Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nego, sada unesto Monaka pre Indi 500 imamo Montreal za vreme Indi 500:

https://racer.com/2025/06/10/in-avoiding-one-problem-f1-s-calendar-has-created-another

Znam da se na globalnom nivou gledanost F1 i IndyCar ne moze porediti ali u SAD gde FOM i Liberti zele da proguraju F1 ovo je bukvalno samoubilacki potez. 400 hiljada gledalaca uzivo na dan trke u Indijanapolisu i 7-8 miliona kraj TV u poredjenju sa 1,3 miliona Tv gledalaca za F1 (samo u USA naravno) nije za poredjenje. Montreal ce biti ubedljivo najslabije ispracena trka naredne sezone a nije da nisu imali mesta da je pomere nedelju dana ranije.

• Like 1
  • Tuzno 1
Posted

Sultan kao da se ucio zanatu od zvalavog, steluje biracke spiskove pred reizbor:

https://www.racefans.net/2025/06/12/fia-approves-contentious-changes-to-its-statutes-ahead-of-presidential-election/

The FIA has approved changes to its statutes despite warnings they would damage the governing body’s reputation.

The statutes define the governing body’s purpose, structure and governance. The Osterreichische Automobil Motorrad und Touring Club – Austria’s motoring club – claimed the changes had been introduced by FIA president Mohammed Ben Sulayem to aid his re-election bid later this year.

“It cannot be – and is not – a coincidence that changes relevant to the FIA’s elections have been promoted by the FIA’s leadership at the same time as the FIA’s incumbent president has announced an intention to run in those elections,” said the OAMTC in a letter to other members, published by Reuters.

The FIA confirmed the new statutes have been approved. It said the changes were intended to improve how its elections are run.

• Ruke su vam krvave! 1
Posted
On 6/10/2025 at 12:05 PM, Radoye said:

Nego, sada unesto Monaka pre Indi 500 imamo Montreal za vreme Indi 500:

https://racer.com/2025/06/10/in-avoiding-one-problem-f1-s-calendar-has-created-another

Znam da se na globalnom nivou gledanost F1 i IndyCar ne moze porediti ali u SAD gde FOM i Liberti zele da proguraju F1 ovo je bukvalno samoubilacki potez. 400 hiljada gledalaca uzivo na dan trke u Indijanapolisu i 7-8 miliona kraj TV u poredjenju sa 1,3 miliona Tv gledalaca za F1 (samo u USA naravno) nije za poredjenje. Montreal ce biti ubedljivo najslabije ispracena trka naredne sezone a nije da nisu imali mesta da je pomere nedelju dana ranije.

Možda konačno cena karti bude normalnija? Znam, neće 🙂 

Posted
17 minutes ago, Maharaja said:

Možda konačno cena karti bude normalnija? Znam, neće 🙂 

Ako to i bude normalnije nece biti cena smestaja u Montrealu i okolini tokom granpri vikenda. Citam da se hoteli krecu od 1200 do 4000 CAD za noc...

Posted
1 hour ago, Maharaja said:

Zato jutarnjim vozom iz Otave, pa pravo sa stanice na stazu 😄 

Uh ja tako tramvajem ovde kod mene kad dodje Indy u selo, petak - subota - nedelja prvi na stazi i poslednjeg me sa nje oteraju 🙂 

• Love 1
Posted (edited)

Smenilo i Dereka Vorvika, i on je u medijima opravdavao kaznu za Ferstapens kao i Herbert pre njega. U zlatnu koku se ne dira...

Edited by Radoye
  • Like 1