RatzenStadt Posted May 25, 2022 Share Posted May 25, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted May 27, 2022 Share Posted May 27, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted August 4, 2022 Share Posted August 4, 2022 Ono kad slusas ljubavnu pesmu, a nemas vise nikoga na koga bi pomislio : ( 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted August 4, 2022 Share Posted August 4, 2022 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted August 9, 2022 Share Posted August 9, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted August 15, 2022 Share Posted August 15, 2022 (edited) Nije pop, ali da ne "kvarim" onaj drugi topic. Edited August 15, 2022 by Dragan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted August 29, 2022 Share Posted August 29, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted October 11, 2023 Share Posted October 11, 2023 Oduvek voleo spot ... Pojma neimao da ga je režirao Finčer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted October 15, 2023 Share Posted October 15, 2023 Konobara glumi Mark Margolis. Dobro on je i tada bio poznat po sporednim ulogama ali mislim da su ga ljudi najiviše upoznali posle breaking bad i better call saul. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted yesterday at 10:05 AM Share Posted yesterday at 10:05 AM Hej. Hvala za podatak @Klotzen Izvini što sam ga registrovao sa zadrškom... Malom. ... Drugari, razmišljam kako svi drugačije shvatamo/vidimo šta je "Pop". Baš ima mnogo predstavnika. ili jako malo... IMO gotovo svi žanrovi ponekad imaju nešto što bi moglo da se podvede pod Popularnu muziku. Ne mislim da je to isto što i Main-stream. Mada nisam siguran. ... Da li postoje "čisti" Pop umetnici? Preskočiću porodicu Džekson. Ne želim da ih pominjem. Teško mi je da formulišem odgovor. Najbolje ćete razumeti kako to vidim ako vam dam primer, šta je po meni najbliže nekom čistom Popu. ... Za njega su takođe rekli da bi postao beli Stivi Vonder... da ga je više zanimala muzika. I karijera. Izvinite što davim. Jutros sam nešto kao inspirisan. Ćaos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted yesterday at 10:13 AM Share Posted yesterday at 10:13 AM (edited) Abba takođe. Nikad ih nisam voleo. Zato sam ih setio naknadno. Ćaos ... opet. Edited yesterday at 10:14 AM by Besni lala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted yesterday at 10:41 AM Share Posted yesterday at 10:41 AM Pop je nekada bio podvrsta Rok muzike ali više niko ne govori Pop-Rok nego je sada ostalo samo Pop. Danas je Pop mainstream muzika koja je popularna dakle nema više veze sa vrstom. Ko god je ekstra popularan i sveprisutan u medijima je Pop. Tako da su Pop i Abba i Lady Gaga i Green Day iako su svi potpuno različiti jedni od drugih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted yesterday at 11:10 AM Share Posted yesterday at 11:10 AM Ne mislim tako baš. Ne bih rekao da je pop nastao kao prefiks. Otkad je nama relevantnog sveta i veka tj. otkad je zvučnih zapisa postoji neka vrsta pop muzike... to je jedna od retkih stvari koja mi se svidela u "O Brother, Where Art Thou?" -tadašnja popularna muzika...Koja nije Blues. Sjajna muzika. ... 20 minutes ago, Klotzen said: ..Tako da su Pop i Abba i Lady Gaga i Green Day iako su svi potpuno različiti jedni od drugih. Hmmm. Ne slažem se. Green Day su pankeri...Iako su se unakazili. Ostaju pankeri u osnovi. Gaga je ... Gaga. Konceptualni multimedijalni umetnik. Neke od njenih pesama su postale jako popularne. Toliko popularne da su oblikovale Main-Stream.Njena muzika luta kroz žanrove. Od Country-ja do metala. Ne volim je ali je poštujem. Jedino su šlager pevači iz Švedske nešto što bih ja podveo pod pop nuziku - od navedenog.Mada su i njihovi koreni mutni.. Ono što je nama bitno je da su primer muzike koja ne preteže ni u jedan žanr.Uzima od svih ali se ne određuje. Oportunistički oblik života... ... Hvala na odgovoru btw. Lepo je razmeniti mišljenje ponekad. Nevezano. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted yesterday at 02:02 PM Share Posted yesterday at 02:02 PM Nije usko vezano za ovu razmenu, ali ako volite da listate vikipediju: https://en.wikipedia.org/wiki/Rockism_and_poptimism + nešto kao muzička pratnja: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted yesterday at 02:58 PM Share Posted yesterday at 02:58 PM 48 minutes ago, Smrtokapa said: Nije usko vezano za ovu razmenu, ali ako volite da listate vikipediju: https://en.wikipedia.org/wiki/Rockism_and_poptimism Hvala za ovo. Volim ovakve pizdarije...puno. Nešto kao kada je Cyber- Punk nastajao kao književni pokret (pre pedeset...... godina.) Bukvalno nijedan od pisaca nije bio oduševljen terminom. Skovali su ga fanovi nešto kasnije... Svi koji su kupovali "Sirijus" - pratili su događanja skoro u realnom vremenu. Tako i ovo. Pojma nisam imao da su postojale za i protiv škole mišljenja. ... Hvala još jednom. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts