DameTime Posted yesterday at 10:37 PM Posted yesterday at 10:37 PM S1 je i meni overall najbolja. Ne slažem se sa takeom da je S5 bolja od S4. Mislim da je serija u S4 doživela vrhunac, bukvalno ništa nije moglo da nadmaši otkriće da je Henry = 001 = Vecna. To je bilo veće finale od finala. Anyways, meni je ova teorija zanimljiva zato što jeste primetno nešto drugačije pisanje ženskih likova u ovoj sezoni. Izašao je i BTS dokumentarac za ovu sezonu, iskreno baš emotivno kad su imali wrap up snimanja. 🥹 Harry Potter all over again...
DameTime Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago @ IT: Welcome to Derry Konačno završila sezonu. Nešto mi je bilo "teško" da gledam pa sam je malo ostavila na čekanju. Zadovoljna sam, baš zadovoljna. Likovi, priča, pacing, povezanost sa prethodnim delovima... sve je na veoma visokom nivou. Bill Skarsgard ne prestaje da me oduševljava kao Pennywise 🙌 Spoiler Da li je još nekog deo priče sa Hallorranom podsetio na The Shining?:) 1
Klotzen Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago House of Cards (2013-2018) Nisam ni čuo za ovu seriju, a i vi se niste pretrgli da pišete o njoj na ovom novom forumu. Seriju mi preporučio kolega sa posla pošto je video da pratim politiku. Moram priznati da je ovo odlična serija za svakog ko prati politiku malo detaljnije. Čak i za one koji ne prate jer je u radnju ubačeno dosta trilera i zavera tako da serija iako ima spor tempo u suštini gomila događanja nas ipak ostavlja u utisku da se mnogo šta događa. Glavne uloge Spejsi i Rajt. Da budem iskren prvih 4-5 epizoda mi Rajt bila ekstremno poznata ali nisam mogao da povežem gde sam je gledao, onda pogledah na wiki i na moje veliko iznenađenje ona je glumila Dženi u "Forest Gump" koji sam gledao jedno 5 puta i još jedno 15 reakcija na njega 🙂 . Obe glavne uloge kapa dole, odglumili su odlično što i stoji njihovom iskustvu i dosadašnjim ulogama. Serija je snimana iz nekog malo neobičnog ugla gde se glavni lik, doduše retko, obraća i nama publici i daje kontekst i svoja razmišljanja, što mi se sivdelo. Sporedne uloge takođe odlično probrano, prilično sam iznenađen koliko dobrih glumaca je ovde prošlo. Čak su se potrduili da su i novinare sa CNN, Fox, ABC i NBC sa najvećim novinarskim zvezdama koje su u tim kadrovima tako da kapa dole. Radnja jeste nerealna, u smislu da je jedan političar uradio to sve ali ima dosta realnih stvari koje se svaki dan dešavaju u poltici. One stvari koje su "over the top" su tu zarad dramatizacije. Kritika ide na zadnje dve sezone. 5 sezona me je malo smorila ali ajde da kažem da je to bilo nužno jer je kulminacija događaja iz 5. sezone trebala da dođe u 6. Međutim zbog optužbi protiv Spejsija i suđenja ugovor sa njim je raskinut i on se nije našao u 6. sezoni pa su je onda totalno izmenili. Nije loša ni ta zadnja sezona ali obzirom da se na kraju 5. sezone pripremate za "veliki obračun" razočarate se već na početku kada vidite da nema Spejsija. Preporuka ide za one koji prate politiku, prepoznaće dosta stvari iz RL. Mogu i ljubitelji trilera da je gledaju jer ima taman dosta toga da vas ne ubija dosada od politike. Ostalima ipak ne bih proporučio jer ako niste ljubitelj ni jedne od ove dve teme 73 epizoda će biti previše za vas.
Recommended Posts