Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

Fali im Slukas, a on mi je prakticno pola tima koji ih povezuje u celinu i dize energiju. Napolju Kalates, Slukas, unutra Buruzis (koji cesto bezi napolje) i Papa-kakobese-ukas, a tu je i ovaj MVP koji igra i spolja i iznutra. Cim se pojavi info oko Slukasa znacrmo koliko mozemo da ocekujemo od njih. 

Edited by mmajstor
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Beonegro said:

Već sam pisao odmor za 23. (Cure svira na festivalu Rock en Seine), moraću i ovaj utorak nekako da smajmunišem 😄

 

Sram te bilo izdajniče, izdao si Britaniju i čuveni festival Kralj Artur u Breal-su-Monforu kod Rena. A da stvar bude gora, ove godine pozvan je i Emir Kusturica. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Kada se prica o snazi Grka treba istaci da nisu igrali Papanikolau i Papapetru, osim Slukasa koji je upitan za SP. Odlicni su u timskoj odbrani, a sa ovom dvojicom ce biti i jos bolji, manje ce moci i da se pomaze sa njih sto ce otvoriti Janisu jos malo neophodnog prostora tako da ni za njih ovo nije realna slika. Ipak, uz Jokica, iole normalno sudjenje i bez 7 trojki brace koje nece ponoviti u karijeri realno je da smo bolja ekipa. Pozicioni napad im je besmislen i tako ce i ostati sa Janisom u FIBA kosarci.

 

Sto se nas tice, zadovoljan sam i indiviudalnom i timskom odbranom na Janis. U drugom poluvremenu nisu nista uradili iz tranzicije iako smo i dalje bili dobri na off skoku. Tokom utakmice smo u hodu shvatali kako treba da napadamo, pronalazili sve bolja i bolja resenja, kreirali mnogo otvorenih suteva. Sve pet, pogotovo za ovu fazu.

Individualno, Bjelica mi je ispostovao zelju od jutros i neopisivo mi je drago zbog toga, nisam ga gledao u ovom izdanju jos od EP '15. Jako bitna stvar za nasu igru, pogotovo sto sve manje i manje poverenja imam u Vasu (ko zna kako ce se odraziti i ova bacanja na njega) i Jovica tako da ce nam trebati kreacija Belog. Kad smo kod kreacije, danas smo je dobili i od Gudure i izgleda da i on polako pronalazi svoju igru. Ipak, glavni utisak i najbitnija stvar iz ovog meca mi je sto smo najzad krenuli da koristimo Milutinova u napadu kako treba. Decko je paklen igrac by Denda, jos kada bismo mogli da uvedemo saradnju njega i Jokica imali bismo jednu novu dimenziju u igri.

 

Inace lozio sam se nenormalno, sada vec gledam kada cu ugrabiti vremena da odlgedam reprizu. Plasim se sta ce biti kada pocne prvenstvo.

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, pepe sancez said:

Vidim da ce se zapatiti pisanje po Micicu pa da kazem da je odigrao doktorsku trecu cetvrtinu.

 

Apsolutno se slazem. Samo rekoh da me je strah zbog ovih promasenih bacanja, odnosno da ce imati uticaja na njega. Mozda ne bi bilo lose ni da ga je Sale ostavio u produzetku i time mu pruzio podrsku, ali da se ne pravim preterano pametan.

Link to comment
Share on other sites

Ali sa kakvim stavom na teren izlazi Bogdan, zaista mislim da ga ranije nismo u reprezentativnom dresu gledali u ovom izdanju. Potpuno je sazreo kao igrač, ima ogromnu vjeru u svoje sposobnosti i šut i uz sve to okruženje mu je skroz poznato i na neki način podređeno - dobitna kombinacija.

Skinuo ga danas Janis sa onog kucanja, i možda bi se neki "raniji" Bogdan tu malo povukao, ovaj današnji odmah blokira na drugoj strani šut i ide direktno na Janisa (dobija faul). Isto tako nakon promašaja, bukvalno imam osjećaj da u svaki naredni svoj šut vjeruje više nego u prethodni, nezavisno od ishoda. Definicija mamba mentaliteta. :D

I da, skroz mi je okej sva sloboda koju ima i ovo potezanje za tri kad god se ukaže prilika, jedino što bih volio da na prvenstvu u nekih tipa 10% situacija kad dobije loptu umjesto egzekucije potraži taj extra pas ili potraži neku poludistancu (djeluje kao automatik kad šutira unutar linije za 3) i biće to bombonica. Rekao bih čak i da je poprilično izvjestan u borbi za najboljeg skorera šampionata.

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

  • Like 19
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Kankkunen said:

Pa jel rekao kojih 12

 

I to sto kazes...nije. Ako je od inicijalnih 14 ispao samo Milosav, ocekivao sam da ih vodi bar 13. Sta ako se neko povredi na pripremnim u Kini? 

 

 

Edited by mmajstor
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Shonewizard said:

 Rekao bih čak i da je poprilično izvjestan u borbi za najboljeg skorera šampionata.

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk
 

 

Ma jok. Ne smem da ti otkrivam fantazi adute, though :classic_tongue:

 

Slazem se sa ostatkom posta, Bogdana nisam ni spominjao zato sto imam ogromna ocekivanja od njega i on ih 'samo' ostvaruje. Jako nefer odnos :classic_blush:

Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...