Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

4 minutes ago, Tex_Willer said:

Grenel ponovo van Amerike, bas ga koci sto je homoseksualac, za Srbiju i nije lose sto se ponovo vraca u Evropu i to na goruce pitanje sveta.

Scott Bessent  / buduci ministar finansija) u jednom intervjuu rece da je iznad svega zeleo da bude oficir i da ide na Vojnu akademiju,

ali ga je u tome sprecavala njegova seksualna orjentacija pa je jel, morao na Yale. Meni su dragi ljudi koji ne kriju svoju homoseksualnost,

gadni su oni koji javno preziru homoseksualce, a izveceri u tajnosti zive svoje "nagone".

12 hours ago, Angelia said:

ali to nam je sto nam je.

R je toliko nisko pala da je rfk "to nam je što nam je"?

9 hours ago, Angelia said:

Meni nije delovalo da je RFK kompletno anti-vax, nego da je pozivao na vise istrazivanja, to definitivno nije protiv nauke, pogotovo ako uzmemo u obzir sta je prethodno radio. Ali mozda je komplet ludak, ipak dosta ljudi misle da je malo uvrnut Ali uglavnom razuman

Veoma je zabavno čitati ove mentalne piruete. Trostruki axl svetske klase. Milka Babović bi dala 10ku za umetnički dojam.

• Like 1

9 hours ago, Angelia said:

Edit: dok je Deniro drzao sulude konferencije za stampu, koje su bile podrska Kamali, nisi nijednom rekla da je ludak, ili fringe. Sad je RFK fringe.

Ne nije tacno, nikakve kampanje nije radio za Kamalu, nego je uvek samo pricao protiv Trampa. I sve sto je rekao stoji. 

4 hours ago, Eddard said:

To definitivno jeste protiv nauke jer je to klasična antivaxxx mantra. Nema tu šta više da se istražuje, vakcine ne izazivaju autizam, to je već hiljadu puta dokazano tj. opovrgnuto, svako pozivanje da se to (ponovo) istraži je antivaxx uvijen u oblandu. 

Mislim da me nisi razumeo, jer se ovde potpuno slazem sa tobom da nikakve veze nema sa autizmom I da je to antivax uvijen. Ali negde sam cula njegovu izjavu da su mu sva deca vakcinisana I da ne nastupa protiv svih vakcina. Nemam pojma, ne pratim njegov opus. 

29 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Sto si ga onda uzela kao primer anti-teze? Nemas pojma, ne pratis, ali super ajd iskoristimo jer sam nesto nacula... 

Zato sto konstatno trazite razloge za vristanje. Ne zato sto tacno znate (I da ovde ukljucujem tebe) o cemu se radi, ili objektivno gledate na ljude, nego TDS. Da je u kabinet izabrao Isusa, nasli bi sta ne valja kod njega 😀

Denira sam namerno navela jer je glasni antivaxer, sto ti ne smeta jer je anti-Tramp.

19 minutes ago, Angelia said:

Zato sto konstatno trazite razloge za vristanje. Ne zato sto tacno znate (I da ovde ukljucujem tebe) o cemu se radi, ili objektivno gledate na ljude, nego TDS. Da je u kabinet izabrao Isusa, nasli bi sta ne valja kod njega 😀

Denira sam namerno navela jer je glasni antivaxer, sto ti ne smeta jer je anti-Tramp.

Da i sta sa tim? Treba da se sagnemo i cutimo i pustimo da nas tuku? Ne razumem kakva ti je to filozofija. Uvek cu stati na stanu onog sto mislim da je ispravno i protiv onog sto mislim da nije. 

Trazis da potrkepis tvoju retoriku na bilo koji nacin (uvek ces naci za bilo sta, uvek ima tamo nekih koji su rekli...) i pizdis sto se neko buni. Pa sto ti ne cutis nego imas potrebu da se suprotstavis svakom cije ti se (samo) misljenje ne dopada? Sta bi tek bilo da ti taj kroji nacin na koji ces da zivis? Visila bi sa plafona. 

I taj TDS, izmisljena skracenica... pa sta da ti kazem, jbg birate Trampa, da je neko drugi takav, T bi mozda menjali u neko drugo slovo. 

Deniro je nebitan, mogla si da navedes milione njih ako bas tako ocjanicki trazis opravdanje za budalastinu, eno 7% odraslih amerikanaca veruje da cokoladno mleko dolazi iz braon krava, a 48% nije sigurno... 

37 minutes ago, Eddard said:

Deniro nije u kabinetu. Tu svaki razlog za poređenje prestaje da igra ulogu. 

Nije ni RFK, mozda ce biti. Sto dizati buku unapred? Ako bude I bude debil, onda stvarno, drvlje I kamenje...

40 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Da i sta sa tim? Treba da se sagnemo i cutimo i pustimo da nas tuku? Ne razumem kakva ti je to filozofija. Uvek cu stati na stanu onog sto mislim da je ispravno i protiv onog sto mislim da nije. 

Trazis da potrkepis tvoju retoriku na bilo koji nacin (uvek ces naci za bilo sta, uvek ima tamo nekih koji su rekli...) i pizdis sto se neko buni. Pa sto ti ne cutis nego imas potrebu da se suprotstavis svakom cije ti se (samo) misljenje ne dopada? Sta bi tek bilo da ti taj kroji nacin na koji ces da zivis? Visila bi sa plafona. 

I taj TDS, izmisljena skracenica... pa sta da ti kazem, jbg birate Trampa, da je neko drugi takav, T bi mozda menjali u neko drugo slovo. 

Deniro je nebitan, mogla si da navedes milione njih ako bas tako ocjanicki trazis opravdanje za budalastinu, eno 7% odraslih amerikanaca veruje da cokoladno mleko dolazi iz braon krava, a 48% nije sigurno... 

Ko te tuce?

Nemam ja potrebu da se suprostavim onima cije mi se misljenje ne dopada, nego politickom ludilu. Jbte ispada da ce ti RFK upasti u kucu I naterati te da nesto radis.

Relax, administracija ce imati svoje dobre strane I lose, negde ce napraviti greske i sranje. Ali nije Armageddon, nije bio 2016te, nije bio 2020te, nece ni sada.

Svo to panicenje mi je besmisleno.  

Spoiler

Amerikanci su godinama unazad izlagali zdravlje i bili životno ugroženi zaslugom industrijskog prehrambenog kompleksa i farmaceutskih kompanija, koje su se bavile obmanom i dezinformacija kada je u pitanju javno zdravlje i bezbednost svih građana SAD.

A najvažnija uloga svake administracije i ministarstva zdravlja upravo se ssatoji u osiguravanju da će svi biti zaštićeni od štetnih hemikalija, zagađivača, pesticida, farmaceutskih proizvoda i aditiva u hrani koji su doprineli ogromnoj zdravstvenoj krizi, zbog čega su SAD na poslednjem mestu među svim najrazvijenijim zemljama kada je reč o zdravstvu.

Kenedi, koji se godinama javno protivio takvim trendovima, sada će imati priliku da tokom kongresnog saslušanja javno kaže šta je sve to što su naučnici u saradnji sa aktuelnom administracijom dozvoljavali, a uticalo je štetno na zdravlje stanovnika. 

I, da se neko slučajno ne bi zabunio, tokom tog saslušanja nećemo prisustvovati pričama o mrtvim medvedima i nasukanim kitovima, koji jesu takođe veliki problem. Pa ako su svi 100 posto sigurni da Kenedi nije u pravu kada pominje sve njegove podatke o nezdravosti nacije, super, postoji savršena prilika na ovim saslušanjima da se dokaže da on nije u pravu. 

Jer, u životu se teško pronalaze osobe koje su bile u pravu, a izbegle su da dokažu ono u šta veruju. Naprotiv, onaj ko zna o čemu priča i ima potrebnu argumentaciju koja služi kao neprobojni štiti njegovim stavovima, lako će javno dokazati vlastite postavke.

Sada će, dakle, svi ti veliki umovi biti primorani da o Kenedijevim tezama razgovaraju, među kojima su i oni što nisu do sada hteli da mu odgovaraju. Zato se i radujem stvarnom nacionalnom razgovoru i radujem se izlasku tih naučnika i doktora iz svojih kabineta, koji će dokazati da Kenedi nije u pravu, umesto prakse po kojoj su ga do sada kenselovali na društvenim mrežama i uslovljavali korporativne medije da mu ne daju prostor u svojim emisijama.  

Recimo, moja malenkost ne zna dovoljno o fluoru u vodi, pa bih baš voleo da čujem te naučnike zašto je fluor u vodi - dobar za ljude. Voleo bih da ih javno čujem i kada je reč o činjenici da je US Army revidirala potreban broj poena prilikom regrutacije, jer polaznici ne mogu više dovoljno brzo da trče i dovoljno visoko da skoče, niti mogu da urade potreban broj sklekova i zgibova.

