Jump to content

Svastara


zoe Bg

Recommended Posts

Hvala bogu pa ne moram da se odričem nijedne hrane. Još uvek mogu da pojedem duplu porciju svega, ako mi tako dođe taj dan. Konkretno pizzu, kad sam gladan, mogu da pojedem 5-6 pizza parčeta, i lagano celu porodičnu pa i više ako sam baš pregladneo, sa sve dezertom i hladnim pićem posle. Naravno nijedna hrana mi ne pravi probleme kao takve. Sasvim drugo je šta ja volim više a šta manje, odnosno šta je u planu taj dan. Ali, i meni je meso, pogotovo crveno, sve više stvar delikatesa i zadovoljavanja gurmanskog apetita (jednom u 10,15, nekad i mesec dana), umesto deo redovne ishrane. Pre godinu ipo dana, sećam se da nisam jeo crveno meso nekoliko meseci,(za to vreme piletinu ili ribu sam jeo dvaput nedeljno). Od onda sam ga više puta jeo u restoranu, nego što sam ga sam spremao. I tako mi više odgovara. Rekreacija mi je odavno otvorila oči da mogu kompletno da funkcionišem bez mesa. Vegan nisam probao da budem ni na na kratko, ali vegetarijanac sam već bio više puta na neko vreme: Lako je zbog raznih načina na koji se jaja mogu napraviti i kombinovati, plus sir i mlečni proizvodi, a i tolike kuvane stvari me zasite bez ijedne namirnice životinjskog porekla. Mislim da spontano idem ka tome da, mi osnova i 90% sve hrane što unesem, bude biljno: Energija, budnost, kondicija, održavanje kilaže itd, sve mi dolazi lakše i brže tako. Fastfood, slatkiši, grickalice ću moći, sve dok ovo i trening budu na mestu.

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Arsenije Pesic said:

 

Da li si slučajno 0 krvna grupa? Pitam zbog one priče kako smo mi koji imamo tu krvnu grupu kao nasednici lovaca pa nam mesište najviše paše organizmu i probavnom sistemu.

Meni ovo zvuči kao neka reakcija na pritisak vegansko-vegetarijanskog lobija, da se i skinu smarači s vrata a i mesožderima olakša savest :classic_tongue: 

Edit: doduše samo onima s ekskluzivnom krvnom grupom, ali šta ćemo kad mora da zvuči naučno pa su ostali kolateralna šteta :classic_biggrin:

 

Edited by alcesta
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Ja volim quattro isto..tu nema greske..
Ovde kod nas se ljuta pizza naziva "madjarica"..nju isto volim,ali zavisi gde..ne naprave svuda isto,tj.veoma zavisi od kvaliteta kulena koji se stavlja na nju. Pre 10-ak godina je radila jedna picerija koja je imala najbolju "madjaricu" u celoj somborskoj opstini..to odgovorno tvrdim.
Vlasnik picerije je ujedno imao i svoju klanicu i mesaru,pa je imao pravi,domaci kulen..to je bila perverzija potpuna..plus je imao odlicnog pizza-majstora.. nazalost,zatvorio je piceriju..

Kuci kad pravim,obavezno filujem krajeve testa sirom. :classic_biggrin:

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Crni Bombarder said:

Pre 10-ak godina je radila jedna picerija koja je imala najbolju "madjaricu" u celoj somborskoj opstini..to odgovorno tvrdim.
Vlasnik picerije je ujedno imao i svoju klanicu i mesaru,pa je imao pravi,domaci kulen..to je bila perverzija potpuna..plus je imao odlicnog pizza-majstora.. nazalost,zatvorio je piceriju..

 

Nikola Jokic uvek narucivao kad je pizza bila na akciji?

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...