Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

Ne verujem da ce se Ajova okrenuti ali to jeste pokazatelj za Viskonsin i Micigen, te dve su sving samo zbog recency biasa, to su tradicionalno plave drzave gde verovatno nece biti ni tesno. Nevada je jedina stvarno ultra neizvesna i to moze biti u 10k glasova, Pensilvanija ako bude plava to je bella ciao.

3 hours ago, Helena said:

...hrišćanska desna protestanska crkvena struja  (zaboravila sam koja) to stvarno i želi, ne samo suprugama, nego ženama uopšte.

Nekakav 19. amandman.

A leva bi bila koja? Jel ti uospte znas i razumes sta su i ko ti "protestanti"?  Kao takvi ne postoje u samoj Crkvi, to je

samo naziv koji su katolici dali ljudima okupljenim oko Martin Lutera. Tu nema levo, desno ili neka

sredina, Ima mnogo pravaca, jedni su ovakvi, drugi onakvi, uglavnom su mnogo napredniji pravci hriscanstva od

katolika i pravoslavaca. Uostalom, Ameriku su bas oni i stvorili.

400 godina  Mayflower

Pre 424 godina proganjani, izopstavani, kaznjavani i smrcu upucuju se jedrenjakom u Ameriku, svi su radikalni hriscani,

puritanci i tako taj pregrst tih kako ih nazivas desnicarskom protestantskom strujom bivaju i osnivaci i ocevi

Amerike.

Spoiler

Glavni anketar Njujork tajmsa Nejt Kon objavio je da beli republikanci nisu odgovarali na ankete ni približno koliko demokrate, što ga dovodi do mišljenja da bi promašaj u anketama mogao biti sličan onom 2020. godine.

Kon kaže da su ankete pre četiri godine promašivale zato što su Trampovi birači odbijali da odgovore anketarima u mnogo većoj meri nego što je to činio njihov demografski par na Bajdenovoj strani.

I kad je reč o iskustvu Njujork tajmsa, beli muškarci koji glasaju za Kamalu su za 16 procenata bili više voljni da odgovore na pitanja od belih muškaraca među republikancima.

Reč je o najvećem disparitetu otkad Njujork tajms realizuje ankete povodom predsedničkih izbora, većem i od dispariteta uočenog 2020. godine... 

Zbog toga Kon pretpostavlja da je Tramp ponovo potcenjen u anketama.

Inače, ovo je poslednja anketa NYT i Siene:

I kad pogledam neke brojeve, uopšte mi i ne treba Konova procena da su anketari ponovo potcenili Trampa...

Takođe, pošto u jednoj anketi Kamala vodi u Ajovi za 3pp, nudim svakome ko želi da se opkladimo na bilo kojoj p2p beting platformi u ishod izbora u Ajovi. Stavljam opkladu od 1.000$ na Trampa i smatram da je to pošteno, jer Kamala, kako vidimo, vodi u anketi.

Dakle, ko misli da Tramp neće pobediti u Ajovi i spreman je da taj stav argumentuje sa 1.000$ na p2p beting platformi, neka mi se javi na pp. 

Edited by Nek grmi jako

4 minutes ago, Nek grmi jako said:
  Hide contents

Glavni anketar Njujork tajmsa Nejt Kon objavio je da beli republikanci nisu odgovarali na ankete ni približno koliko demokrate, što ga dovodi do mišljenja da bi promašaj u anketama mogao biti sličan onom 2020. godine.

Kon kaže da su ankete pre četiri godine promašivale zato što su Trampovi birači odbijali da odgovore anketarima u mnogo većoj meri nego što je to činio njihov demografski par na Bajdenovoj strani.

I kad je reč o iskustvu Njujork tajmsa, beli muškarci koji glasaju za Kamalu su za 16 procenata bili više voljni da odgovore na pitanja od belih muškaraca među republikancima.

Reč je o najvećem disparitetu otkad Njujork tajms realizuje ankete povodom predsedničkih izbora, većem i od dispariteta uočenog 2020. godine... 

Zbog toga Kon pretpostavlja da je Tramp ponovo potcenjen u anketama.

Inače, ovo je poslednja anketa NYT i Siene:

I kad pogledam neke brojeve, uopšte mi i ne treba Konova procena da su anketari ponovo potcenili Trampa...

Takođe, pošto u jednoj anketi Kamala vodi u Ajovi za 3pp, nudim svakome ko želi da se opkladimo na bilo kojoj p2p beting platformi u ishod izbora u Ajovi. Stavljam opkladu od 1.000$ na Trampa i smatram da je to pošteno, jer Kamala, kako vidimo, vodi u anketi.

Dakle, ko misli da Tramp neće pobediti u Ajovi i spreman je da taj stav argumentuje sa 1.000$ na 2p2 beting platformi, neka mi se javi na pp. 

Ajde bre turaj te svoje postove na otvoreno, jeste plezir da ih otvaramo, ali ljudi to uglavnom ne rade, a i ja to radim

samo kad si ti u pitanju.

• Love 1

Jes, pa da me optuže da ilegalno organizujem klađenje na izbore u Ajovi :classic_laugh:

Ne može, predugačak je post pa oni koji skrolaju sa mobilnog ostanu bez jagodice na prstu dok svuku post do kraja. Zato sam upućen da postove stavljam u spojler, a to je zaista fer kad se uzme u obzir njihova dužina. 

Edited by Nek grmi jako

9 minutes ago, Nek grmi jako said:

Jes, pa da me optuže da ilegalno organizujem klađenje na izbore u Ajovi :classic_laugh:

Ne može, predugačak je post pa oni koji skrolaju sa mobilnog ostanu bez jagodice na prstu dok svuku post do kraja. Zato sam upućen da postove stavljam u spojler, a to je zaista fer kad se uzme u obzir njihova dužina. 

Ma nije ( s oprostenjem predugacak), pojma nemam zasto si sebi uvrteo u glavu da moras sve da stavljas u spojlere.

Nego, ajde, ce prodje i Ajova, i sve ce da prodje, pa kad prodje ne turaj vise te spojlere.

Nisam uvrteo u glavu, nego možda niste videli post u kome me mi je admin napomenuo da stavljam postove u spojlere, upravo zbog toga što su predugački za listanje sa mobilnih telefona.

I nema tu mnogo filozofije, stvarno su predugački... Ove koji su kratki ne stavljam u spojler, osim kad me navika povuče.

Edited by Nek grmi jako

Just now, Nek grmi jako said:

Nisam utuvio u glavu, nego možda niste videli post u kome me mi je admin napomenuo da stavljam postove u spojlere, upravo zbog toga što su predugački za listanje sa mobilnih telefona.

I nema tu mnogo filozofije, stvarno su predugački... Ove koji su kratki ne stavljam u spojler, osim kad me navika povuče.

Videla sam i taj je post stvarno bio nekako mnogo dug, a i za mnoge nezanimljiv, ali ovi "tvoji" sada su nama glavni izvori

informacija.

• Love 1

55 minutes ago, McLeod said:

Ne verujem da ce se Ajova okrenuti ali to jeste pokazatelj za Viskonsin i Micigen, te dve su sving samo zbog recency biasa, to su tradicionalno plave drzave gde verovatno nece biti ni tesno. Nevada je jedina stvarno ultra neizvesna i to moze biti u 10k glasova, Pensilvanija ako bude plava to je bella ciao.

Ajova glasa i za jedne i za druge od '88, glasala je za Obamu, Klintona, Gora. Ko zna... 

5 minutes ago, Selina said:

Videla sam i taj je post stvarno bio nekako mnogo dug, a i za mnoge nezanimljiv, ali ovi "tvoji" sada su nama glavni izvori

informacija.

Da, bilo je reci da stavlja predugacke postove u spojler jer je skrolovanje pogotovo onima sto citaju sa telefona bilo beskonacno, a ne sve. 

• Like 1

Spoiler

U poslednjih nekoliko dana, kada je reč o nacionalnom nivou, Tramp vodi u anketama NBC, TIPP, Rasmussen, AtlasIntel, ActiVote, Kaplan, SoCal, OnMessage, Quantus, BigDataPoll i J.L. Partners.

Emerson daje nerešeno.

Kamala vodi u anketama ABC, HarrisX, Morning Consult, Echelon i YouGov.

Activote je objavio poslednju projekciju za sving države:

Što se tiče kladionica, Kamala je spustila Trampovu prednost na najviši nivo u poslednjih nekoliko nedelja, te ona sada na Polymarketu iznosi svega nešto više od 7pp.

I ja baš sad ponudio opkladu za Ajovu, skoro da me hvata panika da se neko stvarno ne javi na pp... Ali opklada je opklada, pa ako se neko javi da stavimo po soma baka na p2p platformi, šta ću - moram da prihvatim.