Radujem se što će svi ti naučnici i branioci dosadašnje administracije javno objasniti zašto je dobro to što je više od dve trećine Amerikanaca preterano gojazno. Takođe, baš mi je drago što će ti isti naučnici, koji su do sada odbijali razgovor sa Kenedijem, sada morati da mu u kongresnom saslušanju odgovore zašto su Mosanto i GMO dobri za zdravlje ljudi, te zašto su godinama trovali decu u školama nezdravom hranom, pa im deca iz gornjih razreda sada liče na ofanzivnu liniju Pitsburg Stilersa... 

Ne mogu, zapravo, da dočekam da ti naučnici kojima se veruje objasne zašto su dozvolli, kad sve znaju, da Amerikanci prosečno umiru najmlađi kada se računaju zemlje razvijenog sveta i doživljavaju smrt koja se može izbeći, iako zemlja troši skoro dvostruko više – oko 18 odsto bruto domačeg proizvoda – na zdravstvenu zaštitu nego bilo koja druga nacija.

I baš da vidim te naučnike koji objašnjavaju zašto su pojedini prehrambeni proizvodi, za koje su oni dali dozvolu da se distribuiraju u SAD, zabranjeni u drugim dravama sveta, i zašto su, recimo, visoko fruktozni kukuruzni sirup i razni emulatori dobri za zdravlje ljudi, a ne izuzetno loši.

Takođe, Kenedi je obećao da se neće mešati u odluku bilo koga ko želi da se vakciniše, jer je i sam dokumentovano primao vakcine, ali ti naučnicu tokom nastupajućeg kongresnog saslušanja mogu da pokušaju da pridobiju zemlju na svoju stranu, možda čak i neke antivaksere, jer će to biti vreme kada im ljudi neće blanko verovati, već će morati da nam javno ponude  njihovo objašnjenje i dokaze za svrsishodnost svih vakcina.

Takođe, Kenedi će ih inicirati da nam saopšte zašto kompanije za vakcine i mnoge farmaceutske kompanije imaju imunitet uklesan u kamenu...

Razumem logiku zašto im treba taj imunitet, ali takođe razumem logiku osporavanja tog imuniteta, pa nas očekuje superinteresantan razgovor koji do sada nikada nije viđen na najvišem nivou, što kongresno saslušanje svakako jeste. 

Suočavanje sa Kenedijem na velikoj političkoj sceni, tokom kongresnog saslušanja, nateraće mnoge da otvore ormare sa kosturima - od  FDA do mogućnosti pregovora o cenama lekova, jer farmako mafija decenijama pljačka Amerikance gore nego svi mafijaši - zajedno. 

I ako RFK razobliči sve te monstrume i oduzme im mogućnost da truju i ubijaju Amerikance na način na koji ih godnama ubijaju, napustiće položaj na kraju mandata kao heroj koji, uz oca i strica, ide drito u leksikone, anale i hall of fame američke politike.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 1

Ahahahahaha, kakav bućkuriš od posta, da te nema, trebalo bi te izmisliti. Ubaciš dve-tri stvari koje su tačne, da bi izazvao privid verodostojnosti, a ovamo ti post pršti od antinaučnih i nazadnih stavova. I sad kao ja (ili neko drugi) treba da se trudi da nesto kao objašnjava... Ima efekat isto kao i to "objašnjavanje" koje bi naučnici sad trebalo da ponude dokazanim antivakserima i protivnicima nauke. 

Samo još MTG da bude ta koja će da poziva naučnike na odgovornost i obrnuli ste igricu. 

• Like 2

20 minutes ago, Nek grmi jako said:
  Hide contents

Recimo, moja malenkost ne zna dovoljno o fluoru u vodi, pa bih baš voleo da čujem te naučnike zašto je fluor u vodi - dobar za ljude. Voleo bih da ih javno čujem i kada je reč o činjenici da je US Army revidirala potreban broj poena prilikom regrutacije, jer polaznici ne mogu više dovoljno brzo da trče i dovoljno visoko da skoče, niti mogu da urade potreban broj sklekova i zgibova.

A koji je razlog da se u USA vodi dodaje taj flour, nekada je bilo reci zbog zuba, ali je to palo u vodu pa se i prestalo

s tim.

13 minutes ago, Selina said:

A koji je razlog da se u USA vodi dodaje taj flour, nekada je bilo reci zbog zuba, ali je to palo u vodu pa se i prestalo

s tim.

Nije palo u vodu, skoro sam radio jedan intervju sa USA zubarom, ne moze da se nacudi lupetanjima i kvazinaucnim pricama oko floura u vodi. 

18 minutes ago, Selina said:

s tim.

Spoiler

Upravo vam o tome pišem, sada će ti naučnici da nam objasne zašto i na koji način je fluor u vodi dobar za organizam, jer će o tome morati da se izjasne tokom kongresnog saslušavanja, budući da je to jedna od tačaka Kenedijevog programa.

Isto kao što će morati da se izjasne i za pesticide, emulatore, GMO i sve ostale nabrojane elemente u prethodnom postu, za koje su godinama unazad davali dozvole da uđu u redovnu upotrebu.

Ovako smo došli u tragikomičnu situaciju u kojoj neko ko još nije došao na funkciju biva predmetom napada, dok oni koji su zaslužni za to što su Amerikanci najbolesniji u modernoj istoriji i što umiru kao muve, odbijaju da se izjasne kako i zašto su doveli naciju do tih neverovatnij brojeva.

Zato upravo sada, na velikoj sceni i pred milionima ljudi, svi ti koji do sada nisu odgovarali Kenediju imaće priluku da ospore ono što Kenedi godinama unazad govori i ono što namerava da uradi kada je reč o prehrambenom kompleksu, hemijskoj industriji i farmako kompanijama.

Jednostavno, dobiće najveću životnu priliku da pokažu da je ispravno sve što su radili i opravdavali kada je reč od štetnim hemikalijama, zagađivačima, pesticidima i aditivima, kao i zašto farmako kompanije i proizvođači vakcina imaju imunitet kada je reč o neželjenim pojavama i smrtnosti.

I, verujte Selina, to saslušanje pred milionima u Americi i svetu biće pravi spektakl, jer ćemo prvi put na tako važnom mestu imati suočavanje sa jedne strane čitavog establišmenta, tokom kojeg je Ameriku zadesilo sve ono što joj se dešava sa bolestima i smrtnošću, dok će sa druge strane biti - samo RFK.

Ne možete ni da pretpostavite koliko se radujem tome.

Edited by Nek grmi jako
  • Ha-ha 3

2 minutes ago, djura.net said:

Nije palo u vodu, skoro sam radio jedan intervju sa USA zubarom, ne moze da se nacudi lupetanjima i kvazinaucnim pricama oko floura u vodi. 

Vrlo malo zemalja dodaje flour u vodu, danas floura ima u svim pastama za zube pa nije potrebno da se unosi i vodom.

9 minutes ago, djura.net said:

Radi sledeci sa nekim srpskim, Srrbija takodje obogacuje vodu flurom, a kako stvari sa zubima stoje to znamo.

Zašto su Amerikanci gojazni, nezdravi, imaju relativno kratak životni vek? Možda ima veze sa manjkom regulacije i time što nemaju univerzalnu zdravstvenu zaštitu. Evo neka se Kenedi založi za to i ja bih mu zažmurio na jedno oko za antivakserstvo, zarad višeg cilja.

Mada nešto sumnjam da će ići u tom smeru, s obzirom na to koja ga struja dovodi na položaj.

P.S. Flour se meša sa vodom da se umesi testo za leba, vi ovde verovatno mislite na fluor. 🙃

Edited by Smrtokapa
  • Like 2

27 minutes ago, Selina said:

Vrlo malo zemalja dodaje flour u vodu, danas floura ima u svim pastama za zube pa nije potrebno da se unosi i vodom.

Spoiler

Već sam to napisao, ali ponavljam da o fluoru u vodi znam veoma malo, zato se i radujem jer će naučnci i velike glave u dosadašnjoh administraciji da nam objasne zašto je fluor dobar za organizam.

Moraće tokom saslušanja da objasne zašto Amerika troši skoro duplo više na medicinsku negu po osobi nego druge bogate zemlje, ali su rezultati – mereni očekivanim životnim vekom, smrtnošću novorođenčadi, nekontrolisanim dijabetesom i smrtnošću od srčanog udara – daleko najgori u odnosu na razvijeni svet.  

Takođe, moraće da odgovore zašto Galup izveštava da samo 31% zemlje misli pozitivno o američkoj zdravstvenoj industriji... Zbog čega je to tako ako su oni svi tako pametni i okrenuti ka boljitku nacije?

Moraće da objasne i zašto je razočarenje u medicinske zvaničnike poraslo tokom COVID-a. Moraće da odgovore zašto su Fauči i drugi zaduženi lagali o efikasnosti vakcina i maski, pa su ipak, uprkos svim drakonskim merama, SAD izgubile više ljudi po glavi stanovnika zbog pandemije nego većina drugih prosperitetnih nacija.  

Takođe, ljudi nisu glupi i znaju da troše previše na zdravstvenu zaštitu, pa će na saslušanju Kenedija neko morati da im objasni zašto  je to previše komplikovano i zašto SAD troše oko 1.000 dolara po osobi samo na administrativne troškove vezane za medicinske usluge, skoro pet puta više od proseka drugih bogatih zemalja i više nego što zemlja troši na dugoročno zdravlje.  

A moraće i da objasne zašto su proizvođači farmaceutskih i zdravstvenih proizvoda najveći lobisti u SAD, koji su potrošili skoro 400 miliona dolara u 2023. godini, a odmah iza njih idu osiguranje, bolnice i zdravstvene ustanove. 

Zašto sav taj novac ide na zaštitu statusa kvo i na nepovredivost njihovih uloga u disfunkcionalnom sistemu. Jer, budući da skoro polovina dolara za zdravstvenu zaštitu dolazi od savezne ili državne i lokalne vlade, zakonodavstvo je ključno za oblikovanje pravca te industrije. 

Procenjuje se da 129 miliona ljudi u Americi ima bar jednu hroničnu bolest - danas.

Zašto?

Samo to nek nam kažu ti naučnici u službi establišmenta na Kenedjevom saslušanju, pa da krenemo dalje...

Edited by Nek grmi jako
  • Like 1

12 minutes ago, Smrtokapa said:

Zašto su Amerikanci gojazni, nezdravi, imaju relativno kratak životni vek? Možda ima veze sa manjkom regulacije i time što nemaju univerzalnu zdravstvenu zaštitu. Evo neka se Kenedi založi za to i ja bih mu zažmurio na jedno oko za antivakserstvo, zarad višeg cilja.

Mada nešto sumnjam da će ići u tom smeru, s obzirom na to koja ga struja dovodi na položaj.

P.S. Flour se meša sa vodom da se umesi testo za leba, vi ovde verovatno mislite na fluor. 🙃

Amerikanci su gojazni jer jedu nezdravu hranu i uglavnom samo nju, mast i ugljene hidrate.

Ima veze sa alkoholom, saobracajnim nesrecama, zloupotrebom lekova ( droga), a bogami i sa

puskaranjem svako malo.

Amerika daje silne pare (iz budzeta) za Zdravstvo, oko 8000,00 po glavi stanovnika, neka OECD vrednost

je 3200. Kuda i kako idu te pare niko ne zna.

2021 vrsena su neka ispitivanja oko duzine zivota i stoji da indigeno stanovnistvo ima vek od 63 godine,

a Azijati 82 i tio posle korone.  Americki Azijati se uredno vakcinisu, jedu zdravu hranu.

Ne znam sto fluor pisem ovako ( izbegavam da napisem flor pa ispadne lud na brasno).

Kako neko moze da se raduje i mozda I veruje da neko drugi koji je ubio baby medveda i namestio da to izgleda kao saobracajna nesreca u parku uzrikovan biciklom, da ce sad taj da ista reši u zdravstu? 

1 minute ago, nonick said:

Kako neko moze da se raduje i mozda I veruje da neko drugi koji je ubio baby medveda i namestio da to izgleda kao saobracajna nesreca u parku uzrikovan biciklom, da ce sad taj da ista reši u zdravstu? 

Od kad pa ministri zdravlja uopste nesto resavaju? Ministar finansija se pita, a sigurno nece povecavati procenat iz budzeta

za Zdravstvo. Moguce je da ce silnu birokratiju koja je vezana za te sve zdravstvene institucije i osiguranja malo procesljati pa tu nesto

ustedeti.

Just now, shonke said:

Šta sve nisam pročitao ovih dana... Evo sad I da se ministri zdravlja ne pitaju... 

Zasta se pitaju?  Ljudi obicno i ne znaju ko je uopste i ministar zdravlja, ako nije Kenedi

ili Loncar u Srbiji.

Na sve te tvrdnje (barem one koje su istinite, na nebuloze koje vešto provlačiš nema potrebe da bilo ko bilo šta odgovara) je nauka već dala odgovor. Ovo što ti pišeš je samo demagogija. 

1 hour ago, Selina said:

Ovo je tačno. Efekti fluorisanja vode su neznatni (ali ih i dalje ima), otkad se u paste dodaje fluor (tamo negde 1974). 

• Like 2