Jump to content

Recommended Posts

Posted
8 hours ago, Plavi Golub said:

Ajde sto ste na kraj srca, samo smo malo birali medju Constantinovim Nislijama rokerima sta je kome blize nekad bilo. Sto bi rekli zal za mladost.
Opasne su i ove diskusije o muzickom ukusu, mogli bi da se podzapamo ko na politici i religiji. 😂

Zanimljivo da je deo nas (srednja osamdesetih i studije veselih devedesetih) voleo zagrebacke bendove novog talasa, kao sto su se tamo slusali beogradski. Meni je jedan od drazih koncerata bio zadnji beogradski Haustora u Filmskom gradu na Avala festu. Valjda je to bilo kraj leta ‘90. Tad je i Tina Tarner bila na tada Galenikinom stadionu u Zemunu. Sjajan provod, sto kaze narod k’o pred zlo. 

Devedesete su mi ostale u secanju po klupskim svirkama DLM ali sa starim pevacem. Imali su odlicnu duvacku sekciju. No, to vise nije bila SFRJ.

a Klepton?

Meni su sjajni Azrin u Pozarevcu krajem 80tih i Smakov 92.

Posted
7 hours ago, mrd said:

Zlatni prsti.

Sent from my LM-G710VM using Tapatalk

Bili su m poprilično simpatčni Zaječarci...i kao Zlatni prsti i kao Nokaut. Pesma "Zbogom ostaj, mila moja" se u mojoj memoriji vrlo visoko kotira.

Imaju neki dilemu kakve su grupe bile Kerber i Galija, solidne ? Kad imaš iza sebe 15-ak studijski albuma i gomilu posećnih koncerata godinama, teško je da si samo "solidan"...otiša si tu daleko od solinosti proseka. Na početku karijere Galiju su poredili i nazivali srpskim Džetro Talom, kerber je opet, punio Hale, Stadione i pogotovu su Gale i ekipa prevazišle lokalne nivoe. Verujem da su bili band iz prestonice, ako ništa drugo, bili bi prisutniji u medijima, mada ni ovako ne manjkaju, odnosno nisu manjkali.

U to vreme, nisi baš lako mogao da snimiš LP za Jugoton, PGP....morao si da prođeš određeni put. Pobediš na Gitarijadi u Zaječaru, Boom festival u Subotici pa tek onda ulaziš u Studio.

Posted
2 minutes ago, Constantin said:

Kad imaš iza sebe 15-ak studijski albuma i gomilu posećnih koncerata godinama

Ceca, Dragan, Brena, Shaban, Shaban, Keba:smiley33:

Posted
22 hours ago, Klotzen said:

Za "Lebi i Sol" se ne slažem, oni su bili "prva liga" što se tiče rok muzike u ex YU. Ja sam odrastao u društvu gomile muzičara, e sad mi ih nismo slušali ali su svi imali ogroman respekt za njih.

The Best na prostorima Ex-Yu od Rezolucije IB do danas :smiley2:

16 hours ago, Plavi Golub said:

Ajde sto ste na kraj srca, samo smo malo birali medju Constantinovim Nislijama rokerima sta je kome blize nekad bilo. Sto bi rekli zal za mladost.
Opasne su i ove diskusije o muzickom ukusu, mogli bi da se podzapamo ko na politici i religiji. 😂

Zanimljivo da je deo nas (srednja osamdesetih i studije veselih devedesetih) voleo zagrebacke bendove novog talasa,

Novi talas mi je bio nekako "šminkerski" ali Parni Valjak, Azra, Atomsko sklonište, Buldožeri....iha

15 hours ago, Kronostime said:

Ispricaj kako si Kornelija Kovaca ucio prvim akordima.:classic_laugh:

Grešio mnogo..."ispadao" :classic_biggrin:

1 minute ago, Beonegro said:

Ceca, Dragan, Brena, Shaban, Shaban, Keba:smiley33:

Pričamo o muzici, ne o kafansko-svadbarskim naricanjima...

• Ha-ha 2
Posted (edited)
28 minutes ago, Constantin said:

Pričamo o muzici, ne o kafansko-svadbarskim naricanjima...

I ja kazem 😛 

EDIT: Leb i sol nisu najbolji bend ni u Skoplju, a ne u bivsoj Jugoslaviji.

Edited by Beonegro
  • Thanks 1
Posted
17 minutes ago, Beonegro said:

I ja kazem 😛 

EDIT: Leb i sol nisu najbolji bend ni u Skoplju, a ne u bivsoj Jugoslaviji.

Ok. Možemo da pričamo o tome, šta i ko nam se sviđa, ali mislim da bi složili da su Vlatko, Bodo, Koki, sam vrh ex-yu muzičara. Treba mnogo muke da se znanje pretoči u komercijalu.

Inače, ko je najbolji skopski band ?

Posted (edited)
12 minutes ago, Constantin said:

Ok. Možemo da pričamo o tome, šta i ko nam se sviđa, ali mislim da bi složili da su Vlatko, Bodo, Koki, sam vrh ex-yu muzičara. Treba mnogo muke da se znanje pretoči u komercijalu.

Vlatko Stefanovski je sigurno vrhunski muzicar, ali prosjecan autor u najboljem slucaju. Anastasija, Mizar, Arhangel i Padot na Vizantija su originalniji i interesantniji bendovi.

EDIT: cak i Bastion je bio savremeniji bend od Leb i sol.

Edited by Beonegro
Posted
2 minutes ago, Beonegro said:

Vlatko Stefanovski je sigurno vrhunski muzicar, ali prosjecan autor u najboljem slucaju. Anastasija, Mizar, Arhangel i Padot na Vizantija su originalniji i interesantniji bendovi.

Arhangel je počeo devedestetih, a Padot na Vizantija su pankeri....nemoj ih porediti sa L&S.....jbg upadoh ja u zamku i priču šta se kome sviđa :smiley33:

Posted
1 minute ago, Beonegro said:

Mozda na samom pocetku, uglavnom poznati su kao post-punk/goth bend.

To mi je za nijansu interesantnije od Dragana, pa zato i ne znam....:classic_biggrin:  Btw ne znak koji je Dragan kojeg si pomenuo u onom postu, sve ostale sam "prepoznao" :writing:

Posted

U trenucima kao što je ovaj, kad se raspravljate o tome koji bend je bolji, žao mi je što nema Kinika da vas rastera kao mačke sa jebarnika.

• Like 1
Posted
On 1/4/2020 at 4:45 PM, mrd said:

Ljudi tema je o tome kako je SFRJ bila super. 

Da je bila super, ne bi odmah nakon smrti Tita pocela da uzurbano propada i ne bi se raspala.... 

Posted
30 minutes ago, ObiW said:

U trenucima kao što je ovaj, kad se raspravljate o tome koji bend je bolji, žao mi je što nema Kinika da vas rastera kao mačke sa jebarnika.

I meni, tragikomican je sa onim njegovim hipi govnima.

Posted
5 hours ago, Constantin said:

Prvo da se Zdogovorimo kako se to mjeri:default_coffee:

Ali Leb i sol je sigurno najuspjesniji makedonski bend. Po meni je i najbolji.

Ako cemo da prosirimo na cijelu SFRJ, onda je Bijelo Dugme najuspjesniji jugoslovenski bend. Sad sto ima ljuborne raje iz Srbije :wicked:, sta ja tu mogu.

Uspjesnost se moze nekako mjeriti, najvise prodali albuma, imali najvece turneje, najvece koncerte, itd.

Posted
38 minutes ago, FrediB said:

Da je bila super, ne bi odmah nakon smrti Tita pocela da uzurbano propada i ne bi se raspala.... 

Auuuu, ko bi rekao. Jel možeš malo da nam obrazložiš i razbiješ ovde neke koji misle da je Jugoslavija bila jača od EEZ ?

46 minutes ago, ObiW said:

Nije Kinik jedini google-majstor na ovom forumu. 

3 minutes ago, Amigo said:

Prvo da se Zdogovorimo kako se to mjeri:default_coffee:

Ali Leb i sol je sigurno najuspjesniji makedonski bend. Po meni je i najbolji.

Ako cemo da prosirimo na cijelu SFRJ, onda je Bijelo Dugme najuspjesniji jugoslovenski bend. Sad sto ima ljuborne raje iz Srbije :wicked:, sta ja tu mogu.

Uspjesnost se moze nekako mjeriti, najvise prodali albuma, imali najvece turneje, najvece koncerte, itd.

Ma, Amigo....muzika-ukus-muzički ukus...a o ukusima ne treba raspravljati. Koliko sam u životu sreo perfektnih muzičara koji nisu dosegli dalje od "tezge", a koliko tek njih koji imaju uspešne karijere, a malo više su od muzički nepismenih likova. Ko šta voli, to nek sluša...a sad ko je najbolji....nikad kraja.

Posted
1 minute ago, Constantin said:

Auuuu, ko bi rekao. Jel možeš malo da nam obrazložiš i razbiješ ovde neke koji misle da je Jugoslavija bila jača od EEZ ?

Od kog EEZ-a je bila bolja? Cak su i najsiromasnije clanice tipa Grcke i Portugalije imale bolji standard i veci BDP po glavi stanovnika od SFRJ. Ostale da ne spominjem. 

To sto je SFRJ bila bolja od sssr pomijare, te od Rumunije, Bugarske i Albanije ne znaci nista. 

Posted
1 minute ago, FrediB said:

Od kog EEZ-a je bila bolja? Cak su i najsiromasnije clanice tipa Grcke i Portugalije imale bolji standard i veci BDP po glavi stanovnika od SFRJ. Ostale da ne spominjem. 

To sto je SFRJ bila bolja od sssr pomijare, te od Rumunije, Bugarske i Albanije ne znaci nista. 

Ma to propaganda samo....a SSSR nije bila pomijara, nego respektabilna svecka sila, teško su sa njima izlazili i Nemci i Brazilci, a i Italijani.

Posted
3 minutes ago, FrediB said:

SFRJ je bila bolja od Nemacke, to smo se svi slozili.

Posted
Just now, FrediB said:

Nije bila bolja ni od Istocne, a kamoli od Zapadne....

Ma kakva Istocna, to se ni ne broji. BIla je bolja od one Zapadne.

Posted
4 minutes ago, Constantin said:

Oćeš da kažeš da je Tomos 15 bio bolji od MZ TS i ETZ ?

Prije svega sam mislio da je nas Golf bio bolji od nemackog, kao i Marlboro :classic_biggrin:

• Like 1