Mina D. Harker Posted May 5 Posted May 5 Good luck, Have fun, Don't die simpatično-uvrnut distopijski film u kome je - zahvaljujući AI i novim tehnologijama - sadašnjost loša a budućnost još gora. U svijetu u kome je kloniranje moguće, tinejdžeri navučeni na reklame i mobilne telefone poput modernih zombija a nastavnici i roditelji u strahu od učenika i u strahu da ih ne odnese *još jedna* školska pucnjava; u jednom restoranu se pojavljuje putnik iz budućnosti s namjerom da regrutuje goste restorana za akciju spasavanja budućeg svijeta. To je film ukratko, i kao što se vrv primijetili tek je malo pomjeren od stvarnosti koju živimo. Moš se pogleda, Sem Rokvel vodi glavnu riječ, a to nikada nije loš izbor. 1
Mina D. Harker Posted May 6 Posted May 6 Norvežanin režira jednu vrlo američku Dramu, pošteno govoreći film se jako oslanja na marketing i hajp potencijal trenutno najpopularnije mlade glumice u Holivudu, Zendaje, i sad već prekaljenog filmskog radnika Roberta Patisona. Sa rediteljevim ukusom za macabre, ova drama oko vjenčanja - na šta je otprilike promo upućivao - je sve samo ne obična i očekivana, imamo centralnu moralnu dilemu koja se oslanja na specifično američki milje. Već drugi put za redom na mom repertoaru je film koji barata sa blago iskrivljenim realnim scenarijima i komentariše društvenu pojavu već uobičajenu u američkom društvu, ovog puta pozivajući gledaoce da se aktivno uključe u pokušaj odgovora na pitanje "a šta biste vi"? S te strane je zanimljiv društveni komentar, ali kao i u stvarnom životu - bez dobrog zaključka.
Drug Crni Posted Monday at 04:02 PM Author Posted Monday at 04:02 PM Igrao sam igricu kao srednjoškolac i to tek pomalo..pa sam stoga bio skeptičan prema ovakvom filmu (prethodne nisam ni gledao), ali odoh iz viška vremena u bioskop i prijatno se iznenadih - Mortal Combat II je jako dobro urađen film. U principu me "privukao" Karl Urban koji je jedan kul glumac, ali film je stvarno sasvim ok. Ovako bi trebalo ekranizovati jednu igricu.
Polivalentni Stevica Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Thief (1981) Režiserski debi na velikom platnu za Michael Manna.James Caan je maestralan u glavnoj ulozi kradljivca dijamanata.James Belushi u prvoj većoj ulozi,Dennis Farina kao aktivni detektiv zabeležio debitantsku ulogu.Vrlo inteligentan triler sa puno obrta,svaka preporuka. Na snimanju ovog filma,Michael Mann je kao konsultanta imao čoveka po imenu Chuck Adamson,koji mu je ispričao priču kako je lovio jednog kriminalca 60-ih i njegovu ekipu koja je pljačkala po Čikagu.Iz te priče je nastao kultni Heat. 2
Klotzen Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago The Runing Man (2025) Nije mi jasno zašto ovaj film ima isto ime kao legendarni prethodnik od pre 40 godina. Moram priznati da osim u efektima ni u čemu drugom nije nadmašio stari film. Film nije isti kao stari, slična je priča ali ima dosta razlika. Najveća razlika je da se trka i lov odvijaju u realnom svetu a ne u nekom ograđenom delu grada kao u prvom delu. Ovo realno može da se svidi samo ljubiteljima akcije koji nisu gledali originalni film. Ovo je klasična muža para na ime poznatog filma.
Stiletto Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 13 minutes ago, Klotzen said: Nije mi jasno zašto ovaj film ima isto ime kao legendarni prethodnik od pre 40 godina. Verovatno zato što su i jedan i drugi adaptacija istoimene knjige Stivena Kinga? S tim što je prvi bolji film ali je od knjige uzeo samo okruženje i par imena, dok je drugi prilično verna adaptacija knjige. 1
Nicklord Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago On 5/11/2026 at 6:02 PM, Drug Crni said: Igrao sam igricu kao srednjoškolac i to tek pomalo..pa sam stoga bio skeptičan prema ovakvom filmu (prethodne nisam ni gledao), ali odoh iz viška vremena u bioskop i prijatno se iznenadih - Mortal Combat II je jako dobro urađen film. U principu me "privukao" Karl Urban koji je jedan kul glumac, ali film je stvarno sasvim ok. Ovako bi trebalo ekranizovati jednu igricu. Dosta bolja verzija prvog filma od pre neku godinu. Dobra zabava Obavezno moraju da se gledaju filmovi iz 90ih, naročito prvi. To je top 5 treš filmova svih vremena 1
Klotzen Posted 53 minutes ago Posted 53 minutes ago 41 minutes ago, Stiletto said: Verovatno zato što su i jedan i drugi adaptacija istoimene knjige Stivena Kinga? S tim što je prvi bolji film ali je od knjige uzeo samo okruženje i par imena, dok je drugi prilično verna adaptacija knjige. Ok to je onda dobar alibi za scenario ovog filma. Samo onda još više skidam kapu onom što je pravio prvi film jer je on bolje prepravio radnju knjige da film bude atraktivniji. Jedino su oni kostimi trkača bili smohetresna olimpijada 🙂
Stiletto Posted 37 minutes ago Posted 37 minutes ago (edited) 51 minutes ago, Nicklord said: Dosta bolja verzija prvog filma od pre neku godinu. Dobra zabava Obavezno moraju da se gledaju filmovi iz 90ih, naročito prvi. To je top 5 treš filmova svih vremena Onaj sa Lamberom kao Raidenom? Auuu, kud me podseti kolika to trešina beše... Još je film imao priličan budžet, režirao ga Paul W. S. Anderson, Kameron Diaz je trebalo da bude Sonja Blejd ali je slomila zglob vežbajući scene borbe, Žan Klod Van Dam je odbio ulogu Džoni Kejdža jer je snimao Street Fighter... a na kraju ispadne ovakav film: Edited 34 minutes ago by Stiletto
Recommended Posts