Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Angelia said:

USA drzave, dosta njih imaju sales tax, koji je daleko nizi nego VAT u evropi, uz to imas I neke lokalne sales tax, specificne za gradove. Ali to ide ili u drzavni, ili gradski budzet, ne federalni.

Zar nisam ja to isto rekao?

To kako je njegova ideja da se zameni income tax tarifama usmerena da one sa dubljim dzepom, je bs.

Poslednja poreske "olaksice" iz 2017te upravo favorizuje one najbogatije i korporacije. Ako se ne pronadje nacin za finansiranje istih isticu 12/31/25.

Dozvolio je da Wall St padne, sto je bio njegov pride and joy, I definitivno nije bilo za one sa dubljim dzepom, jer su ti izgubili najvise.

Ponekad pomislim da se sjajno zezas. Mislis onih 54% households koji imaju 401K su sa dubljim dzepom?

Posted (edited)

I Viktor Kugler je prekrsio slican zakon I bio uhapsen zbog toga… sakrivao one koje su organi reda htjeli deportovati 

Edited by ters
Posted

No, hajd da se držimo kućnog reda, Kugler ipak nije bio sudija, nema potrebe za tranpovskim metodama, ionako pravi gluposti za Riplja.

Jednoga dana, ako ga civilizacija preživi, a hoće, izučava će se na fakultetima .

Meni je fascinantnno da onaj tekst što je bebi postavila o tarifama ne kontaju Amerikanci, jasnije ne može.

Ono što on kači na svoju mrežu, pa posle prenosi tviter je sve gore od goreg.

Sad ima klip gde kaže da je uradio "više za sve religije sveta on nego svi drugi"

Verovatno je ciljao na hrišćane, ali je  tako uobličio rečenicu.

• Like 1
  • Pumpaj! 1
Posted

A gle eee, i nama stiže tranpić junior danas. :classic_biggrin:

Pa ko će na saranu papi iz Srbije, neće valjda Mača :classic_ninja:

Tražiće suprugu da izjavi saučešće.

Posted
49 minutes ago, Helena said:

A gle eee, i nama stiže tranpić junior danas. :classic_biggrin:

Pa ko će na saranu papi iz Srbije, neće valjda Mača :classic_ninja:

Tražiće suprugu da izjavi saučešće.

JD Vance dolazi u Srbiju?

Ima nade :classic_biggrin:

• Ha-ha 1
Posted
9 hours ago, ters said:

Ne slusaj sta prica, nego gledaj sta radi 

Naravno, ali on se pozvao na sta prica

8 hours ago, mrd said:

Not going to happen!

Nema on nameru da skine tax nikome do onima sa visokim primanjima. Da se razumemo, u Kaliforniji godisnji prihod od $100k nije neki poseban prihod, tako da ta prica o skidanju tax za one sa primanjem manjim od $150k nece da se desi. $100k u nekoj Minesoti je bogatstvo.

Predpostavljam da nece, ali on rece sta Tramp prica. 

9 hours ago, mrd said:

Ovde je DT u pravu. Ako sudija uradi nesto ovako, mogu fed da ga uhapse. Ni jedan sudija zbog toga nece kolegu goniti, ali mogu.

Naravno da bi svaki covek, u odredjenim slucajevima radio mnoge stvari protiv pravila, ako se suprotstavlja gluposti. U ovom slucaju DT je i glup i siledzija.

Cekaj, sudija krsi zakon, I onda mu oprostimo? Pogotovo ovakve ogavne price, jedan je krio gangmember, a druga je probala da prokimjucari tipa koji je na sudjenju za nasilni napad, a koji je vec jednom deportovan.

U ovom slucaju nijedan ne zasluzuje bilo kakvu zastitu. 

Sudije nisu imuni od zakona. Ovo totalno nije glupost. 

Jel stvarno mislis da treba da pruzimo zastitu kriminalcima? 

Posted
6 minutes ago, Angelia said:

Izgleda je kod tebe neciji stepen kriminala povezan jedino sa drzavljanstvom... bar se cini dok pises. Americki kriminalci i dalje neometano vrsljaju. 

Posted
9 hours ago, DJORDJE said:

Zar nisam ja to isto rekao?

Samo sam pojasnjavala

Poslednja poreske "olaksice" iz 2017te upravo favorizuje one najbogatije i korporacije. Ako se ne pronadje nacin za finansiranje istih isticu 12/31/25.

Stvarno? Nisam primetila

Ponekad pomislim da se sjajno zezas. Mislis onih 54% households koji imaju 401K su sa dubljim dzepom?

Generalno se sjajno zezam. Gledam koliko sizite na svaki bait I koliko sizite na gluposti. 2022 vas nije interesovalo kad su 401k Pali dublje, tad je sve bilo ok jer je Biden to radio.  Sad je potpuna katastrofa, jer je Wall St pao na nivo od prosle godine, sve propada. Imali smo rekordnu inflaciju, pad na WS koji je bio recordan u deceniji, nothing Burger there. 

Sad, ajde da vristimo, nebo pada...

Posted
4 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Izgleda je kod tebe neciji stepen kriminala povezan jedino sa drzavljanstvom... bar se cini dok pises. Americki kriminalci i dalje neometano vrsljaju. 

Ali ne pricamo o americkim kriminalcima. Ovo su ilegalno uvezeni kriminalci. Koji I ne treba da budu ovde. Kad budemo pricali o americkim kriminalcima, ja cu dati moje misljenje. Nije povezano, ali kriminalce koji su uvezeni barem mozemo lako da resimo. To je bukvalno kao da ja pricam o broju silovanja, a ti mi kazes ali ima vise saobracajnih nesreca.znaci ne treba da SD pobrinemo za silovanje dok ne resimo saobracajne nesrece?

Posted
1 minute ago, Angelia said:

Ali ne pricamo o americkim kriminalcima. Ovo su ilegalno uvezeni kriminalci. Koji I ne treba da budu ovde. Kad budemo pricali o americkim kriminalcima, ja cu dati moje misljenje. Nije povezano, ali kriminalce koji su uvezeni barem mozemo lako da resimo. To je bukvalno kao da ja pricam o broju silovanja, a ti mi kazes ali ima vise saobracajnih nesreca.znaci ne treba da SD pobrinemo za silovanje dok ne resimo saobracajne nesrece?

Pa zasto ne pricamo o americkim kriminalcima? 

Doduse kad god smo pricali ti si taj kriminal pokusala da umanjis ako je ucinjen u cilju pomoci desnicarima, Trampu... Ubila si se od objasnjavanja kako je sve po zakonu. 

Neselektivno etiketiranje ljudi da su kriminalci je jedan od najvecih problema demokratije. Ti si vise nego ocito na strani totalitarizma. Sto rece Helena, jednog dana kada se budu pisale knjige o ovom, smatraj se saucesnikom, jer to jesi. 

Posted
9 minutes ago, Angelia said:

Ti si o Sjedinjencima kriminalcima dala svoje misljenje - barem o jednom koji je presudjen krivim za 34 krivicna djela.

• Like 4
Posted
1 minute ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Pa zasto ne pricamo o americkim kriminalcima? 

Doduse kad god smo pricali ti si taj kriminal pokusala da umanjis ako je ucinjen u cilju pomoci desnicarima, Trampu... Ubila si se od objasnjavanja kako je sve po zakonu. 

Neselektivno etiketiranje ljudi da su kriminalci je jedan od najvecih problema demokratije. Ti si vise nego ocito na strani totalitarizma. Sto rece Helena, jednog dana kada se budu pisale knjige o ovom, smatraj se saucesnikom, jer to jesi. 

Kad sam ja umanjivala americki kriminal? Bukvalno nikad nismo pricale o tome. Kakva pomoc desnicarima? Kriminal je kriminal. Nema politicki aspekt 

Nema poente uvoziti extremne kriminalce

Posted

Evo neki podaci da se vidi ustvari koliko ovo nema veze sa zaista resavanjem ilegalaca nego uterivanjem straha:

2024 First Quartile:

Removals: 85,769

Average Daily Removals: 733 

FY 2025:

Removals: 95,474

Average Daily Removals: 729 

Bajden od ovog nije pravio cirkus, hvatali ljude i decu (deportovali su bebu od 2 godine koja je rodjena ovde, jer je jedan roditelj ilegalac), plasili narod, maltretirali putnike, turiste, vozace (sada u nekim gradovima cak i saobracajna policija moze da se radi posao ICE), upadala u kuce, crkve, skole... nego je radio posao, a Tramp od ovog pravi cirkus zastrasivanja radi, a to je diktatura. 

• Like 1
Posted
3 minutes ago, ters said:

Ti si o Sjedinjencima kriminalcima dala svoje misljenje - barem o jednom koji je presudjen krivim za 34 krivicna djela.

Ne zasmejavaj me, Leticia James izgleda ide na sud za mortgage fraud.

Odlican record, samo je 3-4 puta stvarno pocinila mortgage fraud. Sacekacu detalje

Posted
Just now, Angelia said:

Kad sam ja umanjivala americki kriminal? Bukvalno nikad nismo pricale o tome. Kakva pomoc desnicarima? Kriminal je kriminal. Nema politicki aspekt 

Nema poente uvoziti extremne kriminalce

Stvar je Andjo sto vecina tih koje zoves kriminalcima ustvari im je jedini kriminal sto su presli granicu bez prikazivanja pasosa, a ti ovde pises kao da su u najmanju ruku ubice, silovatelji i lopovi... 

Drugi odgovor je recimo januar 6, charlotesville... 

• Like 1
Posted
3 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Evo neki podaci da se vidi ustvari koliko ovo nema veze sa zaista resavanjem ilegalaca nego uterivanjem straha:

2024 First Quartile:

Removals: 85,769

Average Daily Removals: 733 

FY 2025:

Removals: 95,474

Average Daily Removals: 729 

Bajden od ovog nije pravio cirkus, hvatali ljude i decu (deportovali su bebu od 2 godine koja je rodjena ovde, jer je jedan roditelj ilegalac), plasili narod, maltretirali putnike, turiste, vozace (sada u nekim gradovima cak i saobracajna policija moze da se radi posao ICE), upadala u kuce, crkve, skole... nego je radio posao, a Tramp od ovog pravi cirkus zastrasivanja radi, a to je diktatura. 

Bajdena nisu pratili mediji. Ajde da pogledamo sta je Obama radio.

Naravno da Biden nije radio nista, on je bulvalno bio zombi 4 gldine. Ko je vodio zemlju je pitanje. 9,000 pomilovanja, Biden se ne seca ni sta je potpisao

• Ha-ha 1
Posted
1 minute ago, Angelia said:

Bajdena nisu pratili mediji. Ajde da pogledamo sta je Obama radio.

Naravno da Biden nije radio nista, on je bulvalno bio zombi 4 gldine. Ko je vodio zemlju je pitanje. 9,000 pomilovanja, Biden se ne seca ni sta je potpisao

Tacno sam znala da ces prebaciti temu na Bajden Obamu... good luck with it

Posted

cnn

When President Donald Trump was reminded in an interview with Time magazine this week that he had said he would end the Russian war on Ukraine on “day one,” he claimed he hadn’t been speaking literally or seriously.

On the campaign trail in 2023 and 2024, Trump said on dozens of occasions, in an entirely serious tone, manner and context, that he would end the war in Ukraine either within 24 hours of his return to the White House or even sooner than that. He said over and over again, including at both presidential debates of 2024, that he would have the war “settled” when he was president-elect, before his inauguration.

A Friday search of the Roll Call Factba.se database that catalogues Trump’s public remarks turned up at least 53 examples of Trump making such comments.

He framed the promise as a key component of his second-term agenda, and he justified it with claims about his “credibility” as a leader, his history as a “peacemaker,” and his knowledge of Russian President Vladimir Putin and Ukrainian President Volodymyr Zelensky.

Trump sometimes emphasized that he was speaking literally, scoffing at critics who said he couldn’t end the war that fast. “I’ll get that done within 24 hours. Everyone says, ‘Oh, no, you can’t.’ Absolutely I can. Absolutely I can,” he said at one July 2023 rally in Iowa. He said at a Pennsylvania rally later that month: “Before I even arrive at the Oval Office, shortly after we all together win the presidency, we will have the horrible war between Russia and Ukraine settled. It will be settled. The war is going to be settled. I’ll get them both – I know Zelensky, I know Putin, it’ll be done within 24 hours, you watch. They all say, ‘That’s such a boast.’ It will be done very quickly.”

Ovde je svih 53 citata koja su se ispostavila kao false claims 

https://edition.cnn.com/2025/04/25/politics/fact-check-trump-ukraine-war/index.html

• Like 2
Posted
2 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Stvar je Andjo sto vecina tih koje zoves kriminalcima ustvari im je jedini kriminal sto su presli granicu bez prikazivanja pasosa, a ti ovde pises kao da su u najmanju ruku ubice, silovatelji i lopovi... 

Drugi odgovor je recimo januar 6, charlotesville... 

Prvo, prelazak granice ilegalno je prekrsaj. Ja ne pisem da su svi ubice, silovatelji ili loppvi, samo kazem da svi treba uglavnom treba da budu deportovani, barem 90%. To je zakon.

Posted
52 minutes ago, Angelia said:

Naravno da ne, međutim korupcija postoji.

Umorio sam se od ovog čerečenja dlake na 4. 

Neke stvari stoje, a neke ne.

Posted
11 minutes ago, mrd said:

Naravno da ne, međutim korupcija postoji.

Umorio sam se od ovog čerečenja dlake na 4. 

Neke stvari stoje, a neke ne.

Slazem se, sudiije brane kriminalce? Wth?