BojanaCZV Posted August 30, 2022 Share Posted August 30, 2022 Dajte ovde neki film 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted August 31, 2022 Share Posted August 31, 2022 On 8/30/2022 at 2:45 PM, BojanaCZV said: Dajte ovde neki film 🙂 Evo ti dva: Sjajan - onako baš Lurmanovski... Šljašteći,topao. Batler je pokidao ko Elvis. E na ovaj sam ponosan. Sam sam ga otkrio... Volim Tartakovskog još od "Dva glupa psa" ali sad je zeznuo i "Samuraj Džeka". Animacija standardno prelepa,sa Korbenovskim elementima a kadrir'o ga je ko Ajzenštajn Ja ti preporučujem film ali čisto da znaš da ima i serija jednako raskošna. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BojanaCZV Posted September 1, 2022 Share Posted September 1, 2022 Tenks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 Uh..meni "Elvis" nikako nije za ovu kategoriju..bez ljutnje Andrej a.k.a. @Besni lala 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 No problemo @Drug Crni ... Baz je oduvek delio gledaoce. Ja ga volim. + Nekako mi je ta "legenda" o Kralju bila malo gurnuta u zapećak. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 Ma,volim ga i ja..Moulin Rouge mi je jedan od najlepsih filmova ikada..ali ovo mi nije leglo.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 Meni je totalno promaklo da je Elvis izašao htela sam da ga gledam u bioskopu, tja. Ionako nisam bila u gradu kad se verovatno davao. Takve filmove svakako gledam samo zbog muzike, nije mi preterano bitan sam kvalitet filma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
woolgatherer Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 ima li kod ovog batlera dovoljno glumackog umeca i harizme za dobrog fejda rautu? jedino zbog toga bih gledao elvisa a iz ugla gubitka vremena mi je to nedovoljno dobar razlog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted November 1, 2022 Share Posted November 1, 2022 Ako neko zeli film za Dan mrtvih,a da pomalo iskace iz stereotipa,ja mislim da je ovo odlican izbor. I totalna preporuka od mene. (jos jednom,hvala Haosu sto mi je prvi skrenuo paznju na ovaj predivni film) 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted November 2, 2022 Share Posted November 2, 2022 Odličan je Coco,. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted November 10, 2022 Share Posted November 10, 2022 Pogledah ga sinoc ponovo, nakon mnogo godina..proslo je bar 10 ..ali mislim da ne gresim sto o filmu pisem na ovoj temi.Sever-severozapad (North by Northwest) (1959) avanturisticni spijunski triler Roger Thorhill (Cary Grant) je sredovecni,ugladjen i kulturan muskarac,dvaput razveden,koji se odjednom nadje u spijunskoj intrigi koja mu preokrece zivot - biva kidnapovan, namesta mu se zlocin, progone ga, bezi, a pomaze mu lepa i tajanstvena plavusa (a kakva drugacija kod Hitchcocka?) Eve (Eva Marie Saint). Ovaj spijunski triler imponuje uzbudljivom pricom, bogatim likovima, izvrsnim dijalozima, nadahnutim humorom i majstorskom naracijom,ali iznad svega genijalnom rezijom. Zanimljivo mi je kako sam nekada (pre dvadesetak godina) upravo Sever-severozapad dozivljavao najboljim Hitchcockovim filmom,a danas mi je to mozda ipak Vrtoglavica. Do mene je i do mojih pogleda koji se nekada i menjaju sa godinama. Film nista od kvaliteta nije izgubio;naprotiv. 6 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasha arsenal Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 Meni je to omiljeni Hičkokov film. Sad kad si pomenuo njegovo delo,dao si mi ideju da obnovim gradivo . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasha arsenal Posted November 13, 2022 Share Posted November 13, 2022 On 11/10/2022 at 10:10 PM, Drug Crni said: Pogledah ga sinoc ponovo, nakon mnogo godina..proslo je bar 10 ..ali mislim da ne gresim sto o filmu pisem na ovoj temi.Sever-severozapad (North by Northwest) (1959) avanturisticni spijunski triler Roger Thorhill (Cary Grant) je sredovecni,ugladjen i kulturan muskarac,dvaput razveden,koji se odjednom nadje u spijunskoj intrigi koja mu preokrece zivot - biva kidnapovan, namesta mu se zlocin, progone ga, bezi, a pomaze mu lepa i tajanstvena plavusa (a kakva drugacija kod Hitchcocka?) Eve (Eva Marie Saint). Ovaj spijunski triler imponuje uzbudljivom pricom, bogatim likovima, izvrsnim dijalozima, nadahnutim humorom i majstorskom naracijom,ali iznad svega genijalnom rezijom. Zanimljivo mi je kako sam nekada (pre dvadesetak godina) upravo Sever-severozapad dozivljavao najboljim Hitchcockovim filmom,a danas mi je to mozda ipak Vrtoglavica. Do mene je i do mojih pogleda koji se nekada i menjaju sa godinama. Film nista od kvaliteta nije izgubio;naprotiv. Baš mi je prijalo da ga ponovo pogledam.Kao što si napisao,film ništa od kvaliteta nije izgubio. Nego,koliko je Hičkok bio genijalan.Njegovi filmovi su pravo uživanje. Teško je izdvojiti omiljenog režisera,ali on je svakako jedan od njih. Sad sam se primio i verovatno ću nastaviti sa Vrtoglavicom . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Duderino Posted November 19, 2022 Share Posted November 19, 2022 Quote https://www.imdb.com/title/tt14444726/ Meni je bio odličan, vrlo lepo je snimljen, a i pod utiskom sam glume Cate Blanchette. Ona glumi svetski najpoznatiju dirigentkinju koju počinjemo da pratimo na vrhuncu slave i upoznajemo se sa njenim životom unazad, ali sama priča i nije najbitnija, više je fokus na njenoj ličnosti. Njen lik je izmišljen, ali je u filmu povezan sa stvarnim ličnostima i meni to uvek doda neku dodatnu draž. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drgnk Posted November 20, 2022 Share Posted November 20, 2022 (edited) On 11/10/2022 at 10:10 PM, Drug Crni said: Pogledah ga sinoc ponovo, nakon mnogo godina..proslo je bar 10 ..ali mislim da ne gresim sto o filmu pisem na ovoj temi.Sever-severozapad (North by Northwest) (1959) avanturisticni spijunski triler Roger Thorhill (Cary Grant) je sredovecni,ugladjen i kulturan muskarac,dvaput razveden,koji se odjednom nadje u spijunskoj intrigi koja mu preokrece zivot - biva kidnapovan, namesta mu se zlocin, progone ga, bezi, a pomaze mu lepa i tajanstvena plavusa (a kakva drugacija kod Hitchcocka?) Eve (Eva Marie Saint). Ovaj spijunski triler imponuje uzbudljivom pricom, bogatim likovima, izvrsnim dijalozima, nadahnutim humorom i majstorskom naracijom,ali iznad svega genijalnom rezijom.Zanimljivo mi je kako sam nekada (pre dvadesetak godina) upravo Sever-severozapad dozivljavao najboljim Hitchcockovim filmom,a danas mi je to mozda ipak Vrtoglavica. Do mene je i do mojih pogleda koji se nekada i menjaju sa godinama. Film nista od kvaliteta nije izgubio;naprotiv. Meni idu ovim redosledom: 1. Vertigo 2. Marnie 3. North by Northwest Edited November 20, 2022 by drgnk 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted November 20, 2022 Share Posted November 20, 2022 Vertigo sam prvi put pogledao negde pre dve godine. Film je spektakl bukvalno. 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drgnk Posted November 20, 2022 Share Posted November 20, 2022 3 hours ago, deez nuts. said: Vertigo sam prvi put pogledao negde pre dve godine. Film je spektakl bukvalno. Apsolutni masterpiece. Prvi put kad sam ga odgledao, nisam mogao da dođem k sebi. Teško, mučno, i likovi i atmosfera. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wingwalker Posted November 25, 2022 Share Posted November 25, 2022 Hajsens 55 U7 serija ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Duderino Posted January 9, 2023 Share Posted January 9, 2023 https://www.imdb.com/title/tt0060107/ Na Božić sam prvi put pogledao ovo remek delo čije sam gledanje odlagao godinama i drago mi je da sam baš na taj dan na kraju i pogledao. Lakoća režije mi je neverovatna, kakvi su to kadrovi, kako kamera klizi i vodi te, fascinantno. Glumci su savršeno izneli svoje uloge, a naročito tu mislim da je glumac koji je glumio Rubljova imao težak zadatak da prenese njegovu ličnost i da nam objasni to njegovo posrnuće i uzdizanje sa jako malo izgovorenih reči što je dodatno pojačano i time da se u određenim delovima filma uopšte ne pojavljuje. Za kraj ne mogu da se ne zapitam kako je moguće da je film u kojem se kao temelj Rusije navodi pravoslavna vera, uspeo da bude snimljen u SSSR-u. Moram u skorije vreme da okajem grehe počinjene odlaganjem gledanja filmova Andreja Tarkovskog. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedibojan Posted January 12, 2023 Share Posted January 12, 2023 https://m.imdb.com/title/tt11138512/ Sve 5, bez zamerki Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted January 17, 2023 Share Posted January 17, 2023 Pale Blue Eye - https://m.imdb.com/title/tt14138650/?ref_=nv_sr_srsg_0 meni jako dobar, glumci stara škola Banshees of Isherin - https://m.imdb.com/title/tt11813216/?ref_=nv_sr_srsg_0 jako dobar 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igor_ Posted January 17, 2023 Share Posted January 17, 2023 Ima li sta da je izaslo a vredi pogledati? Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted January 17, 2023 Share Posted January 17, 2023 On 2/15/2022 at 10:16 AM, Klotzen said: Neko je pisao o ovom filmu davno i nikako nisam mogao da nađem taj post iako sam čekirao film za gledanje. Sad bar znam ime. RImejk italijanskog Sono tornato, sa, logično Musolinijem. Meni je taj bolji, ali ja sam subjektivan. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drgnk Posted January 17, 2023 Share Posted January 17, 2023 (edited) God's Crooked Lines aka Los renglones torcidos de Dios (2022) https://www.imdb.com/title/tt13229894/?ref_=ttrel_ov Najnoviji misteri triler Oriola Paula (Durante la tormenta, Contratiempo, El Cuerpo...). 👍 Meni se sviđaju njegovi filmovi, pa sad ko voli, nek izvoli. 😎 Edited January 17, 2023 by drgnk 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
мајор јосип Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 (edited) Babylon (2022.) https://m.imdb.com/title/tt10640346/ Fantastičan film, fantastična glumačka postava. Traje dugo, tri sata, priča ima dosta prelaza sa sporijih scena na potpuno ludilo uz brdo eksplicitnog sadržaja. Holivud, filmska industrija dvadesetih godina i prelazak na tonske filmove, različiti prikazi muka i poroka tadašnjih glumaca i celog tog filmskog sveta. Iako nisu isti, ima mi delimično vajb kao Once Upon a time in Hollywood samo mi je solidno brži, a po mom mišljenju i bolji. Celokupan rad kamere, prelazak s jedne scene na drugu - nisam filmski stručnjak zaista, ali meni je ovo razlog zbog čega volim filmove i idem u bioskop. Baš sam uživao. I da - Margot i Bred Pit su još jednom pokazali kakve su glumčine. Edited January 22, 2023 by мајор јосип 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts