𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted November 15 Share Posted November 15 21 minutes ago, Angelia said: Mozda je I imenovao Gaetza da bi ga uklonio 🤣 ne bi me iznenadilo. Tako da oladite malo, politika je to. A mozda je i ozbiljan. A da ti malo oladis strucnjace? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted November 15 Share Posted November 15 49 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: A da ti malo oladis strucnjace? Ja sam uglavnom ladna, meni je ovo zabavno. Topite se ko sladoled na asfaltu. Da je Kamala pobedila, ja bi bila malo zabrinuta, I bavila se finansijama kako da zastitim svoj I prihod kompanije od njenih ideja. Ali ne bi ovde pricala o komunizmu ili fashizmu. Amerika je glasala 2020, 2016te, I pre toga, I Armageddon nikad nije dosao 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted November 15 Share Posted November 15 Mozda ce Tramp izabrati pogresne ljude, mozda ce doneti pogresne odluke, ali iz ove pozicije nista ne deluje katastrofalno. Get over it. Ne svidja vam se da je Tramp dobio vecinu, tough luck. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted November 15 Share Posted November 15 14 minutes ago, Angelia said: Amerika je glasala 2020, 2016te, I pre toga, I Armageddon nikad nije dosao Dosao je armageddon. Zao mi je, ali je tako. Ja sam to prihvatio, kao sto uvek prihvatam volju vecine. Ali mi ne govorite da nije Armageddon, kad jeste, jer dalekosezene posledice izbora poludementnog, osvetoljubivog sex offendera, visestrukog prestupnika, ustavokrsitelja i patoloskog lazova na tako bitnu funciju (po drugi put, jelte) ne moze da prodje bez katastrofe cije ce se posledice osecati u celom demokratskom (ili prodemokratskom) svetu, na zalost. Nema vracanja duha u bocu, onda kad je jednom pusten, zao mi je. Get over it. 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted November 15 Share Posted November 15 46 minutes ago, Angelia said: Ja sam uglavnom ladna, meni je ovo zabavno. Topite se ko sladoled na asfaltu. Da je Kamala pobedila, ja bi bila malo zabrinuta, I bavila se finansijama kako da zastitim svoj I prihod kompanije od njenih ideja. Ali ne bi ovde pricala o komunizmu ili fashizmu. Amerika je glasala 2020, 2016te, I pre toga, I Armageddon nikad nije dosao Ne, nego komentarisemo, zato tema postoji. Ni Tramp nije imao drugi mandat. Istorija se ni jednom nije okrenula na dobro sa ovakvim obskurnim likovima. Pricacemo za par godina, a mozda i ranije... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted November 15 Share Posted November 15 1 hour ago, Angelia said: Mozda ce Tramp izabrati pogresne ljude, mozda ce doneti pogresne odluke, ali iz ove pozicije nista ne deluje katastrofalno. Get over it. Ne svidja vam se da je Tramp dobio vecinu, tough luck. Stvarno Boze sacuvaj, kako se neko usudi i pomisliti da je teoreticar zavjere i antivakser na celu ministarstva zdravstva katastrofalna odluka. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tex_Willer Posted November 15 Share Posted November 15 17 minutes ago, PorodicneVrijednosti said: Stvarno Boze sacuvaj, kako se neko usudi i pomisliti da je teoreticar zavjere i antivakser na celu ministarstva zdravstva katastrofalna odluka. Amerika nije Srbija, nece biti nikakvih destruktivnih procesa koji mogu dovesti do radikalizacije naroda. Jednostavno prosecan Amer zeli unutrasnju politiku koja ce zauzeti primat u odnosu na davanje ogromnih količina novca za rešavanje sukoba sirom sveta , koji se pritom i ne resavaju. Mi moramo shvatiti da su oni vrlo sebican narod, ali konzervativniji su u odnosu na prosek EU, dok kapitalizam kroz vekove ih je konstruisao da je novac svetinja i njima se ne moze magla prodavati kao socijalističkim drzavama, gde su se generacije obrazovale na drugim vrednostima... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted November 15 Share Posted November 15 Ekstremisti i propalice kao ministri Da će Elon Musk, najbogatiji čovjek na svijetu, imati ulogu u kabinetu Donalda Trumpa, znalo se već prije izbora. Činjenica da ljudi poput Matta Gaetza i Petea Hegsetha postaju ministri je iznenađujuća. Spoiler Glavni državni odvjetnik Matt Gaetz Koliko je njegovo imenovanje kontroverzno govori i reakcija na vijest unutar vlastite stranke: "Kada je Matt Gaetz Donald Trump proglašen glavnim državnim odvjetnikom, u sobi u kojoj su čekali republikanci iz Zastupničkog doma začuo se glasan uzdah. ”, piše američka novinarka Emily Brooks. Koji je razlog ovoj reakciji? Gaetzov imidž je ukaljan 2020. kada je uhićen njegov dugogodišnji prijatelj i partner Joel Greenberg. Godine 2021. priznao je krivnju za 6 od 33 točke optužnice i priznao da je imao spolne odnose s maloljetnicama za novac. Greenberg surađuje s FBI-em kako bi smanjio kaznu. Vlasti stoga istražuju i Gaetza iz 2020.: Radi se o seksu sa 17-godišnjakinjom 2019. i konzumiranju droga. No, policijska istraga bit će obustavljena u veljači 2023. - navodno jer dva svjedoka nisu bila dovoljno vjerodostojna. Gaetz poriče da je učinio nešto loše. No, Etičko povjerenstvo u Zastupničkom domu ostaje na lopti, stoga Gaetz vrši pritisak na predsjedavajućeg Zastupničkog doma - te u listopadu 2023. ishoduje smjenu stranačkog kolege s formalno treće najviše dužnosti u parlamentu. SAD - nakon predsjednika i potpredsjednika. “Reći ću vam istinu o tome zašto više nisam govornik,” rekao je Kevin McCarthy u travnju 2024. “Zato što je jedna osoba htjela da zaustavim etičku istragu jer je spavao sa 17-godišnjakinjom. Istraga koja je počela i prije nego što sam postao predsjednik. A to je protuzakonito i ne želim biti upleten u to." Kako bi izbjegao nastavak istrage, 42-godišnjak se sada čak odrekao i mandata u Zastupničkom domu. Činjenica da ga Trump sada želi postaviti za ministra pravosuđa "zapanjuje" čak i njegovu vlastitu stranku, zna Guardian . Republikanac Max Miller govori o "nepromišljenom izboru": "Mislim da ima nula posto šanse da prođe kroz Senat [za potvrdu]." No vrlo je malo vjerojatno da će Trumpove kontroverzne kandidate za ministre potvrditi Kongres: zbog postojeće iznimke, on bi ih također mogao imenovati sve u vrijeme kada Kongres i Zastupnički dom ne zasjedaju. Ministar obrane Pete Hegseth Pentagon je jedno od najvažnijih ministarstava u SAD-u. Ministar obrane zapovijeda najjačom vojskom na svijetu, raspolaže ogromnim količinama novca i mora upravljati ogromnom, kompliciranom birokracijom. Unatoč ozbiljnosti ove dužnosti, Trump je odabrao čovjeka koji nema političkog iskustva: Pete Hegseth poznat je kao voditelj vikend izdanja TV showa “Fox & Friends”. Hegseth je studirao na Princetonu i Harvardu. Od 2014. radi za Fox News. Barem je 44-godišnjak stjecao vojno iskustvo kao pripadnik Nacionalne garde od 2003.: on je bojnik u pričuvi i služio je u Iraku i Afganistanu. Kolege s Fox Newsa oduševljeni su nominacijom: "Nije proveo svoju karijeru penjući se na ljestvama Pentagona, plivajući u močvari Washington DC-a i prodajući dušu za bedž na uniformi. Umjesto toga, radio je posao izvan njega, u kojem je postao filozofski borac u stilu [rimskog cara] Marka Aurelija ili Aleksandra Velikog." Hegseth je protiv žena koje se bore u vojsci. 7. studenoga u emisiji Shawn Ryan Show Kad se pojavi , govori o tome što se treba dogoditi u Pentagonu. Želi otpustiti predsjednika Glavnog stožera Oružanih snaga: “Svaki general, admiral koji je bio uključen u bilo koji DEI probudio se s*** mora otići.” DEI je kratica za engleske riječi diversity, equality i inclusion. Takvi programi bi trebali nestati iz vojske, baš kao i CRT - kritička rasna teorija. Ovo se poklapa s izvješćem u Wall Street Journalu: prema ovome, Trump želi upotrijebiti izvršnu naredbu kako bi sredio časnike koji su previše budni za njega odmah nakon preuzimanja dužnosti. Već se radi na uredbi koja će sve generale staviti na kušnju. Test lojalnosti nije dobro prihvaćen od strane pogođenih. “Vojskom upravljaju civili, ali politiku treba izostaviti”, kaže general-pukovnik u stručnoj publikaciji “Military” . “Moglo bi nam biti vrlo teško raditi svoj posao ako stalno moramo paziti da nekome udovoljimo na političkoj razini.” Majstor svih zanata Elon Musk "Elon ne ide kući", našalio se Trump na račun Muska u Washingtonu 13. studenog. "Neću ga se riješiti - barem dok mi se više ne bude sviđao." Ono što bi trebalo biti smiješno ima pravu pozadinu: najbogatiji čovjek na svijetu preuzet će važnu ulogu pod Trumpom. Zajedno s Vivekom Ramaswamyjem, koji je također milijarder, Musk će voditi novi Department of Government Efficiency (DOGE). To sa sobom nosi neke sukobe interesa jer, s jedne strane, Musk ima ugovore s tijelima poput Ministarstva obrane. S druge strane, on bi u svojoj ulozi mogao deregulirati industrije u kojima i sam posluje. Rođeni Južnoafrikanac također sudjeluje - ponekad i aktivno - u telefonskim razgovorima između Trumpa i šefova stranih država, iako nema odgovarajuću sigurnosnu dozvolu. S druge strane, institucija poput EU mogla bi se suočiti s problemima ako nastavi provjeravati širi li Muskova platforma X mržnju ili krši pravila. Ali čini se da pravila trenutno imaju malu težinu. Zakonski je potrebno da novoizabrani predsjednik i njegov tim imaju pristup i pristup institucijama prije preuzimanja dužnosti ako potpišu etički sporazum. Ali sljedeći predsjednik još nema želju za tim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted November 15 Share Posted November 15 48 minutes ago, PorodicneVrijednosti said: Stvarno Boze sacuvaj, kako se neko usudi i pomisliti da je teoreticar zavjere i antivakser na celu ministarstva zdravstva katastrofalna odluka. Osveta lošeg đaka. Postavlja ga da posmenjuje sve one u zdravstvu što su ga optužili za šarlatanstvo. Biće ovo opet 4 godine kvalitetnih mimova na temu SAD. 4 godine gde će putin i "brat" Si delovati kao ozbiljne institucije u poređenju sa predsednikom SAD. Vreme je da ponovo poprave svoj međunarodni položaj i dodatno oslabe uticaj zapada u svetu. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted November 15 Share Posted November 15 2 hours ago, Angelia said: Ja sam uglavnom ladna, meni je ovo zabavno. Topite se ko sladoled na asfaltu. Da je Kamala pobedila, ja bi bila malo zabrinuta, I bavila se finansijama kako da zastitim svoj I prihod kompanije od njenih ideja. Ali ne bi ovde pricala o komunizmu ili fashizmu. Amerika je glasala 2020, 2016te, I pre toga, I Armageddon nikad nije dosao I meni je cak i vise nego samo zabavno. Ne zbog USA, nego zbog cistunaca po Evropi i njihovih medija, a sve ukljucujuci i EU i Brisel koji se samo zabavlja nekim nevaznim stvarima jer ne zna kako ce sa ozbiljnim. U Nemackoj je na primer pala vlada, uzasna neizvesnost sta ce i kako ce biti, ali mediji imaju samo jednu temu, a to je danas recimo ovaj Kenedi. Da pitas nekoga koji je ministar zdravlja danas u USA, to verovatno niko i ne zna jer je i totgalno nevazno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted November 15 Share Posted November 15 30 minutes ago, Tex_Willer said: Amerika nije Srbija, nece biti nikakvih destruktivnih procesa koji mogu dovesti do radikalizacije naroda. Jeste, posto smo se mi probudili juce i ne secamo se 6. januara 2021, kad je bolesnik za malo izazvao gradjanski rat. Od tada do danas, celokupno njegovo delanje (osim koriscenja enormnih novcanih sredstava za izbegavanje i zaobilazenje pravde i izvrgavanje ruglu demokratskih institucija) je usmereno na radikalizaciju odnosa medju ljudima. Sad kad ima pod kontrolom ministarstva sile, pri tome spreman da ih upotrebi protiv sopstvenih gradjana, what could possibly go wrong? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted November 15 Share Posted November 15 1 hour ago, Selina said: Da pitas nekoga koji je ministar zdravlja danas u USA, to verovatno niko i ne zna jer je i totgalno nevazno. I jeste nevazno dok god se ne radi o otvorenom protivniku nauke. Da li ste vi uopce u stanju shvatiti koliki je problem otvoreni antivakser i teoreticar zavjera na celu ministarstva zdravstva najmocnije drzave svijeta? Par godina proslo od pandemije u kojoj su umrli milioni, izumrle bolesti se vracaju zbog kretena koji odbijaju vakcinisati djecu jer vjeruju u alternativne cinjenice kakve izmedju ostalih propagira i kandidat za ministarstva zdravstva i vi ovdj opet relativizujete jednu takvu grozotu. Suludo. 5 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted November 15 Share Posted November 15 21 hours ago, Angelia said: Nemam pojma zasto ovako random izjave. Sastanak je izgledao jako prijateljski sto je u suprotnosti sa izjavama Dems da je Tramp novi Hitler. Nije random, nikad necu prestati da vas podsecam na ovaj topic, za to ste glasali. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted November 15 Share Posted November 15 1 hour ago, PorodicneVrijednosti said: I jeste nevazno dok god se ne radi o otvorenom protivniku nauke. Da li ste vi uopce u stanju shvatiti koliki je problem otvoreni antivakser i teoreticar zavjera na celu ministarstva zdravstva najmocnije drzave svijeta? Par godina proslo od pandemije u kojoj su umrli milioni, izumrle bolesti se vracaju zbog kretena koji odbijaju vakcinisati djecu jer vjeruju u alternativne cinjenice kakve izmedju ostalih propagira i kandidat za ministarstva zdravstva i vi ovdj opet relativizujete jednu takvu grozotu. Suludo. Samo da ponovimo i podvučemo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
devon70 Posted November 15 Share Posted November 15 4 hours ago, Angelia said: Mozda ce Tramp izabrati pogresne ljude, mozda ce doneti pogresne odluke, ali iz ove pozicije nista ne deluje katastrofalno. Get over it. Ne svidja vam se da je Tramp dobio vecinu, tough luck. U budućnosti ćeš ti mala gubiti više....samu sebe... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted November 15 Share Posted November 15 19 hours ago, Angelia said: Zena ima super background, izuzetno inteligentna Toliko je inteligentna da joj je problem Japanski rearmament (kao da inace nemaju vojsku) jer Pearl Harbor. Neverovatno pamento razmišljanje u 2023/2024. 17 hours ago, Angelia said: Jer ne vidim da je podneta bilo kakva optuznica Istraga jos traje u tom telu gde je on, oko tog skandala. Pošto više nije član tog tela, oni više nemaju nadležnost. BTW spavao je sa devojkom od 17 godina. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted November 15 Share Posted November 15 14 hours ago, Angelia said: Koja lazljivica? Stvarno ne znam detalje, pitam te jer zvucis kao da si pratila. Meni je samo cudno da se time bavi eticki komitet, a ne policija. Krece ta amnezija nekad, narocito kad glasas za nekog zbog okga te svi prozivaju... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted November 15 Share Posted November 15 8 minutes ago, shonke said: BTW spavao je sa devojkom od 17 godina. A jel to u USA zabranjeno? Ozbiljno pitam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted November 15 Share Posted November 15 užasna diskusija, tužno je da je uopšte moguća 2024te godine... 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted November 15 Share Posted November 15 4 hours ago, Tex_Willer said: Amerika nije Srbija, nece biti nikakvih destruktivnih procesa koji mogu dovesti do radikalizacije naroda. E ovo cu da stavim u potpis. 10 minutes ago, Selina said: A jel to u USA zabranjeno? Ozbiljno pitam. Izgleda da jeste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted November 15 Share Posted November 15 31 minutes ago, Selina said: A jel to u USA zabranjeno? Ozbiljno pitam. Prvo, postoji nešto što se zove age of consent: Quote As of April 2021, of the total fifty U.S. states, approximately thirty have an age of consent of 16 (with this being the most common age of consent in the country), a handful set the age of consent at 17, and in about eleven states the age is 18. *mrzi me da tražim još skorije podatke Drugo, i bez toga je jezivo da lik od preko 30 ili preko 40 godina seksualno opšti sa devojkom od 17. Ne mogu da verujem da treba da objašnjavam zašto je najverovatnija hipoteza da je lik seksualni predator. Zaista užasna diskusija, ne znam ni šta da napišem. Mislim znam, ali mi se trenutno baš ne dobija trajni ban. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted November 15 Share Posted November 15 31 minutes ago, Selina said: A jel to u USA zabranjeno? Ozbiljno pitam. Zavisno od države do države, granica za "unrestricted" (iliti kako ko hoće) je od 16 do 18 godina. U nekim (ne svim) državama izuzetak je kad su partneri manje od dve godine razlike u godištu, tad je dozvoljeno i sa 13 do 15, opet zavisno od države do države. Postoje i države sa "by authority" dozvolom, tj. da jedan od partnera ne iskorišćava dominantni položaj (profesor, nadređeni na poslu i sl.), tu je granica uglavnom 16. Tabelu godišta po državama imate ovde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tex_Willer Posted November 15 Share Posted November 15 4 hours ago, djura.net said: Jeste, posto smo se mi probudili juce i ne secamo se 6. januara 2021, kad je bolesnik za malo izazvao gradjanski rat. Od tada do danas, celokupno njegovo delanje (osim koriscenja enormnih novcanih sredstava za izbegavanje i zaobilazenje pravde i izvrgavanje ruglu demokratskih institucija) je usmereno na radikalizaciju odnosa medju ljudima. Sad kad ima pod kontrolom ministarstva sile, pri tome spreman da ih upotrebi protiv sopstvenih gradjana, what could possibly go wrong? To je priprema za ove izbore, isao je na sve ili nista, znao je da bez takvih poteza nece doci do potrebnih podela u društvu( to jeste vrlo problematično), ali sad kad se docepao vlasti uveren sam da ce biti beningdan u odnosu na procene, pa da ce cak republikanci zeleti njegov suroviji i radikalniji pristup resavanja procesa, dok naravno ce demokrate svaki potez satanizovati... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted November 15 Share Posted November 15 12 minutes ago, Stiletto said: Zavisno od države do države, granica za "unrestricted" (iliti kako ko hoće) je od 16 do 18 godina. U nekim (ne svim) državama izuzetak je kad su partneri manje od dve godine razlike u godištu, tad je dozvoljeno i sa 13 do 15, opet zavisno od države do države. Postoje i države sa "by authority" dozvolom, tj. da jedan od partnera ne iskorišćava dominantni položaj (profesor, nadređeni na poslu i sl.), tu je granica uglavnom 16. Tabelu godišta po državama imate ovde. Florida je 16, a i uopste su takve optuzbe sviranje uz bubanj jer se ne radi o silovanju, prinudi, placenom seksu. 21 minutes ago, DameTime said: Drugo, i bez toga je jezivo da lik od preko 30 ili preko 40 godina seksualno opšti sa devojkom od 17. Ti bese u Srbiji zivis pa si tu ovakve stvari nepoznate? 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted November 15 Share Posted November 15 5 minutes ago, Tex_Willer said: ali sad kad se docepao vlasti uveren sam da ce biti beningdan u odnosu na procene Jos si u fazi poricanja, zao mi je, svaki njegov potez, a jos nije posteno ni uzjahao, je potvrda za bas suprotno. 4 minutes ago, Selina said: Florida je 16, a i uopste su takve optuzbe sviranje uz bubanj jer se ne radi o silovanju, prinudi, placenom seksu. Po nekad je bolje ne pisati nista. Ovo je toliko grozno da covek samo moze da zanemi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts