Eddard Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 1 hour ago, Constantin said: ‘98, Bar-Bgd, povratak sa najboljeg letovanja u Petrovcu na moru, slična slika. I jedna Maja iz Zrenjanina na koju sam ceo put mislio… 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 1 minute ago, Eddard said: ‘98, Bar-Bgd, povratak sa najboljeg letovanja u Petrovcu na moru, slična slika. I jedna Maja iz Zrenjanina na koju sam ceo put mislio… Eh, Zrenjanin....imao sam i ja takve epizode, beše neka Angela iz Hetina...to mu je tu, blizu. Videsmo se još par puta u Novom Sadu, ali...ja neozbiljan, svidjale mi se i Novosadjanke. 🥰 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 18 minutes ago, Constantin said: Jel svirala Galija onda u Makarskoj ? Neje... Slabo sam marila onda za domaću muziku, išle smo u neku diskoteku, zaboravila sam kako se zvala....ja sa sela nisam imala često priliku do diska 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 2 minutes ago, Helena said: Neje... Slabo sam marila onda za domaću muziku, išle smo u neku diskoteku, zaboravila sam kako se zvala....ja sa sela nisam imala često priliku do diska Galija beše, ako se ne varam, od 82. svirala nekoliko godina uzastopce...pa i ja išao, a i mnoge Nišlije, kampovall. Ne zbog Galije, nego...bilo je lepo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted May 9, 2023 Author Share Posted May 9, 2023 1 hour ago, DJORDJE said: Ma dobro, ti si ipak ziveo na Zapadu, ja pricam o Beogradu, kod vas je bio standard, stvari su bile daleko uredjenjije, nije dzabe izreka od Pozderaca i dobrijeh dana. Ma mozes ti podjebavati koliko hoces, ali da topli obrok bude 40% od plate ne moze da bude. 17 minutes ago, Helena said: Pa onda nisam, bilo je Kardeljevo, mi smo išli posle za Makarsku Makarska je meni bila redovna u srednjoj skoli, plus neka manja mjesta u okolini po koji dan. Naravno voz, pa autobus, voz je isao cini mi se 2 sata brzi, a putnicki jedno sat duze, ako ne i vise. 16 minutes ago, Constantin said: Jel svirala Galija onda u Makarskoj ? A ko ce drugi 79 je u Ferijalnom kampu svirala Riblja Corba, sjecam se Misha Aleksic je pevao Sunshine of my love od Cream. Poslije je Galija svirala nekoliko godina i onda dodje JNA i poslije sam u Makarsku samo navracao. Ostalo mi je u sjecanju da je Galija izvodila Don't let me be missunderstand od Animalsa. Super je bilo, nije se placao ulaz, najvise raje je bilo iz Srbije i Bosne, ponekad se neko potuce ( zezam se) nije bilo problema, upoznas se nekim, provedes zajedno 5-6 dana, kao da se znate godinama. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 Ja sam bila '88. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 (edited) 29 minutes ago, Amigo said: Ma mozes ti podjebavati koliko hoces, ali da topli obrok bude 40% od plate ne moze da bude. Mislim da ste obojica u pravu - topli obrok nikada nije bio 40%, ali je kraj osamdesetih imao neko cudnovato racunovodstvo - znam neke koji su dobijali pola plate u recimo ulju, brasnu, seceru i kiselim paprikama, jer je njihova firma bila bez cash-a ali je "prebijala" dugovanja sa nekim dobavljacem...Kako je to provodjeno kroz knjige - nemam pojma. 