Jump to content
Vox92.net Forum
Squabbit

NBA 2019/2020 - North remembers

Recommended Posts

Zbog radi vremenskog cajtnota, ove godine drugacije otvaramo temu.

Kolege UDRITE!!
 

Pocinjemo sa:

 

 

 

Orlando Magic

 

images?q=tbn:ANd9GcTi43g-E874yekCjh69vu1

 

 

.... franshiza zbog koje zavoleh NBA. Fransiza koja je imala shmeka. Penny, O'Neal, Grant Hill, T Mac...
Franshiza koja je otuzna vec neko vreme..

 

Mozda se nesto menja? 
Prethodnu sezonu su zavrsili sa 22-9 i uspeli da se uguze u PO. Ne tako neuspesna sezona za Magic. Kljucan je bio Nikola Vucevic. Posle godina provedenih izmedju potencijala i startera, uz telo koje ne moze da izgura vise od 60tak utakmica, prosle sezone je poceo 80 i imao prosek 21 i 11. Ugovorna godina, stvari dosle na svoje mesto? Sta god, Vuch je bio legitiman All Star.

 

 

AG je takodje bio dobar. Sad sto se on meni ne dojmi ni balo, 2 pishljiva boba ne vredi. Podigao je asist za 1.5 , bio na granici top10 odbrambenog igraca od svih PF, 2gi strela i skakac ekipe. Ajde dobro, ako brojevi kazu da je bio dobar bio je ok. 🙂🙂 

Offseason:
Vuch je produzen, 100ka je pala. Cenim da nisu ni mogli, niti hteli da vijaju bolje. Ross je takodje resign, kako bi nastavio da bude 2nd unit killah..
Od pridoshlica tu je Chief. Sastav pun krila i duzine + Aminu?
Videcemo. Nisam optimista. PG pozicija ce biti zanmljiva.
Potpisashe rukija godine (???) MKG i 1, pika Fultza. Low risk high reward. Ipak je PG isuvishe bitna pozicija za ovoliku kocku. DJ Aug je jos 1va opcija ne pleju, korektan je, no sve1 cini se da se Magija kladi na Fultza. Do sada su svi gubili na njega, mozda ovaj put bude drugacije.

 

 

Dakle, s' obzirom na respektabilno jezgro mladih igraca, a to su Bamba, Isaac, Fultz ( 🙂 ), Orlando moze da se nada da nisu one hit season wonder. Dok Jimmy nije otisao u Miami, bili su "zakucani" kao najjaci tim u SouthEast. Sad? videcemo. Ako su porasli i nadogradili se u pauzi, moze da bude dobro, imaju kontinuitet, isti trener, poslozene uloge, dosao veteran. Furnije se vraca sa dobrog takmichenja za njega, dosta intl. igraca je uspevalo da poboljsha svoju sezonu nakon rep'stativnih kampanja, mozda ce to biti slucaj i sa francuzom u iscepanim farmerkama..

 

Najveca mana tima?
Pa cini mi se da je jasno da nece moci da se oslone na Vucha da vuche  (🙂) ekipu kad se lomi. Videli smo kako su napunili reket shampioni Raptori. Orlandu prosto treba jos 1 opcija za utakmice kad se malo pritegne i bolje skautira. Oni gledaju Fultza i realno gaccone im se tresu jer niko ne zna sta je sa deckom. 

 


Po meni, u najboljem slucaju mogu malo preko proslogodishnjih 42-40, kako god oni gledaju ka napred i pokusavaju da se uguraju u PO opet. Samo da su relevantni, za koga je dosta je..

 

Par crtica:
 

-  od prvih 13 utakmica, 9 ce se igrati u Orlandu

- ORL ce igrati samo 11 back-toback utakmica u sezoni (sto je najmanje u poslednjih 19 sezona!!)

- u Decembru ih ceka pakao kada igraju sa : LAL, Bucks (2), HOU, Utah, NO, Den, Por i Phi

partial-plans-player-mobileversion.png

2019-2020 Orlando Depth Chart

  PG SG SF PF C
Starters D. Augustin E. Fournier J. Isaac A. Gordon N. Vucevic
Rotation M. Fultz   T. Ross A. Aminu M. Bamba
Rotation M. Carter-Williams   W. Iwundu   K. Birch
Rotation         I. Humphries
Lim PT J. Magette V. Law M. Frazier, Jr.   A. Jefferson
Lim PT   H. Gravett D. Jeffries    

giphy.gif  giphy.gif

  • Like 20

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo i boljeg kluba sa Floride...
Miami Heat

Image result for miami heat logo

Iako je Miami najuspesnija Istocna ekipa 21. veka i jedna od uspesnijih uz Spurse, LAL i GSW u 21 veku, poslednjih par godina Heat je definicija mediokriteta.
Kratki pregled prosle sezone:
Kao kod svakog mediokritet islo je od sjaja: pobeda protiv GSW i tesan poraz @GSW (otele sudije pobedu), pobeda protiv Hou,  razbijanje Bostona; do ocaja: ubedljiv poraz od Cikaga, poraz protiv Finiksa i 3 poraza od Trae Younga i Hawksa. Na kraju 10 mesto na Istoku i skor 39-43. Jedina pozitivna stvar je bila visak minuta za mladi core Heata (Rich-Bam-Winslow na pleju).

Doduse sve  je to  od sekundarnog znacaja, primarni znacaj je imala Wade-ova oprostajna turneju, da bi uzeo sto je moguce vise dresova pre penzije i otisao u istu kao najbolji i najznacajniji igrac u istoriji Heatove franzise. Bez D-Wade ne bi imao prvu recenicu, lista njegovih uspeha sto timskih sto iicnih je prevelika,ali  da spomenem najbitniju stavku a to su 3 titule. 2006 je bio FMVP da nema nekog Lebrona to bi bio najveci "carry" u finalu u ovom veku. Posle se zrtvovao i dobrovoljno preuzeo ulogu Robina, sto ne moze svaki superstar da uradi.Kao nagradu za zrtvovanje dobio je jos 2 prstena i 2 poraza u finalu. Covek ima svoj County u Majamiju, to dovoljno govori o njegovom znacaju sto za Majami kao grad sto za Heat kao klub, mali broj elitnih sportista imaju takvu cast.
   
Osim Wade otisli su :
Hasan Whiteside u Blazerse,  prvo jedna od najboljih iskopina Rileya a onda i jedan od najgorih ugovora, njegova slika je pored definicije "konstantnost". Iako na kraju njegov sezonski prosek izgleda dobro  12.3p-11.4reb-2blk, svako ko je odgledao 10 meceva Heata ili ga ima na fantaziju, zna da su to samo brojke i da je covek najiritantniji igrac u celom NBA-u. Jedan dan ima 20p-20r-6blk, to su  dani kada je  100% fokusiran na teren (retki dani), drugi dan ima 5p-4r-4to i 15%fg i uzasan govor tela koji govori da nema pojma protiv koga se igra i koji je rezultat.. Dobra stvar za Realnog i ostale navijace Blazersa je ta sto mu je ovo ugovorna godina, pa ako sada ne bude imao vise fokusiranih dana nece nikad.
|

J Rich, odlican 3&d igrac, ozbiljna draft kradja 2015, uzet je kao 40 pik. NJegov najveci problem je kada izlazi iz opanaka i kada mora da radi vise od onog sto treba, pre svega da organizuje za sebe i druge. Na njegovu  srecu ide u Filu gde nece morati (nadam se) da izlazi toliko iz opanaka, samo neka prati Bena i Embida i nece biti problema. Veliki je radnik i borac.
Rodney McGruder u LAC,  jos jedna dobra  G leaque iskopina Rileya i staffa, dobar hustler koji uvek daje 100% sebe. Za moj ukus je igrao previse u nekim periodima.
Ryan Anderson, bio je tu,  nosio je dres.
Udonis Haslem legenda kluba, MOSAA  ima 2.7 miliona razloga da greje klupu, ali HEAT KULTURA je to, Heat cuva svoje igrace Haslem vec godinama prima platu za mizeran ucinak na terenu. Ta HEAT CULTURE je ono sto razlikuje Miami od ostalih 29 kluba, bice jos koja rec o HEAT kulturi..

Sto se tice dolazaka.
Najbitnija vest off seasone je ta da je Spo (iliti Filipinska gel prevara) produzio ugovor do 2025. Jedan od najboljih trenera u NBA, covek koji  posle Rileya nastavio da gradi HEAT sistem i HEAT kulturu. Naravno da ima i on mana, desi se da se pogubi u toku utakmice,  ponekad gura neke igrace na ustrb drugih koji mogu vise da pruze (Rodney iznad), ali retko koji trener bi izvlacio maksimum iz ove ogranicene druzine na nacin koji Spo radi vec godinama, a od Rileya je napokon dobio legit all stara i closera sto nije imao godinama. Sto se tice pripreme za mec i crtanja poslednjih napada retko ko bolje radi od Spo-a. 

A spomenuti Closer i Legit all star igrac je Jimmy Butler. Svako ko pise ovde zna moj stav o Butlera, ali imam neka bipolarna cepanja, isto kao sto ih ima i sam Dzimi. Dok on ne zna da li hoce prsten ili hoce da bude alfa i omega nekog tima, pa odlazi iz Sote u Filu da bi uzeo prsten, ispada zbog 1 nesrecnog odskoka lopte, i onda odlucuje ne necu da uzimam prsten hocu da imam svoj tim. Isto tako ja mislim da je Cancer za svlacionicu koji ima iza sebe istoriju loseg uticaja (Cikago i Sota), sa 2 strane je covek legit closer, all star i prototip Heat igraca. Ako bi trazili Prototype igraca koji predstavlja HEAT kulturu i sistem to je bas Dzimi Butler, veliki borac i radnik koji daje 100% na obe strane terena, covek je sve sam stekao, usao je u ligu na mala vrata kao rotacioni igrac a na kraju postao ALL star. Prosle godine bez ikakve dileme on  je bio taj glavni igrac File u plej off, preuzeo je od Bena i plejmejkersku ulogu i bas muski vukao Filu. Ima Spo dugu istoriju kontrolisanja ega ako je on preziveo jednu ego divu kao sto je Lebron i njegovo udaranje u rame, mislim da ce uspesno da kanalise i taj negativni Dzimi faktor u svlacionici.
Justin Biber u telu centra za siroke mase Meyers Leonard, bice verovatno rezerva Bamu. Veoma je slican jednom drugom belom PF/C Kelly Olynuki, videcemo ako nista imao je dobre PO momente prosle godine, dao je GSW 30p-11reb.
I dva rukija: Tyller Hero i KZ OKPALA. Koledz kosarku ne pratim, odgledao sam par summer league utakmica i procitao 3p report posle drafta, zadovoljan sam na sta lice rukiji. Tyler je ozbiljan suter, covek je sutirao 90%ft u NCAA a to cesto zna da bude odlican indikator dobrog NBA sutera. Videcemo da li ce SPO da im nadje minutazu ove godine, valjda hoce.

Ocekivanje za sledecu sezonu i rotacija:
Od ove sezone se ocekuje pomak iz tog mediokriteta na gore. Ocekujem borbu za  4 mesto i izlaz iz 1 runde u PO. Mladi igraci su napredovali prosle godine (Bam i Winslow) dobili smo i lidera closera koji bi trebao da vodi tim, duzina rostera nikada nije bila problem ima hit 12/3 legitimna nba igraca.
Sto se tice rotacija svako ko igra fantazi zna da SPO ne jebe zivu silu i da je veoma tesko pogoditi minutazu ali da probam
pg:Winslow 33-Dragic15 
sg: Dion25-Dragic10-Hero13
sf- Butler 35-DJJ/Kz Okpala 13
pf- KO 25-JJ 15*-DJJ8
c- Bam 33- Meyers/KO 15
Ova zvezdica kod Jj se odnosi na ovu vest (https://www.miamiherald.com/sports/spt-columns-blogs/barry-jackson/article235811512.html), gde  ga  je Riley poslao kuci zato sto nema zeljenu kilazu, po tome se razlikuje Majami i ostala 29 kluba, po  HEAT culture

  • Like 17

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo sam poslao delgiju pre par nedelja:

 

Boston Celtics:

 

Kemba Walker, Brad Wanamaker,  Carsen Edwards, Tremont Waters

Marcus Smart , Romeo Langford

Gordon Hayward, Jayson Tatum, Jaylen Brown

Grant Williams, Semi Ojeleye

Enes Kanter, Daniel Theis, Robert Williams, Vincent Poirier, Tacko Fall

 

 

Razočaravajuća sezona je iza Bostona, sezona puna nedorečenosti i oscilacija u igri. Nakon nekog početnog hajpa kod navijača da bi ovo mogao da bude championship run i da se može igrati sa Stejtom, da Boston ima dubinu i dosta korisnih igrača koje sa klupe predvodi mag, entuzijazam je polako nestajao a nastajali su problemi sa kojima zeleni nisu umeli da se izbore. Šljakala je dobro odbrana a napad ne, pa je onda malo šljakao napad no ne i dovoljno, popuštala je odbrana pa malo nije- bilo je svega a rezultata ne. Tražili su se Kelti kao tim, tražili su se neki igrači i u tom traženju nađeno je tek ispadanje u drugoj rundi plejofa. Nekako su se navijači Kelta nadali boljim izdanjima u plejofu nakon što je Boston završio na 4. mestu na Istoku. Prolaz protiv Indijane u prvom kolu nije smeo da se dovede u pitanje, budući da je Pejsersima falio Oladipo, pa je Boston izašao na kraj sa Indijanom i dobio seriju sa 4-0.

 

Još je više ohrabrivao početak druge runde- ukradena pobeda Baksima u gostima. Međutim, Baksi dobijaju naredna četiri meča i pokazuju da jesu ekipa, što Boston nije bio. Utisak je da je bilo dosta igrača kojima je trebalo naći novu i pravu ulogu- Hejvordu posle povrede ili Rozieru nakon dobrog plejofa prošle godine u situaciji kad je tim kompletan. Sve u svemu, sezona u kojoj očekivanja nisu ispunjena i nakon koje ostaje gorak ukus.

 

NIšta lakši posao nije čekao Boston ni u off sezoni. Kajri Irving je odlučio da ne produži sa Bostonom a još veći šok je bio odlazak Horforda. Svakako da se su se i office i navijači nadali ostanku Kajrija, koliki god bio liability svojim ponašanjem, ali Horford je nekako bio viđen za produženje, možda na duže staze za manji novac po godini, pa je njegov odlazak još veći udarac za Boston. Markus Moris, jedan od boljih igrača prošle sezone, takođe je napustio redove Seltiksa.

 

Uprava Bostona je odradila korektan posao u off sezoni. Sign & trade Roziera za Kembu Walkera na max ugovoru doveo je all-star zamenu za Kajrija a u Boston je stigao i Enes Kanter za smešnih 5 miliona po sezoni. Produžen je i Danijel Tajs koji je bio korektan u Bostonu i dodati su igrači sa drafta(Boston je sa pozicije broj 14 pokupio Romea Lengforda, Granta Williamsa sa 22. pozicije i Edwardsa sa mesta broj 33). Bostonu se priključio i zanimljivi dugajlija Tacko Fall i reprezentativac Francuske, Vincent Poirier. 

 

Veliki je broj upitnika vezanih za Boston Celticse. Da li je All-Star Kemba sposoban da bude prvi čovek tima i ugura ga u plejof? Šta se dešava sa pozicijama 4 i 5 i kako popuniti Horfordove cipele? Da li je Hejvord može da se vrati na staro nakon preteške povrede? Koliko sada mogu Tatum i Brown i da li je vreme za Roberta Vilijamsa? Koji ruki može koliko da doprinese u prvoj sezoni? Dosta je zadataka pred Bredom Stivensom, ekipa ima kvalitet da igra PO ali ovoga puta je treba bolje ustrojiti i učiniti da igrači daju svoje maksimume. Šteta je što ovaj pristojni roster nije popunjeniji ekstra kvalitetom jer je liga dosta otvorena, ali office ima poverenja u Browna i Tatuma te ih nikako nije hteo predati u trejdu za kratkoročno all-star rešenje, što je i šteta i nije, Boston se nije kockao a mogao je- mogla je još jedna titula u vitrine da je bilo želje da se ne bude pobednik u svakom trejdu. Ovako se ide nekim stabilnim putem a da li će on doneti prsten, ostaje nam da vidimo.

 

UPDATE: Kelti su u međuvremenu produžili Browna, stigle najave da Kanter neće startovati, Edwards nalupao 8 trojki u preseason meču. Gore pobrojani igrači su igrači iz preseasona.

  • Like 16

Share this post


Link to post
Share on other sites

Filadelfija 76ers - najava nove sijezone

 

spacer.png

 

IMG_20191022_175701.jpg.a240812bddfe89feb3a91bb5d8587236.jpg

 

Nakon razocaravajuceg i stresnog poraza u polufinalu istoka, 76ersi su se odlucili da malo drugacije pristupe novoj sezoni. Otisao je Dzimi Batler u Majami nakon mesec dana glasina, u s&t procesu koji je, usled komplikacija kod treceg tima trajao nekoliko dana. Kao njegova zamena je doveden Dzos Ricardson. Novi ugovor je potpisao Tobi (dok je njegova lepsa polovina otplovila za Dalas), kao i njegov brat za g-ligasku filijalu (nepotizam svuda!). Od velikih imena je dosao Al Horford i njegova sestra Ana Horford, cije slike bi trebalo da overite ako vec niste. Primam pivo kao zahvalnicu.
A sada, par reci o draftu. Ja sam bio razocaran isprva, a i sada sam, sasvim moguce da cu biti i sutra. Nema pomoci. Zeleo sam zarko Karsena, ali su ga prokleti Keltiki oteli. U zamenu smo dobili Matisa, o kome cu reci par reci kasnije. Sto se tice ostalih pikova, dosta njih je otislo na novu jahtu Dzosa Herisa, jedan na Marijala Shajoka. Sto se ovog decka tice, ima glavu koja lici na glavu Lensa Stivensona, deluje stabilnije, lepo ume da sutne, nekad i da pogodi, malo je mator da bi se razvio u zver nekakvu, ali bolje i to nego da je Dzosu Herisu kupljen i Ferari pride.
A sada malo o dubini rostera i komentare igraca po pozicijama:
 

Pg: Ben, Burke*, Neto

Bendzo je dobio maksimalan ugovor dogovoren, zapecacen u dva primerka da jedan ne bi mogao da se pojede kad Elton ogladni. Ispunjen je njegov glavni uslov za produzenje, a to je da se Dzimi Dzi pusti na slobodu, u prirodu, da se sa drugim slicnim penzosima na floridi igra saha u majicama sa cveticima. Ben je odlucio da leto ne provede jureci suknju Kendal Dzendar, vec da pojuri malo trenera i zatvori se da jede sirovo meso, vegemite i sutira trojke sve dok ne pocne da ubacuje. I poceo je! Ima cak i video zapisa toga. Samo jos da primeni to u igri i sve ce biti lepo.

Trej Burke. Kaze da voli Ajversona, da mu je to idol. Ja kazem da volim isto. Izgleda kao on, pokusava da igra kao on. Ja kazem da mi se dopada. Istina je da ima negarantovani ugovor, pa cemo mu staviti zvezdicu, cisto da vidimo hoce li potrajati. Sigurno ce doneti, ako ostane, neku novu sirinu u napadu i nove mogucnosti, bez obzira na to da li ce biti u postavi sa ili bez Bena.

Raul Neto, koji kaze da se to cita Haul. I to je dobro ako ne umete da izgovorite r. Dobra vest kod njegovog potpisa je sto napokon Dzoel nece da bude igrac koji je najvise meceva u timu propustio zbog povrede. Losa vest je... uel, spominjali su ga na temi KKCZV.

Sg: Ricardson, Zair, Shake

Ricardson je dosao umesto Dzimija i to je verovatno najbolji potez Eltona otkad je dosao da bude gm. Zaista majstorski je izvukao jednog dobrog igraca iz pakla Floride, rotacija zalizanog Filipinca i svakodnevnih obracuna sa aligatorima. O njemu nema potrebe trositi previse reci. Ima prici da ce mozda igrati rezervnog plejmejkera u nekim situacijama.

Zair Smit, ili kikiriki slucaj. Verovatno igrac sa najvise prostora za napredak u timu. Jos uvek sirov napadacki, nastrebanog suta promenljive mehanike, ali zato besprekoran fizicki, veoma dobro rilja u odbrani i jak kao stena. Jednog dana bi od njega mogao da bude odlican igrac za oba pravca, ali do toga ima da prodje jos vremena.

Sejk Milton. I on je dobio novi ugovor letos. Ima potencijala u naznakama, veoma sirok raspon ruku, ali se vec duzi period muci sa jednom stvari. Ne ide mu od ruke da pogodi kos. Sve je na mestu... ali nece. Mozda ima do povrede sake koju je dobio tokom bivstvovanja u g-ligi prosle sezone, ali ostaje na tome da vreme pokaze sta moze biti od njega. Isto kandidat za rezervnog plejmejkera.

Sf: Tobaja, Matis, Enis, Furkan

Tobaja je dobio novi, apgrejdovani ugovor. I zasluzio ga je... igrama u Klipersima. Mozda se nije mogao navici na ulogu 5. igraca u ofanzivi u prvoj postavi, ali sada mu je uloga drugacija. Verovatno ce dobiti ulogu da zatvara utakmice, pokusa da iskreira nesto za sebe kad napad ne ide i, sto je najvaznije, da sutira i pogadja trojke. Verujem da je ovo dobar potez, ako nije - ima i taj februar, trejduju se ljudi za bolje fitove. Kaze da je radio na odbrani tokom leta, ali bojim se da ce mu nedostajati Boban i da je verovatno vise razmisljao o tome sto je ovome postao Luka najbolji drugar nego o probacivanju lopte kroz obruc.

Matis, tj. najsladje lice nba. Voli da fotografise. Heris je ustedeo na danu predstavljanja tima jer je jednostavno zvao Matisa da slika igrace u dresu Siksersa. Posle je udario selfi, ako se neko pita. Usao je sa savrsenom odbranom, verovatno zaradio instant mesto 6. coveka u ekipi, jos ako bude konstantan u pogadjanju trojki, sasvim je moguce da ce Roko dobiti dostojnu zamenu. Jedan od najboljih poteza letos, igrac visokog bbiq-a i odlicnih fizickih predispozicija.

Enis treci je car. Zaista pozrtvovan lik, u proslom plejofu je zasluzio ugovor koji je dobio ovog leta. Nadam se da ce nastaviti u svom stilu, njegova energija je nesto sto se ne moze naci bilo gde.

Meri Furkan Korkmaz, kako kazu u onom filmu. Tako je meni bilo letos. I hepi nju jir. Telo decaka, noge Bobana Marjanovica, a sut Stefa Karija i Andrea Robersona i sve to u istoj tekmi. Ne znam sta je ovo trebalo, ali opet, ne znam ni sta meni treba da se napijem kao mazga i perem glavu u fontani. Svako pravi greske. Ja se nadam da gresim i da ce Korkmaz napokon da odigra sezonu kako valja.
Nadam se. Nadam se. Nadam se. Sveti Savo sigurno slusa ovo.

Pf: Hal Orford, Majk Skot, Jona Bolden

Hal Orford - mene je iznenadilo. I njegovu sestru je isto. Super igrac, pametan, dobar, zna sve, igra odbranu, visok je, sve sto Elton voli pa i previse. Ali dosta o njemu. Njegova sestra je super devojka, nekada se subotom uvece napije i pise svasta pa mi bude neprijatno sto citam to, ali saosecam. To radim i ja. Evo upravo sada. Steta sto je nasla decka. Dobra vest je da se mozda njenom ocu ne svidi decko. Davacu povremeno apdejtove o njoj.

Majk Skot, heroj Filadelfije. Prebio rasistickog fana Iglsa. Slika se sa ljudima. Ide na bejzbol tekme. Dobija aplauze duze nego precednik Vucic. Ima svoj kult i one case u koje se stavljaju molitvene svece sa njegovim likom. Jos malo pa ce i svetac da bude. I treba! Svi smo mi Majk Skot, ali nas niko ne voli.

Dzona Bolden. Sta radi taj covek i zbog cega ne znam. Mislim da je negde nesto nekada, ali mozda i nigde nista nikada. Mozda treba da promeni frizuru. Mozda treba da promeni stav. Mozda je tu negde. A mozda je daleko od toga da bude daleko. Sigurno je da se prica o tome da ce mozda da ode negde gde je potrebniji.

C : Dzoel i KOQ.

Je l' treba nesto o Dzoelu? Smrsao je, obecao da nece da provodi sezonu u Cika fili prejedajuci se. Sto se ostalog tice, nista vise. Jeo je neki ljuti cips, zadavio se i trazio spiritualnu pomoc od majke u delirijumu. Nadam se da ce biti zdrav kad treba samo.

KOQ. Je l' znate onu foru sa Joe mama? Pokusavam da smislim nesto sa KOQ-om, ali mi ne ide. Faca i po, pametan igrac, dopada se Eltonu, sutira i trojke, deli pasove kao pro. Generalno, jos jedan od dobrih poteza ovog leta. Idemo veliko, a KOQ je zivi dokaz. Njegova brada, daleko lepsa od Hardenove, graciozan osmeh i drzanje grckog boga ce sigurno da oteraju sve lose uspomene na Amira Dzonsona u bestrag. Jaoj! Gde se setih njega? 😞

Ostali su mi 2-way igraci jos i jos par g-ligasa. Dakle, Norvel Pele i Marijal Shajok.
Norvel je super i moderan centar. Ne znam tacno sta trazi u g-ligi, ali mislim da ce naci ulogu u nba-u za godinu dana. Drugi jedino ako nadje lek za nekonstantnost i pocne da pogadja trojke u visokom procentu.
Tu ima jos crni Boban tj. Isus Hrist Kumandje, koji je veoma visok i dugacak ali ne i sporih nogu. Problem je sto je u napadu El Statiko. El Statiko je meksicki superheroj, obucen kao njihov tradicionalni rvac i ne radi nista.
Tu je i Teri Heris. Covkins 76ersa, ali lici na kosarkasa i mozda zna nesto. A i nije mu cale gazda, vec brat zaradjuje za 'leba tu.

Sto se ocekivanja tice, nemam ih. Bice naporna sezona ovo. Ocekujem partije poput Krke pod Dzilom u Novom mestu, ali i rapsodije u kojima cemo delovati kao najbolja ekipa ikada. Potencijal lezi u odbrani, idemo veliko, a u napadu sta se utera - utera se. Voleo bih da ovo ispadne uspesan eksperiment.
Jedno je sigurno, terapija demetrinom pre svake utakmice mi ne gine.

  • Like 17
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta ste se raspisali, skoro da me je sramota ovog mog uradka

 

Резултат слика за doncic porzingis

 

Delon Wright/ Jalen Brunson/ JJ Barea

Tim Hardaway/ Seth Curry/ Courtney Lee

Luka Doncic/ Dorian Finney-Smith/ Justin Jackson

Kristaps Porzingis/ Maxi Kleber/ Isaiah Roby

Dwight Powell/ Boban Marjanovic

 

Trener: Rick Carlisle

 

Nakon ko zna kog leta u nizu gde je izostao potpis velikog FA kom su se nadali, jasno je da je buducnost Mavsa vezana za zdravlje Kristapsa Porzinigisa. On se u potpunosti oporavio od povrede ACL-a i svi iscekuju da vide da li ce moci da nastavi gde je stao i da dalje unapredjuje svoju igru. Ipak, treba ocekivati da ce biti pod jakim load managementom ove sezone, po nekim najavama se ocekuje da propusti izmedju 15 i 20 utakmica zbog toga. I pored sve price oko Porzingisa, jasno je da je Doncic svojom ruki godinom, najboljom u ovom milenijumu uz LeBronovu, zacementirao sebe kao predvodnika ekipe. Tokom prosle sezone je jasno moglo da se vidi kako napreduje iz meseca u mesec, kao u ostalom i kroz celu dosadasnju karijeru i nema razloga da tako ne nastavi. I sa ova dva imena se zavrsava spisak igraca Dalasa koji se mogu okarakterisati kao pouzdani i krecu znakovi pitanja. Jake ugovore ovog leta su dobili Kleber i Powell, odnosno Curry i Wright kao FA gde se ni za jednog ne moze reci unapred sta je moguce ocekivati, a isto se moze reci i za ostatak rostera. Dalas ce se nadati i da ce Brunson, Finney-Smith i Justin Jackson napraviti iskorak ove sezone i biti deo tradicionalno jake druge petorke koju je kroz veci deo prethodne decenije predvodio JJ Barea i koji ce i dalje biti tu. Iako je najveci deo ovog tima i prethodne sezone igrao zajedno, pred Carlisleom je veliki posao posto ce sa Porzingisom morati da postavi novi nacin igre na obe strane terena. U svakom slucaju, Mavsi ce biti interesantna ekipa za gledanje u predstojecoj sezoni, puna igraca koji ce morati da dokazu da zasluzuju svoje mesto u ligi, sa mladim liderima i potencijalom da igra veoma lepu kosarku.

  • Like 16

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Ovo sam ja poslao delgiju:

 

 

Kada se vidi o kom timu je, dovoljno je i ovo samo da stavis najboljeg igraca na svetu kao avatar i to je to

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
57 minutes ago, stefan81888 said:

*izguglao Anu Horford*

 

 

 
 
jes matoro, al kad spomenushte Anchi...

 

Edited by Squabbit
  • Thanks 1
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

CHICAGO BULLS - Povratak pobednicke kulture

croma12idxt31.jpg?width=960&crop=smart&a

 

 

Dosli: Coby White (draft), Daniel Gafford (draft), Tomas Satoransky (Wizards), Thaddeus Young (Pacers), Luke Kornet (Knicks)
Otisli: Robin Lopez (Bucks), Antonio Blakeney (Jiangsu Dragons), Wayne Selden (Shandong)

 

Vreme tankovanja u Vetrovitom gradu je konacno zavrseno. To naravno ne znaci da ce Bullsi preko noci postati bitna sila u ligi, ali dosao je trenutak da mlado jezgro tima nauci da igra da pobedi. Prva zvezda tima i buduce lice fransize bice Lauri Markkanen koji je, sudeci po impresivnim slikama koje su izlazile po netu, celo leto proveo u teretani. Zach LaVine, koji je jos prosle sezone dokazao da je vise od hodajuceg highlight reel kucaca bice druga violina tima. Znatno je podigao efikasnost, napadacki repertoar mu je na vrhunskom nivou, ostaje da se vidi koliko je spreman da ispegla velike rupe koje ima u odbrani. Uz njih dvojicu, od mladih zvezda iz prosle sezone tu je i Wendell Carter Jr cija je freshman sezona bila obelezena povredama, ali je u mecevima koje je odigrao pokazao ozbiljan potencijal, visok bb iq i impresivnu odbranu. Njima se pridruzuju draftovani Coby White sa North Caroline, plej sa ozbiljnim frejmom, brzinom i odlicnim suterskim sposobnostima, ali ozbiljno zelenim za poziciju organizatora igre i upitnom defanzivom, i Klint Kapela tip centra - Daniel Gafford sa Arkanzasa koji bi, dugorocno gledano, mogao da bude najprijatnije iznenadjenje sa ovogodisnjeg drafta. 
Od iskusnijih tipova tu su Oto Porter Jr, cije se dovodjenje jos prosle sezone pokazalo kao potpuni pogodak, pridoslice - veteran Thadd Young ciji je skillset dobro poznat svima i koji ce doneti preko potrebnu cvrstinu reketu Bullsa i Tomas Satoransky koji dolazi u tim posle odlicnih igara na SP i koji ce u startu poneti glavni teret organizatora igre. Svoje minute ce sigurno imati i gospodin hustle play licno Ryan Arcidiacono, strech centar Luke Kornet, Denzel Valentine, Shaq Harrison i Chandler Hutchison. Uzasni ugovor brazilskog Sreka Felicija jos dve sezone bice na vratu Bullsima, a nije tajna i da se vise ne racuna na proslogodisnjeg startnog plejmejkera Krisa Dunna za kojeg se traze trejd opcije. 
Strucni stab je pojacan Chrisom Flemingom koji dolazi iz Netsa i pomocnim trenerom Rocketsa Roy Rogersom. Obojica dolaze iz timova sa fast paced napadima koji se ocekuje da igraju i Bullsi. Ugovor je produzen i sa glavnim trenerom Jimom Boylenom, covekom zivopisog karaktera koji je vecinu karijere proveo na mestu pomocnog trenera raznih NBA ekipa i epizodom na univerzitetu Utah.

Bullsi ce i dalje gubiti vise nego sto ce pobedjivati. Ekipi fali dubine u rosteru, pre svega na poziciji krila. Tim je neiskusan, a odbrana ce i dalje biti medju losijima u ligi, ipak stvari bi od ove sezone trebalo da krenu nabolje. Moj prediksn za ovogodisnji skor je - 34-48

 

  • Like 14

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziveo NBA i ova promena, sada znam da ce jebani Ingram da igra pf znaci Siakam plus hvala Silveru (videcemo posle meca da li hvala ili jebem mamu).

Edited by LayupFromTheMidget

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad vec nema Ziona, onda cekam da vidim NAW-a u prvom mecu zvanicnom mecu. Ljetnu ligu je porobio, na pripremnim je imao dobrih partija. Bas me zanima kako ce izgledati u ruki sezoni, valjda ce dobiti prostora. Mada imaju Pelikani spolja dosta opcija, vidjecemo.

Edited by Shunsuke Nakamura
  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

PHOENIX SUNS

The more things change, the more they stay the same

 

From the award winning producer (Worst Owners In Sports, Most Hated Owners, Most Toxic Organisations In Professional Sports) Robert The Squeaky Banker Sarver comes this heartbreaking porno-thriller with horror elements. Prepare for a wild ride filled with deep anxiety and unforgettable sorrow. Directed by Monty Williams. Hitting theaters near you this october. 

 

Starring:

 

DeAndre Ayton as Empty Stat Padder, Devin Booker as Made Man, Tyler Johnson as Leprechaun Impossible To Trade, Kelly Oubre Jr as Chaos Upstairs, Mikal Bridges as That One Guy That Actually Plays Defense, Cameron Johnson as Thousand Year Old Rookie, Ty Jerome as Baby Nash, Aron Baynes as Ljaxe From Down Under, Ricky Rubio as The Bestest Playa On This Flat Earth, Dario Saric as Random International PF, Jevon Carter aka Hound Mentality, Frank Kaminsky as Frank The Tank, Cheick Diallo as One More Body To Throw, Elie Okobo as Some French Guy Trynna Crack The Rotation and Jalen Lecque as Pogo Stick

 

Pred nama je jos jedna sezona gubljenja vremena. Fransiza je pretrpela mnogo kadrovskih promena na svim nivoima, od strucnog staba, preko operativaca, do igrackog kadra. Naravno, jedina promena koja je condicio sine qua non ozdravljenja i voskresenija izostala je. Gospodja Greta (bog joj dao zdravlja) je rekla svoje, grad se podigao oko novog dila za arenu, porno glumice se skidale u prvom redu sedista, ali avaj. 

 

Ovogodisnja mantra je promena kulture -  postavljanje PO kao cilja i dobijanje sto veceg broja utakmica. Do pomenutog je zamisao doci spojem dva cinioca: 1. angazovanjem Montya Williamsa kao iskusnog trenera koji iza sebe ima pobednicke sezone i 2. pupunjavanjem rostera igracima koji su spremni da igraju i daju doprinos odmah, te velikim brojem sutera koji bi okruzili Aytona i rasteretili Armania. Tako treba tumaciti i izbore na proteklom draftu koji oslikava promenu u pristupu novog GM-a Jonesa - daj mi igrace sa momentalno upotrebljivim kvalitetima, pa makar u lutriji birao igraca kome na celu pise da je karijerni role-player at best. Dolazak Rubia ce sigurno biti upgrade u odnosu na one G-league plejeve iz prosle sezone, ali su njegovi napadacki limiti jasni, a defanzivno sa pozicije na kojoj igra ne moze ostvariti veliki uticaj. Baynes je tu za prljav posao i uloga mu je jasna, Kaminskom takodje, Saric je raznovrstan igrac dovoljno dobar da bude nemerljiv upgrade na cetvorki u odnosu na x poslednjih godina. Oubre je dobio novi ugovor na lozanu i energiju, ne bas inteligentan igrac vrlo egzoticnog korteksa. Kal Bridges ima svoje probleme u napadu, ali je na putu da bude DPOY kandidat za koju godinu. Diallo je tu u ulozi crashera kao treci visoki. Cam je draftovan za ulogu spotup sutera koji odvlaci gravitaciju sa Bookera i ukoliko ostane zdrav deluje da ce to i ciniti. Jerome je vidjen kao materijal za startera nakon nekog vremena ucenja od Rubia, gde se FO nada da je pronasao svog Brogdona. Okobo i Carter su tu u borbi za sam kraj rotacije, kao i Lecque koji je draftovan na suvi i sirovi potencijal/fiziku jer je rec o vrhunskom atleti sa kojim vredi probati svilinista princip. Johnson se profilise kao verovatno prva zamena na dvojci za Armania, imajuci u vidu guzvu na kecu.

 

Startna petorka ne izgleda toliko lose, pa cak i klupa ima izvesnu dubinu, ali sve su to pola vino pola voda (props to Bane Bojanic) igraci. Nedovoljno vrhunskog talenta za ozbiljno sibanje za PO, te ostaje na treneru da izvodi neku alhemiju. Izuzev masivnog defanzivnog iskoraka Aytona, ova ekipa ni za sta vise od 30-35 pobeda nije sposobna. Na osnovu same gradje rostera i predsezonskih meceva jasno je da ce tim ziveti i umirati od suta za 3. 

 

Prognoza: 27-55

  • Like 14

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...