Jump to content

Brat od Korneta

Član foruma
  • Posts

    3,282
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Brat od Korneta

  1. 50% tipujem jedino u slucaju vece povrede. Prosle sezone je odigrao 27 utakmica, pretprosle 26, iskreno ne verujem ako ga posluzi zdravlje da ce igrati 17 utakmica. Pogotovo zato sto verujem da ce se vise odmarati u Aba ligi i da nece guliti vece minutaze nikada u Evroligi, eventualno daleko bilo ako se CMM povredi. Retki su slucajevi da je neki 3. plej igrao 10+ minuta ove sezone u El pa tako isto ako Teo bude igrao 10+min to jednostavno nije 3. plej kako ga ljudi zamisljaju. Da me ne razumes pogresno voleo bi ja sad sto bolji plej da dodje al nisam siguran dal imamo novca za takvo planiranje i koliko je to realno. Drugo Cmm-u smo kapiram sigurno obecali bar 25+ minuta. Sto znaci da ako bi dosao kvalitetniji plej od Tea on bi pokrio te minute iza CMM-a a Teo bi u tom slucaju bio neki Alocen sa 12 utakmica po 8 minuta, Strazel sa 17 utakmica po 13 minuta, Long sa 9 utakmica po 8 minuta itd. Iz prostog razloga to ne vidim kao realno zato sto je Teodosic nesumnjivo puno bolji igrac od njih i bice i sa 38 godina i sto cisto sumnjam da cemo dovesti boljeg igraca od Teodosica za bek apa a on da bude 3. plej. Jedino ako nije plan od pocetka da Jago ide, da imamo puno novca i da se vec dogovorio i jos jedan kvalitetan plej i da se sa Teom dogovorila uloga 3. pleja. Po meni to nije realno, a mozda i gresim. Ja bi voleo da gresim i da dodje jos bolji plej od Tea, ali... Ipak, do te mere sam ubedjen u to a kladio bi se samo zbog toga da ne zaboravim naredne sezone sta se ovde pisalo, da ce Teo ukoliko ga posluzi zdravlje i ne bude imao vecih povreda recimo odigrati minimum 22+ utakmica 10+ minuta a ne biti veteran koji ce mahati peskirom sa klupe i odigrati samo par utakmica ako se CMM ili igrac koji dodju povrede. Opklada u cak 50 dana bana sa foruma i to jos ovako na suvo dok ne znamo ko ce doci, cisto iz zanimljivosti radi. Ako neko prihvati sa zadovoljstvom cu se kladiti, a sad odoh na spavanje. Laku noc.
  2. Nego da se pravimo ludi posle ako Teo bude igrao 10min a ovde ostavili 100+ upisa ovog leta da je Teo 3. plejmejker naredne sezone. Vec se vodila ova diskusija na 5 stranica relativno skoro. Valjda treba da argumentujemo svoja misljenja i pisemo smisleno, upravo ovo sto napisa Guru malopre. Meni je potpuno je nebitno dal cu ja biti u pravu ili ti. Meni je bitno da pobedjujemo bio Teo 3. plej ili 2. nece se o tome ni pisati ako budemo dobro usli u sezonu. Ali nije poenta u opkladi kao opkladi, nego da se preuzme neki minimum odgovornosti ako se vec ostavlja gomile upisa povodom neke teme i ulazi sa jakim izjavama i recima, tvrdnjama, zapocinjanjem recenica sa "problem je..." "ma kakav crni..." i slicno. Hajde da dizemo kvalitet ove teme svi zajedno i po malo preuzmemo nekad odgovornost (bila to i imaginarna forumasa odgovornost) pa posle kad ne budemo u pravu jednom pa dva puta pa tri puta mozda malo porazmislimo sta pisemo. A ne ko neke da kazem komsinice na kafi da neprekidno cavrljamo i lupetamo (sa cime sam inace ok) a posle da se pravimo ludi uvek (sa cime nisam ok). I tako iznova i iznova povodom gomile tema. To je neki trademark ovde. Pocnimo samo od Sferopulosa ne da se kriktikovao nego se i vredjao pogrdnim nadimcima ala 'fikus' i 'zalizana prevara' i to se radilo maltene masovno. Isti je slucaj i sa Radonjicem ranije bio. Nije sramota ne biti u pravu, x puta sam pogresio, ali forsirati neku pricu i posle se praviti "Tosa" to vidjam ovde stalno i siguran sam da to narusava kvalitet ove teme, a ne vidim bolje mesto za pisanje o kkcz na internetu od ovog topika i ajmo svi zajedno da ga ucinimo boljim a ne gorim. Na forumu smo, nismo na voc ap cetu. Znate li sta znaci rec forum uopste? Dakle ne mislim da ovo treba da postane neki ultra ozbiljan topic, salimo se stalno, sve super, mozemo pisati i o Vildoznim obrvama i Lazicevim rukama povremeno ali ajmo barem nekad mrvicu odgovornosti u vidu "ala sam se nalupetao za ono, jbg pogresi covek" ono bar to. Evo ja cu prvi da napisem ako Teodosic ne bude imao ulogu u El naredne sezone i bude igrao samo ako se neko povredi od prva dva pleja, sto misli izgleda vecina ovde. Ne samo dok je Jago bio tu, nego i sada kad se ne zna ko ce doci na njegovo mesto. Ako imas bolji predlog od opklada, daj, prihvatam odma, nije poenta u opkladama kao opkladama ne znam koliko puta treba da napisem to.
  3. Problem je sto Teodosica koji je ove sezone imao 9.4 poena i 6 asistencija, odigrao 27 utakmica po 21 minut zamisljate da je 3. plejmejker koji ce da odigra 5 utakmica naredne sezone u El kada se bek ap plej povredi. Nismo Panatinaikos. To tamo moze Vildoza ili Teo za 3. pleja. Kod nas smem da se kladim da Teo nece biti 3. plej i da nece biti Uskokovic, Rebic ili Rakicevic u slucaju Zvezde ili da nece biti neki Strazel, Holatz, Jaramaz ili Flakadori iz ove sezone. Covek je sa 37 godina pravio veliku razliku u napadu i gulio 21min po mecu do juce a sad par meseci kasnije nece igrati ni 10ak minuta po mecu. Vazi...
  4. U sta da ce Teodosic imati minimum 10 minuta prosecno u El?
  5. Kenan i Nedovic ce igrati u paru sa Kodijem i Teodosicem. Ako se Teodosic povredi taj 3. plej ko god bio dobice mozda 7-8min po utakmici a moze se ici i na varijantu koju sam napisao iznad CMM 30min, Nedovic 10min na 1 i 15min na 2 i Kenan 25min a ako Teodosiceva povreda potraje onda malo vise Nedovica na 1 a ubacis i Lazica/Djurisica 10ak min na 2. Nedovic je svaki mec koji igrao kao plej bilo u Zvezdi ili Panatinaikosu odigrao na zavidnom nivou i jedan je od boljih 2/1 igraca u Evroligi u tom aspektu. Nebitan je 3. plejmejker generalno, narocito u smislu postizanja rezultata u Evroligi. Svakako bolje imati sto boljeg, pre svega zbog Aba lige jer ce tu najvise i igrati. Sa Jagom je dosta toga ispalo slucajno od Nejpira preko povreda i Teodosica i mladog Topica, odlicno je odradio svoju ulogu i bii najbolji 3. plej u Evroligi ove sezone. Hvala mu na svemu, narocito u ulogama u trofejima. Real je imao Alocena sada ce da dovedu tu klinca Gonzaleza, igrali su finale. Monaku e 3. plej bio Strazel, bili su 3. na tabeli i igrali top8. Olimpijakosu Long koji jedva da je igrao kao i Madar. Baskonija je imala katastrofu i za 2. pleja a kamoli 3. pa su igrali top8, Efes plej in sa Holatzom itd. Igrac koji dodje umesto Jaga ce svakako biti jaci i veci jer od njega tesko da moze manje. Ali takvog 3. plejmejkera kvalitetnog poput Jaga necemo imati vise to je valjda jasno osim ako ne raspolazemo sa viskom novca da mozemo dovesti nekog boljeg igraca od njega u ovom trenutku i to za 3. plejmejkera sto je generalno i nepotrebno sve i da imas pare. Bolje da uloze te pare u dodatne carter letove ako se ne ukaza prilika da podebljavamo ponude kao nekim odredjenim cetvorkama koje se vagaju dal da dodju kod nas.
  6. Kakvi Dzounsi kakve Vildoze, pricamo o trecem plejmejkeru jer Teo nije ostao da bi grejao klupu a pogotovo sad kad je otisao Jago smeo bi da se kladim da Teo ima svojih 10-15min u El naredne sezone. 3. plejmejkeri ove sezone u Evroligi su bili: Kioza, Jaramaz, Alocen, Holatz, Strazel, Long, Madar, Flakadori, Harper itd. Ne kapiram gde se zanosite. CMM je dobro resenje za startnog plejmejmera i Teo je dobra opcija za bek apa od 10-15min. Prioritet nam je cetvorka a ne 3. plejmejker kog sad treba da dovedemo jer to nije nosioc igre nego samo treba biti neko ko je sposoban da prenese loptu i ima bar jos jedan kvalitet u vidu odbrane, razigravanja ili suta za 3 poena i ko moze korektno da igra Aba ligu jer cemo morati povremeno da odmaramo Tea. Ajmo malo ozbiljnosti.
  7. Vildoza ima 1.8 miliona, placati 50% plate i dati 900k za njega a imas CMM-a i Tea je po meni ludost osim ako nemamo novca i za to i za kvalitetnu cetvorku.
  8. Budi ozbiljan i procitaj. 600k obestecenje sam napisao. Plata mu je bila 350k. I kao sto napisah nesto preko 1m se tu oslobadja.
  9. Ako se dobro secam 600k i plus njegova plata, nesto preko 1m ukupno. Po meni opet treba probati nekog mladog stranog perspektivnog plejmejkera (Miljenovic recimo mi nije dovoljno uverljiv) za 300-400k i ostatak novca dodati za cetvorku jer to nam je ipak prioritet prioriteta u ovom trenutku. Ne bih razmisljao u pravcu Vildoze ili nekog skupog igraca jer imamo CMM-a koji je sposoban da igra 25-30min i Teo moze da pokrije ostatak. Kada/ako se Teo povredi, malo se zajaca minutaza CMM-a a ostatak moze da pokrije Nedovic da pomogne u prenosu i deo minuta iz Kenana da pokupi Lazic na na 2 ili jos bolje Djurisic ako dodje. A bukvalno moze i CMM 30min, Nedovic 10min na 1 i 15min na 2 i 25 min Kenan na 2 u tom slucaju. Steta za Jaga al ako je to njegova odluka, sta da se radi... Koga nema bez njega se mora.
  10. Ibaka 4/5, Kaboklo 5/4, Moneke (ima ugovor jos godinu dana ali je na marketu), Sengelija (+1), Timan, Miki, Dzon Braun, Vilis (+1 player option, navodno ostaje u Efesu al nema jos nista zvanicno), Vojtman, Daum, Inglis 4/5, Majk Skot, Osmani (4/5, ima +1), Sikma, Nua, Kaminski 5/4, Smajlagic 4/5, Deson Tomas... Za Kostela (4/5) je pisalo da je pred potpisom za Valensiju al spomenucu ga reda radi jer je jos uvek zvanicno slobodan. Huanco je takodje na marketu i moguce je da napusti Pao. Jabusele ima jos godinu dana ugovora, Petrusev jos dve ali za njega bi trebalo manje novca nego za prvog, za ostale igrace pod ugovorima ne postoje ni teoretske sanse verovatno. Sedekerskis (3/4) je potpisao petogodisnji ugovor, Mitoglu tokom ove sezone visegodisnji, kao i Piters i Parker, Mirotic visegodisnji ogroman ugovor, Hejs Dejvis (4/3) ima 2025+1 a za njega je pisalo da trazi Nba angazman ili ce ostati u Fenerbahceu. Ostali pod ugovorima su bas tanki igraci poput Veba, Maneka, Polonare, Kornelija za koje se mora platiti obestecenje a o njima ne bi razmisljao ni u pravcu bek ap opcija. Od preostalih Ledej potpisao za Armani, Smits za Efes, Da Silva ce u Bajern, Kolson koji je 3/4 (mada vise u teoriji jer nije puno vremena provodio na 4) ce navodno u Fenerbahce izgleda, Odzelej (iako Valensija nije vise El al su bili do juce a i on je ozbiljan El igrac) koji je slicno 3/4 kao Kolson ali se jos bolje snalazi na 4 i vise je igrao na toj poziciji od njega je potpisao skoro ugovor do 2026. godine. To je celokupna situacija sto se tice cetvorki (ili igraca kojima je sekundarna pozicija 4) iz Evrolige, a o cistim peticama ne bi jer ih imamo trojicu niti ima naznaka da dolazi jos jedna cista petica.
  11. Ja iskreno ne verujem u ovo iako ne sumnjam da si preneo sta si cuo. Dati 2.6+ miliona za Sengeliju a ne nuditi to Ibaki ili Monekeu je po meni ludost za koje kapiram da itekako se mogu dovesti za taj novac, pogotovo prvi za kog ne treba obestecenje. Nije sporno da je Sengelija odlican igrac ali u toj petorci bi imali CMM-a a nije ni Bolobomboj neki suter. Ima tu svako svojih kvaliteta nista sporno, pronasao bi Sferopulos nacin kako da ih koristi najbolje u to ne sumnjam, ali da se bas Sengelija juri to ne kapiram. Da je pitanje da je ostalo samo ili Sengelija ili niko naravno da bi ga i preplatio kolko god treba jer videli smo patnju ove sezone bez i jedne legit kvalitetne cetvorke, ali da jurimo njega pre Ibake, Monekea, pa i Timana ili eventualno nekih Nba opcija u to iskreno ozbiljno sumnjam da je istina. Eventualno da se vec zna gde ce ova 3 igraca i samo se cekaju zvanicne objave pa da je izbor tipa Sengelija ili Vojtman/Braun/Sikma gde ova trojica bi doneli dosta manje od Sengelije onda bi razumeo da ga toliko jurimo. Drugo za taj novac ubedjen sam da bi mogao i Petrusev da se dovede sve i da je obestecenje 1 milion za njega nema sanse da ima 1.5 miliona platu tamo a kod nas bi dobio puno vecu ulogu nego u Olimpijakosu gde je bio bek ap Pitersu. Za 3 miliona moze i Jabuseleu ponuda da se posalje, covek ima manje od 1.5 miliona u Realu. Ne kazem da bi dosao al sigurno ne bi bi imun na oko ili blizu 1 milion vecu platu i legit bi bilo barem pokusati dovesti ga ako raspolazemo sa blizu 3 miliona novca za startnu cetvorku.
  12. Sve se slazem sto si napisao u prethodna 3 upisa samo bi dodao da osim Jaga i citava hemija u timu itekako znaci. U Zvezdi se uklopio i Kvinsi Miler koji je bio problematicne discipline kao i jos neki igraci a kamoli bi Kaboklo koji deluje kao generalno dobar momak. U Partizanu je prethodne sezone vecina igraca delovalo nezainteresovano a ovde se predstavlja kao da je Kaboklo bio jedini problem. Tamo su svi zeleli da idu a kod nas su igraci poput TT-a, Hange i Gilespija zeleli da ostanu. Vecina igraca nam ostaje, pogotovo iz domace osnove (a i Jago, Bolomboj i Giedraitis su super likovi) tako da je hemija zagarantovana i naredne sezone. Plus imamo trenera koji je maximum player friendly coachable ako mogu tako da se izrazim sto igraci evidentno bas vole i sa tog aspekta nije bilo nikakvih trzaja iako smo imali losu sezonu u Evroligi.
  13. Ako neko to moze to su Ataman i Zeljko. 2 najveca autoriteta medju El trenerima i nemam problem da to priznam iako ne bih voleo ni jedog ni drugog na klupi svog tima ali to je cinjenica. Ne znaci automatski da ako bi se uklopili svi da bi se desio top8 jer je pored dobrog uklapanja svih i podeljenih uloga da svi budu zadovoljni presudan i indivudualni kosarkaski kvalitet koji je verovatno i presudan i sto ce najvise zavisiti od preostalih pojacanja ali svakako da nema veceg protivrecenja Zeljku ni na treningu ni tokom utakmica i svi igraci kod njega postuju svoje zadatke u skladu sa svojim mogucnostima i tehnickim i kosarkasko-intelektualnim. Hemija u svlacionici je nesto drugo ali to nije presudno za rezultat u Evroligi. U Panatainaikosu nije neka hemija i privatno druzenje pa su osvojili Evroligu.
  14. Nisu El opcije samo top kvalitet igraci vec imas i bek ap opcije na nivou Evrolige. Kaboklo je legitiman igrac od 15 do 20 min u vecini El klubova. U Albi bi imao veliku ulogu kao i u Parizu, u Zvezdi bi prosle sezone igrao 20+ minuta na 4. U Baskoniji bi i na 5 sigurno dobio minute ispred Kotsara. Nisu ni Birutis i Hejs iz Zalgirisa nesto bolji igraci od njega, kao ni Pojtres i Hajns iz Armanija, po meni ni Rivero nije nesto bolji igrac od Kabokla, a i u Panatinaikosu bi uzimao tih 10ak minuta iza Lesora umesto Adetokumba ili Balcerovskog. Samo deo klubova koji su mi pali na pamet a sigurno jos vise da ima. Ovo je kao petica a na poziciji 4 bi imao isto ovoliko prostora i u vecini drugih timova. Podjimo samo od sampionskog Panatanikosa gde Huanco nije pokazao nista vise od Kabokla a igrao je 16 minuta prosecno sto nije malo. Tako da price da se ne moze sa nekim Kaboklom ili Bongom napraviti rezultat su neutemeljene, jer nije u njima kljuc vec u par planiranih nosioca i par najplacenijih igraca jer je njima namenjeno da prave najvecu razliku. U Partizanu su za to bili planirani Panter, Ledej, Naneli, Douzer i Kaminski, ujedno su to i 5 najplacenijih igraca bili. Kaboklo je imao cak 70% za 2 i cak 50% za 3 sto su fantastacni procenti i vrhunska efikasnost na nivou Evrolige, 9 poena za 19 minuta je odlican podatak sto govori da je Kaboklo vrlo dobar napadac na nivou Evrolige i to u 1. evroligaskoj sezoni i ima jos prostora za napredak. Da, ima mana u napadu a i defanzivnih mana, mada uopste nije los defanzivno kako se predstavlja, moze po nesto da preuzme, a ima i 0.7 blokadi na ovu minutazu je dosta dobar podatak sto delimicno govori i o zastiti obruca. Tako da ga dobar napad i zadovoljavajuca odbrana, uz sve mane, ubedjen san cini pozeljnim na trzistu u ovoj situaciji gde nije veliki trenutni izbor visokih igraca bilo cetvorki ili petica a ima jos dosta klubova koji traze visoke igrace. I da ne ispadne da pisem ovo iz nekih jinxova, obe ruke bi digao da dodje kod nas, sto znaci da zaista verujem u to da je korektan igrac na nivou Evrolige. Svakako nema utemljenja da to nije El igrac ako se to samo napise vec mora da se utemelji nekim cvrstim argumentima a u tvom upisu ih ne vidim.
  15. Update 3: -Plavom bojom su poslednje dodate stvari (iz prethodnih 6 dana) u ovom apdejtu koje ce se u narednom apdejtu br. 4 kroz nekih 4-5 dana stopiti u crnu (ili zelenu/crvenu ispod rostera) -Zelenom bojom se potvrdjuje napisano kada bude zvanicno a crvenom bojom sta se ispostavilo kao netacna informacija. Coach: Facundo Campazzo Dzanan Musa, Alberto Abalde Gabriel Deck Guerschon Yabusele Eli Ndiaye Spekulacije i interesovanja: Rudy Fernandez zavrsava karijeru, spominje se moguc povratak Muse u Nba, pregovara se sa coach Mateom oko nastavka, navodno Hezonja i i Poarje i Kozer ne ostaju, Tavares nezvanicno produzio ugovor na 5 godina, Xavier Rathan-Mayes, Kyle Guy, Lorenzo Brown, Usman Garuba, Deividas Sirvydis, Nicolo Melli, Juancho Hernangomez, Tyson Carter, Furkan Korkmaz, Andrés Feliz, Dylan Osetkowski, Hugo Gonzalez pregovori oko potpisivanja visegodisnjeg ugovora, Serge Ibaka, Hezonja navodno blizu ostanka u Realu 5 miliona za 2 sezone, Carlos Alocen navodno odlazi, Sviatoslav Mykhailiuk, moguc odlazak Hezonje u Nba, Tornike Shengelia Coach: Ergin Ataman Kostas Sloukas, Jerian Grant, Luca Vildoza Kendrick Nunn, Marius Grigonis, Dimitris Moraitis Ioannis Papapetrou, Panagiotis Kalaitzakis (ima +1) Konstantinos Mitoglou, Juancho Hernangomez, Eleftherios Mantzoukas Mathias Lessort, Kostas Antetokounmpo, Aleksander Balcerowski Spekulacije i interesovanja: moguc odlazak Vildoze i Ernangomeza iako umaju ugovore, Mario Hezonja, Johnathan Motley, Balcerowski odlazi, Goga Bitadze, Daniel Theis, Lorenzo Brown, Austin Wiley, Donatas Motiejunas, Tornike Shengelia, Lorenzo brown nezvanicno done deal Coach: Sasa Obradovic Mike James, Nick Calathes, Matthew Strazel Terry Tarpey Alpha Diallo, Jaron Blossomgame John Brown (+1), Petr Cornelie, Yoan Makoundou Donatas Motiejunas (+1), Donta Hall, Mam Jaiteh Spekulacije i interesovanja: nezvanicno potpisali Kalatesa na 2 godine po 1.7m, pregovor oko produzetka ugovora sa Mike James i Elie Okobo, Nikola Kalinic, Rolands Smits, Serge Ibaka, nece produziti Kembu Walkera, Mike James navodno odbio produzetak ugovora i zeli da saslusa i druge opcije, Zach LeDay, Austin Wiley, Will Clyburn, moguc odlazak Jordan Loyd i Yakuba Ouattara, Juhann Begarin, Jaron Blossomgame navodno ostaje, Nikola Mirotic, Justin Gorham, Elie Okobo nezvanicno produzio ugovor Coach: Joan Peñarroya Tomas Satoransky, Rokas Jokubaitis (+1), Dario Brizuela Nicolas Laprovittola Alex Abrines Jabari Parker, Joel Parra, Sergi Martinez Jan Vesely, Willy Hernangomez, James Nnaji Spekulacije i interesovanja: Jokubaitis i Nnaji imaju dozvolu za nba summer league gde ce pokusati da se izbore za Nba ugovor, Kalinic ne ostaje, Da Silva moguc odlazak iako ima ugovor, Mario Hezonja, Andres Feliz, coach Dimitris Itoudis, Shavon Shields, produzetak Ricky Rubio, Juan Nunez, Trevion Williams, Daniel Theis, coach Joan Peñarroya, coach Xavi Pascual, coach Jaka Lakovic, coach Sergio Scariolo, Tyler Dorsey, Kevin Punter, Jaron Blossomgame, Donta Hall, Rubio ipak nece biti produzen, Dylan Osetkowski Coach: Georgios Bartzokas Thomas Walkup, Nigel Williams-Goss, Naz Mitrou-Long Giannoulis Larentzakis, Ignas Brazdeikis Kostas Papanikolaou, Shaquielle McKissic Alec Peters, Filip Petrusev, Luke Sikma (+1) Nikola Milutinov, Moustapha Fall, Moses Wright Spekulacije i interesovanja: Keenan Evans potpisuje ugovor po manjoj ceni od prve dogovorene posto ce pauzirati prvih par meseci u sezoni, Tyler Dorsey, Nikos Rogkavopoulos, izvestan odlazak Brazdeikisa, Longa i Sikme, Zach LeDay, Mike James, Lorenzo Brown, izvestan odlazak Isaiah Canaan, Sviatoslav Mykhailiuk, PJ Dozier Coach: Sarunas Jasikevicius Scottie Wilbekin, Raul Neto (+1), Arturs Zagars Tyler Dorsey, Marko Guduric, Devon Hall Dyshawn Pierre, Tarik Biberovic, Metecan Birsen Nigel Hayes-Davis Georgios Papagiannis, Sertac Sanli Spekulacije i interesovanja: spominje se moguc odlazak Hejs-Dejvisa u Nba, navodno ce aktivirati +1 Raul Neta, Chris Jones, Donta Hall, Leandro Bolmaro, Rokas Jokubaitis, Lorenzo Brown, Furkan Korkmaz, Wade Baldwin, Shavon Shields, Evan Fournier, Daniel Theis, navodno Johnathan Motley nece biti produzen kao i Nate Sestina, Yam Madar odlazi kao i Tyler Dorsey i Devon Hall, moguc odlazak Papajanisa, nece produziti Hazera, Bonzie Colson, Neemias Queta, Nicolo Melli nezvanicno done deal Coach: Oded Kattash Lorenzo Brown, Tamir Blatt Wade Baldwin, Antonius Cleveland, John DiBartolomeo Bonzie Colson James Webb III, Roman Sorkin, Jake Cohen Jasiel Rivero (+1) Spekulacije i interesovanja: Trevion Williams, Johannes Thiemann, Isaiah Canaan, Jordan Cohen, Andres Feliz, Mike Daum, Daniel Oturu, Yam Madar, zele da zadrze Lorenzo Brown, Wade Baldwin i Jasiel Rivero, Austin Wiley, Johnathan Motley, Levi Randolph, Alen Smailagic, James Nunnally, Vitto Brown, Tamir Blatt nezvanicno potpisao novi visegodisnji ugovor Coach: Codi Miller-McIntyre (+1), Kamar Baldwin Markus Howard Tadas Sedekerskis, Timothe Luwawu-Cabarrot, Nikos Rogkavopoulos, Sander Raieste Chima Moneke Khalifa Diop Spekulacije i interesovanja: CMM (2024+1) i Chima Moneke (2025) imaju ugovore i za narednu sezonu i imaju ponudu od Baskonije na vise sezona ali navodno zele da saslusaju i druge ponude i moguc je njihov odlazak, Chris Jones, coach Luca Banchi, coach Jaka Lakovic , Costello nece biti produzen, Nenad Dimitrijevic (iako je pisalo da je zavrseno sve u Milanu navodno se i Baskonija ukljucila u trku), coach Vassilis Spanoulis, Alen Smailagic, Tornike Shengelia Coach: Tomislav Mijatovic Darius Thompson Shane Larkin, Elijah Bryant, Rodrigue Beaubois (+1), Erten Gazi (+1) Erkan Yilmaz Rolands Smits, Derek Willis (+1), Ercan Osmani (+1) Tyrique Jones, Salih Altuntas Spekulacije i interesovanja: pregovori sa Daniel Oturu i Derik Willis oko produzetka ugovora, Rolands Smits navodno done deal, Isaiah Canaan, Vincent Poirier navodno done deal 2m po sezoni, Trevion Williams, Furkan Korkmaz, James Palmer Jr., Dylan Osetkowski, Will Clyburn nece biti produzen a Tyrique Jones moguc odlazak i pored ugovora, Bonzie Colson Coach: Luca Banchi Daniel Hackett, Alessandro Pajola Marco Belinelli Isaia Cordinier, Ognjen Dobric, Leo Menalo Tornike Shengelia (+1), Achille Polonara Ante Zizic, Devontae Cacok Spekulacije i interesovanja: Chris Jones, John Petrucelli, Isaiah Canaan, Rayjon Tucker, Jordan Bayehe, Andrejs Grazulis, Luca Vildoza, navodno nece produziti Jordan Mickey, Jordan Loyd, Tyrique Jones, Davide Alviti, izvestan odlazak Lundberga, Marcus Foster, coach Aleksandar Djordjevic, Marco Belineli sigurno ostaje i naredne sezone Coach: Zeljko Obradovic Frank Ntilikina, Aleksa Avramovic, Ognjen Jaramaz Vanja Marinkovic, Iffe Lundberg Mateusz Ponitka (+1) Bruno Caboclo, Balsa Koprivica Spekulacije i interesovanja: nezvanicno Vanja Marinkovic done deal, spekulise se da odlaze Aleksa Avramovic i Bruno Caboclo koji imaju ugovore kao i P.J. Dozier i James Nunnally da nece biti produzeni, Mario Hezonja, Chris Jones, Isaiah Canaan, Nicolo Melli, Serge Ibaka, pregovori oko produzivanja Jalen Smith, Nigel Williams-Goss, Bruno Caboclo ostaje, Arijan Lakic, moguc odlazak Zach Leday i Kevin Punter, Luca Vildoza, Jaramaz odlazi, Chima Moneke, Jordan Loyd, Iffe Lundberg, Mario Nakic, Juancho Hernangomez, Matt Mitchell, Johnathan Motley, Johannes Thiemann, Wade Baldwin, Dusan Beslac, Tyrique Jones, TJ Shorts, Speedy Smith, Frank Ntilikina (nije bio u prethodnom apdejtu ali posto ga je Telesport najavio dan pre potpisa ide zelenom bojom), Sterling Brown, Will Clyburn, Brandon Davies, Kevin Porter Jr., Smajlagic navodno nece biti produzen, Isaac Bonga, Aleksej Pokusevski, Kyle Guy, Ognjen Dobric, Nico Mannion, Johannes Voigtmann Coach: Ettore Messina Nenad Dimitrijevic, Maodo Lo, Diego Flaccadori Armoni Brooks, Stefano Tonut, Giordano Bortolani Shavon Shields Nikola Mirotic, Giampaolo Ricci Josh Nebo, Guglielmo Caruso Spekulacije i interesovanja: Nenad Dimitrijevic navodno done deal kao i Josh Nebo, pregovori sa Nicolo Melli oko produzetka saradnje, Ousmane Diop, Shavon Shields navodno promenio agenciju da bi napustio Armani iako ima ugovor, Leandro Bolmaro, James Nunnally, Ismael Kamagate navodno ostaje jos jednu godinu na pozajmici, Zach Leday, Maodo Lo moguc odlazak, Will Clyburn, izvestan odlazak Melija, Pojtresa i Vojtmana, moguc ostanak Nejpira sa smanjenom platom, Darius Thompson, Shields navodno ostaje sigurno, Awudu Abass, Gabriele Procida, Zach Leday nezvanicno done deal, Nikola Mirotic navodno sigurno ostaje Coach: Andrea Trinchieri Lukas Lekavicius Deividas Sirvydis, Dovydas Giedraitis, Tomas Dimsa Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevicius Rolands Smits, Brady Manek, Danielius Lavrinovicius (+1) Laurynas Birutis, Kevarrius Hayes (+1) Spekulacije i interesovanja: Sylvain Francisco done deal, Deividas Sirvydis, Matt Mitchell, Alex Poythress, Rokas Jokubaitis, Rayjon Tucker, Will Clyburn, Alen Smajlagic Coach: Pablo Laso Leandro Bolmaro, Sylvain Francisco Andreas Obst, Ivan Kharchenkov Vladimir Lucic, Niels Giffey, Dino Radonicic (+1) Devin Booker, Danko Brankovic Spekulacije i interesovanja: Oscar da Silva, Yam Madar, ponudjeni novi ugovori Serge Ibaka-Nick Weiler-Babb-Elias Harris-Isaac Bonga, Alen Smajlagic, Elias Harris nezvanicno produzio ugovor Coach: Ioannis Sfairopoulos Milos Teodosic, Nikola Topic, Yago dos Santos, Isaiah Canaan, Nemanja Nedovic, Branko Lazic Nikola Kalinic, Rokas Giedraitis, Adam Hanga, Stefan Lazarevic, Dejan Davidovac, Dalibor Ilic Joel Bolomboy, Luka Mitrovic, Uros Plavsic Spekulacije i interesovanja: Nikola Kalinic, Luca Vildoza, Nikola Topic u Nba, nezvanicno Uros Plavsic done deal, Jasiel Rivero, Levi Randolph, Nikola Djurisic, Jordan Loyd, Rokas Giedraitis navodno produzio ugovor, Mike Tobey-Javonte Smart-Freddie Gillespie ne ostaju, Rayjon Tucker, Bonzie Colson, Youssoupha Fall, Codi Miller-Mcintyre, Marko Guduric, navodno Marko Simonovic ce opet na pozajmicu, Adam Hanga navodno odlazi, Isaiah Canaan, Mike Daum, Trey Thompkins nece biti produzen, Johannes Thiemann, Filip Petrusev, Tornike Shengelia, Ilic i Lazarevic moguci odlasci na pozajmicu, John Brown, Andrej Kostic navodno potpisuje visegodisnji ugovor i ide na pozajmicu Coach: Pierric Poupet David Lighty Mbaye Ndiaye Joffrey Lauvergne, Neal Sako Spekulacije i interesovanja: Melvin Ajinca, Frank Ntilikina, Isiaha Mike, Neal Sako nezvanicno done deal, Aleksa Avramovic Coach: Israel Gonzalez Martin Hermannsson, Malte Delow, Ziga Samar, Matteo Spagnolo Sterling Brown, Will McDowell-White, Jonas Mattisseck Gabriele Procida, Louis Olinde Tim Schneider, Justin Bean Christ Koumadje, Yannick Wetzell Spekulacije i interesovanja: nece produziti Johannes Thiemann, Nico Mannion, Luka Mitrovic Coach: Tuomas Iisalo TJ Shorts (+1), Mehdy Ngouama, Jean Noba Nadir Hifi, Sebastian Herrera, Justin Simon Collin Malcolm, Tyson Ward, Mohamed Diawara Leo Cavaliere, Mikael Jantunen, Bandja Sy, Gauthier Denis Leon Kratzer, Enzo Shahrvin, Michael Kessens, Maxim Logue Spekulacije i interesovanja: Melvin Ajinca, Frank Ntilikina, Frank Kaminsky, Austin Wiley, moguc odlazak coach Lisala u Nba, coach Petar Bozic, Aleksa Avramovic
  16. Nije da navijam za Partizan pa da prizeljkujem da se dokaze da je Bonga u ovom trenutku bolji igrac od Ponitke i da se dokaze da je moguce imati rezultat ukoliko igra Bonga 15ak minuta, ali po meni ce se barem ovo prvo nesumnjivo dokazati ukoliko se potpise Bonga a ne bih iskljucio ni ovo drugo, mada to ce najvise zavisiti od preostalih pojacanja. Iz ove El sezone na 75 poseda uporedjivanje njih dvojice, sto je jos naprednije u odnosu na 100 poseda: Iako je ovo dosta vise poena Bonge rekao bih da nije tolika napadcka razlika zbog njiovih uloga ali svakako nije losiji napadac od Ponitke, znacajno je bolji skakac, ali rekao bih i bolji defanzivac sto se ne vidi u ovim brojkama. Bonga rekao bih puno bolje moze da brani i bekove, dok Ponitka je vise 3/4 defanzivac. Takodje je i visi 6cm, a raspon ruku mu je ko zna koliko veci. Rekao bih i da je nesto raznovrsniji napadac zbog nesto igre na postu. Ponitka je bukvalno imao Lazarevic ulogu u napadu (poeni mahom iz katova i ofanzivnog skoka) a nije ni slucajno sto ga je Zeljko tako koristio s obzirom na dosta lose procente iz igre. 5% vise Bonge u eFG% i true shootingu nije malo. Usput je Bonga propustio 3 dok je Ponitka propustio 8 utakmica i Ponitka je igrac cija je karija u ozbiljnom padu dok se za Bongu to ne moze reci, cak ima i odredjeni potencijalni blagi upside da napreduje iako verovatno nije stvarno 99 godiste a rekao bih da je ove sezone napredovao u pojedinim segmentima igre u odnosu na prethodnu i da moze biti jos bolji. Svakako ne zamisljam ga u ozbiljnoj ulozi vec u nekoj od 10 do 15min za sta je sasvim dobar i svakako nece potencijalni uspeh ili neuspeh zavisiti od Bonge vec od nosioca igre za koje tek treba da vidimo kome je namenjena koja uloga i ko ce jos doci.
  17. To znaci da ste vi ovde, a mi tamo... I zasto jedni drugima ne bi smo pruzili ruku prijateljstva? Rekao je Sreten Zujkic, penzioner. Salu na stranu, sta da ti kazem, ocigledno si otvorio um i iskljucio onaj deo za koji uvek naglasavam da je koban po forum a to je ne treba gledati ko pise vec sta se pise, barem ja tako zamisljam da smo mi ovde da se slozimo ili da se ne slozimo sa misljenjima i stavovima a ne sa licnostima jer ipak smo ovde kao anonimusi i nije bas kao u rl da bi se trebalo gledati i licnosti a licno i u rl trudim se da otvorenog uma saslusam svacije misljenje i mogu da nekog volim ili ne volim ali ne i da iz inata protivrecim ako se slazem s necim sto je rekao neko koga ne mirisem ili sta vec. Shodno tome kad smo kod te teme Zeljko Obradovic meni kao Zvezdasu ne prija pre svega sa svojim izjavama i odredjenim delovima ponasanja, ali sa druge strane ima i delova gde je korektniji u odnosu na neke svoje prethodnike. Ovo sto je izjavio u poslednjem intervjuu da je na proslavi titule proslog leta u nekom restoranu zamolio navijace da ne vredjaju Zvezdu a kako su posle nekog kraceg vremena opet poceli da je on ustao i izasao odatle. I od mene veliki postovanje za to. Ima tu jos stvari koje bi trebalo postovati kod njega, al da ne duzim sad. A sto se tice kosarke po meni samo lud covek moze da osporava njegova kosarkaska dostignuca. Zeljko nije pravio zaokret samo ovog leta, puno se menjao tokom svoje karijere. On nije od trenera koji ce imati istu filozofiju tokom cele karijere vec upravo ga je osim trofeja cinilo uspesnim to sto se menjao i adaptirao. Spreman je i da rizikuje i da se kocka, a to mu je u ovim sezonama neophodno jer nema vise najveci budzet kao sto je imao ranije. Prosle sezone kocka u vidu Exuma na pleju, krace rotacije itd. mu je prosla, Partizan je imao najmanje povreda u Evroligi te sezone od svih timova iz nekoliko prethodnih sezona i ostvaren je odredjeni uspeh. Ove sezone sa nekim ultra napadom kockom, poludistancama koje su najvise eksploatisane u El, gde je imao po 11 ili i svih 12 igraca u rosteru da mogu da sutiraju za 3 poena sto je patent u istoriji Evrolige koju niko nije imao, jednostavno nije mu proslo. Bilo je vise povreda sto je bilo za ocekivati, ali i dosta igraca je podbacilo na individualnom planu. Ne moze se reci da je sve do njega i da nije imao plan i viziju za ovu sezonu. On uvek ima novi plan i novu viziju. Takav slucaj ce biti i ovog leta u vidu zaokreta sa boljom odbranom, sirom rotacijom, jos vise atleticizma ako se po jutru dan poznaje sa igracima koji su dovedeni a dosta toga ce zavisiti i od igraca na indivudalnom planu kao sto je to bio slucaj i prethodne 2 evroligaske sezone. Vise nego legitimno cak i dosta logicno da pravi zaokret u selekciji nakon ove sezone. Partizan ce svakako biti konkurentan u Evroligi a dal ce zavrsiti 7., 9., 11., ili 13. zavisice od dosta faktora a najmanje od Zeljka i njegove selekcije. To je neko moje vidjenje.
  18. Bonga je bolji i perspektivniji igrac od Ponitke, a pretpostavljam da je zamena za njega jer mi je to nekako najlogicnije da se drzao Ponitka na cekanju njegov +1 u fazonu ako se dovede nesto bolje za slican novac od njega ako ne iskoristice njegov +1 a ako je istina da je Bonga pred potpisom ne vidim kako da ostane Ponitka. 204cm i odlican sajz za poziciju 3 koja mu je primarna pozicija a u Bajernu je bio koriscen i na 2 i na 4 u zavisnoti od match up-ova ili povreda, ima neki nerealan raspon ruku, moze da brani od 1 do 4 i dosta je dobar defanzivac, ima nesto igre na postu, nije neki suter al moze da pogodi kad je sam (ove sezone losiji procenti u El ali prethodne pristojnih 33% a u nemackoj ligi imao 43%), odlican skakac... Partizan ocigledno ide dosta na fizikalnost, delimicno i sajz (u zavisnosti sta se jos dovede), odbranu, skok... Najvise se zameralo ove sezone malokrvnost i odbrana, sada se to dobija u ovim igracima a ljudi u solidnom procentu nezadovoljni ili skepticni koliko sam imao prilike da vidim. Pa ne moze se imati i odlican i napad i odbrana, ne raspolaze se budzetom Reala. Prosle sezone se bacilo dosta karata na napad ove ce na odbranu, a nesto je moralo da se menja. Nilikina 193cm ali ima i veliki raspon ruku (kapiram da je zamisljen primarno kao bek ap plej al moze on da pokrije i 2 i 3), Marinkovic i Lundberg 198 i 193cm, Bonga (ako dodje uopste) 204cm, ocekujem jos jednu fizikalnu trojku (ili pak dvojku a a mozda Marinkovica vise vidi na 3), videcemo sta ce doci na 4 al kapiram da sigurno nece doci neko iz kategorije "mrtvog belca", Kaboklo navodno ostaje i on se uklapa u ovu filozifiju i mislim da bi jos vecu prednost donosio ako bi bio koriscen kao cetvorka vise, plus na 5 sigurno dolazi neki atleta spominje se Dzouns koji je malo undersize za centra ali je veoma atletican, skocan i eksplozivan u neku ruku. Goss i Moneke su igraci koji bi donelii napadacki balans a nije ni da u ovim igracima iznad nema poena. Marinkovic i Lundberg su two way igraci a nije ni Nilikina operisan od postizanja poena kao bi Bonga, samo nema potrebe davati im vise prostora u napadu jer ce biti boljih napadaca od njih a oni su tu za neke uloge defanzivnih korektora. Ovaj Partizan koji se nazire po mom misljenju iako ce ocigledno biti napadacki manje potentniji ce biti opasniji i u Evroligi i sa vecim sansama da osvoji trofeje nego ove sezone.
  19. Bas ozbiljna pojacanja za Spartak. Na primer Momirov je ove sezone bio skoro dvocifren u ACB ligi. Videcemo kako ce ostali da se pojacaju ali ovaj roster Spartaka za sada deluje ubedljivo najskuplji posle "velike cetvorke".
  20. Ocigledno nisi skapirao poentu. Svoj stav zasnivam na tome posto je Sferopulos sa daleko manje atleticnijim rosterom bio bolja odbrana od Zeljkovog tima tako da verujem da ce to biti slucaj i naredne sezone ma koga doveli i oni i mi a kapiram da ce individualna razlika dobrih defanzivaca biti jos manja nego ove sezone. O tome sam pisao i krajem sezone i nakon sezone vise puta dok jos nismo znali nijedno jedino pojacanje i gle cuda neracunajuci Plavsica koji nije planiran za vecu ulogu u El barem na pocetku, prva pojacanja su nam: Kenan, Kalinic i CMM. Sve manje ili vise korektni defanzivci. Ne mogu da tvrdim nesto 100% ali verujem da cemo biti bolji defanzivno i spreman sam unapred da valorizujem to dok jos nisu ni formirani rosteri, to je poenta price. Real je bio najstarija ekipa, igrali su finale a prosle sezone osvojili. Virtusu je uza rotacija po godinama od 7 igraca po najvecoj minutazi izgledala redom: 33, 37, 38, 28, 30, 38, 30. Za malo su usli u top8. A ni u preostalim top8 ekipama ne obitavaju bas mladicima borovima. Puno je faktora pre proseka godina za top8 i ne moze se tvrditi da se na osnovu godina ulazili ili ne ulazi u top8. Liga gde jedva po negde igraju igraci po 24 ili 25 godina, gde ima nemali broj igraca sa 35+, igraci od 33 godine se ne mogu nazivati veteranima. Pogotovo ne Kenan (koji uzgred je tek napunio 33 godine i imace 33 godine i krajem naredne sezone) koji odigra 41 utakmicu u Evroligi 23 minuta prosecno i aktivan je konstantno u odbrani a u napadu se dosta krece i ne coskari. Zvezdin jedini veteran je Teodosic koji uzgred je planiran za manju ulogu i koji i dalje moze da napravi razliku na terenu u kracem vremenskom intervalu. Lazic nije planiran ni za kakvu ulogu u Evroligi ako su svi zdravi. Tako da drugih veterana osim Tea i nemamo, a odlicno je da ga imamo, pogotovo za ulogu koja mu je namenjena. Igrace ne treba posmatrati kroz godine vec pre svega kroz doprinos na terenu i uz to koliko utakmica su odigrali sa kojom minutazom. De Kolo je na primer injury prone veteran kog tesko da zeli neki jaci klub jer nije jeftin ali zato Ibaku zele od Reala pa na dalje zato sto je odigrao veliku vecinu utakmica sa velikom minutazom i pravio razliku i naravno da je bolje potpisati iskusnijeg igraca koji ti em pravi razliku em donosi mirnocu u igri nego nekog nedokazanog igraca na ovom nivou, pod uslovom da pricamo o relativno slicnim kvalitetima u teoriji a i novcima.
  21. I meni je nebitno sta neko misli o mojim stavovima, neretko se i razlikuju od vecine, ali zato i opipavam teren kod drugih sa opkladom da vidim da li i sami veruju u to sto pisu ili to pisu iz neke dosade i nekih jinxova iliti cega vec. Takvi obicno i izbegnu opklade. Valjda je poenta da pisemo sta zaista mislimo i iznosimo svoje stavove makar se svima razlikovali sto se kaze 100 ljudi 100 cudi, ali i to je odredjena vrsta kvaliteta. Ne vidim problem da se stavi to na papir i podnese mla zrtva i time kako kaze da se gusi forum, cak mislim da se poboljsava. Vreme ce pokazati. Pa kad neko izgubi 30 dana pa jos 30 dana kapiram da ce sledeci put malo da promisli sa odredjenim prognozama. Evo ja prvi pocinjem od sebe.
  22. Mozda nisam edukovan, ne umem da napisem smislen upis bez 1000 karaktera i ne umem smislenije kako kazes, ali barem sam spreman da se kladim i podnosem minimalnu zrtvu zbog svojih stavova i ne menjam misljenje kako dune vetar...
  23. Ne radim to zato sto uzivam u kladjenju, vec da bi podigao kvalitet pisanja na forumu, da bi ljudi promisjlali sta pisu i barem minimimalno argumentovali i da budu spremni da stanu iza svojih tvrdnji i budu spremni da podnesu bukvalno minimalnu zrtvu za ono sto tvrde. Po meni je to vise vid zabave nego maltretiranja forumasa kako si pokusao da predstavis, a forumasi se neretko i sale na racun mojih opklada. Ovo je prvi negativan komentar povodom toga tako da sam iznenadjen time sto si napisao pa cu ti odgovoriti nesto detaljnije. Ovako se ostavlja prostora da se pisu neke mantre u nedogled a ako se ne obistine nikom nista na kraju i iz sezone u sezonu iznova i iznova. Ovako se opkladom skrati nepotrebna prica u startu i mozemo da pisemo o kosarci, pojacanjima i drugim stvarima i ne vrtimo negativne prognoze u nedogled ponavljajuci identicne stvari iz leta u leto kako necemo moci da pariramo fizicki mocnijem KKP-u, kako cemo im biti vreca za udaranje i kako smo trasirali autoput Zeljku i slicno. A epilog je oni uzeli 1 trofej za 3 sezone. Sto se tice "ostavi ljude na miru i okani nas se" to bi mogao i ja tebi napisati sa kuknjavom posto sigurno da deo ljudi ne voli kuknjavu sto mozes primetiti i na poslednjih par stranica a narocito ne unapred dok se jos rosteri nisu formirali a kamoli pocela sezona. Sve su to subjektivni stavovi i ne bi trebalo generalizovati i pisati u mnozini da bas svima nesto smeta zato sto nama licno to nesto smeta. Postuj moje opklade postovacu tvoju kuknjavu, prosto je. Uostalom ne vidim problem sto sam ti ponudio da stavimo na papir to sto iznosis, da stanes iza svojih tvrdnji i da valorizujemo to. Ulog je ionako minimalan. Ne bih ti ni nudio da se nisi nasmejao pa sam pomislio da si siguran u svoj stav al izgleda da bas i nisi...
  24. Sacekao bi da sa zvanicnim objavama i da vidimo koga cemo dovesti pa onda. Svakako cemo biti pri vrhu po starosnoj granici al po meni to moze biti samo prednost. Vreme ce da pokaze. Svakako u prvoj petorci necemo imati nijednog 34+ igraca ili ne bi trebalo. Virtus je imao cak trojicu veterana (Heket, Belineli, Danston) sa velikim ulogama pa su igrali plej in.
  25. Tek ce biti opklada ove sezone... Nudim svima, Coco ne sme za sada al da vidimo ko sme: U 30 dana bana sa foruma, da ce Zvezda na kraju regularnog dela Evrolige primati manje poena prosecno od Partizana. Opklada stupa na snagu zakljucno sa 34. utakmicom regularnog dela El. Jos jedna opklada: U 30 dana da cemo imati veci +/- od KKP-a na kraju regularnog dela El sezone. 2 light opkladice za zagrevanje a bice i jacih ponuda pred pocetak sezone... Tako da svako ko prihvati postovanje od mene i taj zaista veruje u to da vise atletskih mocnijih igraca u rosteru cini bolju odbranu tima (iako su prethodne 2 sezone dokazale suprotno) i stoji iza svog misljenja i spreman je da podnese i ovu minimalnu zrtvu u vidu kraceg odsustva sa foruma. Ko se ne kladi a bude nastavio sa kukanjem o atletski mocnijem Partizanu sudice mu se u specijalnom tajnom sudu u Bostonu a sudija ce mu biti Luke Kornet licno i on ce mi prenositi na koji nacin cu imati dalji odnos sa odredjenim forumasima...
×
×
  • Create New...