29 minutes ago, Amigo said: Naravno voz, pa autobus, voz je isao cini mi se 2 sata brzi, a putnicki jedno sat duze, ako ne i vise. Brzi voz isao 3 sata i 15-tak minuta a ribarski u pola dva ujutro i po 5-6 sati. Edited May 9, 2023 by ters Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 32 minutes ago, Helena said: Ja sam bila '88. Ja '87. I isla sam i ja u neku diskoteku 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 14 minutes ago, Sunshine State said: Ja '87. I isla sam i ja u neku diskoteku 😄 Čekaj, ova je bila negde u nekom parku, nije bila baš blizu Rive ili obale 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newcastle Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 1 hour ago, Constantin said: Jel svirala Galija onda u Makarskoj ? Jedno vece Galija, sledece vece Stijene, pa onda opet Galija i tako celo leto 81, bese neki Ferijalni kamp. Al' se tu duvaloooo i seksovaloooo :). A samo dva pandura za celo mesto (Jozo i Gering ako dobro pamtim), kad ne znaju sta da urade oni jednostavno proteraju po neku ekipu iz mesta - isprate ljude do autobusa i zdravo. . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 Jedno vece Galija, sledece vece Stijene, pa onda opet Galija i tako celo leto 81, bese neki Ferijalni kamp. Al' se tu duvaloooo i seksovaloooo :). A samo dva pandura za celo mesto (Jozo i Gering ako dobro pamtim), kad ne znaju sta da urade oni jednostavno proteraju po neku ekipu iz mesta - isprate ljude do autobusa i zdravo. . Pola kampa bilo neprijavljeno...Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newcastle Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 1 minute ago, Constantin said: Pola kampa bilo neprijavljeno... Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока Da, a mestani su zeleli bogate goste a dobili nesto kao 10-ak godina zakasnelu hipi komunu koja zivi na eurokremu, pastetama i gotovim jelima Industrije 29. novembar iz Subotice. E sad, to sto je bar 50% pasteta i eurokremica bilo trajno "pozajmljeno" iz lokalnih prodavnica nije bilo bas lepo, ali opet bolje nego da su ih posetile bajkerske ekipe jer se tada krao i benzin - to bolje znaju mestani Istre. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted May 9, 2023 Author Share Posted May 9, 2023 U Makarskoj je bila i cuvena diskoteka Grotta (Pecina), tu sam bio samo jednom, tek da vidim, klasicni disko tog vremena, tu su bile nek hridi i silazilo se nekim mentalnim stepenicama koje su bile pricvrscene za stijene, a dole more. Placala se konzumacija, sve u svemu, nije to bilo za mene koji sam tada imao 16 godina. To je to, tada nisu bile ovakve stepenice. 46 minutes ago, ters said: Brzi voz isao 3 sata i 15-tak minuta a ribarski u pola dva ujutro i po 5-6 sati. Vjerovatno sam pomjesao sa Mostarom, jer sam cesto putovao u Mostar. 2 minutes ago, Newcastle said: Da, a mestani su zeleli bogate goste a dobili nesto kao 10-ak godina zakasnelu hipi komunu koja zivi na eurokremu, pastetama i gotovim jelima Industrije 29. novembar iz Subotice. E sad, to sto je bar 50% pasteta i eurokremica bilo trajno "pozajmljeno" iz lokalnih prodavnica nije bilo bas lepo, ali opet bolje nego da su ih posetile bajkerske ekipe jer se tada krao i benzin - to bolje znaju mestani Istre. Makarska je veliko mjesto i tada je imala hotele, odmaralista raznih preduzeca i mnogo privatnog smjestaja, kamperi su bila manjina tu, nisu Makarani lose prolazili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 Da, a mestani su zeleli bogate goste a dobili nesto kao 10-ak godina zakasnelu hipi komunu koja zivi na eurokremu, pastetama i gotovim jelima Industrije 29. novembar iz Subotice. E sad, to sto je bar 50% pasteta i eurokremica bilo trajno "pozajmljeno" iz lokalnih prodavnica nije bilo bas lepo, ali opet bolje nego da su ih posetile bajkerske ekipe jer se tada krao i benzin - to bolje znaju mestani Istre. Išao sam ja 83-84 motorom, ali dam uredno plaćao gorivo na Ininoj pumpi.Kad su nas, msm beše 82. najurili iz Makarske...mene i moje društvo. Džabe smo pričali kako memamo para, terali su nas da kupimo vozne karte do Niša...na kraju nam oni kupili do Kardeljeva i ostavili pod pretnjim na ž.stanicu. Mi se vratimo i rano ujutru i svi kod frizera, nas 4 od 5 i stavimo mini val. Svi smo izgledali kao da sviramo u Thin Lizzy i mnogo mi krivo što ni jednu fotku nismo napravili. Eh da je tad bilo mobilnih, pa story, pa instagram, tik-tok...ali provalili nas i posle tri dana, ponovo ista slika, mi na ž. stanici i 3 cure iz Novog Travnika...da ne davim dalje, zna se gde smo zabršili...u Pucarevu...Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newcastle Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 28 minutes ago, Amigo said: U Makarskoj je bila i cuvena diskoteka Grotta (Pecina), tu sam bio samo jednom, tek da vidim, klasicni disko tog vremena, tu su bile nek hridi i silazilo se nekim mentalnim stepenicama koje su bile pricvrscene za stijene, a dole more. Placala se konzumacija, sve u svemu, nije to bilo za mene koji sam tada imao 16 godina. To je to, tada nisu bile ovakve stepenice. Vjerovatno sam pomjesao sa Mostarom, jer sam cesto putovao u Mostar. Makarska je veliko mjesto i tada je imala hotele, odmaralista raznih preduzeca i mnogo privatnog smjestaja, kamperi su bila manjina tu, nisu Makarani lose prolazili. Maksimalno 10000 ljudi sa okolnim mestima - ja to vidim kao malo mesto. Kamperi su verovatno bili manjina po broju, ali po vidljivosti i prisutnosti u celom mestu nisu to bili, a mestane je strasno nerviralo to sto ne mogu da postanu elitno letovaliste - kao i mnoge druge u Dalmaciji i Crnoj Gori. Krivce su Makarani videli u kamperima. Svi su hteli da budu Dubrovnik, al nisu imali ni Stradun ni Mincetu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 1 hour ago, Amigo said: U Makarskoj je bila i cuvena diskoteka Grotta (Pecina), tu sam bio samo jednom, tek da vidim, klasicni disko tog vremena, tu su bile nek hridi i silazilo se nekim mentalnim stepenicama koje su bile pricvrscene za stijene, a dole more. Placala se konzumacija, sve u svemu, nije to bilo za mene koji sam tada imao 16 godina. To je to, tada nisu bile ovakve stepenice. Vjerovatno sam pomjesao sa Mostarom, jer sam cesto putovao u Mostar. Makarska je veliko mjesto i tada je imala hotele, odmaralista raznih preduzeca i mnogo privatnog smjestaja, kamperi su bila manjina tu, nisu Makarani lose prolazili. ...s mi smo još i plaćali sobu, i Česi su bili u par soba, a nismo bili prijavljeni... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 10, 2023 Share Posted May 10, 2023 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 10, 2023 Share Posted May 10, 2023 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted May 10, 2023 Share Posted May 10, 2023 Tik-Tak, Smib, Modra lasta, Male novine, Kekec... gomila časopisa za mlađe i starije osnovce je izlazilo u Jugoslaviji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted May 10, 2023 Share Posted May 10, 2023 (edited) Edited May 10, 2023 by Dragan 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted May 10, 2023 Share Posted May 10, 2023 Čitalo se i :Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milenko Puzigaca Posted May 10, 2023 Share Posted May 10, 2023 Kad je krenulo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted May 10, 2023 Share Posted May 10, 2023 Ja nisam gotivio Nindža varijante, karate filmove. Doduše, gledao sam s decom Nindža kornjače...ali Brus Lija nisam podnosio. Malo Džeki Čena...Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted May 11, 2023 Share Posted May 11, 2023 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted May 12, 2023 Share Posted May 12, 2023 Podseti me @Kronostimena susednoj temi... 1 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts