Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted

Čitam da drug Krasnov zahteva od EU da pusti pedofile, neonaciste i teroriste na miru da se slobodno izražavaju i razmenjuju poruke na mreži i da ne kinje više gileadske “silikonce” nekakvim zakonima o privatnosti i poslovanja na internetu.

U suprotnom, ima da uvede Evropejcima nove carine da će sve da se puši.

Posted (edited)

Ko izadje zadnji neka ugasi svetlo u US.

Trump predložio ukidanje licencije televizijama ABC i NBC

Američki predsjednik Donald Trump pozvao je regulatore da oduzmu licenciju televizijskim kućama ABC i NBC zbog njihova navodno neuravnoteženog izvještavanja.

...

Samo jos da stavi sape na FED (sto sam jos pre pola godine predvideo da ce pokusati) i ode US u bananu.

Who Is Lisa Cook and Why Is Trump Trying to Fire Her From the Fed?

In a letter addressed to Cook that was posted to Truth Social late on Monday, Trump said he was removing Cook, who was nominated by former President Joe Biden, “effective immediately” with “sufficient cause” based on allegations that Cook lied on loan applications for two properties.

...

Spoiler

Edited by Dragan
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
20 hours ago, melankolic said:

Čitam da drug Krasnov zahteva od EU da pusti pedofile, neonaciste i teroriste na miru da se slobodno izražavaju i razmenjuju poruke na mreži i da ne kinje više gileadske “silikonce” nekakvim zakonima o privatnosti i poslovanja na internetu.

U suprotnom, ima da uvede Evropejcima nove carine da će sve da se puši.

Jbg, pedofil mora da štiti pedofile. 

A posle amnestije šestojanuarskih terorista i ubica, ništa više ne može iznenaditi.

• Like 2
Posted
1 hour ago, Maharaja said:

Srećno razvaljivanje CDC-a svakom MAGA ološu koji slavi. Posledice će biti vrlo zajebane...

Sve je razvaljeno... sve sto moze da se zamisli... 

On 8/27/2025 at 5:28 PM, Angelia said:

To su deportacije ilegalnih imigranata. To nema veze sa legalnim ulaskom u zemlju.

Koliko moras biti kostunica da ovako nesto izjavis?

• Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Posted (edited)
On 8/27/2025 at 11:28 PM, Angelia said:

To su deportacije ilegalnih imigranata. To nema veze sa legalnim ulaskom u zemlju.

Kako da ne. Sve banditi … i poneki turista.

Da li shvataš da zemlje EU preporučuju svojim građanima da ne putuju za Gilead da im ne bi maskirani likovi zavrtali ruke i slali ih u Ekvador?

Pretpostavljam da nisi informisana jer se o tome ne govori na Fox News-u.

Edited by melankolic
  • Like 4
Posted
2 hours ago, melankolic said:

Kako da ne. Sve banditi … i poneki turista.

Da li shvataš da zemlje EU preporučuju svojim građanima da ne putuju za Gilead da im ne bi maskirani likovi zavrtali ruke i slali ih u Ekvador?

Pretpostavljam da nisi informisana jer se o tome ne govori na Fox News-u.

Da, da, love turiste ... I nacisti marsiraju koliko vec godina? 😀 vidim da si ti dobro informisan 

Posted
3 hours ago, melankolic said:

U nastavku “verovali ili ne” - priče iz Gileada, drug Krasnov je ukinuo zaštitu ex- potpredsednici Kamali Haris:

https://www.nytimes.com/2025/08/29/us/politics/kamala-harris-secret-service.html

Otvorena je sezona lova na demokrate, pretpostavljam.

Tipicno, da zabasurimo da po zakonu bivsi VP ima zastitu samo 6 meseci na racun drzave, a nakon toga placaju sami. Ali je Biden hteo da joj ucini uslugu, da produzi jos godinu dana. I Tramp samo ukinuo produzetak. I Biden, I Pence su imali 6 meseci. Nece niko loviti Kamalu, ona nije uopste faktor.

• Like 1
Posted
3 hours ago, Angelia said:

Da, da, love turiste ... I nacisti marsiraju koliko vec godina? 😀 vidim da si ti dobro informisan 

Sve ih je pustio na slobodu nakon što su upali u Kongres pa i ne moraju više da marširaju pošto su već umarširali.

spacer.png

• Like 2
  • Ha-ha 1
Posted
6 hours ago, Angelia said:

Tipicno, da zabasurimo da po zakonu bivsi VP ima zastitu samo 6 meseci na racun drzave, a nakon toga placaju sami. Ali je Biden hteo da joj ucini uslugu, da produzi jos godinu dana. I Tramp samo ukinuo produzetak. I Biden, I Pence su imali 6 meseci. Nece niko loviti Kamalu, ona nije uopste faktor.

Znaci da razjasnimo, po zakonu iz 2008e (obama) VP dobija 6 meseci federalnu zastitu, ukljucujuci decu ispod 16 godina. U Januaru, neko u bidenovoj administracija potpusuje tajnu direktivu, da ce Kamala dobiti godinu ipo zastitu. Trump otkaze da bilo sta preko zakona nema pravo.

Ne postoji nikakav razlog da federalna vlast finansira milione za VPja. Kamala je dobila vec .mesec ipo vise.

• Ruke su vam krvave! 2
Posted

Govnima-napojene-MAGA-nakaze na aparatima. Scenario je već napisan, te vrlo brzo neće biti ovih federalnih apelacionih sudova, a ni sudija. Ako im posle pedofila pretekne vrhovni sud, da se udaraju u dupe od sreće.

https://www.cbc.ca/news/world/appeals-court-trump-tariffs-unconstitutional-1.7621773

The president in a social media post said "ALL TARIFFS ARE STILL IN EFFECT!" and called the court "highly partisan."

Posted (edited)
51 minutes ago, Maharaja said:

Govnima-napojene-MAGA-nakaze na aparatima. Scenario je već napisan, te vrlo brzo neće biti ovih federalnih apelacionih sudova, a ni sudija. Ako im posle pedofila pretekne vrhovni sud, da se udaraju u dupe od sreće.

https://www.cbc.ca/news/world/appeals-court-trump-tariffs-unconstitutional-1.7621773

"Trump used the International Economic Emergency Powers Act of 1977 to hit nearly every country with tariffs. The act, usually referred to by the acronym IEEPA, is a national security statute that gives the U.S. president authority to control economic transactions after declaring an emergency."

Sta mislis sta rade sve one trupe po ulicama? 

Spoiler

NGF5P4BBQJCMRDX7XOCZO2UIHA.png?auth=59ba

Osim uredjenja i ciscenja parkova?

Cekaju da iziritiraju toliko nekog od naoruzanog gradjana da puca u gardu ili vojnika kako bi proglasili vanredno stanje. Tako da, nema problem, uvesce vanredno stanje i moze i dalje da se igra tarifama. 

Ja ne znam, ja verovatno vama izgledam kao da sam luda kada ovo pisem, ali vi ocito svi toliko verujete u neki snazni neunistivi americki sistem i koliko sam mislila kako su oni, amerikanci indokrnirani o velicini, lepoti, najboljoj, najslobodnijoj, blatruc drzavi, isto toliko su i van nje nas sve indokrnirali da verujemo u to. Bukvalno jedna budala unakazila ceo sistem gradjen pazljivo 250 (249) godina za par meseci. 

Ovaj ne smirgla sta sudovi kazu, samo vozi... kad mu zasmeta on ispise izvrsnu naredbu da sud ne moze vise da... vec sta mu padne na pamet, jer mu je korumpirani ustavni sud dao odresene ruke da sve sto odluci zvanicno nema odgovornosti... Sve u svemu, skroz je raskrcio put za ovog DJ-ja, Tilove i tu bagru programa 25 da mogu da rade, kad njega ne bude bilo (sto isreno mislim da je uskoro, pokusace da ga dovuku do druge godine ako je moguce) sta im padne na pamet. To je i ovako sve njihov plan razradjivan u tancine ako ne i decenijama... 

Kad smo vec kod sudova, a gore pomenuta imigracija, covek je izasao iz sudnice gde mu je sudija odobrio azil, ovi ledeni su ga bacili na pod pred detetom koje vristi, vukli kroz hodnik i odveli u zatvor u kom ce da ceka kao nekog novog sudiju da aminuje ili ne, a oni ce opet uraditi sta im padne na pamet. Znaci, zakon jednostavno vise ne postoji. Zenu, koja je ovde od devete godine, ima zelenu kartu, vratila se sa malim detetom sa odmora, domaci let, odvukli je sa aerodroma, dete vristi naravno, vukli je dve nedelje po zatvorima jer je pre 20 godina na fakultetu imala joint i bila uhvacena (to je optuzba, hteli da je deportuju)... Hiljade slucajeva a ni jedan nema veze sa kriminalom. Odvlace ljude sa farmi, sa radnih mesta, iz sudova, bolnica, skola... a krimosi mogu da kupe zlatnu kartu za 5 milki ako hoce da pobegnu od odgovornosti iz nekih drugih zemalja. Sve bolje od boljeg... Danas je u americi izgleda cestitije biti u zatvoru nego 'slobodan'... 

Edited by 𝓑𝓪𝓫𝔂
  • Like 2
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
4 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ja ne znam, ja verovatno vama izgledam kao da sam luda kada ovo pisem, ali vi ocito svi toliko verujete u neki snazni neunistivi americki sistem i koliko sam mislila kako su oni, amerikanci indokrnirani o velicini, lepoti, najboljoj, najslobodnijoj, blatruc drzavi, isto toliko su i van nje nas sve indokrnirali da verujemo u to. Bukvalno jedna budala unakazila ceo sistem gradjen pazljivo 250 (249) godina za par meseci. 

Oni (amerikanci)...i nas (van USA)... sve si rekla.

I za one koji prate moje spavanje, da budna sam u 5.30 ujutru, f-ing jetlag 😀

• Ruke su vam krvave! 2
Posted
2 hours ago, Angelia said:

I za one koji prate moje spavanje, da budna sam u 5.30 ujutru, f-ing jetlag 😀

Kako mozes da branis svaki fasisticki akt? I wonder.

• Like 2
Posted
6 hours ago, Angelia said:

Samo udri, valjda ce da kontrolisu na punktovima i tvoj minuli rad na vox-u... 

3 hours ago, nonick said:

Kako mozes da branis svaki fasisticki akt? I wonder.

Lako, usla je bez problema nazad u drzavu... 

Mozda se pravila da se rodila ovde, ne zna druge sisteme...