Jer opklada je, kako lojd Bajron kaže, vrsta džentlmenskog dogovora.

Edited by Nek grmi jako

19 minutes ago, Nek grmi jako said:
  Hide contents

U poslednjih nekoliko dana, kada je reč o nacionalnom nivou, Tramp vodi u anketama NBC, TIPP, Rasmussen, AtlasIntel, ActiVote, Kaplan, SoCal, OnMessage, Quantus, BigDataPoll i J.L. Partners.

Emerson daje nerešeno.

Kamala vodi u anketama ABC, HarrisX, Morning Consult, Echelon i YouGov.

Activote je objavio poslednju projekciju za sving države:

Što se tiče kladionica, Kamala je spustila Trampovu prednost na najviši nivo u poslednjih nekoliko nedelja, te ona sada na Polymarketu iznosi svega nešto više od 7pp.

I ja baš sad ponudio opkladu za Ajovu, skoro da me hvata panika da se neko stvarno ne javi na pp... Ali opklada je opklada, pa ako se neko javi da stavimo po soma baka na p2p platformi, šta ću - moram da prihvatim.

Jer opklada je, kako lojd Bajron kaže, vrsta džentlmenskog dogovora.

Ja cu da se kladim, ali ne znam u kojoj je valuti ovaj tvoj som😆

bbc

US intelligence agencies say "Russian influence actors" are behind a suspected fake video of a Haitian man who claims to have voted “multiple times” in Georgia.

"This Russian activity is part of Moscow’s broader effort to raise unfounded questions about the integrity of the US election and stoke divisions among Americans," said the joint statement from the Office of the Director of National Intelligence, the Federal Bureau of Investigation, and the Cybersecurity and Infrastructure Security Agency.

“We should absolutely not be surprised that they are focused on undermining the integrity of the US election.

“This is consistent with Russian strategy over the last two election cycles."

Linvill said the "narrative focus, style and production of the video" match previous efforts by the Russian operation, which is linked, Clemson researchers say, to an organisation called the Russian Foundation to Battle Injustice.

The organisation was founded by Yevgeny Prigozhin, the mercenary leader who headed the Wagner Group until he launched a rebellion against Moscow and died in a plane crash.

One man in the clip shows multiple driving licences to the camera, presumably as proof of identity. BBC Verify took screenshots of these and enhanced the images to be able to read the details on them.

The addresses on two of the licences match up to a business site and a location in the middle of a road near a petrol station - not residential addresses.

A reverse image search of the photograph on one of the licences showed it was a stock image of a man originally produced by a production company in South Africa.

US intelligence agencies said last week that a video purporting to show a poll worker destroying mail-in ballots marked for Donald Trump in Pennsylvania was "manufactured and amplified" by Russians.

• Like 1

23 minutes ago, Nek grmi jako said:

U dolarima. Hoćete da se kladite da će Kamala pobediti u Ajovi? 

Mozda ce Ratzenstadt prihvatiti izazov, njemu i tako pare trebaju, a i veruje u Kamalu, ja verujem u ono

u sta zelim da verujem, a to sam vec u onoj anketi napisala.

Nikada u zivotu se nisam kladila, igrala toto,loto pa neka tako i ostane.

A moji su kandidati uvek pobedjivali ( doduse samo u USA😁)

• Love 1

13 minutes ago, Selina said:

Mozda ce Ratzenstadt prihvatiti izazov, njemu i tako pare trebaju, a i veruje u Kamalu, ja verujem u ono

u sta zelim da verujem, a to sam vec u onoj anketi napisala.

Nikada u zivotu se nisam kladila, igrala toto,loto pa neka tako i ostane.

A moji su kandidati uvek pobedjivali ( doduse samo u USA😁)

Ne, cak i u svojoj visedecenijskoj kockarakoj karijeri, nisam bacio pare na gluplju opkladu od predikcije da ce Mamala dobiti u Ajovi.

Za Rust belt bih bio spreman da bacim opkladu. Taman mi je plata u utorak. Steta sto je vec potrosena.

2 hours ago, Selina said:

A leva bi bila koja? Jel ti uospte znas i razumes sta su i ko ti "protestanti"?  Kao takvi ne postoje u samoj Crkvi, to je

samo naziv koji su katolici dali ljudima okupljenim oko Martin Lutera. Tu nema levo, desno ili neka

sredina, Ima mnogo pravaca, jedni su ovakvi, drugi onakvi, uglavnom su mnogo napredniji pravci hriscanstva od

400 godina  Mayflower

Pre 424 godina proganjani, izopstavani, kaznjavani i smrcu upucuju se jedrenjakom u Ameriku, svi su radikalni hriscani,

puritanci i tako taj pregrst tih kako ih nazivas desnicarskom protestantskom strujom bivaju i osnivaci i ocevi

Amerike.

Neces poentirati tako kod Helene. Mislim da je jedna od onih osoba koje smatraju da Amerika nikad nije bila great(est)

Edited by RatzenStadt
  • Love 1

@RatzenStadt

Mislite da će Kamala dobiti ceo Plavi zid? 

Spoiler

Rastući broj bogatih Amerikanaca planira da napusti zemlju u osvit predsedničkih izbora, a mnogi se boje političkih i društvenih nemira bez obzira na to ko pobedi. 

Advokati i savetnici bogatih porodica beleže rekordnu potražnju među klijentima koji zahtevaju drugi pasoš ili dugoročni boravak u inostranstvu.

Kompanija Henley & Partners, koja savetuje bogate o međunarodnoj migraciji, saopštila je da su prvi put bogati Amerikanci daleko najveća baza njenih klijenata, čineći 20% ukupnog poslovanja ili više od bilo koje druge nacionalnosti. 

Takođe, broj Amerikanaca koji planiraju da se presele u inostranstvo porastao je za najmanje 30% u odnosu na prošlu godinu.

Istraživanje kompanije Arton Capital, koja savetuje bogate o programima preseljenja, pokazalo je da 53% američkih milionera kaže da je verovatnije da će napustiti SAD nakon izbora, bez obzira ko pobedi. 

Mlađi milioneri čine najveću podgrupu, pri čemu je 64% milionera između 18 i 29 godina reklo da su veoma zainteresovani za traženje takozvanih zlatnih viza kroz program boravka po ulaganju u inostranstvu.

https://www.cnbc.com/2024/11/01/wealthy-americans-plans-leaving-united-states.html

Edited by Nek grmi jako

6 minutes ago, Nek grmi jako said:

@RatzenStadt

Mislite da će Kamala dobiti ceo Plavi zid? 

Hide contents

Rastući broj bogatih Amerikanaca planira da napusti zemlju u osvit predsedničkih izbora, a mnogi se boje političkih i društvenih nemira bez obzira na to ko pobedi. 

Advokati i savetnici bogatih porodica beleže rekordnu potražnju među klijentima koji zahtevaju drugi pasoš ili dugoročni boravak u inostranstvu.

Kompanija Henley & Partners, koja savetuje bogate o međunarodnoj migraciji, saopštila je da su prvi put bogati Amerikanci daleko najveća baza njenih klijenata, čineći 20% ukupnog poslovanja ili više od bilo koje druge nacionalnosti. 

Takođe, broj Amerikanaca koji planiraju da se presele u inostranstvo porastao je za najmanje 30% u odnosu na prošlu godinu.

Istraživanje kompanije Arton Capital, koja savetuje bogate o programima preseljenja, pokazalo je da 53% američkih milionera kaže da je verovatnije da će napustiti SAD nakon izbora, bez obzira ko pobedi. 

Mlađi milioneri čine najveću podgrupu, pri čemu je 64% milionera između 18 i 29 godina reklo da su veoma zainteresovani za traženje takozvanih zlatnih viza kroz program boravka po ulaganju u inostranstvu.

https://www.cnbc.com/2024/11/01/wealthy-americans-plans-leaving-united-states.html

Cenim da Viskonsin i Micigen ostaju "plavi", da ce PA biti drzava koja ce odlucivati pobednika izbora, da ce rezultat biti tesan, te da cemo bas tu glesati nemire, optuzbe za kradju, malverzacije, itd.

4 hours ago, Selina said:

400 godina  Mayflower

Amerike.

Zamisli, znam.

U svakoj organizaciji postoje struje, pa i u RKC i SPC.

Slična je stvar i sa protestantima, neki su liberalni, neki bogami i nisu.

Ali jedno im je zajedničko-žene su niža bića.

I ne znam što si ti toliko osupnuta, to stoji još u starom zavetu i Eve i jabuke.

Ali ovde sam ja ipak pogrešila, nije bila protestantska zajednica, nego partija, ALI koja opet ima hrišćanske vrednosti kao primarne.

Ima ovde još oko čega se može diskutovati, ali ne sad.