Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/27/2019 in all areas

  1. Da se upisem na svetu temu, dogodovstinom sa puta iz Kine. Krenuo ja na Kineski zid, i taman kad sam bio blizu zicare usput sretnem bivseg nam predsednika kako hoda nizbrdo sa cigaretom u ustima, puseci je bez koriscenja ruku - odmah sam pomislio kako nije ni trebalo da imamo marketing, takav covek je marketing sam za sebe Popnemo se mi na Kineski zid, kad neko dvoje Kineza nose dobropoznate majice ( slika ispod). Ispricah se ja sa njima, kazu da su bili u Beogradu i da su cak dolazili na tekmu KKPa i da su bili odusevljeni. Vece pre toga sam upoznao Argentinskog fotografa koji je radio na SP, koji mi je pricao kako je bio u Srbiji i kako mu je dobro poznata nasa skola kosarke i naravno pozitivne price o Partizanu. Pomislih, veliki smo tim, procice i ovo doba okupacije cele zemlje, ali i u ovim godinama se moramo potruditi da sto vise sacuvamo nasu dobro prepoznatljivu igru, odanost i ludilo koje nam samo KKP izaziva. P.S. Evo ga Trinkijeri veceras u Zagrebu roka neku hranu u 11 uvece ( ) u restoranu "Bocca Marai" , niko ga ni prepoznao nije sem mene
    24 points
  2. Partizan uzeo ABA, u EL smo krenuli sa 0-7, Braun prop'o.
    22 points
  3. Čisto da se ne zaboravi ko je najzsslužniji za ovo
    19 points
  4. Šta ste sve napisali jbt... jebo vas otac, jedna tekma i ovakva kofa govana po timu i igračima. Da, iz jedne utakmice gde se desilo šta se desilo se mogu izvući bilo kakvi zaključci. Evo, prošle godine smo ovaj kup odvalili protivnike od života pa smo dva meseca posle toga bili ponižavani u evrokupu u sred Pionira od jebenog Monaka. I? Kome su i šta tačno značile te mamojebačke pobede nad grobarima i Futurom? Ajde pljuvačina, na to se i naviklo na ovom forumu..ali IZVOĐENJE ZAKLJUČAKA...dakle, bilo kakvih ZAKLJUČAKA, predikcija kako će se sezona OKONČATI, opraštanje od EL i dodeljivanje ABA i KLS trofeja Grobarima, posle JEDNE UTAKMICE SA JEBENOM PRIMORKOM. Alal vera
    19 points
  5. Filipa koji zna ledjnu promenu i Lorenca koji zna sve ostalo 😄 Nesto ovako 😄 “I’ll always remember this as the night that Michael Jordan and I combined to score 70 points,” said Bulls’ rookie forward Stacey King, who scored one point.
    17 points
  6. Ocekivao sam da budes kao Bobi pored njih, a ono ispade vise kao FČ3 😀
    10 points
  7. Šta je, posle jednog neočekivanog poraza se ispisujete sa basketa i upisujete u modnu policiju? 😄
    8 points
  8. Bas razmisljam kako fali samo Dusko Korac da bude kompletan ugodjaj. Bio bi ponosan na ovu ekipu.
    6 points
  9. Kakve je bombe slao Lisinac veceras, nevjerovatno stvarno. Presudio je blok Srbije, fantasticno su zatvorili Boyera, imao je bas los % veceras.
    6 points
  10. @Magia I treba da vas okupiraju i vezu vam ruku kad nosite kosulju na sorts.
    6 points
  11. Ja sam ipak u celoj priči oduševljen i iznenađen da je PSD uopšte imao želju da ode do Zida 😄
    6 points
  12. Ja bih voleo da liga bude što konkurentnija, gleda mi se dobra košarka i u Aba ligi, ne samo u EL, ali malo je rano za bilo kakve zaključke. Videćemo uskoro kako izgledaju Bugućnost i Cedevita kao, na papiru, treći i četvrti tim lige. Primorska me prijatno iznenadila ali polufinale sa KKP pa i taj novi meč sa nama u 1.kolu lige će dati malo jasniju sliku. Mi imamo opcije ali nemamo uloge. Svidelo mi se npr kako je Jenkins bio napadački agresivan na pripremnim mečevima, a ovde se pojavio onaj Đenka iz Himkija/Milana koji ne gleda ka košu. Lorenzo sve to mora da poveže, ja mislim da je on dobar igrač koji nije divljak ali ga je ovakav pristup saigrača zbunio i poremetio. Stratos je kao najiskusniji ovde bio najgori, sramotno sebičan, a nepostojeć u bilo kom drugom elementu igre. Gist je odradio svoje profesionalno al nema on dovoljno gabarita da se rve 100% uspešno sa teškim centrima pa makar skromnog znanja. Tu je Kuzmić bio idealan kao komplementaran sastojak, a posebno kao šef odbrane, to Ojo ne može da bude ni pod razno. Ako bih morao da klasifikujem brige posle ovog jednog meča to bi bilo ovim redosledom: 1. Filip u prošlosezonskoj ulozi, Tomić mu iz nekog razloga baš previše veruje 2. Derrick Brown, da li je živ ili mrtav? 3. Stratos u Lou Williams ulozi "ulazim s klupe ali potežem sve što mi dođe pod ruku". Raduju me Baron, Davidovac i Gist, oni imaju uloge koje se znaju i odradiće svoje.
    6 points
  13. Bice potrebna mentalna disciplina da se bitise na forumu. Da ne bih dolazio u iskusenje da se svadjam 24x7 zbog drkanja po Filipu, dok balvani prolijecu pored glave svescu pisanje na ovoj temi na maltene memoarsko. Suzdrzacu se od zelje da ubjedjujem nekoga u nesto, pisacu postove vise za sebe, da sam sebe mogu da izmjerim kada bude bitno. Da vidim kako je ovaj tim evoluirao, a kako moje misljenje. Elem, sto se mene tice utakmica je jos arhivirana na poluvremenu. Ni to sto cemo izgubiti priliku da igramo za trofej ili da se ukrstimo sa Partizanom nije mi bitno koliko cinjenica da mnogo toga treba da legne da bi bili tim. Suvise su svezi utisci sa SP, mnogo je slicnih stvari, a meni se vracaju flesbekovi i na onaj kup pod Alimpijem. Kao da su oni igraci samo obukli nove dresove i igraju. Ako hocemo da licimo na tim odbrana je kljuc. Ne mozemo misliti da stvari idu dobro dok vodimo, sami zato sto nas, a ne njih sluzi sut. U isto vrijeme u odbrani samo trckaramo od prvog minuta Brauni i Davidovac su bili defanzivno skandalozni. Nikakav Covic nije kriv za 25 poena u 1/4, ili Kuridzinih 10 i 5 skokova u tom periodu. Samo nepopravljivi optimista bi ocekivao da se to promijeni sa Covicem i Odzom nakon toga. Bice tu mnogo posla, Lorenco je jednostavno neiskusan, covjek koji nije igrao takmicarsku kosarku skoro nikada mora da prodje skolu. Brine to sto mi brzo ulazimo u takmicarske meceve, a pitanje je jesmo li spremni. Ne da nismo timski uhodani, vise me plasi da li postoje postavljena pravila na treningu. Da se zna na osnovu cega se ostaje u igri ili odlazi na klupu. Ma koliko nam bili vazni Brauni, moraju fasovati klupu dok bar pristojno ne budu igrali odbranu i da im se nista vise ne prastaju rupe u odbrani nego i 12. igracu u timu. Bez toga napretka nema. Kad to bude jasno, onda raditi napad. Pa da vidimo do prvog kola sta smo naucili.
    6 points
  14. Šta rade kompozitori posle male nužde? Pišu operu. 🙂
    6 points
  15. Hoce li ovaj Mbape sad preci na kosarku, kad mu fudbal i odbojka ne idu 🙂
    5 points
  16. Fenomen Grete Thunberg je samo prica o novcu i moci, i sta se sve moze kad se i jednog i drugog ima u izobilju. Ova devojcica je odavno napustila skolu zbog ozbiljnih psihickih problema i roditelji su poslednjih godina svoje zivote posvetili tome da pronadju nesto na sta ce moci da se fokusira i tako prevazidje tezak period. Nisam sigurna koliko joj ova terapija "klin se klinom izbija" koristi, a koliko steti, jer nisam sigurna da je ovoliko izlaganje javnosti dobro za nekog ko pati od socijalne fobije i u sebi nosi traumu zbog mobninga. Bojim se da ce Greta kad-tad puci i biti zaboravljena, a roditelji ce moci da se tese da su joj omogucili bar jedan, makar i kratak, zvezdani trenutak. No ako nju ostavimo po strani, pitam se sta sve ovaj fenomen Grete Thunberg govori o danasnjem svetu i na koji nacin mu pridonosi, a na koji steti. Na prvo pitanje bi moj odgovor bio da je zalosno sto je progresivni deo sveta toliko izgubio poverenje u politicku, ekonomsku i svaku drugu vrstu elite da, ocigledno u nedostatku boljeg izbora, u zvezde kuje i do zemlje se klanja jednoj devojcici ciji angazman, koliko god bio pozitivan, ipak nije njen licni, vec je rezultat ocajnicke borbe roditelja da je izvuku iz samoizolacije i svega onoga do cega bi psihicki problem koji ima mogao da je dovede. I vec jeste, pre nego sto se nasla oblast u kojoj je mogla da pronadje sebe i posveti joj se s ovolikom strascu, a bogami i fanatizmom. Na drugo sopstveno pitanje bih odgovorila da je svet vec dovoljno polarizovan i da ce mu tesko koristiti povlacenje jos jedne granice, ovaj put generacijske, na dobre mlade i lose stare. Koliko puta smo to vec gledali? Ja od kada znam za sebe. U medjuvremenu su generacije i generacije "legle na rudu" i od pametnih i osvescenih mladih presli u kategoriju retrogradnih i komformisticki nastrojenih odraslih. Dekle, nista drugo nego spinovanje i presipanje iz supljeg u prazno, skretanje paznje javnosti s pravih problema na Gretu ili vec koga, i beskonacno okretanje u krug, dok planeta i svi ljudi na njoj ubrzano idu u buducnost koja je sve, samo ne svetla.
    5 points
  17. Ajde se ostavite visaka u rosteru i promasaja vec posle prve utakmice,mozda vam za par meseci bude zao zbog toga. Ovo danas jeste bila proslogodisnja Buducnost i sramota, ali ako nesto ne volim kod Srba to je odlazenje u ekstreme posle jedne pobede ili poraza. I tako to ide u nedogled, cas smo GSW, cas Crnokosa u ocima forumasa. Dajmo timu neko vreme pa da donosimo odredjene sudove i projekcije.
    5 points
  18. A u petak da vidimo gde smo...
    5 points
  19. Naljutili ga sto je otvroren drug topik za B ligu i sto se ne pise na njegovom topiku za B ligu
    4 points
  20. Kakve komplimente od drugova cigana dobih, ispadoh Filip Covic bez ukusa za modu 😄
    4 points
  21. Samo bi mogao malo da pripazi koga vozi kolima.
    4 points
  22. Postoji li neka priča iza imena Žan Mark Šiška? Totalno ludo ime.
    4 points
  23. Sve pet sem ove patetike da planeta ubrzano ide u budućnost koja je sve, samo be svetla. Kakav antropocentrizam! 1) Planeta ide tamo gde je već i bila, neobazirući se na nas. 2) Najveća “ekoliška katastrofa” se već dogodila tokom agrikulturne revolucije kada je homo sapiens potamanio 80-90% faune i kada su ovi požari u Amazoniji bili mačiji kašalj. 3) Evolucija [nije jednako] Progres. Muda za bubrege ne prodaju samo crveni/crni ideolozi. Zelena zamena teza je jedan magijski trik koji treba svugde raskrinkavati. Zarad naše budućnosti.
    4 points
  24. To se kaže imali bi prednost domaćeg terena. 😉
    4 points
  25. Nema smisla pisati na Zvezdinom topiku o Primorskoj, a evo i @goldberg mi dade slagvort svojom agendom. Lijepo je mastati da ekipe iz sredine i donjeg dijela tabele prave iznenadjenja. Ali ekipa kao Primorska nije se u ABA pojavila dugo vremena. Bar od Igokee iz one sezone nije se pojavila ekipa koja toliko bolje timaki izgleda u odnosu na pojedinacni kvalitet. A razlog za to je njihov vrhunski rad u posljednje dvije sezone. U osnovi ovo je isti tim od prosle godine, a trener je tu i duze. Svake godine timovi se ruse i grade, jedino se oni nisu mijenjali. Sve se to lijepo vidi. Vec dvije godine se radi na tome da Sisko igra kao pravi plej, prosle godine se gradila njegova saradnja sa Kuridzom i Cakarunom, a i koristio se Heris kao suter. Osnova igre je ista, sada su Herisa poduplali sa Holtom, dodali mesa u vidu Dimeca i Lazica cisto da odgovore na vecu atletski konkurenciju u ABA1. Sve u svemu, dok se mnogi snadju uzece dosta pobjeda.
    4 points
  26. sto ne primeni istu logiku i na temu reprezentacije...nego si branio igru i legendu do potpunog apsurda?
    4 points
  27. Jebes pripremni period, ako posle prvog poraza ne podelimo 3 otkaza
    4 points
  28. Je l' sada jasnije? 😁 Čekam ceo dan da napišem ovaj post samo da znaš. Bravo momci!!!!!!!
    3 points
  29. Sad Slovence da dobijemo i za košarkaše! Baš smo uboli sa selektorom. Kovač stvarno fantastično vodi ekipu!
    3 points
  30. Sunce ti lebovo, šta rade ove sudije. Već četvrti-peti čelendž koji okreće odluku sudija na našu stranu.
    3 points
  31. Jel mogu da prijavim druga? 7. Uini
    3 points
  32. Pre 15ak godina je tadašnju prvu ligu igrala ekipa Primorka iz Bara. Najpoznatiji igrač koji je ponikao u ovom klubu bio jd Mladen Šekularac... Početkom 21 veka je u Baru postojao još jedan klub, Tina Time...
    3 points
  33. Pa od cega odmara, svi igraci uveliko igraju za svoje klubove? Moze bit da je neka dangubicevska povreda, a mozda su I debili jednostavno.
    3 points
  34. Pa dobro, ima nas koji baš i nemamo šta da kažemo al volimo smajlije jer nam pomažu da se izrazimo
    3 points
  35. Pa nije debeo, ne preteruj. 😄
    3 points
  36. Ali, bukvalno nov (vozila baba samo nedeljom do pijace 🤣)
    3 points
  37. 1) Ovo je Glene netacno na toliko mnogo nivoa. Prvo, Zemlja je nekada bila i uzarena lopta istopljenih stena, sto ce postati ponovo za nekoliko milijardi godina, kad nas Sunce sprzi. Kakav je to uopste argument? Naravno da se planeta ne obazire na nas, planeta nije svesna ni svog postojanja, a za svemir je potpuno svejedno da li ce na jednoj planeti od ko zna koliko kvadriliona postojati zivot ili nece. Drugo, to sto su klimatske prilike bile drugacije i bilo je nekih oblika zivota kojima je to odgovaralo, pa se klima promenila pa je nama odgovaralo da razvijemo civilizaciju, takodje nije nikakav argument. I najopasniji je, btw, jer to pricaju ovi climate change denials koji pricaju da se klima jednostavno menja, tako je kako je, pa sta. Nije pa sta. Mi smo odgovorni za ove promene. I da nam idu na ruku, obavezni smo da ih sprecimo ako ikako mozemo. 2) Ovo je tacno. Ali da li to znaci da je recimo borba za globalizaciju i trajni mir gluposti? Znaci, sta sad, jbg, malo se ratuje, poginu milioni ljudi, to je bilo i pre, ne vidim razlog za neko cimanje oko toga. Argument na tom nivou. 3) Evolucija nije jednako progres, ali sa ovim tek ne vidim vezu, osim - pusti da stvari teku svojim tokom. Zelena zamena teza je samo zabluda koja postoji i na primer na ovom forumu na politickim temama - bojkot izbora i sklanjanje zla, pa cemo da vidimo sta cemo posle, ta naivnost da ce odmah biti bolje, ako unistimo industriju fosilnih goriva. To je u ljudskoj prirodi, to ne mozes izjednaciti sa onima koji svesno lazu i histericno napadaju one koji govore istinu, da bi sacuvali svoja dupeta i svoje pozicije.
    3 points
  38. 3 points
  39. RTS prenosi utakmicu u utorak.
    3 points
  40. Imam osjećaj da je Tomić sinoć izgubio utakmicu uvođenjem kompletne druge petorke. Tu su otišla kola nizbrdo. Do prvih izmjena, napad je pristojno izgledao. Stvarao se višak iz pika, oni ga branili visoko sa udvajanjem i igrač sa loptom se brzo oslobađao lopte i nastavila je kružiti. Odbrana je štucala u par navrata, ali ništa strašno, izgledalo je kao da imamo sve pod kontrolom. Onda je uslijedio ulazak rezervista, na čelu sa Filipom i Ojom koji su nas unakazili. Filip je odigrao nešto kasnije, Ojo ubjedljivo najgori, što zabrinjava. Tad je i Golemac prilagodio igru, koristio prednosti koje imaju pod košem, a sa naše klupe nije stigao odgovor. Vjerujem da nam se jednostavno obilo o glavu potcjenjivanje protivnika i da će izgledati sve dosta bolje protiv PAO, pa i protiv Primorske u prvom kolu.
    3 points
  41. Meni licno nije jasno zasto se uvek sve svodi kojoj politickoj opciji sta donosi sta. Zar nije bitno sta donosi drzavi? Ne smatram da je bilo koja stranka ili bilo koji predsednik bitniji od same Amerike i ocuvanja demokratije. Ne vidim zasto bi se branio oko, pa bio to Tramp ili Bajden ako prave neke svinjarije, krse zakone i ustav. Mene licno ne interesuje sta bi dobila ili izgubila demokratska stranka ili republikanci, vise me interesuje kakavo "nasledje" ce se ostaviti drzavi, samim tim da potezanje impicmenta u ovom momentu ni ne smatram losim potezom. Iako od toga nece biti nista najverovatnije jer o tome odlucuju na kraju oni koji se ustvari zalazu za sve ovo lose sto se desava, opet, ne moze se ignorisati jer to znaci propast one i onakve drzave koju smo i koju podrzavamo i koju kao takvu poznajemo.
    3 points
  42. Ajde da ne ispadne da lepim samo slicice da dam i ja moje neko misljenje iako mi je podeljeno oko ovog. Mislim da je ova devojcica/devojka (kako kome odgovara) malo razdrmala ucmalost oko pitanja koje bi trebalo polako da se ipak resava. Svi su nesto pisali, pricali i uglavnom se na tome zavrsavalo. Kao i mnoge druge teme. Ne mislim da je izmanipulisana, mislim da se sama uvukla u crnu rupu propasti sveta i onog kako ona to vidi. Razumem da su deca koja su svesna ekoloskih pitanja, citaju i prate to veoma zabrinuta za buducnost i da ona nije usamljena u svemu tome. Naravno da jos uvek ima onih koje boli uvce za bilo sta osim za njihove licne potrebe i to je jednostavno u ljudskoj prirodi. Ona je mozda okrenula neki novi populisticki krug gde je svet u njenim ocima, i ne samo u njenim, crno-beli, pa je podelila svet na zabrinute klince koji nemaju buducnost i bahate odrasle koje briga za sve. Taj deo mi se malo ne dopada u toj njenoj kampanji. Veoma cenim njen stav "ne pitajte mene, pitajte nacunike" koji se nisu javno zalozili na nacin na koji ona to jeste, nego ostaju u nekim svojim "laboratorijama" zatvoreni. Ipak treba neko da progura te njihove ideje na svetlost dana, oni doduse ni ne treba da se bave marketingom, nego naukom. Na zalost ona jeste samo samo sredstvo, ne resenje, jer ona jeste samo marketing i nista vise. Na srecu, problem je postao ocitiji i vidljiviji, bar se prica o njemu. Na drugu stranu fascinirana sam ljudima koji su se osetili ugrozenim zbog njenih nastupa i govora i sa kojom lakocom su uspeli da prebace (spinuju) problem globalnog zagrevanja na nju i njenu aktivnost.
    3 points
  43. sve i da smo osvojili ovaj super kup, realno je da u el krenemo sa 0:5 ako ne i 0:7, ne vidim sta je tu sporno..
    3 points
  44. Bila je kurcobolja i to solidna. Nadam se da se Browni neće pretvoriti u Clarkove.
    3 points
  45. Konačno se usudio da krene glasovnim stopama svog idola Roy Orbisona [emoji2] Ja sam uvek više voleo divljeg Springstina [emoji16] Sent from my SM-N950F using...
    3 points
×
×
  • Create New...