Jump to content

Kosovo, priznati ili ne?


djole

Recommended Posts

kossev

 

Na Kosovo stiže deo najavljenog pojačanja, i to iz Turske. Oko 500 pripadnika 65. mehanizovane pešadijske brigade ove zemlje činiće najveći deo NATO pojačanja.

„Turski bataljon će u početku biti stacioniran u kampu Sultan Murat, a na Kosovu će biti raspoređen koliko god bude potrebno“, naveli su iz ove Alijanse.

Takođe preciziraju da je dodatni bataljon rezervnih snaga NATO-već stavljen u stanje pripravnosti, tj. da će biti raspoređen ukoliko bude bilo potrebno.

Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg juče se zahvalio Tuskom predsedniku, Redžepu Tajipu Erdoganu, na slanju pojačanja.

Link to comment
Share on other sites

49 minutes ago, Perkos2 said:

Kurti da pokaže ko je gazda ostavio Eskobara i Lajčaka da čekaju dok se završi finale kupa Kosova gde je on uručio pehar. Tačno je enver hodža ponosan na njega.

Hahahah...u Putinovom stilu. Posle kaže Žvalavi = mali Putin, a iz njih izbija "Kremaljsko proročanstvo"..ne zna se ko je gori sa te strane. To je kad imaš komunizam u kori velikog mozga, to je ta dijagnoza.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Constantin said:

Hahahah...u Putinovom stilu. Posle kaže Žvalavi = mali Putin, a iz njih izbija "Kremaljsko proročanstvo"..ne zna se ko je gori sa te strane. To je kad imaš komunizam u kori velikog mozga, to je ta dijagnoza.

Lik je prsotina u rangu ovog našeg samo što još uvek ima "albanologiju" kod većine stanovnika pa mu ne dolaze na naplatu greške i na severu ali i na celom Kosovu, uz svu međunarodnu podršku i strašnu pomoć dijaspore njemu se iseljava vipe stanovnika nego što je to situacija u Srbiji, ako "albanski lobi" u Americi ne uspe da ispegla spor sa drzavnim sekretarom tek će nastati egzodus a tu je i vizna liberalizacija koja se željno čeka. Teško je od "lenjinste-enveriste" preći u demokrariju koliko god imao vetar u leđa.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Lik je talentovan da usere sve što su prethodnici učinili za Kosovo. Najviše me podseća i pristaje mu ipak nadimak "Mali Sloba"....Srbija Kosovo se saginjati neće" ....samo je prevideo jednu "sitnicu" ....previše je prove vremena po kaznenim ustanovama i "Albin se za sapun saginjati neće".....i nije izvukao pouke...

Link to comment
Share on other sites

Najžešće ga danas kritikuju Haradinaj i Moliqaj koji je bio nekad kod Kurtija, on je izneo i par zanimljivih detalja oko toga kako je policija te "gradonačelnike" sillom odvela u zgrade opština a da je u severnoj Mitrovici mirno zato što je "gradonačelnik" u uredu u bošnjačkoj mahali a opština nije zauzeta upadom specijalaca. Naravno obojica ga upoređuju sa Miloševićem a Moliqaj proziva i zbog iznošenja imena Srba koje je optužio za terorizam i savetovao im da napuste Kosovo. Ali kurta poučen AV iskustvom ima armiji botova i plaćenih novinara koji vode kampanju za njega.

Link to comment
Share on other sites

Gračanica: Obeleženo 19 godina od ubistva Dimitrija Popovića

Quote

Dimitrije Popović je ubijen ispred kioska brze hrane iz vozila u pokretu. Za ubistvo su optuženi Albanci Aljbert Krasnići i Ljabinot Gaši iz Prištine. Tada maloletni Krasnići osuđen je na devet i po godina zatvora, a Gaši je oslobođen krivice.

https://www.kosovo-online.com/vesti/drustvo/gracanica-obelezeno-19-godina-od-ubistva-dimitrija-popovica-5-6-2023

Quote

 

Aljbert Krasnići je zbog ovog hladnokrvnog ubistva osuđen na zatvorsku kaznu od devet ipo godina, ali on je u zatvoru proveo samo četiri godine. Aljbertu Krasnićiju je presudio otac Skender i to prošle godine na Savindan.

Quote

 

Ispred kioska tada se zaustavilo vozilo marke “audi” za čijim volanom je bio Ljabinot Gaši. U vozilu je bio i Aljbert Krasnići koji je, bez ikakvog razloga i povoda, ispalio rafal u pravcu kioska u kojem je, u tom trenutku, bilo više osoba.

 

Popovića je metak pogodio u glavu i preminuo je na licu mesta. Iako je osuđen na devet ipo godina zatvora, Krasnići je odležao samo četiri.

Takođe je bio umešan u ranjavanje poznatog albanskog repera Noizyja u centru Prištine.

 

Ranjavanje se dogodilo 13. septembra 2016. godine, dok je Krasnići zadržan i osuđen zbog ranjavanja gore pomenutog pevača.

Takođe, nedavno su relevantne policijske jedinice proglasile potragu za Krasnićijem zbog nasilja u porodici.

 

Quote

 

Kosovski Albanac Albert Krasnići, koji je ubio Dimitrija, skončao je kada je u njega pucao rođeni otac Skender Krasnići, bivši borac OVK, a sada poznati biznismen, što je bio i njegov sin.

https://mondo.rs/Info/Crna-hronika/a1740171/Albanac-pre-smrti-silovao-zenu-i-napao-oca.html

 

 

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Podneta inicijativa od strane Haradinaja za opoziv vlade Kosova. Slusao sam i Eskobara posle sastanka, vrlo sturo i nista specijalno, Hovenijer je kritikovao Samoopredeljenje zbog toga sto njihovi gradonacelnici sa Severa nisu dosli na sastanak s njim, a Lajcak je rekao da ce ZSO da se formira sa ili bez Kurtija.

 

Mislim da se Kurti zaigrao i da je vrlo brzo bivsi.

 

Stvarno steta, umesto da kao neko ko nije ucestvovao u ratu iznedri novu generaciju politicara koji ce poceti pomirenje, a ako ne to, bar suzivot, on je krenuo u potpuno drugom smeru.

 

Ocekujem da se Haradinaj vrati na velika vrata.

Edited by McLeod
Link to comment
Share on other sites

Fatmir Seholi gostovao na N1, osim ovoga rekao je jos neke zanimljive stvari - Vjosa Osmani se pojavljuje sve vise na nekim medjunarodnim skupovima, iako ona sama nema neki kapacitet da razgovara jer po zakonima Kosova iskljucivo premijer obavlja dijalog, ali je to poruka Kurtiju koji je na korak od toga da bude potpuno neprihvatljiv, ali je vec sada po sankcijama i Kosovo trpi zbog njegovog ponasanja.

 

Ne postoji Albanac na Kosovu koji ce okrenuti ledja Americi i ovo nepostovanje Kurtija prema Blinkenu i Eskobaru nece oprostiti ni njegovi glasaci.

Link to comment
Share on other sites

  • fancy changed the title to Kosovo, priznati ili ne?
  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...