Jump to content

Just pop

Amigo

Recommended Posts

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • 1 year later...

Hej.
Hvala za podatak @Klotzen
Izvini što sam ga registrovao sa zadrškom... Malom.

...
Drugari, razmišljam kako svi drugačije shvatamo/vidimo šta je
"Pop".
Baš ima mnogo predstavnika.
ili jako malo...
IMO gotovo svi žanrovi ponekad imaju nešto što bi moglo da se podvede pod Popularnu muziku.
Ne mislim da je to isto što i Main-stream. Mada nisam siguran.
...
Da li postoje "čisti" Pop umetnici?
Preskočiću porodicu Džekson. 

Ne želim da ih pominjem.
Teško mi je da formulišem odgovor.
Najbolje ćete razumeti kako to vidim ako vam dam primer, šta je po meni najbliže nekom čistom Popu.
...
Za njega su takođe rekli da bi postao beli Stivi Vonder... da ga je više zanimala muzika.
I karijera.

Izvinite što davim.
Jutros sam nešto kao inspirisan.
Ćaos.

Pop je nekada bio podvrsta Rok muzike ali više niko ne govori Pop-Rok nego je sada ostalo samo Pop. Danas je Pop mainstream muzika koja je popularna dakle nema više veze sa vrstom. Ko god je ekstra popularan i sveprisutan u medijima je Pop. Tako da su Pop i Abba i Lady Gaga i Green Day iako su svi potpuno različiti jedni od drugih.

Ne mislim tako baš.
Ne bih rekao da je pop nastao kao prefiks.
Otkad je nama relevantnog sveta i veka tj. otkad je zvučnih zapisa :classic_smile: postoji neka vrsta pop muzike... to je jedna od retkih stvari koja mi se svidela u "O Brother, Where Art Thou?" -tadašnja popularna muzika...Koja nije Blues.
Sjajna muzika. :heart:
...

20 minutes ago, Klotzen said:

..Tako da su Pop i Abba i Lady Gaga i Green Day iako su svi potpuno različiti jedni od drugih.

Hmmm.
Ne slažem se.
Green Day su pankeri...Iako su se unakazili.:classic_happy: Ostaju pankeri u osnovi.
Gaga je ... Gaga.:classic_smile: Konceptualni multimedijalni umetnik. Neke od njenih pesama su postale jako popularne. Toliko popularne da su oblikovale Main-Stream.Njena muzika luta kroz žanrove. Od Country-ja do metala. Ne volim je ali je poštujem.
Jedino su šlager pevači iz Švedske nešto što bih ja podveo pod pop nuziku - od navedenog.Mada su i njihovi koreni mutni.. Ono što je nama bitno je da su primer muzike koja ne preteže ni u jedan žanr.Uzima od svih ali se ne određuje. Oportunistički oblik života...
...
Hvala na odgovoru btw.
Lepo je razmeniti mišljenje ponekad.
Nevezano.

48 minutes ago, Smrtokapa said:

Nije usko vezano za ovu razmenu, ali ako volite da listate vikipediju:

https://en.wikipedia.org/wiki/Rockism_and_poptimism

Hvala za ovo.:classic_happy:
Volim ovakve pizdarije...puno.
Nešto kao kada je Cyber- Punk nastajao kao književni pokret (pre pedeset...:classic_blink::s_w:...:default_sofa: godina.)

Bukvalno nijedan od pisaca nije bio oduševljen terminom. Skovali su ga fanovi nešto kasnije... Svi koji su kupovali "Sirijus" - pratili su događanja skoro u realnom vremenu.:cry:
Tako i ovo.
Pojma nisam imao da su postojale za i protiv škole mišljenja.
...
Hvala još jednom.

• Like 1