Jump to content

• Popular Now

• Topics

• Naravno da nisi stekao utisak jer nije, ne znam kojom logikom je @Kenozoik zaključio da je to bila ispoljena logika.     Na to šta će biti diskurs u javnosti utiču i manje istaknute ličnosti, što je posledica demokratizacije medija tj. mogućnosti da svako sa pristupom internetu ostavi svoje mišljenje u javnom prostoru. Mada i to možemo zanemariti, više istaknute ličnosti su sasvim dovoljno katastrofalne.     Pošteno, ako zanemarimo to što si postavio jako stroge uslove da neke pojave nazoveš pravim imenom. Navodno nije dovoljno da neko verbalizuje svoju podršku nacizmu, fašizmu, rasizmu, već mora da dela da bismo mogli da se udostojimo da ga tako nazovemo. Neće biti, ipak su to ideologije.   Srbija je recimo puna ljudi koji zagovaraju neke elemente fašizma, iako nisu preterano aktivni po tom pitanju osim što pričaju i kucaju na netu. Problem je što mi fašiste zamišljamo kao nekakve zle koljače sa noževima u zubima, a ne kao ljubaznog komšiju Peru koji nam nazove dobro jutro svakog dana. Pa se onda silno uvredimo što se neko usudio da imenuje opšteprisutnu pojavu, kao da je neko rekao da će sada ljubazni komšija Pera početi da kolje ljude. Ne brini, neće, on samo neće videti problem u onome što mu istaknute ličnosti govore sa ekrana.
    • Samo skrećem pažnju da si u svom inicijalnom postu maltene predvideo katastrofu, a upravo te istraživanje koje si linkovao kao backup demantuje.    Bold sam ti malo ispravila, ova prevencija bi rešila dosta toga.
    • Slažem se, hoću da kažem da treba uzeti u obzir da razvod ipak ostavlja posledice po decu, posledice koje nisu bezazlene i koja neka deca teže prebrode ili uopšte ne. Takođe, oba roditelja bi mogla malo da porade na sebi i na braku pre nego što skoče u razvod. 
    • Ma kenja se ovde po decku bezveze. Pa nije on kriv za nas neuspeh, nego razni CMM-ovi, teodosici, nedovici, yago i jos par njih koji su smetali. Petrusev je bio uz bolomboja nas najbolji igrac i pitanje je kada cemo ponovo imati takvog igraca. Ok nije mentalno najstabilniji lik,ali nije bas ni da se raspadao kad je bitno. Nisam video da ga to toliko poremeti u smislu performansa koliko da dobija tehnicke, ali ruku na srce imali smo mzoda i najgore sudjenje cele sezone i covek nije bio nimalo zasticen kod sudija. Zao mi je sto je sve ovako ispalo, najveca odgovornost je svakako na njemu, ali ovoliko potcenjiva nije zasluzio. Pravicemo ga od blata kad krene kubanski stimac da se guzici na postu Strasno, raspao se u megi. Zamisli koliko se postova moze napisati o luzerskom mentalitetu milosa teodosica koji je celu karijeru proveo j najjacim timovima. Da nas nije pogledala sreca svrsavali bi mu petar bozic i stefan sinivec u facu
    • A onda u istom članku koji si linkovao imaš ovo:         Kod dece koja imaju probleme, pored samog razvoda postoji još faktora - nasilje u porodici, zanemarivanje, loša komunikacija, (ne)podržavajuća okolina itd. Ponoviću - stvari nisu isključivo 0 ili 1 (ETF-ovci stop!)   U ovom slučaju korelacija između razvoda i njegovog uticaja na dete nije direktna, već verovatno ima medijatorskih ili moderatorskih varijabli, neke sam i spomenula. Ne znam celu metodologiju istraživanja, ali pretpostavljam da je tako.   Nisu svi parovi odmah zreli za razvod, naravno, niti je ijedan brak (i ne samo brak) smooth sailing bez problema. Može da se radi na svemu tome, ali parovi treba da prepoznaju trenutak kada će razvod ostaviti manje posledice ovog tipa po dete, nego što bi imalo ako ostanu u braku.  @Darko P.S. Nadam se da nije bitno da li sam udata 🙃
  • Popular Contributors

1. 1
      NMX
      NMX
      483
    2. 2
    3. 3
    4. 4
      JPM
      JPM
      332
    5. 5