kockooblastiŽelimir Posted Friday at 01:36 PM Posted Friday at 01:36 PM On 3/20/2026 at 6:52 PM, Bul-Kathos said: Da li je gledao neko Peaky Blinders: The Immortal Man Nešto kao "Povratak odpisanih", Tihi,Prle i ekipa. 1
Ne sam Safete Posted Friday at 02:56 PM Posted Friday at 02:56 PM On 4/2/2026 at 1:23 PM, Mina D. Harker said: I Requiem for a Dream, ali to je već heavy shit. Boles' pogotovo kraj. 1
alcesta Posted Friday at 07:00 PM Posted Friday at 07:00 PM To je za gledanje jednom i nikad više. Doduše dobra strana je bila što sam se neko vreme posle toga štrecala od sopstvenog frižidera, ali nažalost to se brzo prevaziđe. 1 1
Marko Posted Saturday at 01:05 AM Posted Saturday at 01:05 AM 6 hours ago, alcesta said: To je za gledanje jednom i nikad više. Doduše dobra strana je bila što sam se neko vreme posle toga štrecala od sopstvenog frižidera, ali nažalost to se brzo prevaziđe. Znaš kako kažu: Klin se klinom izbija. Nećeš nikada savladati sopstvene strahove ako se ne čeličiš valjano. Pogledaj ti lepo još jednom film
crni96 Posted Sunday at 07:36 PM Posted Sunday at 07:36 PM https://m.imdb.com/title/tt32880540/ Uvjerio sam se da i španci mogu napraviti loš film. Zadnjih godina Casas jako loš, barem meni.
Chaos Is Me Posted Tuesday at 08:58 AM Posted Tuesday at 08:58 AM Odgledah sa 2 godine zakašnjenja Kinds of Kindness (2024): https://www.imdb.com/title/tt22408160/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_kinds of Dosta toga je već rečeno o ovom filmu koji možda nije najbolji Lanthimosov ali je i dalje hvale vredan uradak kroz koji on, na sebi svojstven način, obrađuje teme potrebe čoveka za pripadnošću nekome ili nečemu. 3 odvojene priče koje mogu da se gledaju i kao mini serija, posebno s obzirom da se ista glumačka postava pojavljuje u sva 3 komada. Što se estetike tiče, standardan Lanthimos sa gomilom apsurdnih, crno humorističkih, nasilnih i nadrealnih scena. Ipak, ne bi se moglo reći da je svaka priča na pravi način zaokružena što meni malo obara ocenu ali ide ovo na solidnih 7/10. Btw, nisam imao pojma da je Yorgosov ćale bio reprezentativac Grčke u košarci, vrlo kul. 1
Nicklord Posted Tuesday at 09:42 AM Posted Tuesday at 09:42 AM Još jedan fun fact, on je radio tonu spotova Sakis Ruvasa pre nego što je krenuo svoje filmove da radi 😄 2
woolgatherer Posted Tuesday at 07:13 PM Posted Tuesday at 07:13 PM kinds of kindness je najnepodnosljivi lantimosov film, covek je inace poceo otvoreno da priznaje ono u sta sam sumnjao jos od ocnjaka a to je da ni sam ne zna o cemu mu filmovi govore, evo sta kaze o kinds of kindness Quote “We don’t work in an analytical way, so we don’t know what the theme is,” Lanthimos said. “Even the stories that we selected, they felt [as if] in the same world, and we hadn’t even developed them fully when we decided, ‘These seem like the right stories to go together.’ And then you start developing them and then all these things might manifest themselves. It is just a creative process that is not analytical. It’s not like, OK, the theme of faith or the theme of control or whatever. It never starts like that. And I think even by the time we finish, we don’t even think about that.”
Nicklord Posted Tuesday at 08:23 PM Posted Tuesday at 08:23 PM Nije rekao da ne zna o čemu govori film već da oni biraju ideje koje izgledaju kul pa je razrađuju i nađu neki zanimljiv ugao ili temu na taj način, umesto obrnuto, da krenu od teme pa smisle priču. To nije problem koji ima tačan put, samo različiti način da se dođe do cilja, u ovom slučaju scenarija za film
Chaos Is Me Posted yesterday at 08:42 AM Posted yesterday at 08:42 AM Ne mora film (ili bilo koje umetničko delo) ni da ima predeterminisanu suštinu koju mu je namenio autor. Dovoljno je da ima dobar supstrat koji kasnije konzument može na različite načine da interpretira i da uživa u vožnji usput. Sometimes it's not about destination, but about journey. 1
Recommended Posts