Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted (edited)
7 minutes ago, DJORDJE said:

Ima i u Americi komunizma, eno  sef obecao $2000 po glavi, pada kinta samo tako.

Pa to je i razlog sto je pobedio, dobili dzaba covid relief check... klasicno sendvicarenje

Edited by 𝓑𝓪𝓫𝔂
Posted
5 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Cek, zasto je smesno zvati nesto sto u jednoj zemlji se zove komunizam u drugoj zemlji zvati 'pa tako narod zeli?'

Sta je u Izraelu komunizam? Ja uopste nemam pojma sta ti pricas. Nesto mi deluje da projektujes. 

5 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ako je univerzalno zdravstveno komunizam u Americi, onda je komunizam i u Bangladesu, Holondiji, i naravno Izraelu. Ako je 'besplatno' skolovanje komunizam u Americi, onda je to bilo gde drugde.

Ko je pricao o zdravstvu? Ili skolovanju? 

5 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Deo stanovnistva ima besplatni autobus u Izraelu... 

Pa I mi imamo metromover,  ne razumem o cemu ti pricas?  Ko je rekao da su besplatni autobusi komunizam? Da je debilna ideja u NYC, to tvrdim, I da nema odakle da to finansira.

5 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Plus, njujorcani su tako glasali, ne? Valjda im tako odgovara... 

To sam I rekla, tako su glasali, njihov izbor. On je sam sebe nazvao komunistom. Preraspodela kapitala je komunisticka ideja, samousluge u vlasnistvu grada, oduzimanje licne svojine koju promovise, kakvo zdravstvo I skolstvo? 

Posted
4 hours ago, DJORDJE said:

Ima i u Americi komunizma, eno  sef obecao $2000 po glavi, pada kinta samo tako.

Covek je totalni moron. 

DOGE ustedom je obecao $5000 po stanovniku (ljudi jos cekaju u redovima), sad $2000 ovih sto je pola oduzeo od svakojakih biznisa, sve od giga korporacija, preko srednjih biznisa pa do mom&pop shops sa taksama za uvoz (citaj tarife), a drugu polovinu su platili potrosaci direktno. A sad ce svima da da $2000. Half-ass Robin Hood bre 🙂, ni komunizam mu nece. Ali jbg, nemojte vi u US jos to da potrosite unapred, za svaki slucaj 🙂