Jump to content

Recommended Posts

Posted

:twak::twak::twak:

(sad ce da me banuju jer ostavljam post samo s smajlijima, ali sta da radim kad nisu ponudili u reakcijama adekvatan smajli!)

Posted

Novak je sa ovim povratkom protiv Musetija i sa onom povredom posle koje se vratio protiv Frica na AO učinio štete toj mlađoj ekipi.

Mnogi od njih će imati u podsvesti da je njegov nivo viši od onog što se čini. Kao što i jeste. :classic_biggrin:

Posted
11 hours ago, jevrem69 said:

sta li ce mu na to reci njegovi drugari iz hrvatske reprezentacije na celu sa Modricem  😂

Oglasice se Novak uskoro, u ful kockastoj opremi. Podrska i ostali idiotizmi

• Ha-ha 1
Posted

Ja bih više volela da bodovanje nije tako iščašeno, na šta bi to ličilo da jedan bude prvi na zvaničnoj a drugi na "pravoj" listi :ajme: nadam se da će sve to nekako doći na mesto do kraja sezone, a ne da lista bude kao WTA prošle godine.

Posted
8 hours ago, wwww said:

eto, neka korist i od Stefanosa :classic_biggrin:

Ali nije Medo ništa posebno ni na travi. Najviše 3R Wimbldona. A nema ni finale na drugim turnirima na travi. Đoković će ući sa hiljadak poena prednosti (ako očekivano izgubi od Nadala) u Wimbldon, a izaći sa 500. Dakle Medi treba SF za prvo mesto u julu a Novak da failuje. Nije to baš verovatno.

Međutim na avgustovskim mastersima će već dahtati za vrat, pogotovo ako ih Novak iskulira...

Posted

Trenutni bodovi:

Novak: 10713

Medvedev: 10143

Razlika: 570

Medvedev brani:

Queens - 180 (90 sigurno)

Wimbldon - 90 (45 sigurno)

Washington - 300 (150 sigurno)

Kanada - 600 (300 sigurno)

Sinsinati - 1000

USO - 1200

St Petersburg - 250

Bec - 90

Shangai - 1000

Paris - 1000

Novak brani:

Wimbldon - 2000 (1000 sigurno)

Kanada - 0

Sinsinati - 1000

USO - 180

Tokio - 500

Bec - 90

Shangai - 180

Paris - 1000

uz uslov da Novak ne prodje Beretinija veceras, sledeca je kalkulacija:

Medvedev je prijavljen za Halle.

Teoretski posle Hallea moze da se primakne Novaku na 183 boda (titula u Halleu +500, zamena 23 boda iz IW koji sad nije mandatory,  -50% Kvinsa -90, )

Teoretski bi mogao da uzme WC za Majorku ili Eastbourne i tu osvoji titulu (250) i menja 90 bodova iz Kvinsa ili Madrida, cime bi dosao na 23 boda iza Novaka pred Wimbldon.

Ako ovo odradi i na Wimbldonu prodje u R4 onda je #1 posle Wimbldona bez obzira sta Novak uradi, tj. cak i ako Novak odbrani titulu na Wimbldonu (nadam se da nisam negde napravila gresku u racunu).

Ako Novak dobije Beretinija, to mu daje jos dodatnih 120 bodova lufta. Znaci da Medvedevu treba QF na Wimbldonu bez obzira sta Novak uradi, tj. cak i ako Novak odbrani titulu na Wimbldonu.

A ako Novak prodje Rafu onda Medvedevu treba SF na Wimbldonu da bi bio #1 bez obzira sta Novak uradi, tj. cak i ako Novak odbrani titulu na Wimbldonu.

ovo su samo neki od mogucih scenarija, da ne zongliram vise, valdja je i ovo dovoljno da se "prati" sta se desava.

U neko doba bi i jos neki drugi igrac mogao da uleti u borbu za #1 (mozda Rafa ili Tsitsipas :smiley33:  ali to sad zavisi i od njihovih rezultata i previse mi je komplikovano sad da racunam i "pedvidjam")

• Like 2
  • Thanks 2
Posted

evo sad pogledah na brzinu za Rafu:

ako osvoji RG (kao sto se ocekuje), a Novak ne prodje Beretinija, Rafa je na 1083 boda iza Novaka. (ako Novak prodje Beretinija onda je Rafa na 1203 boda iza Novaka)

Ako onda pobedi Novaka u finalu Wimbldona - Rafa preuzima #1. Cak i ako izgubi u finalu, a Novak ne dodje do finala Wimbldona - Rafa preuzima #1.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted (edited)

Meni  uopste nije vise neka frka da li ce Novak biti kontinuirano broj 1, mislim da ga niko nece preteci sa istorijskim brojem nedelja na broju 1 ni slucajno, jedini koji je blizu po nedeljama je Feki a mislim da ne postoje trikovi i bilo koji nacini bodovanja koji bi njega postavili ponovo na broj 1, tako da - radovalo bi me da Novak ima sto vise broja nedelja i da bude ponovo broj 1 na kraju godine ali u sustini nevazno

edit : broj slemova je naravno vazan - ja i dalje tipujem na ovogodisnji niz - cetiri GSa u nizu godine 2021

za OI pozeljno ali ako ne osvoji zlatnu na ovim OI to ce ga motivisati da bude u top formi na sledecim OI pa i to ima dobru stranu :thumbsup:

Edited by ciao
  • Like 1