Keira Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Vrti mi se u brojka 130+/- nešto za pojedine sezone sa 70+ mečeva. Ponudila sam uz suve brojeve ,koji zna se ne govore celu istinu, objašnjenje kako gledajući mečeve vidim problem sa početnim udarcem. Ekstremni primer problema je vidjen u prvom setu F RG kada je ubacio 42% osvojio 27% poena na 1 servis. Jasno je da forsira drugi i otud više DF ali nije ni drugi sjajan. Primetila sam da je u meču protiv Tima ponovo servirao kick na 2 servis, Nekada veoma uspešna strategija kod Novaka .Kick duže vreme veoma retko servira (od operacije lakta). Medjutim i u taj je protivnik lako ulazio pa se nije isplatio 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milutinov Tata Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Ja sam hteo da se pozabavim brojkama za ritern, ali videcu da dodam i za servis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwww Posted November 27, 2020 Author Share Posted November 27, 2020 (edited) On 11/26/2020 at 1:44 AM, wwww said: evo i ove: ako se ne varam, negde 2007 ili tako nesto je bio neki klip kako su neki juznoamericki (verovatno argentinski) novinari doneli Novaku Maradonin dres, a ovaj poslao Maradoni svoj s potpisom. Edited November 27, 2020 by wwww 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Losmi17 Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 (edited) https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2020&mm=11&dd=29&nav_id=1772320&version=amp&yyyy=2020&mm=11&dd=29&nav_id=1772320&__twitter_impression=true Samo cinjenice kod Endija. Edited November 29, 2020 by Vamos Laki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Novak je jedan izuzetno radoznao i svestran momak za razliku od Rafa koji ne planira ni decu dok ne zavrsi karijeru, na jedvite jade se i ozenio, znaci njemu je tenis sve u zivotu. Sta drugo da ocekujes od takvog covek nego maksimalnu posvecenost tenisu i svakom trenutku provedenom na terenu. Jednostavno on je takav, a ovaj nas ko majmunce, sve zivo ga zanima i naravno odvlaci paznju i dovodi u situaciju da se preispituje da li da batali tenis (svakodnevni treninzi, putovanja, karantini, kzš sa nebuloznim i smarajucim pitanjima) i baci se na more drugih stvari koje ga cine srecnim, trenutno mozda i srecnijim nego igranje tenisa.. Ja ga razumem i ne zameram mu ama bas nista, cak ni Bosanske piramide covek hoce da uziva u zivotu, a ne da robuje tenisu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CheshireCat Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Zato će Rafa završiti sa najviše GSa. Sa ove pozicije je najbliži tome. Jasno je da će još neko vreme na RG biti superioran, a i na USO ima ozbiljne šanse, što je pokazao dva puta u poslednjim godinama. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoe Bg Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 7 minutes ago, Milica said: znaci njemu je tenis sve u zivotu. 7 minutes ago, Milica said: covek hoce da uziva u zivotu, a ne da robuje tenisu. Jeste Rafa kupio onu jahtu da mu stoji bzv Predrasuda je da u Nadalovom zivotu ne postoji nista osim tenisa, pa ako nista igrao je pre mesec dana turnir u golfu, da li je to meni zanimljivo je drugo pitanje ali da je covek lisen svakog hedonizma nije. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
prolup Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Čuj jahta, ćevapi u Visokom 5KM, on i Jeca se za cenera ubiju i onda još na piramide da se napoje pozitivnom energijom. Živi čovjek punim plućima. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Da, da, zato stalno izjavljuje da mu je cilj da obori sve moguce rekorde, zato sto ne razmislja o tenisu nego se time bavi iz hobija... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 29 minutes ago, zoe Bg said: Jeste Rafa kupio onu jahtu da mu stoji bzv Predrasuda je da u Nadalovom zivotu ne postoji nista osim tenisa, pa ako nista igrao je pre mesec dana turnir u golfu, da li je to meni zanimljivo je drugo pitanje ali da je covek lisen svakog hedonizma nije. Nisam rekla da ne postoji nista drugo, ali da mu je tenis daleko bitniji od svega ostalog mislim da se sa tim slazes. On je dan posle svadbe ili dva, izasao da trenira.. Meni to nije bas normalno kao sto ni vama nisu pitamide u Visokom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brian Setzer Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Rafa je u zadnjih 10 godina osvojio 8 RG-a i 3 US opena, a u zadnjih 5 godina 4 RG-a i 2 US opena. Vimbldon zadnjih put 2010, AO 2009. godine. On je izraziti favorit za osvajanje sledećeg RG-a a za US open - ne znam šta da kažem, videćemo. Ne ubacujući Noksu u jednačinu, u četvrtfinalu i polufinalu prvo treba da pobedi Zvereva ili Cicipasa ili Medvedeva ili Tima ili još po nekog. Svi su oni u dvadesetim i ulazi u tenisku zrelost, za razliku od Rafe (i Nokse). Ali nek' on osvoji RG - sasvim dovoljno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Losmi17 Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 2 hours ago, Milica said: Novak je jedan izuzetno radoznao i svestran momak za razliku od Rafa koji ne planira ni decu dok ne zavrsi karijeru, na jedvite jade se i ozenio, znaci njemu je tenis sve u zivotu. Sta drugo da ocekujes od takvog covek nego maksimalnu posvecenost tenisu i svakom trenutku provedenom na terenu. Jednostavno on je takav, a ovaj nas ko majmunce, sve zivo ga zanima i naravno odvlaci paznju i dovodi u situaciju da se preispituje da li da batali tenis (svakodnevni treninzi, putovanja, karantini, kzš sa nebuloznim i smarajucim pitanjima) i baci se na more drugih stvari koje ga cine srecnim, trenutno mozda i srecnijim nego igranje tenisa.. Ja ga razumem i ne zameram mu ama bas nista, cak ni Bosanske piramide covek hoce da uziva u zivotu, a ne da robuje tenisu. Samo cinjenice i kod tebe. Rafa je apsolutno neharizmatican i antipatican. Kao projekat iz laboratorije. Bilo bi preterivanje reci da nema nikakav hobi van tenisa, al ni to nije daleko od istine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keira Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Postoji termin za koji nema nekog adekvatnog prevoda na naše jezike, postoji objašnjenje ali ne tako jasno određeno sa dve reči kao -recency bias. U Holivudu krilatica glumac je dobar koliko i njegov poslednji film Djokovic je napravio nekoliko krupnih grešaka u karijeri ove 2020 ,dve zapravo Adria Tur i diskvalifikacija sa USO a koje su kumulativno pokvarile utisak sezone u kojoj je bio favorit za najmanje 3 GS u normalnim uslovima a nakon što tur zamrznut zbog korone i Wimbledon otkazan na jednom od dva . Mentalna snaga sportiste nije jednostavno merljiva, opipljiva kategorija ,i kao takva sklona je individualnom tumačenju.Obuhvata čitav spektar radnji od treninga, načina života, sposobnost prilagodjavanja okolnostima koje su teže predvidive, uslova koji su ih formirali i dalje imaju uticaj na razvoj ličnosti Ipak često se za mentalnu snagu veže za pojam pobeda u odlučujućem setu a tu je (uzimajući približni kvalitet igrača) Djokovic ispred Nadala. (tu je i Andy pre Nadala pa postoji mogučnost da laska sebi , (ne)svesno Što se Endija tiče, gledala sam malo taj Monfilsov Twitch kanal kada je to što su tamo ćaskali tabloid b92 (ranga Blicka) izvukao kao vest. Meh, ništa od toga što su pričali ne bih uzela za ozbiljno več kao zabavu a smejali su se kao da izvode skeč . Treba uzeti u obzir i Endijev status u odnosu na vršnjaka Novaka, trenutna razmimoilaženja u teniskoj politici itd. A ko če biti najblolji na kraju samo vreme če pokazati. Toliko je puno nepoznanica 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Ih kuda vi odoste... Ovo zvuči kao da Novaku treba neko opravdanje što nije poosvajao sve slemove na kojima je bio favorit nego je "pustio" da ga Rafa pretekne i sad je sam kriv. Ne može niko svaki turnir da osvoji, lako smo mogli da i prošlogodišnji W upišemo Federeru, a šta bi se tek onda pisalo kako je pustio da ga deda pobedi i ostale dedamrazovske metafore, ne smem ni da zamislim. Po mom mišljenju troši previše energije na političke zavrzlame dok se druga dvojica mudro čuvaju za ono što im je najbitnije, teren. Ali s druge strane mislim da Novak i tu borbu za bolji položaj tenisera vidi kao svoju zaostavštinu, kao deo teniske istorije gde takođe želi da ostavi trag. Njegove navijače to nervira ali mnogim teniserima to što on radi sigurno znači mnogo, dok ih zabole ko će da osvaja velike titule i obara rekorde. Bojim se da će se debelo razočarati, ali će makar znati da je i tu pokušao i uradio sve što je mogao, pa i ako ga to košta par titula manje. Šta je njemu bitnije kad se podvuče crta, to samo on zna. Sigurno će žaliti zbog nekih odluka na kraju, kao i svi. Što se tiče Rafe, ne bih mu ja otpisala još poneki USO ako se potrefi žreb, evo da se rešio da dođe ove godine u Njujork mogao ga je osvojiti peške, sa svim što se izdešavalo. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Posle Svetog Stefana, još malo turističke reklame Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoe Bg Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 (edited) Od koga je mnogo je Ben bude ok jednom u 100 godina Edited November 30, 2020 by zoe Bg 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milutinov Tata Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Kad te Rotenberg pohvali, moras da se zamislis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CheshireCat Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 Ono što je dobar bottomline u ovoj organizaciji AO je da verovatno neće biti prekida u računanju sedmica.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciao Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 To nikad ne znas sa njima pogotovo sto mogu i unazad ako hoce... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 A dobro sad, da ne preterujemo ipak. Valjda su zasad sigurne te nedelje do Nove godine, a posle ćemo videti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoe Bg Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
double fault Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted December 13, 2020 Share Posted December 13, 2020 https://nova.rs/sport/tenis/zavirite-u-novu-novaku-vilu-pogledajte-raj-na-zemlji-video/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted December 16, 2020 Share Posted December 16, 2020 https://sportklub.rs/blog/sasa-ozmo/novakovo-veliko-srce-unutar-djokovicevog-kampa-u-beogradu/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoe Bg Posted December 17, 2020 Share Posted December 17, 2020 Od Đokovića nova pomoć od 210.000 evra, skener u “Mišoviću” 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts