Jump to content

Recommended Posts

Posted

Sto se tice dijeta.

Kad sam u Francuskoj za 2 meseca izgubim oko 4kg, jedem sve, ali mnogo manje,umerenije nego kad sam u Srbiji.

Kad sam u Srbiji povratim kilazu jer jedem vise. 

Posted
21 minutes ago, Vjekoslav said:

"umjerenost - sta je to?"

To bi fakat bio odlican topik. Ja veze nemam sta je umjerenost, nikada se nisam mogao time voditi. Ako ne pretjerujem u necemu, kao da i ne postoji.

• Like 2
Posted

Kako ne znate sta je umerenost u ishrani? Npr prsuta, ne jedes svaki dan 250gr za veceru, vec 100gr. Pa jos ako samo 2 puta nedeljo eto ti umerenosti. Ili ne popijem svaki dan 4 piva , 3 rakije, 2 case vina, vec popijes 2 piva, i 1 casu vina to je vec umerenije od prve kombinacije, pa jos ako to ne radis svaki dan vec 3 puta nedeljno ( druga kombinacija ).

Posted
3 hours ago, Amigo said:

Procitao sam About me :classic_ohmy: Strasno je sta ljudi rade svom tijelu.

Ne vjerujem uopste u iskljucive dijete, samo ovo ili samo ono. Mislim da nam sve treba u umjerenim kolicinama, a kako starimo malo manje mesa, masnoca  i slatkisa.

Osim toga mora da postoji i cheating day, za dobro raspolozenje :classic_biggrin:

Planiras da zivis 1000 godina?

I za sta si posle?

:lol_2:

Posted
40 minutes ago, slavisa said:

Kako ne znate sta je umerenost u ishrani? Npr prsuta, ne jedes svaki dan 250gr za veceru, vec 100gr. Pa jos ako samo 2 puta nedeljo eto ti umerenosti. Ili ne popijem svaki dan 4 piva , 3 rakije, 2 case vina, vec popijes 2 piva, i 1 casu vina to je vec umerenije od prve kombinacije, pa jos ako to ne radis svaki dan vec 3 puta nedeljno ( druga kombinacija ).

Izem ti takav zivot. :lol_2:

Salim se, naravno. Umjerenost je relativan pojam. Sto je nekome umjereno, drugome je premalo ili previse, isto kao i sa holesterolom. Neko gojazan zivi bez vecih zdravstvenih problema i dozivi duboku starost, drugome se zacepe arterije prije 40 godina i normalne tjelesne tezine.

Zato se i rade ovolika istrazivanja i opet se ne moze 100% tvrditi da treba ovako ili onako, varijable su velike. Opet, vjerovatnoca je da je zvanicna nauka, u ovom slucaju medicina, cesce u pravu i da je bolje poslusati doktora koji kaze da je u slucaju povisenog holesterola pozeljno smanjiti masnoce i hranu zivotinjskog porijekla, nego neku senzacionalisticku emisiju koja je napravljena da izazove reakciju, a koja ti kaze da krkas slaninu i cvarke, da holesterol nije problem.

• Like 1
Posted

Lol, 

Vidim da je emisija izazvala mnogo pometnje.

Ne kaze emisija da treba krkati slaninu i cvarke.

Stvarno mi je zao ako ne mozete pogledati, video, ali dobro.

Problem je to da kad je covek mlad ne misli ni na sta, pa ni na ishranu, i kad dodju problemi onda pocinje da radi vezbe, da se pravilno hrani i slusa savete doktora. I onda naravno da ovakve emisije zvuce skepticno.

Nije mi namera da vredjam ili provociram. Zato se izvinjavam svima ko se nadje uvredjenim.

Posted (edited)
1 hour ago, sreta-steta said:

Za sada samo krvna slika... cekam jos rezultate ApoB. Nije mi jasan secer odakle mi, ali ovo ostalo je manje vise ocekivano. Doktori sta vi kazete

Rez_1.jpg

:lol_2:

Edited by Kronostime
  • Ha-ha 2
Posted (edited)
43 minutes ago, sreta-steta said:

dan ranije grilovani losos i

koliko mesa  ?

Jesi li plivao ?

Edited by sasa965
dopuna
Posted

@sasa965Kakve veze ima da li je plivao dan prije i koliko je jeo mesa sa nivoom secera u krvi?

Ako gusteraca radi kako treba ujutru secer u krvi mora da bude ispod 6.

@sreta-steta sta tvoj doktor kaze na ove rezultate?

Posted

Sada sam svaki dan na 2-3h setnje. Dakle juce je bilo 12km hodanja, od cega 5km uvece. Meso nisam jeo juce. 

@Amigo, na ovom rezimo tesko da imam zdravije opcije od jaja ujutru ako hocu da izbegnem ugljene hidrate. 

Posted
28 minutes ago, Amigo said:

Kakve veze ima da li je plivao dan prije i koliko je jeo mesa sa nivoom secera u krvi?

Problem sa proteinima je što kad su u višku i ne koriste se u anaboličkim procesima prolaze dezaminaciju i ostatak odlazi u glukoneogenezu.

Skače nivo glukoze  u krvi , skače insulin a on prekida razlaganje masti.

Posted
16 minutes ago, sreta-steta said:

Sada sam svaki dan na 2-3h setnje. Dakle juce je bilo 12km hodanja, od cega 5km uvece. Meso nisam jeo juce. 

@Amigo, na ovom rezimo tesko da imam zdravije opcije od jaja ujutru ako hocu da izbegnem ugljene hidrate. 

Sada sam citao onaj tvoj post od 4 avgusta sa nalazima gde spominjes da imas i visok pritisak.

Po kanadsko-americkim doktorima dobio bi lijekove i za pritisak i za holesterol, jer kombinacija povisenog pritiska i holesterola, plus secer na granici, te svrstava u rizicnu grupu kardiovaskularnih oboljenja.

Ne mislim da je ista strasno uzimate te lijekove, to je prakticno preventiva i mnogo je bolje nego se patiti sa raznim dijetama sa neizvjesnim rezultatima.

2 minutes ago, sasa965 said:

Problem sa proteinima je što kad su u višku i ne koriste se u anaboličkim procesima prolaze dezaminaciju i ostatak odlazi u glukoneogenezu.

Skače nivo glukoze  u krvi , skače insulin a on prekida razlaganje masti.

Kolega, ja tebe nista ne razumijem, osim sto je to sto ti zastupas sve u suprotnosti sa onim sto preporucuju doktori, pa me interesuje zaista koje su tvoje kvalifikacije?

Posted

@sasa965, da, jutros vadio krv. zadnji obrok u 16h, dakle oko 17h pauze izmedju obroka i vadjenja krvi. Jedina stvar koja mene zapravo buni je secer. Ovo je prvi put u zivotu da imam povisen. Da me nije zena iznervirala 🙂

@Amigo, ok su lekovi, samo moram da znam da li je poviseni pritisak, holesterol, sad i secer, stanje od ranije ili uzrokovano dijetom. Pritisak me tu najmanje brine i rekao bih da je u normali: 130/95. za coveka od 110kg rekao bih pristojno. E secer je pitanje. Doktor - cim se vratim sa puta, dakle tamo prva nedelja novembra. Ako preteknem do tada 🙂

Posted
9 minutes ago, Amigo said:

ja tebe nista ne razumijem,

Tu leži problem , ne razumeš .

13 minutes ago, Amigo said:

zastupas sve u suprotnosti sa onim sto preporucuju doktori,

Gde si ti video da bilo šta preporučujem.

Ono što radim je da objasnim biohemijske ,  fiziološke i  mahom patološke  procese na ćelijskom i tkivnom nivou.

17 minutes ago, Amigo said:

sto preporucuju doktori

Da li  se tvoj interes uvek poklapa  sa interesom lekara?

Posted
22 minutes ago, sreta-steta said:

@sasa965, da, jutros vadio krv. zadnji obrok u 16h, dakle oko 17h pauze izmedju obroka i vadjenja krvi. Jedina stvar koja mene zapravo buni je secer. Ovo je prvi put u zivotu da imam povisen. Da me nije zena iznervirala 🙂

@Amigo, ok su lekovi, samo moram da znam da li je poviseni pritisak, holesterol, sad i secer, stanje od ranije ili uzrokovano dijetom. Pritisak me tu najmanje brine i rekao bih da je u normali: 130/95. za coveka od 110kg rekao bih pristojno. E secer je pitanje. Doktor - cim se vratim sa puta, dakle tamo prva nedelja novembra. Ako preteknem do tada 🙂

Pa secer ti je i na onom prvom nalazu bio blizu granice, tako da to nije neka velika razlika. Sve u svemu kolega nije to sve nista strasno, ali je vrijeme za doktora i terapiju.

Pisemo se onda u novembru. :classic_smile:

6 minutes ago, sasa965 said:

Tu leži problem , ne razumeš .

Gde si ti video da bilo šta preporučujem.

Ono što radim je da objasnim biohemijske ,  fiziološke i  mahom patološke  procese na ćelijskom i tkivnom nivou.

Da li  se tvoj interes uvek poklapa  sa interesom lekara?

Znam doktori hoce samo da te zajebu.:cigar:

Posted
19 hours ago, slavisa said:

Lol, 

Vidim da je emisija izazvala mnogo pometnje.

Ne kaze emisija da treba krkati slaninu i cvarke.

Stvarno mi je zao ako ne mozete pogledati, video, ali dobro.

Problem je to da kad je covek mlad ne misli ni na sta, pa ni na ishranu, i kad dodju problemi onda pocinje da radi vezbe, da se pravilno hrani i slusa savete doktora. I onda naravno da ovakve emisije zvuce skepticno.

Nije mi namera da vredjam ili provociram. Zato se izvinjavam svima ko se nadje uvredjenim.

Slavisa, super je sto si pokrenuo ovu temu :thumbsup: Razlicita misljenja su samo raspravu napravila zanimljivijom.

@sreta-steta, hvala ti sto si nam pokazao sveoje rezultate i mogucnost da ne pricamo uopsteno, nego moze da vidimo kako ce se rijesiti tvoj problem.

Generalno moj pristup je pre svega zvanicna medicina, plus mislim da nije lose uzimati pomalo i cajeve, klasika caj od zare za zeljezo u krvi, sto uzima moja zena i izgleda da pomaze, ili suplemente kao Turmeric, sto ja uzimam jer imam problema sa isijasom, a od nedavno uzimam i neke tablete za oci, jer cijeli dan buljim u racunar, ko zna koliko to zaista pomaze, ali nema nikakve stete.

6000199492484.jpg

Posted
1 hour ago, Amigo said:

Znam doktori hoce samo da te zajebu

Izgleda da nisi razumeo.

Tvoj interes je da budeš zdrav i ostaneš zdrav .

Koji je interes lekara?

Posted
1 hour ago, Amigo said:

Znam doktori hoce samo da te zajebu.

Ovo jedino ne smeju u stvari.

Za ovakve stvari ide tužba ,advokati a to je veliki trošak.

Tako da  ne .

Posted
1 hour ago, sasa965 said:

Ovo jedino ne smeju u stvari.

Za ovakve stvari ide tužba ,advokati a to je veliki trošak.

Tako da  ne .

Rahmetli pacijentu tuzba ucveljene rodbine i ne znaci mnogo.:default_coffee: