uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Ima da se digne, eezenut! Spoiler 2 minutes ago, uini said: @uncletima ne sme iz kafane, u karantinu je inace ovde a kamo sada Ne diraj mi bruslija! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 @uncletima nema dodirivanja, čovek me vodi kroz svet odgajanja ljutih paprika kao kakav guru [intermezzo] jutros bila gospoja u delhaizeu i donela! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 PS. Rajp madafaka! Spoiler Trebalo je ovim da se podvuce, idiotA! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 @ Mek Mein lieber, es tut mir leid! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 @ uini Imas privatnu... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Apsolutizam 0 Bato! Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Pass mal auf: Spoiler 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Wass bist du? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Sent from 127.0.0.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 @ forum Kad zapnete ni dilit ne radi. O privjuVu da ne pricam. PS. Ima da ga ispecem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Ja ako hocu to da slusam, nemoj mi branis! Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Odakle si? Ako kazem iz okoline Beograda, ce te me mlatite manje? Biograde - na Q te metnem! Ima i ona iz Zagreba + Barbarabara iz Slovenije... (skini to jebano lisce!) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 I was trying to say... ... fuck it, anyway! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 15 hours ago, SteveFrancis#3 said: Strasno je koliko je ovo sranje koje nazivamo civilizacijom zapravo krhko. Decenijama tupimo o nekakvom odrzivom razvoju i napretku, a postali smo kompletno zavisni od stvari koje su izuzetno ranjive. Prakticno nijedna zajednica, bila ona manja ili veca, nije sustinski samodovoljna niti samoodrziva. Ako smo u globalnom selu, globalni su nam i vuci - ovaj sad grize i da moze da prica pitao bi gde ste bili, sta ste radili. Neverovatno je odsustvo svesti, ne samo kod prostog puka (tu bi se takvo stanje javilo kao default), vec prvenstveno kod intelektualne elite. Hoce li se prestati sa produbljivanjem zavisnosti i daljom delegacijom zivota sistemima koji u sekundi mogu da nestanu? Hocemo li i dalje slusati o potrebi napustanja gotovog/papirnog novca i prelaska na elektronski centralizovan sistem? Kako je moguce da smo kao covecanstvo posle svega jos uvek totalno nepripremljeni za reset? Znam da je ovo poprilicna papazjanija i daje tesko za pracenje i snalazenje, ali morao sam da izbacim iz sistema Pokrenuo si par posebnih ali povezanih pitanja. Pre svega samodovoljnost i ranjivost. Već su počele diskusije na temu da li će ovo značiti korak ka većoj izolaciji ili još većoj povezanosti (da bismo se protiv budućih pretnji zajednički borili). Neka zanimljiva razmišljanja na koja naleteh juče https://www.vijesti.me/svijet/globus/kriza-koja-ce-promijeniti-globalni-poredak-kako-ce-svijet-izgledati-nakon-pandemije-koronavirusa Inače, otkako je sveta i veka, svaki napredak u tehnologiji je značio da ona postaje moćnija i/ili efikasnija ali je povećavao ranjivost i međuzavisnost. Prelazak sa lova Zagorovim načinom (kamenom i štapom) na upotrebu nekog metala je značio da zavisiš od onih koji će naći i obraditi taj metal da bi ga koristio i da si polubespomoćan bez njih. Ta udobnost lakšeg lova ti je s drzge stane oduzimala neku snagu koja bi ti pomogla u drugim okolnostima. Tamburinjov primer je najočigledniji, jer nam se te promene dešavaju pred očima pošto je potrebno manje od pola ljudskog veka da se dese, ali je princip isti već milenijumima. Najmoćniji ljudi u jednom dobu bi bili najslabiji u drugom. Moje, potpuno laičko, misljenje je da smo već odavno prešli tačku u kojoj je moguć povratak na sisteme koji su nekad bili pouzdani. Šta će biti na kratak rok nemam pojma, moguće je da će biti više različitih scenarija u različitim delovima planete ali na dugi rok, mislim da će se nastaviti u istom smeru, eventualno značajno sporije, uz više provera i pravljenje bekap opcija. Naravno, i to će zavisiti od toga kako će izgledati trka za profitom i mestom na tržištu, kad sve ovo izbledi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Ti kao da si osetio da cu da te apostrofiram! @ 21Barkley I used to live at Gimnazija, picka mi materina! Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 A, ljudi su me upropastili! Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Ako pustim ovo Spoiler mislicu na, Miljanu.E, jebi ga! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 i'll do it again ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 29 minutes ago, uncletima said: I used to live at Gimnazija, picka mi materina! "At"? Near, close to...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 4 minutes ago, uncletima said: i'll do it again ! Picka sam, priznajem, jer te godine Exit-a me nije bilo, ali zato koju godinu pre: Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 To je bilo sa leve strane bine, pre no sto su krenuli da nas pretresaju ' PICKE Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 21 minutes ago, 21Barkley said: "At"? Near, close to...? Spoiler Da, tu sam ziveo - pati! Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 7 hours ago, uncletima said: a usput misli mi lete ka Sagi i to onoj neispravljenoj do cetvrte sezone. Reveal hidden contents Ovoj! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Jesi li davao pare deci da trče i viču da ponovo radi bioskop? (to mi je komšiluk, bre) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts