Jump to content


gggggggg

Recommended Posts

4 minutes ago, Milos 3.14 said:

Svo vreme čekam neki bolji termin da bacim pogled na Klivlend, oni su mi na to do listi... Rubio je car i baš mu je Klivlend sa ovim klincima mera u ovoj fazi karijere

 

2 minutes ago, drperce said:

Samo magija MSG-a moze od Brickyja da napravi Karija

 

već sam gledao klivlend i nevezano za njihovu dobru igru, rubio šije, kako u stvarima koje inače radi, tako i u šutu. hawkse je slično satr'o ali ono sinoć stvarno potpada pod magic moments, kao što kažeš. trpao je i sa midrangea i ulazio kad je poželeo do obruča. na kraju 37pts / 10 ast

 

bez zezanja sam uživao u sinoćnoj partiji i njega i mobleyja, koji je oljuštio sve visoke knicksa osim randlea u prvih 5min. onda je trener cavsa lepo razdvojio allena i mobleyja i od tada je bila surova dominacija. ni noel ni mitch mu ne mogu ništa.

 

pošto nisam gnjida, da bacim i video-rešpekt

 

 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Rubio kida ove sezone, ekipa izgleda mnogo bolje i smislenije sa njim nego sa Sexland tandemom privatnika (ajde Garland i bože pomozi al Sexton je rođen za Jordan Clarkson ulogu), plus Mobley i Allen prodišu. Možda su konačno Cavsi na tragu neke ekipe za budućnost oko ove dvojice visokih, ako mogu da igraju zajedno, a deluje da mogu jer je Mobley baš svestran, to je super. 

 

Gledao sinoć i Wizards - Bucks, ko bi rekao da će Kuzma biti pristojan igrač, kao da je drugi čovek u Washingtonu i da je išao na transplantaciju mozga, igra vrlo dobro i koristan je čak i kad ga ne sluša šut. I kod Wizardsa baš neka pozitivna energija u ekipi, i Bealov govor tela je kao da mu se sviđa da bude tu, sve je lakše kad nema kornjače u blizini.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Chaos Is Me said:

Rubio kida ove sezone, ekipa izgleda mnogo bolje i smislenije sa njim nego sa Sexland tandemom privatnika (ajde Garland i bože pomozi al Sexton je rođen za Jordan Clarkson ulogu), plus Mobley i Allen prodišu.

 

nije što mi je u fantazi ekipi, nego garland zapravo igra skroz za ekipu: ima skoro 8 asistencija po meču na cca 4 izgubljene. čak ponekada i preteruje u smislu da traži najbolje moguće rešenje umesto da opali šut, pa uvede i sebe i ekipu u problem. međutim, to izgleda više kao stvar relativnog neiskustva.

 

rubio šuri, pre svega u smislu tog šuta koji sada izrazito pravilno & konstantno izgleda, pa je sa njim dobio i samopouzdanja da šutira više.

jutros sam pogledao statse - paradoksalno, procenti šuta iz igre, za tri, slobodnjaka ali i asistencije, su mu tu negde, gore-dole oko njegovog proseka.

 

razlika je što ove sezone uzima puno više trica nego u dosadašnjoj karijeri i zahvaljujući novostečenom šuterskom samopouzdanju, ume da se zapali na nekoj tekmi, što ranije nije bio slučaj.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

....

edit

što se knicksa tiče, mislim da će brže nego što sam očekivao doći na naplatu potreba da se pošto-poto uđe u relevantnost, umesto da su gađali nekoga od ovih fantastičnih omladinaca na draftu. 

 

ekipa je dobra kada joj ide ali thibs slabo ume da se prilagodi in-game promenama kod trenera. njegove ekipe bukvalno moraju svaki sekund da cepaju na maksimumu inače ih izbace iz ravnoteže stvari koje ne bi trebalo da budu ogroman problem;

 

pominjao sam (logičnu) promenu trenera cavsa, koji je nakon 5 minuta tekme uvideo da randle jako dobro hendluje moblija na PF, dok se mitch kolje sa allenom za skokove. onda je izbacio allena i ostavio mobleyja na centru, gde je ovaj odjednom krenuo da rešava knicks-centre na 5 različitih načina.

 

rubio se zapalio ali se thibsu nije upalila lampica sve dok je fournier bio u sličnom furuna-modeu. vruć i naložen. kada je to otišlo a knicksi prestali da ubadaju trice, prekasno je ubacio quickleya, koji ništa lošiji defanzivno nije od reosea ali ga je išao i šut i organizacija i grimesa, koji mi se jako dopada kao role 3&D player, koga je stavio na rubia kada je ovaj već šutirao 5/5 i na konto toga ulazio u reket kad mu se prohte. 

 

još je i randle igrao vrlo dobru partiju ali thibs nije skapirao kako da ga inkorporira u to quickley - tranziciono - ludilo koje mu je uspevalo krajem treće, početkom četvrte četvrtine.

 

biće knicksi zajebani većini ekipa ali ne izgledaju kao tim koji može da napravi neku štetu vrednu pomena.

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, freethrow said:

Kakav šut Rikija: ravan, spor, bez skoka i sa niskim izbačajem. Ali na 1:48 omaž Navaru... Sjajno.

 

ipak, na sve to što si naveo, ume da ga ponovi bez previše varijacija na temu, pa onda ulazi. pri kraju tekme je čak krenuo u neke šuteve preko ruke, baš se nakrcao big dick energijom

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Mile1 said:

Boze oprosti mi sto sam mislio da je klosar iz Valjeva bolji igrac od Rikija

 

Oprošteno ti je ako si to mislio na čisto patriockoj bazi. Eventualno umetnički dojam kao primarni kriterijum. Sa objektivne strane, možda samo one zadnje sezone u Barsi je Ricky izgledao bezveze pa je bio za opštu sprdnju i predmet glupih, pa i full retard komentara. Nema nijedne Rubiove sezone u NBA da se izdvoji, pa onda nekom iole logikom, da ispadne da je Teo bio bolji igrač. (I u najgorem Bricky modu je uvek imao minutažu i apg). A da je, svih tih godina, bilo zabavno na forumu čitati upise na tu temu, to svakako 😄 

Edited by Marko
Link to comment
Share on other sites

Pa dobro, napredovao je u međuvremenu Ricky prilično, što šuterski što u smislu završavanja na obruču gde je ranije imao neke baš bedne procente i stekao je neku veteransku rutinu. Prošao je put od precenjenog do potcenjenog. Sigurno njegov legacy pored konstantnijih igra u NBA učvršćuje i mvp SP gde je igrao maestralno.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Marko said:

 

Oprošteno ti je ako si to mislio na čisto patriockoj bazi. Eventualno umetnički dojam kao primarni kriterijum. Sa objektivne strane, možda samo one zadnje sezone u Barsi je Ricky izgledao bezveze pa je bio za opštu sprdnju i predmet glupih, pa i full retard komentara. Nema nijedne Rubiove sezone u NBA da se izdvoji, pa onda nekom iole logikom, da ispadne da je Teo bio bolji igrač. (I u najgorem Bricky modu je uvek imao minutažu i apg). A da je, svih tih godina, bilo zabavno na forumu čitati upise na tu temu, to svakako 😄 

 

to se odnosilo uglavnom na direktne duele u repki, gde ga je telo deljao iako je imao slabiju ekipu

 

inače, treba uzeti stvari u datom kontekstu, pa se setiti (ko se seća) kakav je hajp bio sa rubiom na draftu - kakav dončić, kakvi bakrači. 

e onda kada je stavljen u svoju logičnu ulogu i nakon nekih 10ak godina nba iskustva (a od 16e igra profi basket), došao je do današnjeg nivoa, na kojem mu svaka čast. 

 

ali niti je vazda bilo tako, niti je teo uvek imao 35 ili koliko već ima ovih dana

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ne bih da ulazim u Riki vs Teo raspravu, ali mora se reći da Riki nije od juče postao legitiman NBA PG. Ja pamtim da je u Minesoti često dolazio do dvocifrenog broja asistencija, a igrao je i odličnu odbranu. Problem je sa njim uvijek bio što je izuzetno limitiran kao skorer. Tokom godina je navježbao dobar midrange šut i postao neka opasnost sa perimetra. Mogu i dalje da mu se dogode epski raspadi kad umisli da je Curry.

Edited by Betolingar Misdongard
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, oubrevo. said:

 

 

Repku ne znam koliko bi uzimao za neki primer. Premali je to uzorak ipak. Nisam uopšte mislio na današnji nivo RR&MT, kao nešto što podrazumevam zdravo za gotovo u nekom poređenju. Ako nije vazda bilo tako, kao što je sada, (a naravno da nije), kada je to Teo bio 1/1 bolji igrač kad se sve sabere i podvuče? Osim naravno u tom ranom periodu kad su obojica igrali u EL? (Što je posebna tema, Barsa i Oly tih par sezona na preseku dekada...). For the record, one likove kojima je EL>NBA bukvalni rezon, a ne samo stvar preferiranja, ja bar ne mogu uzeti za ozbiljno. Znam da ti nisi taj, ali moram da napomenem i taj čest sentiment kod nas. Hypea na draftu se sećam donekle, ali nikad nisam obraćao previše pažnju na takve stvari, a nije ni bitno za ovu priču. Da, tog drafta 2009 Rubio je bio biran pre Curry-ja, but then again i Hasheem Thabeet beše 2 pik na tom draftu, i Griffin je bio No1 pik ali ok znamo zašto, i Jrue Holiday nije bio nešto visoko biran. Inače, jeste mi malo smešno da sam ja ovog puta krenuo da pričam o tome 😄

Link to comment
Share on other sites

Ja sam stvarno mislio da od Mela nema ništa kad sam vidio da ga je Portland izvadio iz naftalina. Očekivao sam klasičan scenario kad se bivša velika zvijezda vrati, pretežno je to završavalo loše, ali Melo je definitivno poslužio dobro Portlandu. Ove sezone je krenuo baš dobro da trpa. Kad nekog precrtaš onda treba da prođe malo više vremena da bi ga ponovo prihvatio.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Marko said:

 

Repku ne znam koliko bi uzimao za neki primer. 

 

ja sam ti samo napomenuo odakle potiče ta priča. niti je rubio igrao osim kao maloletno dete u evropskoj klupskoj košarci, niti je teo igrao u nba osim onih par sezona pod stare dane prošarane povredama. uostalom, složićeš se da je to teo vs rubio jedno od debilnijih poređenja, pošto verovatno nema različitijih igrača sa iste pozicije. čak i u toj repki je rubio do pre dva-tri takmičenja bio šljaker-pomagač pau gasolu, navaru, fernandezu 

 

što kaže betolingar, rubio je uvek bio legit nba plejmejker, jer je imao odbranu i dobru asistenciju. 

šteta što nije uspeo ranije da nabaci šut (i ne manje bitno, finiširanje oko obruča, koje je kaos pomenuo), imao bi verovatno zanimljiviju karijeru ali nije kasno ni sad

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, oubrevo. said:

@zorex, jel' njega thibs trejdovao dok je bio trener-gm u minesoti ili se to desilo kasnije?

time bi rikijev učinak dobio revenge game dimenziju.

Jeste ga se Tibs odrekao, on voli drugačiji tip plejmejkera. Iako Rubio uglavnom šije odbranu, ali ok. Riki je bio nacrtan za Adelmanovu Minesotu, to je stvarno bilo lepo za gledanje, problem je bio što nisu mogli da ostanu u komadu. Rikijeva prva sezona, hajp na maksimumu, tesna tekma s Lejkersima i njemu ode koleno. Kasnije ni Ljuba ni Pekmen nisu mogli da ostanu u komadu, Adelman izgubio volju za treniranjem kada mu se razbolela supruga, ostatak ekipe je redovno bio sumoran, (Ridnauer kao najbolji sledeći bek) i to je bilo to. Ali kada su bili na okupu, stvarno je bilo zanimljivo za gledanje. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, Marko said:

 

Repku ne znam koliko bi uzimao za neki primer. Premali je to uzorak ipak. Nisam uopšte mislio na današnji nivo RR&MT, kao nešto što podrazumevam zdravo za gotovo u nekom poređenju. Ako nije vazda bilo tako, kao što je sada, (a naravno da nije), kada je to Teo bio 1/1 bolji igrač kad se sve sabere i podvuče? Osim naravno u tom ranom periodu kad su obojica igrali u EL? (Što je posebna tema, Barsa i Oly tih par sezona na preseku dekada...). For the record, one likove kojima je EL>NBA bukvalni rezon, a ne samo stvar preferiranja, ja bar ne mogu uzeti za ozbiljno. Znam da ti nisi taj, ali moram da napomenem i taj čest sentiment kod nas. Hypea na draftu se sećam donekle, ali nikad nisam obraćao previše pažnju na takve stvari, a nije ni bitno za ovu priču. Da, tog drafta 2009 Rubio je bio biran pre Curry-ja, but then again i Hasheem Thabeet beše 2 pik na tom draftu, i Griffin je bio No1 pik ali ok znamo zašto, i Jrue Holiday nije bio nešto visoko biran. Inače, jeste mi malo smešno da sam ja ovog puta krenuo da pričam o tome 😄

Taj narativ ko je bolji je krenuo na osnovu njihovih duela u repki, gde je istini za volju Teo izlazio kao pobednik i to samo zbog toga što je Riki u to vreme bio neko protiv koga se Teo nije raspadao u odbrani jer je mogao da ide debelo ispod bloka .

U principu Riki je bio neiskusan i hajpovan sa lošim šutem, Kalderon povređen , a u takvoj situaciji Teo je izašao kao pobednik.

Riki je posle nabacio taj pristojan šut zbog čega nisu mogli da mu bezobrazno idu ispod bloka, a dodatno je dobio i veća ovlašćenja u repki pa se promenio utisak .

 

Većina je njega gledala kroz taj duel sa Teom iz perioda onog EP u Sloveniji i SP u Turskoj.

Link to comment
Share on other sites

gledao sam sunoć toronto brooklyn, i to baš celi meč, onako bez prekida, jer je bio jako zanimljiv, ili lepa slika, šta li je...uglavnom, uživao sam, bkn je taman bio bkn je taman bio bolji za mnogo bolje procente trojki, i skoka...toronto baš pegla lepu košarku, fali im neka dvojka trojka za šut spolja, recimo bogdan b bi im legao, povrh svega, i malo bolje građenje skoka, odma svintrče u kontru ..jako zanimljiva, mlada ekipa...bkn, sve jasno, durent veže dvojicu, izbaci na trojku, drž gaće, harden isto..nzm šta bi tu irwing poremetio, ali kad dodaju gas, zajebani su, u prva tri lige...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, Milos 3.14 said:

Većina je njega gledala kroz taj duel sa Teom iz perioda onog EP u Sloveniji i SP u Turskoj.

 

Da, realno za tu pobedu protiv Španaca na SP '10-e, večna zahvalnost LAL što su te godine išli jako i do samog kraja (sa sve G7 u finalu).

Edited by Marko
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...