Jump to content

Recommended Posts

Posted

Feničanska šema:

Benisio del Toro vrlo simpatičan, kadrovi oštri i pravolinijski, humor na momente dobar a na momente usiljen, a što se priče tiče, nemam pojma (ali zaista nemam pojma, videti Nicklord-ov post iznad).

Posted
On 6/10/2025 at 10:28 AM, Besni lala said:

:classic_happy:

I tako - došo i Killer of Killers u naš bioskop.
...
Celih petnaest minuta pre nego što sam konačno digao ruke.
Super sam. 
...
DaBogDa nikad- NIKAD- ne videli prebijenog dinara od silovanja ove serije.
Nikad više.

...

Fuj.

Kad majstor Sejn Blek nije uspeo da napravi podnosljiv film sa predatoroma znaci da je ta fransiza mrtva (aj Prey je bio gledljiv ali nije dobar koliko su ga hvalili)

Mislim da sam vise drndao telefon nego sto sam gledao Killer of killers koliko je bio naporan

• Like 1
Posted

Sad se završio Elvis i ovo je prvi put u životu da me film razbije na drugo gledanje.

Posle prvog sam bila u šoku i nisam mogla da se skoncentriše od Henksa, i ostao mi je baš gorak osećaj.

Ovo je sad bila potpuno nova dimenzija i film je veličanstven.

• Like 1
Posted

Fountain of Youth (2025)

Fountain_of_Youth_(2025)_poster.jpg

Akcija/Avanturistički film u stilu Indijana Džonsa. Da je prošlo makar još godinu dana moglo bi se reći da je kopija no pošto su od prilike u isto vreme rađeni verovatno je samo slučajnost. Ukratko potraga za Fontanom mladosti. Dosta akcije, možda i previše dok je avanturistički deo sveden na zadnjih pola sata. Zato me i podseća na Indijanu Džonsa. Tempo je brz, ima i komedije malo tako da verujem da i onima kojima se ne svidi neće teško pasti da ga odgledaju.

• Like 1
Posted

Neki dan sam slučajno naletela na poslednju verziju Čarlijevih anđela, nisam ni znala da to postoji a i bolje što nisam. Videla Patrika Stjuarta i ajde rekoh da pogledam 20 minuta koliko je bilo do kraja. Kuku majko šta je ono, mora da je dobio neke ogromne pare za tu blamažu :default_sofa:  svaka čast svima koji su izdržali ceo film u bioskopu, ja bih platila da me puste napolje.

• Tuzno 1
Posted (edited)
On 6/18/2025 at 10:15 PM, Klotzen said:

MV5BNDBmZmJkNDgtMTQ4NC00ZGU5LTkxOGQtYjMw

Freedom (2023)

Rumunski film o nemirima tokom rušenja Čaušeskuove vlade. Radnja filma se odvija u gradu Sibiju gde je priličan karambol bio iako se ja ne sećam iz medija da je taj grad spominjan. Kod nas su uglavnom stizale vesti iz Temišvara i Bukurešta. Ovo je vrlo dobar film koji savršeno dočarava kakav kolaps je zadesio državu preko dešavanja u ovom gradu. Žanrovski bi mogli reći da je prvih pola sata ratni film da bi posle prešao u triler gde čekamo da vidimo sudbine glavnih likova. Gluma solidna, vidi se da je falilo budžeta ali na kraju su solidno odradili film.

Osim što nisam bio rođen u vreme odvijanja radnje filma, nisam nikad ni čuo za grad Sibiu (ponaški Sibinj) dok ga prošle godine nisam posetio (sjajan trg, "smejući krovovi", švapsko nasleđe), gde je vodič history geek pa nam je ispričao i o ulozi u ovom periodu. Gledam obavezno prvom prilikom.

Edited by kendrick duckworth
  • Like 1
Posted

Iz kompletne dosade uđoh u bioskop da pogledam F1 film. Bogo,kako se prijatno iznenadih. :thumbup:

Sportska drama.
Sonny Hayes (B.Pitt) je bivši talentovani vozač Formule 1 kojem je trkačka nesreća prekinula karijeru i kojem se čitav život nakon toga stropoštao. Živi u jednom kombiju, uzima svakakve vozačke gaže samo da bi preživeo. Jednog dana ga posećuje Ruben Cervantes (J.Bardem), nekadašnji rival sa piste i prijatelj, vlasnik F1 tima kome takođe ne cvetaju ruže. Da bi se spasao gubitka licence, nudi veteranu povratak u ovaj cirkus ujedno se tako uhvativši za poslednju slamku koja bi mogla da ga spase. Hayesa u timu dočekuje mladi, ambiciozni novajlija Joshua (Damson Idris) te se izneđu timskih kolega brzo razvija rivalitet...

Film je režirao Joseph Kosinski koji je potpisan i kao reditelj Top Gun: Maverick. I tačno se vidi njegov red.pečat. Ja sam priličan laik za F1 (iako sporadično pratim), ali scene trka su fenomenalno snimljene..ima svakako nekih preterivanja, ali deluju veoma, veoma realistično. Nagledao sam se sličnih filmova u kojima su trke ispadale isuviše filmski i komično.
Odlična produkcija (Lewis Hamilton je jedan od producenata), sve izgleda bogato, napucano, autentično..očito iza projekta i stoji F1 organizacija. Ako im je namera bila da kroz film popularišu svoj sport, 100% su uspeli u tome.

Istakao bih i muziku Hansa Zimmera. I glumačku ekipu..a posebno se mora istaći taj večito potcenjeni Brad Pitt. U mojim očima on se od već ranije dokazao kao dramski glumac, ali je neverovatno kako kvalitetno stari i kao glumac i kao muškarac. Ne može niko da me ubedi da nije popio neki eliksir mladosti. A, Brad efekat se očito osetio i u publici - mnogo lepih žena raznih uzrasta večeras je bilo u sali. Ne treba propuštati njegove filmove!

Ne znam  zašto se neko od ovih "sektaša" sa Auto-moto pdf malo ne aktiviraju ovde i ne napišu svoje viđenje filma. Baš bih voleo da čujem šta imaju da kažu. Od mene preporuka za film.

• Like 2
Posted

Ja film nisam gledao, jer nijedan film ne može biti uzbudljiv koliko stvarna trka sam po sebi, plus što ovde ne bih mogao navijati za glavnog lika a onda mi bezveze da gledam film ako sam protiv njega, jer pošto je to film on će sigurno izaći kao pobdenik, za razliku od stvarnih trka i sporta generalno, gde ima smisla navijati i protiv nekoga, jer postoji šansa da taj ne uspe.

Elem, film je sniman u sklopu aktuelnih F1 trka (uglavnom petkom kada su slobodni treninzi), imali su maksimalnu podršku F1 karavana. posebne kamere su korišćene kako bi uhvatili sve segmente, izlazili su na stazu tokom pauza i imali pristup skoro svemu tako da sa tog aspekta nije moguće prići više realnosti.

• Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted

Ne znam - ja blago zazirem da ga gledam - one prastare filmove ne pamtim -"Dane Grmljavine" nisam voleo ni kad su izašli, "Rush" mi je bio simpatičan - uglavnom što volim Brula... Ford protiv Ferarija nisam ni izdržao ni petnaest minuta i tako ...

Nekad sam pomalo pratio trke - pa zbog toga da pokušam... ali nisam Bredov fan te Njegovih filmova ... Zaista ne bih znao.

• Like 1
Posted
On 6/21/2025 at 9:05 PM, Smrtokapa said:

Feničanska šema:

Benisio del Toro vrlo simpatičan, kadrovi oštri i pravolinijski, humor na momente dobar a na momente usiljen, a što se priče tiče, nemam pojma (ali zaista nemam pojma, videti Nicklord-ov post iznad).

Prošla sam sto puta "pored njega", i uprkos Benisiju ne mogu se motivisati da pogledam. 

Postajem prestara za te neke uvrnute priče koje se ne daju uhvatiti za glavu i za rep - mada svakako ne toliko stara kao reditelj koji ih i dalje snima. 😁