Jump to content

Novak Djokovic


wwww

Recommended Posts

8 hours ago, Helena said:

Od Yolite-sigurno 1. mesto do 25. septembra :classic_biggrin:

To mu dođu još dve bedne nedelje, lol...

 

 

Rekordi koje Novak "juri" ili ne juri na ovom USO:

 

Extend his record for most appearances in the US Open Male Singles finals (9).

Become the first player of the Open Era to reach ten singles finals in multiple Grand Slam events.

Break his tie with Roger Federer for the most semifinal appearances in Grand Slams (46).

Extend his record for the most Grand Slam titles won in the Open Era amongst men (23).

Break his tie with Serena Williams (23) for the most Grand Slam titles won.

Extend his record for the second-most main draw appearances in Grand Slams in the Open Era.

Extend his record for the most male singles match wins at the US Open in the Open Era (81).

Become the third male player in the Open Era to win the Australian Open, Roland-Garros, and US Open in a calendar year after Rod Laver and Mats Wilander.

Break his tie with Roger Federer and hold the record for the male player with the most three Grand Slam tournament wins in a calendar year.

Break the record for the oldest male player to win at the men's singles at the US Open in the Open Era (currently held by Ken Rosewall, who was 35 years and 315 days; Djokovic is 36).

Extend his record for the most minutes spent on the court in 2023 Grand Slam events (3525 minutes).

Extend his record for the most converted break points of 2023 Grand Slam events (100).

Extend his record for the most unforced errors in 2023 Grand Slam events (568).

 

Link to comment
Share on other sites

Novak gubi 750 bodova do sredine okotbra, znaci na ATP listi zakljucno sa turnirom u Sangaju ima oko 1200 bodova prednosti. Ako bude bolji od Spanca u Nju Jorku zadrzace broj 1 verovatno do kraja Pariza, ako pak Alkaraz ostvari bolji rezultat u Nju Jorku, Spanac ima sansu da posle Sangaja preuzme vrh liste.

Edited by Milutinov Tata
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Na 30 30 BZM servira Novak osvoji poen,computer gresi,Tourte izgovara rezultat 3 1 Đoković.BZM kreće ka svojoj stolici .Novak prilazi i kaže da je greska,ona se koriguje ,igraci se vraćaju na liniju .Osvaja sledeci poen i pravi brejk.Int .medijskih napisa 0,toliko su navikli na njegovo poštenje ali zato budu desetine snimaka kako uzima sveže otopine minerala izgubljenih znojenjem..Neko ko inače mora uzimati bar neke suplemente ,zbog načina ishrane

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, alcesta said:

Nisam videla taj deo, prebacivala sam na Cicipasa. Ima li negde snimak?

Nisi samo ti prebacila, ESPN je isto prebacio, pa ovi što plaćaju taj kanal, a nemaju nešto (cabel je pisalo) nisu mogli da gledaju Novaka i prilično su ppzdli:lol_2:

Link to comment
Share on other sites

On 8/29/2023 at 6:21 PM, Pangea said:

Rekordi koje Novak "juri" ili ne juri na ovom USO:

 

Extend his record for most appearances in the US Open Male Singles finals (9).

 

Become the first player of the Open Era to reach ten singles finals in multiple Grand Slam events.

..........

 

 

Tilden ima deset finala tamo, rekord star skoro 100 godina. Novak ima najvise u open eri.

Za dvocifren broj finala na sva 4 GS pored 1 njujorskog, nedostaju mu jos 1 vimbldonsko i tri u bulonjskoj sumi. Eto sta bi moglo (uz lov na trocifren broj pobeda na sva 4 GS) predstavljati jedan od izazova u nastavku karijere.

GS polufinala su vec apsolvirana, jedini u istoriji ih je u nakupio barem 10 na svakom.

 

 

5 hours ago, Keira said:

Na 30 30 BZM servira Novak osvoji poen,computer gresi,Tourte izgovara rezultat 3 1 Đoković.BZM kreće ka svojoj stolici .Novak prilazi i kaže da je greska,ona se koriguje ,igraci se vraćaju na liniju .Osvaja sledeci poen i pravi brejk.Int .medijskih napisa 0,toliko su navikli na njegovo poštenje

 

Zapata je vodio 30:00 kad Novak poentira a Tourte umesto 30:15 oglasava 15:30

Novak uzima i sedeca dva poena a ona proglasava - game Djokovic. spanac nista ne primetivsi cutke krece ka klupi, dok blago zbunjeni Novak prilazi cudivsi se kako kad je osvojio svega tri poena u igri. francuskinja brzo uvidja gresku i vraca gem na 30:40, Zapata dobrim servisom dolazi do djusa 40:40 ali Novak potom dva puta sjajno reternira i uzima brejk. 

mislim da je njoj najvise laknulo kod takvog ishoda, 6-4 *2-1, Novak rutinski privodi mec kraju, dobija narednih 10 od 11 gemova i sve brzo pada u zaborav.

meni je ona simpaticna iz nekog razloga, iako znam da je skolna greskama. mozda zato sto je talicna Noletu na RG u zadnje vreme, sta znam..

 

kad je Novakovo vitestvo i sportski duh u pitanju on je kod mene dobio dozivotnu nagradu za fer-plej jos u finalu RG 2012. kad je preinacio sudijsku odluku u korist protivnika. dakle protiv najveceg rivala, na najtezem terenu, u mecu za 4. uzastopni GS trofej - nema dalje. kraj. ende

Ironije radi, nikad od tog doba od strane teniskih novinara nije uvrsten u grupu kandidata za fair play igraca kad su u pitanju oni veseli godisnji awardi, sto dovoljno govori o medijskom stanju u kom se beli sport nalazi, no to je odavno deplasirana prica. idemo dalje

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Tourte je samo pratila computer a nije sama brojala , a vec je bio neki haos kada prikazivali statistiku na ogradi terena kada je Novak kao ugasio udarivsi lopticom , tu se komentatori ES UK nisu presli da ne naprave paralelu sa 2020. To je več njena greška jer je mogla da pretpostavi da nešto sa tehnologijom nije uredu

Novak je oduvek na terenu bio pošten igrac , pre dosta godina secam se pitali Davida Ferrera šta najviše ceni kod jelte znamo kojih i Novaka on kaže kod Djokovica- fair play

Aurelie Tourte je npr rekla supervizoru (nisu hteli ili nisu imali snimak da pogledaju šta se desilo ) da je Novak u besu udario lopticu , i to je bio osnovni razlog za diskvalifikaciju Namera . I da ta gospodja . A postoji snimak na court levelu u kome da ne se ne zna kako se završilo nikada ne bi rekao da je neko u besu iz sve snage udario lopticu iza ledja i povredio sudiju. Prosto to nije bila ta brzina, jednostavno nesrecan slucaj No to je sada završena priča...

Na AO se Aurelie Tourte pravila da nije čula Novaka kada je barem 2 puta pitao da napusti hitno teren i naravno opet se digla buka ...

 

Ta nagrada je prosto takva da ga novinari neće nominovati , razbiti reket je ultimate sin u tenisu.A ja zaista nemam ništa protiv što tu marketing nagradu kvazi nazvanu  best sportsmanship in the season neće  dobiti

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, NMX said:

I dalje pamtim gde sam sedeo kad se ovo desilo...čuj mene sedeo...urlikao kao majmun i blamirao ženu :lol_2:

 

Ja u fensi (:whistling:) igraonici na Banjici, iznad Sport Vision-a, rođendan drugarice klinca, muškarci u odvojenoj prostoriji sa pićem i televizorom.

Pandemonijum.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Podseti me @Milutinov Tata...

https://www.tennis.com/news/articles/stat-of-the-day-novak-djokovic-has-now-won-85-matches-at-all-four-grand-slams

 

Quote

Having already been the only player with 80 or more wins at all four majors, he’s now one-upped himself with 85 or more at each of them.

DJOKOVIC’S WIN-LOSS RECORD BY MAJOR:
89-8 at Australian Open (10 titles)
92-16 at Roland Garros (3 titles)
92-11 at Wimbledon (7 titles)
85-13 at US Open (3 titles)

 

Link to comment
Share on other sites

Quotovacu te ovde , pošto je , objava termina Novakovog QF meča  i vremenska prognoza po uobičajenom šablonu traženja povoda incirirala skretanje sa teme od strane uvek iste ekipe , a ja u tome neču da učestvujem

29 minutes ago, alcesta said:

Mene više brine vrućina od protivnika. Ako protiv Frica savlada vrućinu.očekivano je da igra i prvo polufinale, u 3 sata, i ako sve to bude išlo po žrebu na papiru, da stigne poluskuvan u finale.

Ali dobro, to je Njujork, svakako se neki maler očekuje.

 

Izdat danas Heat Advisory za pojedine delove NY State. Pih a baš se nadala da če biti nešto manja vručina &vl. vazuha od uobičajene ali .

Mogli bi organizatori da zatvore krov , trebalo bi da je zdravlje igrača i gledalaca na prvom mestu. A da li je...

  • Tuzno 2
Link to comment
Share on other sites

Meni se učinilo danas u momentu da je bio zatvoren krov na meču Rubljova i Drejpera, ali verovatno je samo osvetljenje bilo u pitanju. Ne sećam se da su nekad zatvorili krov zbog vrućine.

I nevezano za Novaka, često mislim kako su teniserke u svemu tome izvukle deblji kraj, po pravilu na zajedničkim turnirima one igraju u gorem i toplijem terminu da bi udarni večernji bio rezervisan za muškarce. To je verovatno jedino što se promenilo nabolje u ovom razvlačenju mastersa na 10 dana, da sad žensko finale ima isti tretman kao muško.

Link to comment
Share on other sites

Nije.Ali nije da AO organizator jedne godine nije pronasao za F da je wet bulb globe temperature index za 0,1 preko granice i zatvorio krov za mec koji je pocinjao u kasno popodne.Devojke se mucile,Simona zavrsila u bolnici zbog dehidracije ,Monfils na oporavku u francuskim Alpima Dakle kada ima volje..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...