Helena Posted Monday at 12:42 AM Posted Monday at 12:42 AM Ha, može biti, al ja sam onda bila mlada i svet je bio lep, ljudi divni, a budućnost svetla ❤️ 1
mrd Posted Monday at 02:12 AM Posted Monday at 02:12 AM 2 hours ago, ters said: Ritual drzave koja je pokusavala sebe predstaviti preko omladine – disciplinovane, nasmijane, slozne...i ideoloski ispravne. I pored toga sto je to ipak bio samo teatar, sam pokusaj da se zajednistvo i pripadnost promovisu je vrijedno pomena, mada je cirkus oko drzavne proslave predsjednikovog "rodjendana" bio sasvim nepotreban i rekao bih kontraproduktivan. I nekako nam se kroz taj dan cinilo da imamo obecavajucu buducnost - u kojoj ne bi obiljezavali takve praznike na taj nacin- catch 22... I dalje nije dovoljno obrazovala narod. Reci mi da li si se u Kanadi kačio sa Hrvatima, Srbima, Bosancima? Nije ideja bratstva bila loša, samo smo je loše sprovodili. Ta država je žene tretirala najravnopravnije od svih naprednih država u kojim sam ja bio, a broj nije mali.
ters Posted Monday at 02:13 AM Posted Monday at 02:13 AM 1 hour ago, Helena said: Ha, može biti, al ja sam onda bila mlada i svet je bio lep, ljudi divni, a budućnost svetla ❤️ Mozda se ne razumijemo bas najbolje, ali i ja to isto govorim - imali smo buducnost, bila nam je sirom otvorena u kojem god pravcu pozelimo, i pravljen je napor da se ostvari to neko zajednistvo - i mozda je to na nekom politickom visem nivou bilo vjestacko, ali medju obicnim ljudima uglavnom nije bilo vjestacko... 1 1
ters Posted Monday at 02:18 AM Posted Monday at 02:18 AM (edited) 7 minutes ago, mrd said: I dalje nije dovoljno obrazovala narod. Reci mi da li si se u Kanadi kačio sa Hrvatima, Srbima, Bosancima? Nije ideja bratstva bila loša, samo smo je loše sprovodili. Ta država je žene tretirala najravnopravnije od svih naprednih država u kojim sam ja bio, a broj nije mali. Ja se u principu ni sa kim nisam kacio, ni u SFRJ ni u Kanadi, mada sam i ovdje i u SFRJ naisao na budale od kojih sam se izmicao...Obrazovanje se mora gledati u relativnom pogledu - ne znam da li si vidio kartu nepismenosti 1931. - ono sto nikada nije bilo pod Austrougarskom je preko 50% nepismeno. Za tu polaznu osnovu, za 50 godina koje ukljucuju i jedan svjetski rat i u obrazovanju je napravljeno cudo... Edited Monday at 02:21 AM by ters 1
Helena Posted Monday at 02:27 AM Posted Monday at 02:27 AM Meni prvo što je zapalo za oko da je srednja Dalmacija nepismena, a ostrva pismena, čak i Lastovo. Redovno idemo na Brač i nisam videla velik broj crkava koje bi možda mogle to da objasne.
ters Posted Monday at 02:40 AM Posted Monday at 02:40 AM 11 minutes ago, Helena said: Meni prvo što je zapalo za oko da je srednja Dalmacija nepismena, a ostrva pismena, čak i Lastovo. Redovno idemo na Brač i nisam videla velik broj crkava koje bi možda mogle to da objasne. Relativno vise pomoraca na ostrvima?
mrd Posted Monday at 02:47 AM Posted Monday at 02:47 AM 26 minutes ago, ters said: Ja se u principu ni sa kim nisam kacio, ni u SFRJ ni u Kanadi, mada sam i ovdje i u SFRJ naisao na budale od kojih sam se izmicao...Obrazovanje se mora gledati u relativnom pogledu - ne znam da li si vidio kartu nepismenosti 1931. - ono sto nikada nije bilo pod Austrougarskom je preko 50% nepismeno. Za tu polaznu osnovu, za 50 godina koje ukljucuju i jedan svjetski rat i u obrazovanju je napravljeno cudo... Nisam mislio na pismenost koliko na tolerantnost, koja se isto ući. Što se tiče sukoba i ja sam ih najviše imao sa mojim majmunima. 🤣 srbendama. Ali su nas uvek na ručku u restoranu požalio, kako mi to tamo onako a ove zajenio jedemo. Odgovor je uvek bio zato smo ovde. 7 minutes ago, ters said: Relativno vise pomoraca na ostrvima? E, to obrazovanje. Širina znanja, znanje da su kulture različite. Svako može da nauči da čita, vidi šta je majmuna, a akademici nauka su
Recommended Posts