Helena Posted May 26 Posted May 26 Ha, može biti, al ja sam onda bila mlada i svet je bio lep, ljudi divni, a budućnost svetla ❤️ 1
mrd Posted May 26 Posted May 26 2 hours ago, ters said: Ritual drzave koja je pokusavala sebe predstaviti preko omladine – disciplinovane, nasmijane, slozne...i ideoloski ispravne. I pored toga sto je to ipak bio samo teatar, sam pokusaj da se zajednistvo i pripadnost promovisu je vrijedno pomena, mada je cirkus oko drzavne proslave predsjednikovog "rodjendana" bio sasvim nepotreban i rekao bih kontraproduktivan. I nekako nam se kroz taj dan cinilo da imamo obecavajucu buducnost - u kojoj ne bi obiljezavali takve praznike na taj nacin- catch 22... I dalje nije dovoljno obrazovala narod. Reci mi da li si se u Kanadi kačio sa Hrvatima, Srbima, Bosancima? Nije ideja bratstva bila loša, samo smo je loše sprovodili. Ta država je žene tretirala najravnopravnije od svih naprednih država u kojim sam ja bio, a broj nije mali.
ters Posted May 26 Posted May 26 1 hour ago, Helena said: Ha, može biti, al ja sam onda bila mlada i svet je bio lep, ljudi divni, a budućnost svetla ❤️ Mozda se ne razumijemo bas najbolje, ali i ja to isto govorim - imali smo buducnost, bila nam je sirom otvorena u kojem god pravcu pozelimo, i pravljen je napor da se ostvari to neko zajednistvo - i mozda je to na nekom politickom visem nivou bilo vjestacko, ali medju obicnim ljudima uglavnom nije bilo vjestacko... 1 1
ters Posted May 26 Posted May 26 (edited) 7 minutes ago, mrd said: I dalje nije dovoljno obrazovala narod. Reci mi da li si se u Kanadi kačio sa Hrvatima, Srbima, Bosancima? Nije ideja bratstva bila loša, samo smo je loše sprovodili. Ta država je žene tretirala najravnopravnije od svih naprednih država u kojim sam ja bio, a broj nije mali. Ja se u principu ni sa kim nisam kacio, ni u SFRJ ni u Kanadi, mada sam i ovdje i u SFRJ naisao na budale od kojih sam se izmicao...Obrazovanje se mora gledati u relativnom pogledu - ne znam da li si vidio kartu nepismenosti 1931. - ono sto nikada nije bilo pod Austrougarskom je preko 50% nepismeno. Za tu polaznu osnovu, za 50 godina koje ukljucuju i jedan svjetski rat i u obrazovanju je napravljeno cudo... Edited May 26 by ters 1
Helena Posted May 26 Posted May 26 Meni prvo što je zapalo za oko da je srednja Dalmacija nepismena, a ostrva pismena, čak i Lastovo. Redovno idemo na Brač i nisam videla velik broj crkava koje bi možda mogle to da objasne.
ters Posted May 26 Posted May 26 11 minutes ago, Helena said: Meni prvo što je zapalo za oko da je srednja Dalmacija nepismena, a ostrva pismena, čak i Lastovo. Redovno idemo na Brač i nisam videla velik broj crkava koje bi možda mogle to da objasne. Relativno vise pomoraca na ostrvima?
mrd Posted May 26 Posted May 26 26 minutes ago, ters said: Ja se u principu ni sa kim nisam kacio, ni u SFRJ ni u Kanadi, mada sam i ovdje i u SFRJ naisao na budale od kojih sam se izmicao...Obrazovanje se mora gledati u relativnom pogledu - ne znam da li si vidio kartu nepismenosti 1931. - ono sto nikada nije bilo pod Austrougarskom je preko 50% nepismeno. Za tu polaznu osnovu, za 50 godina koje ukljucuju i jedan svjetski rat i u obrazovanju je napravljeno cudo... Nisam mislio na pismenost koliko na tolerantnost, koja se isto ući. Što se tiče sukoba i ja sam ih najviše imao sa mojim majmunima. 🤣 srbendama. Ali su nas uvek na ručku u restoranu požalio, kako mi to tamo onako a ove zajenio jedemo. Odgovor je uvek bio zato smo ovde. 7 minutes ago, ters said: Relativno vise pomoraca na ostrvima? E, to obrazovanje. Širina znanja, znanje da su kulture različite. Svako može da nauči da čita, vidi šta je majmuna, a akademici nauka su
zoran59 Posted July 25 Posted July 25 Nisam siguran spada li ovde ili na Zajebanciju, ali je dobro: 1 3
vilhelmina Posted October 12 Posted October 12 Mislila sam gde ovo da okacim, pa mi je ovaj topic izgledao kao najprimerenije mesto. Da se na trenutak podsetimo naseg forumskog druga Amiga koji je topic i pokrenuo, a kojem se ovih dana na nebesima pridruzio jos jedan njegov Sarajlija. Oprostaj od Halida Beslica danas u parku Rålambshov u Stockholmu: 2
Klotzen Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago https://n1info.rs/magazin/auto/kad-bi-se-jugo-stojadin-i-fica-vratili-danas-dizajner-modernizovao-kultne-jugoslovenske-automobile/ Dizajner uradio moderne verzije Zastavinih automobila. Mogu Vam reći da su prilično pomodni. 1
Recommended Posts