Angelia Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 6 hours ago, nonick said: Kako mozes da branis svaki fasisticki akt? I wonder. Sta je fasisticko u Babynoj izjavi ili u mom jetlegu?
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 27 minutes ago, Helena said: očekujem vesti ko je ubica, verovatno musliman Vec suskaju da je transgender koji mrzi dobre vernike...
Helena Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 18 minutes ago, Dragan said: Nekoliko interesantnih postova o stanju u US, Reveal hidden contents Tako da vojska na ulicama je znak građanskog rata. Ti možeš reći da vojska vodi građanski rat protiv kartela, ali to je to. Naravno, građanski rat može imati različiti intenzitet. Ne smatram da je ovo pravi građanski rat, ali jedan od znakova je. Pogotovo kada ga se sagleda sa svim ostalim Trumpovim postupcima - on ratuje protiv vlastitih građana (imigranti, znanstvenici, studenti, beskućnici ...) I SAD pomalo klizi u diktaturu. Trump će nastaviti provoditi ono što je zacrtao, pa hoće li se građanski rat razbUktati ovisi o snazi ostalih elemenata društva. Ja mislim da neće, da nema građanskih snaga za otpor (vidimo da je i Musk pokleknuo), što je, vjerovao ili ne, još gore za SAD i njegove građane. Reveal hidden contents Mislim ideja da vojska pomaže u borbi protiv kriminala je retardirana, da je to istina svi bi imali vojsku na ulicama, ne samo wanna be diktatori. Reveal hidden contents BREAKING: Massive scandal erupts in the wake of the Minneapolis Catholic school shooting as Americans realize that Donald Trump's head of counter terrorism and threat prevention is a 22-year-old former intern who fired 75% of his staff. Reveal hidden contents Učinkovite metode borbe protiv kriminala su borba protiv siromaštva, smanjenje nejednakosti, uključivanje u zajednicu, otvaranje prilika za rad, kvalitetna i dostupna edukacija, dostupno zdravstvo, uključujući skrb o mentalnom zdravlju, rana intervencija i kazneni sustav usmjeren ka rehabilitaciji, njegovanje kulture nenasilja... Što MAGA kult radi u SAD? Riječi poput "inkluzija" i "raznolikost" su pretvorene u tabu, pomoć najsiromašnijima se reže dok milijarderi dobivaju nove porezne olakšice, zdravstvena zaštita je siromašnima manje dostupna nego ikada, javno obrazovanje se sistematski dekonstruira, klinike koje omogućuju siromašnim ženama planiranje obitelji se opstruiraju i zatvaraju u ime nacikršćanskog križarskog rata protiv pobaćaja, javne institucije poput javnog zdravstva preuzimaju luđaci i sektaši, odbija se razumna kontrola oružja do razine da je u nekim državama lakše kupiti automatsku pušku nego silikonski kurac... Oprosti ako mi je jako teško povjerovati da je ljudima koji stoje iza takve politike stvarno ikakva zaštita života na umu kad šalju vojsku da patrolira ulicama gradova. Reveal hidden contents Jesi li ikada pomislio da gradovi nemaju visoku stopu kriminala zbog toga što su na vlasti demokrati nego da su demokrati na vlasti zato jer se barem donekle bave stvarnim rješenjima problema koji dovode do visokih stopa kriminala? Ako se ne varam stopa kriminala je recimo u Washingtonu već neko vrijeme imala trend pada. Osim toga, podosta tih gradova su upravo u tvrdo republikanskim zemljama, pa moram ja tebe pitati kako to? Jesu gradovi neke potpuno autonomne zajednice da su isključivo gradske vlasti odgovorne? Strogo kažnjavanje je najmanje učinkovita mjera sprječavanja kriminala. Imaš studije o tome. Potraži malo. Inače, kad smo kod uklanjanja opasnih kriminalaca s ulice, misliš na opasne kriminalce poput Rossa Ulbrichta, osuđenog za dilanje droge i naručivanje ubojstava kojeg je Trump pomilovao u zamjenu za političke usluge? Da, štatori beskućnika rastu. Siguran sam da će smanjivanje pomoći siromašnima i nove porezne olakšice bogatima riješti taj problem. Jel MAGA ekipa predložila ikakav plan za rješavanje tog problema osim "neka budu bez doma negdje drugdje gdje ih se manje vidi"? Rezultat Trumpove politike je pad vrijednosti dolara. 01.03. se za 100 dolara moglo kupiti 96.02 eura, danas 85,77. Pad vrijednosti dolara znači još siromašnije Amerikance, odnosno još više sirotinje. ...ali bele sirotinje i još malo pa će svi imati good jeans, kako tranpin i bog zapovedaju 10 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Vec suskaju da je transgender koji mrzi dobre vernike... ...ili tako neko...da.
nonick Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 25 minutes ago, Angelia said: Sta je fasisticko u Babynoj izjavi ili u mom jetlegu? Sve sto pises je profasiticki, jel branis Trampa i njegovu administraciju. Jel to namerno iii nesvesno, to je na tebi da odgovoris samoj sebi. Tebi je normalo da izbacuju mame, tate, babe i dede koji su vec 20-30 godina u USA dok ih deca gledaju u placu. Sama si vec vise puta rekla da svi koji su nelegalno ovde moraju da se isteraju. E tu se 100% ne slazem sa tobom. Ne mozes to to da vratis, spinujes, nisi to mislila, kad smo vec 100 puta procitali tvoje postove. Tacka, podrzavas fasite, jbg. 3 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 40 minutes ago, Angelia said: Sta je fasisticko u Babynoj izjavi ili u mom jetlegu? Sta je tacno fasisticko u nekom mom postu? Mislim, spin majstor, prevazilas ucitelja... 32 minutes ago, Helena said: ...ili tako neko...da. Da dodam, dobre vernike koji su pro life, sve za decu, dok se ne rode, a onda vec pocinju da im broje godine za zenidbu i radjanje nove dece... ali nekako su gej i transgender krivi za sve, za svu njihovu nedacu kroz koju prolaze. Plus, svaki put kad izgine neko dete u skoli, oni posalju misli i molitve... paved road to heaven. Inace, ja licno mislim da oni te ljude, s obzirom da naveliko pricaju kako je gej izbor, mrze zato sto su besni na njih jer slobodno zive zivot kako zele, dok oni svoje seksualni nagon moraju da kontrolisu... ali to je za neku drugu temu... 1
Angelia Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 3 hours ago, nonick said: Sve sto pises je profasiticki, jel branis Trampa i njegovu administraciju. Jel to namerno iii nesvesno, to je na tebi da odgovoris samoj sebi. Tebi je normalo da izbacuju mame, tate, babe i dede koji su vec 20-30 godina u USA dok ih deca gledaju u placu. Sama si vec vise puta rekla da svi koji su nelegalno ovde moraju da se isteraju. E tu se 100% ne slazem sa tobom. Ne mozes to to da vratis, spinujes, nisi to mislila, kad smo vec 100 puta procitali tvoje postove. Tacka, podrzavas fasite, jbg. Podrzavati integritet granica I biti protiv ilegalne imigracije, nije fasizam, nego dobra drzavna politika. Jer da si ti u pravu, I Obama, I Klinton I vecina Dems su fasisti. To nam je zakon, dugo vremena, kao I vecini zemalja, po tebi oni su svi fasisti... 3 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Sta je tacno fasisticko u nekom mom postu? Mislim, spin majstor, prevazilas ucitelja... Nista, zato me I zbunio. Definitivno se na svasta poceo bacati izraz. 3 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Da dodam, dobre vernike koji su pro life, sve za decu, dok se ne rode, a onda vec pocinju da im broje godine za zenidbu i radjanje nove dece... ali nekako su gej i transgender krivi za sve, za svu njihovu nedacu kroz koju prolaze. Plus, svaki put kad izgine neko dete u skoli, oni posalju misli i molitve... paved road to heaven. Inace, ja licno mislim da oni te ljude, s obzirom da naveliko pricaju kako je gej izbor, mrze zato sto su besni na njih jer slobodno zive zivot kako zele, dok oni svoje seksualni nagon moraju da kontrolisu... ali to je za neku drugu temu... Jel ti ovo o Minesoti? Pa ubica jeste trans. Tebi je problem sto neko salje misli I molitve zrtvama? Ja sam ateista I veoma anti organizovane religije, ali definitivno mi ne smeta da neko salje misli I molitve za zrtve. To je ljudsko saucesce.
nonick Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 33 minutes ago, Angelia said: Podrzavati integritet granica I biti protiv ilegalne imigracije, nije fasizam, nego dobra drzavna politika. Jer da si ti u pravu, I Obama, I Klinton I vecina Dems su fasisti. To nam je zakon, dugo vremena, kao I vecini zemalja, po tebi oni su svi fasisti... Nista, zato me I zbunio. Definitivno se na svasta poceo bacati izraz. Ala verglas jedno te isto, integritet granica, sve po zakonu, da sacekamo rezultat... itd. Pa sacekali smo rezultat. Sada imamo ICEPolice koji se iživljava nad familijama koji su vec decenijama u USA. Imamo morbidnog degenerika kome je crv pojeo ostatak mozga koje heroin nije totalno unistio (sam priznao), on je glavni za zdravstvu i tebi i donekle i meni. Imamomo nepotizam koji ni svi scenarisri parodija, sve sa autoritarcima modernog sveta ne bi nikad zamislili da moze da postoji u Americi. Ali to se već pored gomilu drugih apsurda I vise i ne pominje. Kad se setim ko je sve prodavao "Big guy", gde su sad ti trazitelji istine? 🙂 Ja nijednu od ovih stvaki ne bi nikad branio. Ti se evo nekao uvek se nadjes da branis ove neljudske stvari koje ja nazivam fasizmom. Opet se pitam zasto? 3
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 1 hour ago, Angelia said: Jel ti ovo o Minesoti? Pa ubica jeste trans. Tebi je problem sto neko salje misli I molitve zrtvama? Ja sam ateista I veoma anti organizovane religije, ali definitivno mi ne smeta da neko salje misli I molitve za zrtve. To je ljudsko saucesce. Da, problem mi je sto se salju misli i molitve. Veliki mi je problem. Nije ljudski, nego je odvratno i licemerno, da misli i saucesca salju oni koji su potrosili svaki atom snage da to omoguce da se ponavlja i ponavlja i ponavlja. 4 1
Angelia Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 1 hour ago, nonick said: Ala verglas jedno te isto, integritet granica, sve po zakonu, da sacekamo rezultat... itd. Pa meni nekako vise izgleda da ti verglas o fasizmu. 1 hour ago, nonick said: Pa sacekali smo rezultat. Sada imamo ICEPolice koji se iživljava nad familijama koji su vec decenijama u USA. Postoji opcija samo-deportovanja, nema razloga za cekati na ICE, I jos ti drzava plati. I da stvarno zalim ali to jeste zakon oko koga se vecina u USA slaze. I to velika vecina. Nema sanse da neko otvoreno podrzava otvorene granice, I dobije izbore. To smo videli I kod Kamale, I Bidena, cim je bilo pitanje izbora, odmah su poceli da pricaju o zatvaranju granica, ali im nisu poverovali. Nije moja krivica sto je neko odlucio da ne postuje USA zakon. To je bio njihov izbor, a izbori imaju posledice. 1 hour ago, nonick said: Ja nijednu od ovih stvaki ne bi nikad branio. Ti se evo nekao uvek se nadjes da branis ove neljudske stvari koje ja nazivam fasizmom. Opet se pitam zasto? Zato sto nazivas fasizmom nesto sto se tebi ne svidja, a ne zato sto jeste fasizam. A reci imaju znacenje. Generalno histerisanje i nazivanje svega fasizmom I nacizmom, I rasizmom itd je izuzetno glupo, umesto reci "ja ovo osudjujem, ovo mi se ne svidja", pa mozemo da imamo razumni dijalog sta se kome ne svidja. I sve dok se koriste takve emotivne manipulacije, ja cu da objasnjavam zasto to nije tacno. 23 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Da, problem mi je sto se salju misli i molitve. Veliki mi je problem. Nije ljudski, nego je odvratno i licemerno, da misli i saucesca salju oni koji su potrosili svaki atom snage da to omoguce da se ponavlja i ponavlja i ponavlja. Kako su upotrebilj svaki atom snage da se to ponavlja? Ozbiljno te pitam, kako to znas. Jesu isli okolo I propagirali ubijanje dece u skoli? Jesu kupovali oruzje za ubice, jel vode neke training kampove za ubice.... ne razumem za sta optuzujes religiozne ljude, koji najnormalnije nude saucesce kad se tragedija desi. 2 1
Dragan Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) Posto se uvek iznova vrti prica o imigraciji. Prof. Tim Wise I malo o rasizmu. Edited 7 hours ago by Dragan
MeanMachine Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) Gledam ovo sto Trampovci cine, salju trupe, pricaju o tome da Ameri zele dikatuturu i sad nesto razmisljam, Tramp je mator cak i da nekako postane diktator koliko moze da uziva u tome? Kazu da je izgleda ne bas dobro sa kardiovaskularnim sistemom a da promeni navike nema teorije, npr da ozbiljno smrsa, upitno da li ce da izgura do kraja mandata. Pa cemu onda guranje diktature? Pa zbog onog sto Til i slicnih hoce, dakle oni sad vide sansu da se uvede diktatura da JDV ne mora da se muci uopste sa izborima i da projekat 2025 zazivi. Dakle Tramp je vreca sa udaranje u toj prici o diktaturi nije to uopste namenjeno njemu vec nasledniku... Edited 6 hours ago by MeanMachine 1
Dragan Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 11 hours ago, nonick said: Ala verglas jedno te isto, integritet granica, sve po zakonu, da sacekamo rezultat... itd. Pa sacekali smo rezultat. Sada imamo ICEPolice koji se iživljava nad familijama koji su vec decenijama u USA. ... Cak i ako ostavimo na stranu jasne diktatorske tendencije, srozavanje demokratije, podele vlasti ... koji su to ekonomski rezultati, koje je stabilna budala kao trebala da napravi ? Setimo se samo price od pre 9-10 meseci o tome kako Haris nema nikakav ekonomski plan i kako ce unistiti ekonomiju US. Sada nema ni @Nek grmi jako da nam peva slavopojke o fantasticnim The president's net approval rating is -14%, i ostalim bajkama, niti @bohumilo da nam velica US kapitalizam i El Grande Space Karen, a ni @Selina da nas informise o naocitom i pametnom JDgoVancetu. Dakle: - US dug ubrzano raste, kao i budzetski deficit - turizam posrce usled bojkota Kanadjana, a i drugih - farmeri su izgubili mnoge ugovore i mnoge radnike i pitanje je koliko ce ih uprkos subvencijama koje dobiti preziveti naredne godine (sve je slicno kao i u prvom mandatu stabilne budale, samo jos gore) - cene namirnica i ostalih proizvoda rastu (ko placa carine?) - indicije da ce inflacija i nezaposlenost rasti su prilicno jasne - niko vise ne racuna na US kao saveznika i svi gledaju da ih "zaobidju" koliko god mogu - rat u Ukrajini jos uvek traje, a stabilni i njegova kamarila samo su otezali odbranu Ukrajini i Evropi - mnoge drzavne ustanove su osakacene otpustanjem kompetentnih sluzbenika i postavljanjem lojalnih idiota na njihovo mesto - procena je da ce milioni ljudi umreti (dece) usled ukidanja USAID (koja je bila deo US soft uticaja koji na razne nacine koristi i US), dok istovremeno stabilna budala trosi pare na golf, paradu, balsku salu, unistavanje ruzicnjaka ... ICE*** Da li su ovo neka iznenadjenja ? Treba li cekati jos nekakve rezultate ? Koliko slep, ili ideoloski zaslepljen, ili jednostavno oportunista jer se ima neka licna korist, treba biti, da se ne bi se videle sve ove negativne posledice jedne promasene, haoticne i blesave "politike" ? *** Edited 4 hours ago by Dragan 6
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 12 hours ago, Angelia said: Kako su upotrebilj svaki atom snage da se to ponavlja? Ozbiljno te pitam, kako to znas. Jesu isli okolo I propagirali ubijanje dece u skoli? Jesu kupovali oruzje za ubice, jel vode neke training kampove za ubice.... ne razumem za sta optuzujes religiozne ljude, koji najnormalnije nude saucesce kad se tragedija desi. Imam jos jedan problem a to je da diskutujem sa tobom, pogotovo na temu empatije i slanje misli i molitve. Kad su right wing ubice, imala si objasnjenje da nije zato, nego je zato sto su bolesni. Iznova i iznova si davala to objasnjenje. A onda kad stize od nekog koga si procenila zbog pola da mora da je levicar, postalo je bitno sta je i kakav je. Tema koja kod tebe nikada ne omane. I iznova oplakujes zrtve koje ti mislis da treba (silovao je ilegalni imigrant) ostale zrtve nisu vredne pominjanja pretpostaljam, sasvim je ok da tvoja ekipa siluje i trafikuje maloletnike. Treba ih nagraditi prisustvom u beloj kuci i raznim odlucujucim pozicijama... Zato please, zaobidji me, jer ne nalazam trunke smisla u onom sto pises. Edited 2 hours ago by 𝓑𝓪𝓫𝔂 1 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 3 hours ago, Dragan said: Da li su ovo neka iznenadjenja ? Treba li cekati jos nekakve rezultate ? Koliko slep, ili ideoloski zaslepljen, ili jednostavno oportunista jer se ima neka licna korist, treba biti, da se ne bi se videle sve ove negativne posledice jedne promasene, haoticne i blesave "politike" ? Da, treba sacekati rezulatate. Bar u onoj grupi ljudi koji ne vidi nista lose. Oni jos uvek lete na osecaju pobede. Realno, jos uvek se ne oseca mnogo u ovom svemu. Da, sve je malo poskupelo, ali ne onoliko koliko ce skupeti u skorije vreme. Nisu ti ljudi toliko slepi, bar ne mnogi od njih, nego su zarad svog unutrasnjeg osecaja izuzetnosti sto im pruza trenutna situacija spremni na bilo sta (pa i na diktaturu) jer misle da ce vecno ostati postedjeni i naravno - bolji od onih drugih. To 'bolji' nikada nisu uspeli da ostvare u svojim mediokritetnim zivotima i ovo im je sansa. I tako ce biti dogod ne zakuca na njihova vrata. Kad zakuca, bice kasno da reaguju. Ovoj ekipi jos uvek treba podrska ljudi, ali su veoma blizu da im vise nece trebati niko, osim onih koje ce reketirati. Cilj svega ovog je kontrola. Kontrola granice gde nema ulaska i izlaska. Poslove ce imati samo oni koji im placaju da bi zadrzali poslove (pristaju na manje plate gde deo ide vlasti i daju vecnu podrsku vladajucima - vec vidjeno). Slobodu ce imati samo oni koji im salju ljubavna pisma. Novac ce imati samo oni koji budu spremni da podele kolac sa njima. Ostali ce biti roblje. (i ako neko misli da je srbija neuporediva sa tim, i te kako jeste, samo sto onaj srpski magarac nije uspeo da dotera do kraja jer je premali, nalazi se u sred evrope koja je jos uvek demokratska i zna da to jos uvek ne bi proslo. Za razliku od toga, Amerika je velika i uticajna, imali su ucitelje iz drugih zemalja i mogu kako hoce, oni diktiraju svetski trend vladavine u svetu) Kad gledas ekonomsku stranu ne postoji trunka logike zasto ovo rade, izgleda da se svesno unistava ekonomija, da se na silu namesta da se uvede proizvodnja i potrosnja americke robe, a onda vidis da je prosto nemoguce da se to desi, jer kako misle da prodaju proizvode koji ce biti skuplji posto je americki radnik skuplji od ilegalno, pa i legalnog imigranta. Pa... nema problema, osiromasice americkog gradjana koji ce morati da pristane da radi za cenu ilegalnog imigranta i tako imati kontrolu nad njim. Zarobice ga kreditima iz kojih nikada nece moci da izadje, proglasice ga kriminalcem ako je beskucnik pa ce morati da bira da mu kuca bude ona koju mora da placa ili zatvor. Kuce ce posedovati neki njihov kompanjon koji ce izvlaciti pare iz drzavne kase da ih gradi i poseduje, a zatvore ce isto imati neki njihov kompanjon koji ce im vracati pare kroz donacije ili kupovati njihov bezvredni kripto. Od roba ono sto je danas svakodnevno postace luksuz a i nece biti potrebe da se proizvodi i da se novac okrece na taj nacin, jer cilj je da se poseduje zemlja i nekretnine. Privatizovace drzavu u nekolicini ruku koji ce biti viteozvi kralja koji ce se sam imenovati. Sudsvo gotovo vise ni ne postoji ako ima agencija koje su iznad i mogu da rade sta hoce bez posledica. Jednostavno, resili su da rasparcaju drzavu medju sobom, imaju svu vlast i upravljaju svakim zivotom. Na zalost, ovaj ce otici bogu na ispovest pre nego sto je trebalo, doci ce onaj drugi, samo prvi treba da jos ponisti glasanja i to mu je definitivno poslednji zadatak (vec ponistavaju glasanje postom i neke crne iliti zenske glasove, tj glasace se za okruglim stolom, za sada to rade izvrsnim naredbama)... a vojska se polako navlaci na ulice i kojekakve vojne para formacije koje ce da kontrolisu sta radimo, kako zivimo i da nas legitimisu kad im padne na pamet, pa po proceni bacaju na pod i stavljaju lisice ili nas pustaju do neke sledece kontrole. Veoma uskoro ce se izbrisati granica izmedju imigranata i gradjana. Scenario koji ja vidim i koji jedino mogu da zakljucim iz ovog sto se stvarno desava, je potpuno mracan i zasti posle dugog razmisljanja ne vidim neki drugi, a ni izlaz iz ovog svega jer se desava neverovatnom brzinom. Verovatno zato sto ovaj 'isus' je na kraju svog puta i treba ga iskoristiti. 3
MeanMachine Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Imam jos jedan problem a to je da diskutujem sa tobom, pogotovo na temu empatije i slanje misli i molitve. Kad su right wing ubice, imala si objasnjenje da nije zato, nego je zato sto su bolesni. Iznova i iznova si davala to objasnjenje. A onda kad stize od nekog koga si procenila zbog pola da mora da je levicar, postalo je bitno sta je i kakav je. Tema koja kod tebe nikada ne omane. I iznova oplakujes zrtve koje ti mislis da treba (silovao je ilegalni imigrant) ostale zrtve nisu vredne pominjanja pretpostaljam, sasvim je ok da tvoja ekipa siluje i trafikuje maloletnike. Treba ih nagraditi prisustvom u beloj kuci i raznim odlucujucim pozicijama... Zato please, zaobidji me, jer ne nalazam trunke smisla u onom sto pises. Maga ekipu hvata frka od pomisli da druga strana moze da skonta da se oruzije lako moze nabaviti. Setimo se Andjine cuvene izjave da su magovci naoruzani pa ce da sprece nekakvu podelu Amerike, pa sta preostaje nego da se i druga strana lepo naoruzana. Elem kontrola oruzija je u Americi postala tema za konzerve kad su poceli da vidjaju ovakve scene po americkim gradovima: Sad ne bi me cudilo da traze zabranu izdavanja oruzija wokovcima, pa ce onda traze levicarima (naravno oni ce da procene ko je levicar) a ovaj zlocin trans osobe moze biti razlog. Dakle predstaviti ovo kao nekakav politicki zlocin a ne kao delo bolesne osobe, dakle rade sve sto su pricali da ce njima da rade sto je sasvim logicno kod takvih mozgova. Edited 1 hour ago by MeanMachine 1
Dragan Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 37 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Da, treba sacekati rezulatate. Bar u onoj grupi ljudi koji ne vidi nista lose. Oni jos uvek lete na osecaju pobede. Realno, jos uvek se ne oseca mnogo u ovom svemu. Da, sve je malo poskupelo, ali ne onoliko koliko ce skupeti u skorije vreme. ... Slazem se sa svime sto si napisala, osim sa ovim - farmeri, turisticki radnici, vlasnici malih preduzeca koji robu narucuju iz inostranstva ... Ceka se samo da spekulativni finansijski balon pukne, a onda ce veoma brzo biiti krvi na ulicama.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, Dragan said: Slazem se sa svime sto si napisala, osim sa ovim - farmeri, turisticki radnici, vlasnici malih preduzeca koji robu narucuju iz inostranstva ... Ceka se samo da spekulativni finansijski balon pukne, a onda ce veoma brzo biiti krvi na ulicama. Pa da, neki osete vec, ali jos uvek su minimalni broj za 77 miliona datih glasova od kojih je oko 40 miliona totalno zaludjenih. Ima onih koji vec osete. Dacu primer iz moje okoline, prijatelji, smejali su mi se u lice kada sam rekla da mislim da nema sanse da ovaj pobedi, rekli da ce pobediti i spremali se na glasanje. Njihov posao je procvetao u prvom mandatu mandrila i oni su to povezali sa njim. Zaradjuju nesnosne pare. Zaradjivali su jos vise pod Bajdenom, ali oni uspeh 'duguju' mandrilu jel. Sada im posao bukvalno na aparatima za odrzavanje bez ikakve perspektive da ce se poboljsati, a oni ulozili neverovatnu kolicinu novaca da ga prosire. I... pricam sa njima pre dva gana, oboje su doseljenici ali vec dugi niz godina i kazu.. mi ozbiljno razmisljamo da odemo odavde. Jbg, na njihova vrata je vec zakucalo, pre dva meseca sam isto pricala sa njima, jos uvek su bili na strani mandriila, samo sam ih pitala 'vi ste pametni skolovani ljudi, koji znaju kako da vode posao, jer zaista mislite da vam je pomogao neko ko je upropastio svaki biznis kojeg se takao, a ne splet okolnosti' - cutali su. I evo dosli do tacke da vise nece da budu ovde, plus kazu da im deca rastu u kretene koji nista ne znaju skolujuci se ovde (to isto sam cula od drugih prijatelja koji su na kraju poslali decu u austriju na skolovanje i deca, rodjena ovde rekla da im ne pada na pamet da se ikada vise vrate u ameriku). Mislim, dva primera nisu neka generalizacija, ali daju neki ton slici. Oni generacijski amerikanci, vecina njih je dosla najdalje do Floride, oni za bolje i drugacije ne znaju, zarobljeni su kreditima, nece ici nigde. Inace, ovo sto si ti stavio, to su karike u lancu, jedna po jedna puca. Svi koji nemaju milijarde i dobre konekcije, imaju razloga za brigu.
Helena Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 4 hours ago, Dragan said: Cak i ako ostavimo na stranu jasne diktatorske tendencije, srozavanje demokratije, podele vlasti ... koji su to ekonomski rezultati, koje je stabilna budala kao trebala da napravi ? Setimo se samo price od pre 9-10 meseci o tome kako Haris nema nikakav ekonomski plan i kako ce unistiti ekonomiju US. Sada nema ni @Nek grmi jako da nam peva slavopojke o fantasticnim The president's net approval rating is -14%, i ostalim bajkama, niti @bohumilo da nam velica US kapitalizam i El Grande Space Karen, a ni @Selina da nas informise o naocitom i pametnom JDgoVancetu. Dakle: - US dug ubrzano raste, kao i budzetski deficit - turizam posrce usled bojkota Kanadjana, a i drugih - farmeri su izgubili mnoge ugovore i mnoge radnike i pitanje je koliko ce ih uprkos subvencijama koje dobiti preziveti naredne godine (sve je slicno kao i u prvom mandatu stabilne budale, samo jos gore) - cene namirnica i ostalih proizvoda rastu (ko placa carine?) - indicije da ce inflacija i nezaposlenost rasti su prilicno jasne - niko vise ne racuna na US kao saveznika i svi gledaju da ih "zaobidju" koliko god mogu - rat u Ukrajini jos uvek traje, a stabilni i njegova kamarila samo su otezali odbranu Ukrajini i Evropi - mnoge drzavne ustanove su osakacene otpustanjem kompetentnih sluzbenika i postavljanjem lojalnih idiota na njihovo mesto - procena je da ce milioni ljudi umreti (dece) usled ukidanja USAID (koja je bila deo US soft uticaja koji na razne nacine koristi i US), dok istovremeno stabilna budala trosi pare na golf, paradu, balsku salu, unistavanje ruzicnjaka ... ICE*** Da li su ovo neka iznenadjenja ? Treba li cekati jos nekakve rezultate ? Koliko slep, ili ideoloski zaslepljen, ili jednostavno oportunista jer se ima neka licna korist, treba biti, da se ne bi se videle sve ove negativne posledice jedne promasene, haoticne i blesave "politike" ? *** Treba da napravi Ameriku čistih belih gena, to je bar jednostavno. Što se pak tiče pitanja @MeanMachine u vezi diktature, tranpin senior ima krvne naslednike, Baron je tu. JdV se samoisključio "pogrešniom" ženidbom. Eto, ja to mislim.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 59 minutes ago Posted 59 minutes ago 30 minutes ago, MeanMachine said: Maga ekipu hvata frka od pomisli da druga strana moze da skonta da se oruzije lako moze nabaviti. Setimo se Andjine cuvene izjave da su magovci naoruzani pa ce da sprece nekakvu podelu Amerike, pa sta preostaje nego da se i druga strana lepo naoruzana. Elem kontrola oruzija je u Americi postala tema za konzerve kad su poceli da vidjaju ovakve scene po americkim gradovima: Vidis, postoji razog zasto demokrate ne mogu da pobede, tj nisu mogle. A to je sto im je recnik za odabrano drustvo (kao iz onog videa sto je postavio @Dragan Richard Wolff). Njih pola Amerike ne razume sta pricaju i ne razumeju da oni doticu njihove probleme. Oni razumeju samo banalne fraze koje kazu da oni imaju problem i sada ce resiti njihov problem. Problem se nalazi tako sto se uperi prst u neku malu grupu ljudi (niposto od onih koji su zila kucavica za njihovu vladavinu) koja realno nema nikakav uticaj na njihov zivot, ali marketing je dovoljno radio da ti ljudi veruju da bas ta mala grupa utice na njihov problem i zato i uzivaju u njihovom maltretiranju, oduzimanju njihovog prava... i sve sto ide uz to. Plus, ne shataju da su oni na redu kada sa ovim zavrse. Tako da, demokrate i oni koji su za demokratiju, osim geto clanova i po koje mafije, nece zveckati oruzjem okolo, nego ga tiho gomilati u kuci. Dok ce republikanci mlatarati gde god stignu sa oruzjem, verovatni da su strasni, nepobedivi (vratimo se na osecaj pobede) i neunistivi. Demokrate ce, iako realno muljaju ovi u vlasti svi do jednog, pokusati da odrade nesto po pravilu, po zakonu i ustavu, ali to nije dramaticno, ne daje osecaj pobede, sporo je, nigde ne stize... i zato nikada mozda vise nece pobediti dogod ne budu spremni da rade sta ovi rade. Tj. pobedice jednom da probaju da sastave staklenu vazu koja se razbila u param parcad, nazalost. I nece uspeti, spojevice i rupe ce se videti zauvek. 1
Recommended Posts