Jump to content

Crna Gora

djole

Recommended Posts

1 hour ago, Plavi Golub said:

Ono na sta sam ja mislila je podrska iz Evrope za SPC da resi taj status na zadovoljavajuci nacin.

Politicka borba moze da bude lokalnog karaktera, a mogu veliki da uvuku jedno lokalno bitno pitanje u globalna prepucavanja gde lokalni razlog, pravda, sta god postane zanemarljiv za velike igrace. 

Jedino gde pamtim da je takvu ulogu crkva imala je katoliicka u Poljskoj sa pokretom Solidarnost. Ali oni su imali podrsku spolja da bi se izvukli iz ruskog uticaja.

Meni to deluje kao velika kocka. Da SPC ne resi svoj problem, i da se nista ne promeni, a da medjuljudski i familijarni odnosi ostanu zatrovani za dugo vremena. 
Ali dobro valjda znaju sta rade.

Evo na poziv par ambasadora Milo je promenio odluka da policija ne obezbeđuje skupove koji su za danas najavljeni u više gradova po CG.  

10 minutes ago, laki perkos said:

Evo na poziv par ambasadora Milo je promenio odluka da policija ne obezbeđuje skupove koji su za danas najavljeni u više gradova po CG.  

ni u Srbiji policija nikad nije obezbedjivala skupove nego moraš da imaš svoju redarsku službu, evo ja ti kao organizator bezbednosno interesantnih skupova kažem.

ideš u policiju, prijaviš se da ćeš da organizuješ skup, navedeš odgovorno lice skupa i redarske službe i oni ti skup odobre kao takav (nikad mi se nije desilo da mi ne odobre skup) pošalju par inspektora u civilu da nadgledaju, verovatno i DB pošalje nekog i teraj. Posle negog vremena upoznaš bezbednosne strukture, pa počnete da se javljate jedni drugima, da se šalikate terate sprdnju... opa novi kolega/koleginica nisam Vas vidjao do sada Gospodjice/Gospodjo  ljubim ruke, pa naravno da me niste vidjali al to ne znači da nisam bila tu, ako ako, da vas je što više na skupovima našim jer ipak vi ste tu zbog svih nas, zbog bezbednosti....  i tako...

11 minutes ago, Stoned Laki21 said:

ni u Srbiji policija nikad nije obezbedjivala skupove nego moraš da imaš svoju redarsku službu, evo ja ti kao organizator bezbednosno interesantnih skupova kažem.

ideš u policiju, prijaviš se da ćeš da organizuješ skup, navedeš odgovorno lice skupa i redarske službe i oni ti skup odobre kao takav (nikad mi se nije desilo da mi ne odobre skup) pošalju par inspektora u civilu da nadgledaju, verovatno i DB pošalje nekog i teraj. Posle negog vremena upoznaš bezbednosne strukture, pa počnete da se javljate jedni drugima, da se šalikate terate sprdnju... opa novi kolega/koleginica nisam Vas vidjao do sada Gospodjice/Gospodjo  ljubim ruke, pa naravno da me niste vidjali al to ne znači da nisam bila tu, ako ako, da vas je što više na skupovima našim jer ipak vi ste tu zbog svih nas, zbog bezbednosti....  i tako...

Ne znam kako se to radi ne organizujem proteste ali sam video odluku nekog Veljovića iz Cg da policija neće obezbeđivati te skupove a sad odjednom hoće, malo se igra strogoća ,  malo se preti organizovanjem kontramitinga( na koga li me to podseća) pa kad stigne poziv od "drugova odozgo"  malo smo se šalili.

Nego kad si se već javio moram da te pitam slažeš li se upisima forumskog učesnika "prištevac"?

Ne videh ni reč kritike, niti neko pitanje da nam pojasni svoje prilično radikalne stavove

Just now, mladenvzz said:

...da li bi isti problemi bili da  naziv crkve u Crnoj Gori glasi,

Pravoslavna crkva Crne  Gore,umjesto, Srpska Pravoslavna

Crkva?

Ima neka Crnogorska Pravoslavna Crkva samo joj je slaba posećenost a crkva ne bi trebalo da bude državna pa tako ni država Srbija nema svoju crkvu. Evo daj nam primer kakav je naziv katolička crkve u Hrvatskoj ili Sloveniji    

1 minute ago, laki perkos said:

Ne znam kako se to radi ne organizujem proteste ali sam video odluku nekog Veljovića iz Cg da policija neće obezbeđivati te skupove a sad odjednom hoće, malo se igra strogoća ,  malo se preti organizovanjem kontramitinga( na koga li me to podseća) pa kad stigne poziv od "drugova odozgo"  malo smo se šalili.

Nego kad si se već javio moram da te pitam slažeš li se upisima forumskog učesnika "prištevac"?

Ne videh ni reč kritike, niti neko pitanje da nam pojasni svoje prilično radikalne stavove

ja ti kažem kako funkcioniše u SRB, pretpostavljam da je tako u CG isto, jer smo ista ekipa manje više.

drugo, to što ne vidiš da sam onomad i javno odragovao na upise Prištevčeve, ne znači da se u tajnim odajama ne odvija rasprava na temu oštrijih malo više upisa, koji su šuštinski ok, ali je rečnik oštriji pa se oštrica rasprave malo više tupi nego što bi trebalo ubacivanjem ovakmvih (tvojih i mojih) dijaloga na temu šta je i zašto je taj i taj napisao to i to.

Nešto slično kao i kod Puzigaće onomad....

5 hours ago, laki perkos said:

Amfilohije nije imao komandu nad Vojskom, policijom niti paravojnim jedinicama kao što je imao Milo Đukanović pa nije nikog mogao da šalje u rat čak da je to i hteo. Iz istih razloga nema on šta kome da se izvinjava ili plaća ratnu štetu, nije Hrvatska ratovala sa SPC nego sa državom Jugoslavijom čiji je jedan od čelnika bio milo Đukanović. on neka plaća štetu i neka se izvinjava, ima i para a ni jezik mu nije opečen od izvinjenja. prvo bi trebao svojim građanima da se izvine za sve što im priređuje od "žute grede" do danas.  

20 minutes ago, Skyglider said:

Amfilohije moze da smatra sta hoce, ali on nikad nije bio vlast niti je mogao bilo koga da mobilise i da salje u rat. Sa druge strane Djukanovic je mogao i radio.  Nije sad meni namera da ja nesto branim Amfilohija, samo sam morao da se osvrnem na nebulozu koju je Jerkov iznela. 

ne moramo ulaziti u historiju, demantira vas realnost. realnost u Crnoj Gori, gdje svetosavlje jos jednom pokazuje svoj mobilizacijski potencijal, realnost u Hrvatskoj i Bosni, gdje Amfilohije nije dobrodosao upravo zbog svoje uloge u ratu.

2 minutes ago, Vjekoslav said:

ne moramo ulaziti u historiju, demantira vas realnost. realnost u Crnoj Gori, gdje svetosavlje jos jednom pokazuje svoj mobilizacijski potencijal, realnost u Hrvatskoj i Bosni, gdje Amfilohije nije dobrodosao upravo zbog svoje uloge u ratu.

Srećom pa je Milo dobrodošao sa šakom dolara zbog kojih ste zaboravili da vam je srušio pola Dubrovnika!

• Like 2

Stondisa,

Jedino obezbjedjenje ovih litija su saobracajci na raskrsnicama.

Jucerasnje policijsko obavjestenje je sa pravom shvaceno kao mig dps kerberima. Mnogo puta vidjen scenario u CG. Na nekim proslim protestima su cak i snimljeni kako sa fantomkama izlaze iz stare zgrade Vlade ( sada sjediste dps-a) i mijesaju se sa protestantima. Nedugo zatim su poletjele kamenice ka policiji.

Narod  na litijama zaista seta mirno, bukvalno nema niti jednog jedinog incidenta.  Jucerasnja policijska igrarija oko obezbjedjivanja je imala samo jedan cilj, prepadanje naroda. Ovaj put nije uspjela, za dalje cemo vidjeti.

13 minutes ago, Valensija said:

Stondisa,

Jedino obezbjedjenje ovih litija su saobracajci na raskrsnicama.

Jucerasnje policijsko obavjestenje je sa pravom shvaceno kao mig dps kerberima. Mnogo puta vidjen scenario u CG. Na nekim proslim protestima su cak i snimljeni kako sa fantomkama izlaze iz stare zgrade Vlade ( sada sjediste dps-a) i mijesaju se sa protestantima. Nedugo zatim su poletjele kamenice ka policiji.

Narod  na litijama zaista seta mirno, bukvalno nema niti jednog jedinog incidenta.  Jucerasnja policijska igrarija oko obezbjedjivanja je imala samo jedan cilj, prepadanje naroda. Ovaj put nije uspjela, za dalje cemo vidjeti.

isto tako kod nas,  čak se sa saobraćajcima koordinišemo šta kako kuda kada...  jebi ga i oni su ljudi kao i mi, iako su panduri, kao i kod nas i kod njih ima i ovakvih i onakvih.

• Like 2

5 minutes ago, Stoned Laki21 said:

isto tako kod nas,  čak se sa saobraćajcima koordinišemo šta kako kuda kada...  jebi ga i oni su ljudi kao i mi, iako su panduri, kao i kod nas i kod njih ima i ovakvih i onakvih.

U Crnoj Gori niko i nema problem sa lokalnim policajcima, eno ti primer iz Plevalja gde su došli na mesto "zločina" i napravili zapisnik da momci farbaju igralište. Momci se legitimisali i pozdravili sa njima i svi otišli kući normalno. Problem mogu da budu neki likovi sa fantomkama koji se šalju pogotovo na sever CG da izazovu neki incident. Probali su baš u Pljevljima da to urade ali su ih isti ti lokalni policajci poterali iz grada.  Očigledno je da incidenti mogu da pomognu samo Milu u ovom trenutku i zato se podiže tenzija raznim saopštenjima policije i nekim kretanjima policijskih vozila koja nisu baš uobičajena.     

Edited by laki perkos

4 minutes ago, laki perkos said:

Problem mogu da budu neki likovi sa fantomkama koji se šalju pogotovo na sever CG da izazovu neki incident.

gledano tako, problem može da bude i onaj meteor što je sad trenutno kod Saturna, a ako čvakne onu kometu kod jupetera što se nalazi trenutno, tačno će u Nikšić da gadja za vreme održavanja litije...

Veća je verovatnoća da će ovo tvoje da se desi, al ne bi se ja ni sa meteorom zajebavao :s_d:

• Like 1

3 minutes ago, Stoned Laki21 said:

gledano tako, problem može da bude i onaj meteor što je sad trenutno kod Saturna, a ako čvakne onu kometu kod jupetera što se nalazi trenutno, tačno će u Nikšić da gadja za vreme održavanja litije...

Veća je verovatnoća da će ovo tvoje da se desi, al ne bi se ja ni sa meteorom zajebavao :s_d:

dobro je da si vickast, ali ako već organizuješ skupove onda bi trebalo da znaš da njih obično razbiju neki nepoznati momci

dobro je da si vickast, ali ako već organizuješ skupove onda bi trebalo da znaš da njih obično razbiju neki nepoznati momci

znam, zato i postoji lice zaduženo a bezbednost...  Perkose, nemoj na mom terenu da se grudvaš  molim te  iskreno, onako baš, ne znaš me ne znaš šta radim i kako to radim,  pričam ti sve kako jeste U SRBIJI po MOM ISKUSTVU.

Srećom pa je Milo dobrodošao sa šakom dolara zbog kojih ste zaboravili da vam je srušio pola Dubrovnika!

prodali se pokatoliceni Srbi za saku dolara. eto vidis kako ti znas (kad hoces) demonstrirati i svetosavski moral i svetosavsku politicku platformu. mobilizacijske potencijale smo vec ranije apsolvirali.

2 minutes ago, Stoned Laki21 said:

znam, zato i postoji lice zaduženo a bezbednost...  Perkose, nemoj na mom terenu da se grudvaš  molim te  iskreno, onako baš, ne znaš me ne znaš šta radim i kako to radim,  pričam ti sve kako jeste U SRBIJI po MOM ISKUSTVU.

Nije valjda Srbija idol crnogorskim snagama bezbednosti?

Videsmo dva saopštenja u dva dana u CG koja su totalno suprotna pa komentarišem. Oni su nezavisna država imaju svoj sistem rada koji je usklađen sa EU i NATO.     

Just now, laki perkos said:

Nije valjda Srbija idol crnogorskim snagama bezbednosti?

Videsmo dva saopštenja u dva dana u CG koja su totalno suprotna pa komentarišem. Oni su nezavisna država imaju svoj sistem rada koji je usklađen sa EU i NATO.     

ovo ti je ono oko kamena od jutros.

3 minutes ago, Vjekoslav said:

prodali se pokatoliceni Srbi za saku dolara. eto vidis kako ti znas (kad hoces) demonstrirati i svetosavski moral i svetosavsku politicku platformu. mobilizacijske potencijale smo vec ranije apsolvirali.

brzo si krenuo sa spuštanjem na lični nivo, očekivano ...

1 minute ago, Stoned Laki21 said:

ovo ti je ono oko kamena od jutros.

Ja nikad nisam ni tvrdio da sam najpametniji i da se mora prihvatiti samo moje mišljenje ali oko rada crnogorske policije i rada srpske policije ne mogu prihvatiti da su im metodi isti. Jednostavno CG policija je prošla kroz sve kontrole i obuke od strane stručnjaka iz EU i NATO i ne vodi je neki tatin sin Nebojša ili keramičar Gašić već stručni i profesionalni ljudi.

Tvoja iskustva iz Srbije su neuporediva sa njima! 

...pratim ovu raspravu i jednostavno mi nije jasno,da ako govorimo

o SPC ili MPC(M-makedonska),CPC(rnogorska),možda u budućnosti BPC(B-bosanska)

i još jedno slovo se ne usudim napisati, jer ćete me proglasiti ustašom,kako to da nije naglasak na 

P-pravoslavna

...laki perkos,ne postoji Hrvatska katolička crkva

18 minutes ago, laki perkos said:

Jednostavno CG policija je prošla kroz sve kontrole i obuke od strane stručnjaka iz EU i NATO i ne vodi je neki tatin sin Nebojša ili keramičar Gašić već stručni i profesionalni ljudi.

Tvoja iskustva iz Srbije su neuporediva sa njima! 

a jel si ovo isto pisao na KK Crvena zveda temi kad smo pisali i peglali se oko odlaska kk CZV na utakmicu u Podgoricu pre mesec dana.  Gde ti je ovakav jedan upis na CZV temi kad su ljudi ojašnjavali da pismo MUP CG qrcu ne važi kad se zna ko je sin ministra i šta je radio na prošloj utakmici, kad su ljudi pisali da je glava u torbi, da je pametna odluka ne putovati dole  i ostale nebuloze o ugroženoj bezbednosti košarkaša kk Crvena Zvezda.... nit si to pisao tad niti pišeš sad... a na temi SPC u CG   dijametralno suprotni upisi od ovoga  što dominira na KK Crvena vezda.

Nisi pisao niđšta od ovoga niti si bilo kome objašnjavao išta oko nato i EU policije, jer da jesi upamptio bi te i ne bi sad ovo pisao.

1 minute ago, Stoned Laki21 said:

a jel si ovo isto pisao na KK Crvena zveda temi kad smo pisali i peglali se oko odlaska kk CZV na utakmicu u Podgoricu pre mesec dana.  Gde ti je ovakav jedan upis na CZV temi kad su ljudi ojašnjavali da pismo MUP CG qrcu ne važi kad se zna ko je sin ministra i šta je radio na prošloj utakmici, kad su ljudi pisali da je glava u torbi, da je pametna odluka ne putovati dole  i ostale nebuloze o ugroženoj bezbednosti košarkaša kk Crvena Zvezda.... nit si to pisao tad niti pišeš sad... a na temi SPC u CG   dijametralno suprotni upisi od ovoga  što dominira na KK Crvena vezda.

Nisi pisao niđšta od ovoga niti si bilo kome objašnjavao išta oko nato i EU policije, jer da jesi upamptio bi te i ne bi sad ovo pisao.

E moj druže Stondiša baš si me razočarao, idi lepo na temu o KKCZ i vidi ko je najviše kritikovao odluku Čovića i uprave da se ne ide na meč u Podgorici. Kad budeš pročitao biće ti jasnije nadam se, ovako si ofrlje lupio nešto ali nema veze opraštam ti.

• Like 1