Constantin Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 43 minutes ago, mrd said: @Janne240 Pfff jbg... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 goli otok je bio produkt desavanja sa Staljinom... i u njega su trpani uglavnom staljinisti i naravno nacionalisti... a iskreno ni jednih ni drugih mi nije ni najmanje zao... Uostalom i najdemokratskija zemlja sveta je imala takve logore.... za Japance i Guantanamo... Čini se da si neobavešten, ali ti je lepo. :)Nije ti žao.Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinik Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 ... Kad vidim sta sve lik napiskara - mozda mu je bolje da se drzi 'Vegete'. ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 1 hour ago, Constantin said: jbg... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 9 minutes ago, mrd said: Attack of the Figuar. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted November 23, 2019 Author Share Posted November 23, 2019 19 hours ago, Darth Bane said: secajuci se svog mizernog zivota u tom kazamatu, Realno ovo nema veze sa zivotom. Ne znam zasto ti to treba? 18 hours ago, Denis Jasharevic said: Posto vec treci put agresivno pitas zasto nisam otisao sa Balkana ranije rekoh ajde da ti odgovorim da bi mogao da zaspis veceras na miru, da te to ne muci. Ja sam diplomirao par meseci nakon sto je slovenacko lovacko drustvo iz Trbovlja, uz pomoc grupice gradjana, sramno porazilo, tacnije ponizilo - cetvrtu najjacu svetsku armiju, JNA. Za vreme one, prave Jugoslavije nisam mogao da emigriram, bio sam dete, roditelji me ne bi pustili. Ako si diplomirao 1991, onda nisi mogao da budes maloletan u SFRJ, osim ako nisi neko cudo od deteta, pa upisao veterinu koja traje 5 godina u trineastoj, preskocio srednju skolu itd. Ako dodamo jos i obavezno sluzenje JNA, onda je sasvim jasno da ti ovo ne pije vode, ovako blago receno da me ne povlacis po topicima o moderaciji. 18 hours ago, Denis Jasharevic said: Od 1992 do 1998 sam nekoliko puta odbijen za vizu u kanadskoj ambasadi, da bi je 1999 godine dobio i istog dana napustio Srbiju. Bio sam vec spakovan da bezim za Madjarsku, to je bilo 2 dana pred bombardovanje. I ovo ti je bez veze, nije Kanada jedina drzava na svetu, Ceska pred nosom, vidimo kako Ascari zivi sasvim lepo, mnogo bolje od mene, rado bih menjao Kanadu za Cesku. 18 hours ago, Denis Jasharevic said: Sto se tice ovog s pocetka tvog ........ kako bih to nazvao ...... u mom zargonu bi to bilo "seljacko krljanje", znas onaj fudbal po seoskim ligama ...... vise se igra da nekom slomis nogu, da pricaju po selu kako si snazan, nego zbog golova....... Prvo, ja nisam mrzitelj Jugoslavije. To sto sam tamo rodjen, odrastao, skolovao se, prakticno poticem - nije bio moj izbor. Da jeste ...... ne bi me videla. K'o sto me i ne gleda, cim jeste postao moj izbor. Ja sam prema Jugoslaviji - ravnodusan. Pa ja sam ravnodusan i prema Kanadi, na nju ce me verovatno podsecati samo penzija. Da li bih voleo da sam ziveo u Srbiji bez ostalih republika? Ne. Opet ista prica, kada bih mogao, bolje reci morao da biram - izabrao bih Jugoslaviju. Gde je bila moja patnja? Pa moja patnja je bila sto nisam mogao da razumem ljude oko sebe. I naravno, oni mene verovatno jos manje. Posto ti nikada nisi to osetio, mogu ti samo reci da nije bas prijatno. Jednostavno ....... shvatas, nije ti tu mesto. Zivis u svojoj zemlji, tvoj jezik, ali si potpuno otudjen, vremenom ti sve vise smeta, postajes nervozan, kvalitet zivota ti opada. Iz mnogo razloga, od kojih bi kao mozda najvazniji izdvojio sklonost okoline da zabijaju svoje culo mirisa u moj deo tela koji ne prima boju cak ni na nudistickoj plazi. Ja sam nekako uvek vise posvecivao paznju, cenio, voleo svoj zivot, a oni ne ...... njima je interesantniji bio moj. Odlicno, bilo bi vreme onda da se prestanes da bavim mojim i ostalim zivotima i da prestanes da redovno vredjas ljude po forumu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Bane Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 2 minutes ago, Amigo said: Realno ovo nema veze sa zivotom. Ne znam zasto ti to treba? Ako si diplomirao 1991, onda nisi mogao da budes maloletan u SFRJ, osim ako nisi neko cudo od deteta, pa upisao veterinu koja traje 5 godina u trineastoj, preskocio srednju skolu itd. Ako dodamo jos i obavezno sluzenje JNA, onda je sasvim jasno da ti ovo ne pije vode, ovako blago receno da me ne povlacis po topicima o moderaciji. I ovo ti je bez veze, nije Kanada jedina drzava na svetu, Ceska pred nosom, vidimo kako Ascari zivi sasvim lepo, mnogo bolje od mene, rado bih menjao Kanadu za Cesku. Odlicno, bilo bi vreme onda da se prestanes da bavim mojim i ostalim zivotima i da prestanes da redovno vredjas ljude po forumu. Sta je bila Ceska pocetkom 90-tih?! I nikada nije bilo lako dobiti kanadsku (ili australijsku) iseljenicku vizu! Ovo drugo: ima veze sa zivotom - I te kako! Jos uvek sam istraumiran od zivotarenja - bitisanja u tom kazamatu - kako u SFRJ tako kasnije u SRJ! I nisam jedini - mnogi ljudi su mentalno I emotivno osteceni - evo I dan -danas kazu da je pola Srbije na bensendinima!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinik Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 14 minutes ago, Amigo said: ... ako si diplomirao 1991, onda nisi mogao ... ... vidimo kako Ascari zivi sasvim lepo ... 14 minutes ago, Amigo said: ... odlicno, bilo bi vreme onda da se prestanes da bavim mojim i ostalim zivotima i da prestanes da redovno vredjas ljude po forumu. ... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted November 23, 2019 Author Share Posted November 23, 2019 9 minutes ago, Darth Bane said: Sta je bila Ceska pocetkom 90-tih?! I nikada nije bilo lako dobiti kanadsku (ili australijsku) iseljenicku vizu! Nema nikakve potrebe da advokatises 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janne240 Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 2 hours ago, Doc Holiday said: goli otok je bio produkt desavanja sa Staljinom... i u njega su trpani uglavnom staljinisti i naravno nacionalisti... a iskreno ni jednih ni drugih mi nije ni najmanje zao... Uostalom i najdemokratskija zemlja sveta je imala takve logore.... za Japance i Guantanamo... naravno,...uopste nije pitanje kojeg treba da se obilazi ali svaka drzava mora da ima svoj uslovno receno anus (slikovito receno). Naknadna pitanja o postovanju ljudskih prava, demokratizaciji drustva i slicne stvari nisu bili realan parametar stanja koje je drzava u nastanku morala da prodje. Demokraticnost je posledicno stvar civilizacijskog stepena i kulturnih vrednosti, koje ne mogu da nastanu onda kada se raskida sa suprotnim rezimom, koji god bio. .................................... Ono sto pamtim kao lep period (uz neko sivilo), bilo je da smo za razliku od danasnje omladine imali mnogo vise citalackog i kritickog gledanja u stvari i zbivanja oko nas. Secam se da sam citao Nove omladinske novine, popularni NON i da sam tu imao prilike da gledam sjajne strip table. Takodje citao se i lepo ilustrovani list Mladost. Kasnije neposredno pred JNA citao se i NIN. Elem, kao srednjoskolci zainteresovani za knjizevnost i literaturu bastili smo stripove ...medjutim sa stripovima isli su i casopisi za mlade ITD recimo ako se neko seca tog magazina. ..................................... Nije se mnogo zarezivala ta tzv ideologija samoupravljanja, bilo je ispiranja mozgova tim sednicama, no zaista to je potpuno irelevantna stvar na ovom topiku, izgleda da se samo neki lik koji se potpisuje sa kinik time @ozbiljnije@ bavio u staroj mladosti.😄 Prosto politika se nije ticala obicnih ljudi previse, sem nekih dzangrizavih koji su kukali na rezim a takve nisam poznavao. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janne240 Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 (edited) 17 minutes ago, Amigo said: Nema nikakve potrebe da advokatises Amigo, ne uzbudjuj se, previse. Sjajno se snalazis sa svojom pricom, samo sto drugima to para oci previse. Meni je skroz ok. Stvarno su mi smesni ovi likovi sto se kace u ovaj topik da izbljuju kojesta na najnizem nivou gnjavaze i nepoznavanja teme. Edited November 23, 2019 by Janne240 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonnhy Clash Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 (edited) 1 hour ago, Kronostime said: Attack of the Figuar. Fića, Jugo i 101 zastava su bili pravi automobili. Nije se kvarila elektronika, nisu delovi bili skupi kao đavo. A nije svaka šuša mogla da ih vozi. Trebalo je znati upravljati sa takvim automobilom. Na kraju krajeva naš Yugo završi kao izvozni proizvod u SAD. Ajde nek sad majstori izvezu auto u SAD. U filmovima su ga vozili i Bruce Vilice i Danny de Vito. Da mi je sad moj pokojni crveni jugic. Pa lepo u levu traku 40 na sat, muzika do daske i gledam kako u retrovizor kako mi trube i nerviraju se. Edited November 23, 2019 by Jonnhy Clash Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 7 minutes ago, Janne240 said: .................................... Ono sto pamtim kao lep period (uz neko sivilo), bilo je da smo za razliku od danasnje omladine imali mnogo vise citalackog i kritickog gledanja u stvari i zbivanja oko nas. Secam se da sam citao Nove omladinske novine, popularni NON i da sam tu imao prilike da gledam sjajne strip table. Takodje citao se i lepo ilustrovani list Mladost. Kasnije neposredno pred JNA citao se i NIN. Elem, kao srednjoskolci zainteresovani za knjizevnost i literaturu bastili smo stripove ...medjutim sa stripovima isli su i casopisi za mlade ITD recimo ako se neko seca tog magazina. ..................................... Zdravo...koji se čiutao sa obe strane i koji je poklanjao postere pevača u prirodnoj veličini 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 1 minute ago, Constantin said: Zdravo...koji se čiutao sa obe strane i koji je poklanjao postere pevača u prirodnoj veličini Ala mi je pasa bio mlad.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonnhy Clash Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 1 hour ago, Darth Bane said: Sta je bila Ceska pocetkom 90-tih?! I nikada nije bilo lako dobiti kanadsku (ili australijsku) iseljenicku vizu! Ovo drugo: ima veze sa zivotom - I te kako! Jos uvek sam istraumiran od zivotarenja - bitisanja u tom kazamatu - kako u SFRJ tako kasnije u SRJ! I nisam jedini - mnogi ljudi su mentalno I emotivno osteceni - evo I dan -danas kazu da je pola Srbije na bensendinima!!! Probaj sa crnom čokoladom. Popravlja značajno raspoloženje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 Probaj sa crnom čokoladom. Popravlja značajno raspoloženje. Nema to veze sa bojom, pretpostavloam da ti ovo nije rasistički komentar. Nije na mestu naslađivati se tuđim nezadovoljstvom, u najmanju ruku je neukusno!Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonnhy Clash Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 (edited) Just now, mrd said: Nema to veze sa bojom, pretpostavloam da ti ovo nije rasistički komentar. Nije na mestu naslađivati se tuđim nezadovoljstvom, u najmanju ruku je neukusno! Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Crna čokolada = rasistički komentar??!! Ja tako zovem čokoladu za kuvanje. Ne naslađujem se ničijim nezadovoljstvom. https://www.google.com/search?client=avast&q=crna+čokolada Edited November 23, 2019 by Jonnhy Clash Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 (edited) 3 minutes ago, mrd said: Nema to veze sa bojom, pretpostavloam da ti ovo nije rasistički komentar. Nije na mestu naslađivati se tuđim nezadovoljstvom, u najmanju ruku je neukusno! Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Nije rasisticki - Bensedin se vec 10+ godina u Srbiji moze kupiti iskljucivo na lekarski recept. Edited November 23, 2019 by Kronostime Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 Nije rasisticki - Bensedin se vec 10+ godina u Srbiji moze kupiti iskljucivo na lekarski recept. Kakav sad bensedin?Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 1 minute ago, mrd said: Kakav sad bensedin? Sent from my LM-G710VM using Tapatalk 14 minutes ago, Jonnhy Clash said: 1 hour ago, Darth Bane said: evo I dan -danas kazu da je pola Srbije na bensendinima!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 Dobro. Na jakoj šljivi. To bilo i pre 25godina. Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted November 23, 2019 Author Share Posted November 23, 2019 48 minutes ago, mrd said: Nema to veze sa bojom, pretpostavloam da ti ovo nije rasistički komentar. Kakvo podlo podmetanje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Down With The Sickness Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 2 hours ago, Amigo said: Ako si diplomirao 1991, onda nisi mogao da budes maloletan u SFRJ, osim ako nisi neko cudo od deteta, pa upisao veterinu koja traje 5 godina u trineastoj, preskocio srednju skolu itd. Ako dodamo jos i obavezno sluzenje JNA, onda je sasvim jasno da ti ovo ne pije vode, ovako blago receno da me ne povlacis po topicima o moderaciji. Samo ti racunaj, dobro ti to ide. Quote I ovo ti je bez veze, nije Kanada jedina drzava na svetu, Ceska pred nosom, vidimo kako Ascari zivi sasvim lepo, mnogo bolje od mene, rado bih menjao Kanadu za Cesku. Pa ja se ne poredim sa drugim ljudima. Verovatno je Ascari bio sposobniji od mene pa otisao kad je hteo. Ja nisam mogao, umeo, znao ....... kakve to sad veze ima? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milenko Puzigaca Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 5 hours ago, Kinik said: ...to se suspreze demokratijom, a ne 'gazenjem & mamuzanjem'... Nema veze sa SFRJ, ali ima sa mamuzanjem. Nista Singapuru ne fali sto su divljaci mamuzani, kaznama od 3000 dolara zbog svake sitnice, tipa bacanje papira, a zvaka nema uopste, zato sto ih divljaci pljuju na trotoare pa mora rucno da se cisti, a kap koja je prelila casu je kad su huligani poceli da lepe zvake na neke releje za zatvaranje vrata u vozilima gradskog saobracaja, tako nesto, i onda su rekli "e pa kad ste svinje, za vas nema zvaka, i tacka". Pa sta im fali. Dobro te kazne se bas ne primenjuju mnogo, ali to je zato sto su dosle nove generacije kojima je normalno da ne bacaju, ali su primenjivane ranije. Skoro je bio tekst na BBC "Singapur nije toliko cist koliko je ciscen grad". Kaze tamo ima 56,000 cistaca u drzavnoj agenciji + privatne firtme i volonteri, 1 cistac na 100 stanovnika koji stalno ciste grad. Pa su se mladje genercije malo izbezobrazile kaze, pa dobro, ne bacaju, ali kad jedu ostavljaju ambalazu na klupu u parku, jer znaju da ce je neko pokupiti, i kazu moraju da porade na tome da ta praksa nestane. Nista njima tamo ne fali zbog mamuzanja, a to sto im zameraju da tamo i nije bas neka sloboda govora i zabranjeni strajkovi isl, to uopste nije vazno. Mamuzanje divljaka je zakon. I u USA mamuzaju divljake pa sta im fali. Eno ne znam sta je bilo sa time ali svojevremeno su predlagali da hate crime bude federalni prestup za koji moze da bude odredjena i smrtna kazna. Pa sta? Mozda i treba. Ili, pricao je jedan, malo cu skratiti, kao emigrirao on, i sve ga ljudi lepo prihvatili u firmi, ali razgovori su uvek bili isti - deca, kuca, uradi sam, sport, neobavezne teme. I on kao da malo bude interesantnije ispricao u kafeteriji tom drustvu neki "mastan" vic. Kaze ono se atmosfera u trenutku pretvorila u srbiju, smrknute face, prave se da nista nisu culi. Posle mu neko rekao, znas kako, mozda vic i nije los ali ako nastavis da pricas takve stvari na poslu, nece to biti dobro za tebe. Ovde svaka firma ima svoju politiku sta je primereno pricati na poslu a sta nije, ali generalno je svuda neprimereno pricati o seksu, parama, politici i religiji. I u pravu su, jer su to uznemiravajuce teme koje ometaju produktivnost. Ovaj kaze, pomislio sam, pa u srbiji se o drugim stvarima i ne prica na poslu, ali tek sam tada shvatio gde je civilizovani svet, a gde je srbija. I sta je to nego nemilosrdno mamuzanje divljaka? Treba to gaziti. Uvek i svuda. Neka kuka u svoja 4 zida o nepravdama i neslobodi, nikoga nije briga. Sto se to ne civilizuje pa da mu ispod licnog dostojanstva bude da bunca o neprimerenim stvarima, od kojih je isto i nacionalizam? Da li im je Vucic rekao da budu opsednuti samo prljavstinom? Primer, jedan veliki "demokrata" koji o sebi misli da je nesto razlicit od proseka tu, a u stvari je gori, jer on prvi svakoga ko nije od njegovog plemena vidi kao drugacijeg, pa kad dodju neki poslovni pratneri ili nesto, za njega to nisu ljudi sa imenima, nego "Turci", ili "Hrvati", i slicno. E, taj kad ide negde nece da se slika na ulici ako se u pozadini vidi dzamija. Da li je to normalno ponasanje normalnog coveka? Zasto onda takve ne mamuzati? Ovo ne znaci da neko zagovara kampove za prevaspitavanje, nego "gazenje i mamuzanje" je dranje koze enormnim kaznama, bez milosti. Ako nema da plati, stan na dobos, pa neka paze sta rade i o cemu baljezgaju. To je civilizacija. Ako im se ne svidja neka se vrate u sume da opasuju koze kao dedovi im, i da se deru po ceo dan. Niko ih nije ni zvao u gradove, nego su dosli silom, zato sto je propao taj nacin zivota sa kojim su kompatibilni. Te seoske porodicne zadruge i slicno, taj nacin zivota je propao pre 150 godina i nece se vratiti. Takvi nisu ni dosli da zive gradski nego ne znaju ni oni zbog cega su dosli, a kako je grad = distanca, uzdrzanost i otudjenost, to je tako od Grcke i Rima, sto je dobro, takvima to smeta, i ne znaju sta ce od besa, pa onda divljaju i prljaju. Zasto ih ne gaziti? Kao onog idiota sto je u Becu pisao na nekoj fasadi "srbija do tokija" pa ga videli i prijavili, pa osudjen da plati obnovu cele fasade 60,000 evra, a on neki fizikalac, ima da rmba godinama dok to ne otplati. Ili jedan sto mi pricao, neki sa tih prostora "snalazljiv" sto prvo otisao u Izrael ono pocetkom devedesetih, pa se kao vratio ovde posle 10ak godina, pa posto se tu sve promenilo nije mogao da se uklopi, pa se posle 7 - 8 godina ovde opet vratio u Izrael. E taj prvi put kad se vracao ovde iz Izraela, izigravao pametnjakovica, pa nije platio neki racun za mobilni tamo, ono, srbin ih je na kraju sve nadmudrio. I cim je sleteo na aerodrom kad je isoa nazad u Izrael, op, daj pasos, dok ne platis racun nema izlaska iz Izraela, kad platis vraca ti se pasos. Sa kamatama i advokatima se bilo nakupilo oko 3000 dolara. Pa je rmbao godinu dana dok nije skupio to da plati sto je u medjuvremenu jos naraslo, ali mora da placa stan, hranu, ovo ono pa nije mogao brze da sakupi pare, i cim je sakupio pare platio to, i opet pobegao iz Izraela. Ako, takvi im i ne trebaju tamo. Tako se to mamuza. Poenta je da gaziti to treba, dok ne zavole. To je dobro. Nista se to ne kosi sa demokratijom. 5 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoyogi Posted November 24, 2019 Share Posted November 24, 2019 1 hour ago, Milenko Puzigaca said: ... Pa sta im fali. Dobro te kazne se bas ne primenjuju mnogo, ali to je zato sto su dosle nove generacije kojima je normalno da ne bacaju, ali su primenjivane ranije. Skoro je bio tekst na BBC "Singapur nije toliko cist koliko je ciscen grad". Kaze tamo ima 56,000 cistaca u drzavnoj agenciji + privatne firtme i volonteri, 1 cistac na 100 stanovnika koji stalno ciste grad. Pa su se mladje genercije malo izbezobrazile kaze, pa dobro, ne bacaju, ali kad jedu ostavljaju ambalazu na klupu u parku, jer znaju da ce je neko pokupiti, i kazu moraju da porade na tome da ta praksa nestane. Nista njima tamo ne fali zbog mamuzanja, a to sto im zameraju da tamo i nije bas neka sloboda govora i zabranjeni strajkovi isl, to uopste nije vazno. Mamuzanje divljaka je zakon. Ilustracija iz mog albuma, tamo sam redovan posetilac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts