Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, DameTime said:

Jbt, ako si zaboravio koliko fanatično sledbeništvo hrišćanstva može biti brutalno, podseti se malo istorije.

I kad se pogledaju fotografije žena u Iranu 1970ih godina prošlog veka, koje su tada izgledale slobodnije nego mnoge žene u zapadnom svetu danas, reklo bi se da niko nije mogao da zamisli u kakvom će položaju žene tamo biti danas.

Što se tiče Kur'ana, to kako ga fanatici tumače i predstavljaju ima malo veze sa onim što u njemu piše.

Off.

Islam jeste najtvrdokornija (najzatvorenija, ako zelis) jednobozacka religija, bez obzira na eventualna meksa ili tvrdja tumacenja. 

Ne tvrdim da su muslimani per se fundamentalisti  ili hriscani, budisti, koji god bolji ili losiji u globalu, ali je samo ucenje izgleda nesto tolerantnije. 

Islam na primer, propisuje smrt za preverstvo- prelazak u drugu religiju, a toga nema u drugim religijama., koliko znam. 

Licni primer, nije fikcija:. Moja supruga je izgubila dve trudnoce . Necemo imati potomke. 

Moja savest je da budem uz svoju suprugu tim pre (ali ne i samo zbog toga)  sto licno smatram da je iskljucivo moja odgovornost sto je doslo do toga (i da ne mislim tako, ostao bih uz nju).

Budizam (hinduizam)  me (moja interpretacija istog) podrzava u tome 80-90%,hriscanstvo 60-80% a islam 0-30%.

(Grube proporcije, zavisno od intrrptetacija). Njena vrlina je u tome sto je ostala sa mnom uprkos tome; imala je puno pravo da mene krivi ( opravdano ili ne) . 

Islam, daleko bilo da omalovazavam veenike ili ucenje od pre 1500 god , po mom tumacenju,je najblizi onom darvinovskom ( zsnska gradja pescani sat i to je smisao, da radja i bude odgovorna za reprodukciiju - pozwljno muske dece!!); zivotinjskom - najjaci opstaju, ostali su plen. 

U tom duhu, ne samo tom, bi trebalo posmatrati podresjenu ulogu zena u dominantno  islamskim drustvima (mozda ne svim, da ne gresim).

Tako je bilo i u hriscanstvu pre 500 god, ali vise.nije tako. Covek napreduje pa ima nove interpretacije starih mudrosti (svako bi, zaista,  trebalo da procita rimski zakonik, ilijadu, odiseju, grcku mitologiju, mahabharatu i ramajanu, stari i novi zavet, kuran i talmud, pre nego sto se, eventualno, opredeli za jednu od religija).

Kraj off.

Posted (edited)

Predmetni procesi na Zapadu i konkretno u SAD idu do te mere da osobe iz levih ekočembera koje prelaze u islam počinju da kritikuju muslimane i uče ih njihovoj religiji. 

U ovom videu, recimo, kritika je zbog LGBT populacije:

Ovakvog sadržaja, naravno, ima još na mrežama, gde konvertiti kritikuju muslimane i zbog homofobije i zbog ljudskih prava, tvrdeći da Kuran ne pominje homoseksualnost eksplicitno i da je islam zapravo tolerantan prema seksualnoj raznolikosti.

Neko bi rekao da se ovim pokušava učenje tate kako se prave deca, ali deluzija je dakako dublja od tih površinskih opservacija.

Edited by Nek grmi jako
Posted
8 hours ago, fancy said:

M.O. iz little red book demsa koji su ovakvim mentalnim akrobacijama i doveli Trampa na vlast.

Da vidimo kakvu ce sad mentalnu gimnastiku konzervativci da izvedu da ostave trampa na vlasti... 

Posted
3 hours ago, Mina D. Harker said:

Svi smo čuli za slučaj trudne, klinički mrtve žene (Atlanta?) koja je održavana u životu da bi služila kao inkubator dok se trudnoća ne privede do kraja.

To je direktan uticaj evanđelističkih i hrišćansko-fundamentalističkih doktrina. To je nightmare scenario koji nije tako loš u poređenju s talibanima. 

Svi ćemo se složiti da je u pitanju okrutno kršenje ljudskih prava. Bukvalno ženi nisu dopustili ljudsko dostojanstvo ni u smrti.

Dijabetes nije tako strašan u poređenju sa kancerom, ali oba ubijaju.

Meni su ova poređenja i mjerenja nesuvisla.

Ta prica se pokazala kao netacna, ali ajde da je uzmemo kao tacnu. Zena je bila u komi, nije mogla da izrazi svoje zelje. Mozda bi zelela da ostavi dete iza sebe? 

Kako je to krsenje ljudskih prava?

Zar nije logicno da spasimo bebu,  ako je majka vec osudjena na smrt? Ispostavilo se da je neko iz porodice ispricao tu pricu, iako je bolnica cekala da neko pravno ima pravo da donese odluku, kako i treba da bude. 

1 hour ago, Darko said:

Nego, kad smo kod abortusa, imaš i ovakve retarde na drugoj strani:

https://www.bbc.com/news/articles/c2k88j5x9wdo?xtor=AL-71-[partner]-[bbc.news.twitter]-[headline]-[news]-[bizdev]-[isapi]&at_bbc_team=editorial&at_link_type=web_link&at_link_origin=BBCWorld&at_ptr_name=twitter&at_medium=social&at_campaign_type=owned&at_format=link&at_link_id=39EFCDEE-178D-11F1-8131-BEDFAFF5522A&at_campaign=Social_Flow

Znači, doktori stavili bebu od 36 nedelja u zamrzivač jer je majka tražila abortus.  

Jebo im svima pas mater! Pa banujte me zbog ovoga. 

Pa zato je I amandman na Floridi pao, jer je bio napisan tako da daje pravo na abortus do kraja trudnoce. Sto je svakom normalnom sumanuta ideja. I nigde ne postoji.

Posted (edited)
1 hour ago, Nek grmi jako said:

Predmetni procesi na Zapadu i konkretno u SAD idu do te mere da osobe iz levih ekočembera koje prelaze u islam počinju da kritikuju muslimane i uče ih njihovoj religiji. 

U ovom videu, recimo, kritika je zbog LGBT populacije:

Ovakvog sadržaja, naravno, ima još na mrežama, gde konvertiti kritikuju muslimane i zbog homofobije i zbog ljudskih prava, tvrdeći da Kuran ne pominje homoseksualnost eksplicitno i da je islam zapravo tolerantan prema seksualnoj raznolikosti.

Neko bi rekao da se ovim pokušava učenje tate kako se prave deca, ali deluzija je dakako dublja od tih površinskih opservacija.

Zato sto konvertiti nemaju blage veze sta je tacno islam. Oni procitaju npr kuran i budu u fazonu pa ovo i nije tako lose kako pricaju. Ja npr sam davno se raspravljao sa nekim da kazemo hard core muslimanima na netu i bio pametnica ko ova sa videa, pa krenuo cekaj cekaj to ne pise u kuranu a oni me onda lepo sastave sa hadidima 🤨

Elem kuran je osnova ali mnogo toga je van kurana, jer pristalice hadida kazu da Muhamed nije imao vremena da pise obicajno islamsko pravo. I tako imas kamenovanje zena kojeg nema u kuranu.

Kazna je 100 udaraca, nebitan pol pocinica, dakle ako uhvatis ih u preljubi radi siba po dupetu za oboje, naravno javno kao dodatna kazna i to je to.

Ali to se smatralo previse blagim pa je napisan hadid koji uzima obicaj pre kurana a to je kamenovanje...naravno samo za zenu.

I tako imamo situaciju da npr gejeve mogu da bacaju sa zgrada isisovci, ali takodje mogu da imaju seks sa decacima, iskopace neki hadid koji to opravdava...

Edited by MeanMachine