JPM Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago Mislim da bi sistem od 10 klubova i četvorotokružnim načinom igranja bio pametniji. Samo bi tada postojala opasnost da to postane beogradska liga plus TSC, Vojvodina i možda Radnički. Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago Pa koliko uopste ima beogradskih klubova trenutno u Super Ligi? Pet, ako dobro brojim. Pozdravljam skracivanje lige, jer svake sezone imamo 4-5 klubova koji apsolutno nicim ne doprinose kvalitetu lige. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago Mislim da je 12 prava mera, bolje nego 10, kad se u obzir uzme veličina države, broj stanovnika, broj većih gradova i činjenica da su dva najpopularnija kluba iz istog, najvećeg grada. Pritom, koncentracija timova u plej-ofu i plej-autu će značiti veću uzbudljivost, a nadam se, jednom i veći kvalitet. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago Dobiće se kvalitet, ali ne potreban. Ja bih lično voleo da se Superliga podeli na dva dela, jeftinije je, pre svega. Privatizacija je izgleda daleko ili nikad, tako da....tavorićemo u Evropi, a kvalitet Lige 5 će i dalje biti samo u snovima. ČAk ne možemo da prismrdimo ni ni tom drugom ešalonu, tipa Portugalija, Holandija, Belgija pa i Rusija, ako ikad bude više u evropskom fudbalu. Dok se nešto bitnije ne promeni, a znamo šta, biće prejaka Zvezda, Partizan koji se vadi, Vojvodina koja ne ume...i to je to. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dali_man Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago 3 hours ago, Constantin said: Dobiće se kvalitet, ali ne potreban. Ja bih lično voleo da se Superliga podeli na dva dela, jeftinije je, pre svega. Privatizacija je izgleda daleko ili nikad, tako da....tavorićemo u Evropi, a kvalitet Lige 5 će i dalje biti samo u snovima. ČAk ne možemo da prismrdimo ni ni tom drugom ešalonu, tipa Portugalija, Holandija, Belgija pa i Rusija, ako ikad bude više u evropskom fudbalu. Dok se nešto bitnije ne promeni, a znamo šta, biće prejaka Zvezda, Partizan koji se vadi, Vojvodina koja ne ume...i to je to. +1 Dokle god je stanje u nasem fudbalu ovakvo kakvo je, potpuno je svejedno dal super liga broji 5, 10 il 50 klubova. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosjan Willavić Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 12 hours ago, JPM said: Mislim da bi sistem od 10 klubova i četvorotokružnim načinom igranja bio pametniji. Samo bi tada postojala opasnost da to postane beogradska liga plus TSC, Vojvodina i možda Radnički. Kakva BG liga kada bi u njoj bili OFK koji igra u Zajecaru, Zvezda, Cuka i Partizan po sadasnjem poretku? Ako se stavi 12, opet bi bio isti broj BG timova, a ni u drugoj ligi ih nema nesto previse. Nekad pre je bio vise izrazen taj problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 5 minutes ago, Kosjan Willavić said: Kakva BG liga kada bi u njoj bili OFK koji igra u Zajecaru.... Mukica...😂 IMT je iz Rakovice ? 😊 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosjan Willavić Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago (edited) 9 minutes ago, Constantin said: Mukica...😂 IMT je iz Rakovice ? 😊 IMT ne bi bio u projektovanih 10-12 po ovom rasporedu. To je opet 5 od 16, sta je tu BG liga? A i mi sa NBG hocemo da imamo klub, imaju svakakve palanke a da nema najmnogoljudnija opstina u Srbiji 😛 Edited 7 hours ago by Kosjan Willavić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 3 minutes ago, dali_man said: +1 Dokle god je stanje u nasem fudbalu ovakvo kakvo je, potpuno je svejedno dal super liga broji 5, 10 il 50 klubova. Jašta....verovatno si gledao utakmicu protiv TSC ? A vidim da FSS ima nameru da se sudije "oslobode" pritiska. Ono što nam se dešava, protiv "favorizovanih" klubova, kao i ostalim "malim" klubovima. Situacija kod 1:1, kontra sa leve strane, naš drugi igrač sam ispred golmana, jedan na jedan, pomoćni sudija Milićko iz Prokuplja, diže zastavicu, signalizira ofsajd, glavni sudija Milan Ilić prekida igru. Na ponovljenom snimku, konstatovao je i komentator i svi smo videli da ofsajda nije bilo....i koji qratz je dizao zastavicu, i nije ispoštovao pravila da se akcija završi do kraja, pa onda da signalizira ofsajd, a VAR "presudi" jeli bilo ofsajda ili ne ? Stvara situaciju da gledaoci pomisle da je namerno to uradio ??? Takvih situacija kod nekih klubova nema. Na stranu to što je sudija Milićević klasilčni nemač pojma i na listi je dospeo samo zahvaljujući svom ocu, koji je dugo vremena bio u fudbalu. Ovaj je klasičan debil. Lično ga znam. Da li će biti kažnjen on i Milan Ilić, oće k**ac...i šta onda traže iz FSS ? Ta ne pričam o budžetima klubova, da mi se ovi sa brda ne nakače i 'vataju za oči, kako njima treba, a država im ne pomaže...nemoj me pitaš za prvi milion i sl...stvarno je svejedno koliko je klubova u ligi. Ako oćeš kvalitetan sparing za Evropu, timovi moraju biti približni. 11 minutes ago, Kosjan Willavić said: IMT ne bi bio u projektovanih 10-12 po ovom rasporedu. To je opet 5 od 16, sta je tu BG liga? A i mi sa NBG hocemo da imamo klub, imaju svakakve palanke a da nema najmnogoljudnija opstina u Srbiji 😛 Nemam ja ništa protiv, nego, kadf sam rekao u dve grupe Superliga, mislio sam da jednu grupu čine klubovi iz države Beograd, a drugu iz ostatka Srbije...Znam da neće biti prvaka iz "ostatka" ali bar ne moramo da se nerviramo da nam izmedju nas i beogradskih klubova sude "naši najbolji sudjie" iz Beograda, a kad sudi Gruja iz Niša, po portalima piše "Iju kao u Nišu može da sudi sudija iz Niša"...i tako, jedno po jedno, sitnica po sitnicu, formira se neko opšte stanje.... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dali_man Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago 56 minutes ago, Constantin said: Jašta....verovatno si gledao utakmicu protiv TSC ? Gledao. I tu i protiv Cuke na Cairu. Ovde cu da zastanem jer sam ja, jelte, ipak samo jedan ostraceni navijac malog kluba za koji niko ni u njegovo selo ne navija... Bez zezanja, u pravu si 100% za sve napisano al ne bih opet da vrtimo istu pricu po ko zna koji put. Putuj Evropo, i tako to... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Jedina prava mera za nasu SL je dva kluba pa da igraju 25, 30 ili 34 puta jedni protiv drugih jer niti 1% ljudi u Srbiji iskreno navija za bilo koji klub kada igra protiv FKP/FKCZ (pricam i o navijacima ova dva kluba koji mastaju o jacoj i neizvesnijoj ligi) niti 0,01% ljudi u Srbiji interesuje kada igraju dva kluba koji nisu FKP i FKCZ. Mi se sad ugledamo na Hrvatsku, a tamo ima jedna Rijeka koja ima rivalitet sa Hajdukom, koja malo - malo pa pobedjuje taj Hajduk, koja se prosle sezone do kraja borila za titulu sa Dinamom. Ko je to kod nas Rijeka? Vojvodina koja dobija svaki treci mec i koja ima 1 1 115 u poslednjih 117 meceva sa Crvenom zvezdom? Radnicki iz Nisa? Radnicki iz Kragujevca? Spartak? Ko ima stadion poput onoga sto je Osijek dobio? Toliko je stanje jadno da bukvalno niko osim TSC ne moze vise ni da sanja da igra grupna takmicenja u svom gradu, nego se potucaju po ovim manjim mestima kao da su im gradovim pod sankcijama. Cemu onaj Cukaricki sluzi, da uveseljava ljubitelje fudbala po Leskovcima i Zajecarima? O OFK Beogradu bolje da i ne pocinjem, dodje trener sav srecan sto je Crvena zvezda dobila Stutgart. Cemu uopste onda da iko gleda mec Crvena zvezda - OFK Beograd, dva kluba koji drzi jedna familija? Koga to zanima? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dali_man Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 15 minutes ago, bergkamp bcd said: Jedina prava mera za nasu SL je dva kluba pa da igraju 25, 30 ili 34 puta jedni protiv drugih jer niti 1% ljudi u Srbiji iskreno navija za bilo koji klub kada igra protiv FKP/FKCZ (pricam i o navijacima ova dva kluba koji mastaju o jacoj i neizvesnijoj ligi) niti 0,01% ljudi u Srbiji interesuje kada igraju dva kluba koji nisu FKP i FKCZ. Mi se sad ugledamo na Hrvatsku, a tamo ima jedna Rijeka koja ima rivalitet sa Hajdukom, koja malo - malo pa pobedjuje taj Hajduk, koja se prosle sezone do kraja borila za titulu sa Dinamom. Ko je to kod nas Rijeka? Vojvodina koja dobija svaki treci mec i koja ima 1 1 115 u poslednjih 117 meceva sa Crvenom zvezdom? Radnicki iz Nisa? Radnicki iz Kragujevca? Spartak? Ko ima stadion poput onoga sto je Osijek dobio? Toliko je stanje jadno da bukvalno niko osim TSC ne moze vise ni da sanja da igra grupna takmicenja u svom gradu, nego se potucaju po ovim manjim mestima kao da su im gradovim pod sankcijama. Cemu onaj Cukaricki sluzi, da uveseljava ljubitelje fudbala po Leskovcima i Zajecarima? O OFK Beogradu bolje da i ne pocinjem, dodje trener sav srecan sto je Crvena zvezda dobila Stutgart. Cemu uopste onda da iko gleda mec Crvena zvezda - OFK Beograd, dva kluba koji drzi jedna familija? Koga to zanima? Sa svime slazem sem sa boldovanim. U Nisu ima dosta simpatizera Radnickog koji su, jednostavno, batalili da prate fudbal i klub. Da ne kacim klipove, u prvim godinama povratka iz druge lige, na utakmicama protiv FKP i CZ je bilo, em dosta ljudi, em vise navijaca na stani Radnickog. I na ostalim utakmicama je dolazilo solidan broj gledalaca. Vremenom se taj broj osipao, sto zbog nesposobnh uprava sto zbog igrarija van terena. Ekser u kovceg je zakovao Ivica Toncev. Da je liga iole postena a klub iole konkurentniji, uz dobar marketing, vratila bi se i publika na Cair. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts