• Like 2

3 minutes ago, Dragan said:

Promena imena u Zaliv Amerike izazvala je lavinu negativnih komentara na Google-u. Kompanija ih uklanja po kratkom postupku.

Hide contents

Kao jedan od svojih prvih akata u kancelariji, američki predsednik Donald Tramp je Meksički zaliv preimenovao u "Zaliv Amerike". Usluge mapiranja velikih tehnoloških kompanija tada su prilično brzo sprovele odluku. U SAD-u je stari termin potpuno nestao, u drugim zemljama kao što je Švajcarska, na primer, prikazan je "Meksički zaliv (Američki zaliv)".

Prilagođavanje imena izazvalo je talas protesta, koji su korisnici takođe ostavili iza sebe u vidu komentara na Google mapama. Međutim, gigant pretraživača reagovao je brzo i sada je potpuno deaktivirao funkciju rejtinga za vodu, kao i mogućnost da predloži promene imena. Prema izveštajima u poslovnom časopisu Forbes, uklonjene su i brojne kritičke kritike. Prvobitno je bilo stotine negativnih komentara, ali sada postoje samo stariji, uglavnom neutralni komentari.

Google brani brisanja kao "zaštitne mere" koje se uvek preduzimaju kada se pojavi neuobičajeno veliki broj postova koji nisu zasnovani na lokaciji. Prema rečima portparola kompanije, Google Maps se uvek zasniva na "zvaničnim izvorima" kao što su Ujedinjene nacije, ISO i Informacioni sistem geografskih imena SAD-a prilikom imenovanja mesta.

Dok Tramp slavi preimenovanje kao "veliku stvar", meksička vlada je kritična prema tom procesu. Predsednica Claudia Sheinbaum istakla je da se promena imena može primeniti samo na teritorijalne vode SAD - tj. Unutar zone od dvanaest nautičkih milja od obale SAD-a. Ostatak Meksičkog zaliva će ostati pod međunarodnom oznakom. Krajem januara, Sheinbaum je već pisao Google-u da ga ne preimenuje.

Tramp izgleda neimpresioniran ovom argumentacijom. Njegova portparolka za štampu Karoline Leavitt opisala je medije koji dovode u pitanje preimenovanje kao "širioce laži". Novinar novinske agencije Associated Press izbačen je iz Bele kuće nakon kritičkog izveštavanja.

Sheinbaum sada razmišlja o preduzimanju pravnih radnji. Ako se Google drži novog imena, tužba protiv tehnološke kompanije mogla bi uslediti. Apple bi takođe bio pogođen takvim sporom, jer je kompanija takođe usvojila Trumpovu promenu imena.

Gulf of gringo loco. 🤣

Samo gledam i smejem se. To ti jer ko Maršala Tita u BG.

1 minute ago, Dragan said:

Hide contents

Kakva je to budalastina sa tim menjanjem imena. Koga u sustini briga kako se zovu internacionalne vode, sta se time postize? U sustini opet igra na maga bazu i njihova osecanja... valjda jedu vise jaja od promene imena zaliva. 

On menja naziv dat 1500 i neke koji ima istorijski kontekst da bi dao naziv "Amerika" sto je naziv kontinenta, a on je ciljao na drzavu. 

Debilana. Uostalom kao i sve ostalo sto rade, al' bar nije opasna... niko nece riknuti zbog toga. To da nema slobode govora, pa nema ni u zvanicnim medijima, na twitteru, od kada je ovaj preuzeo u ime slobode govora. Interesantno je da se kriju iza demokratije kako bi unistili demokratiju i iza slobode govora kako bi unistili istu. Cim pocnu nesto da "brane," lampice se popale da su krenuli da unistavaju...