DameTime Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) 3 hours ago, Mina D. Harker said: Žene moraju da budu saradljive inače su teške, kretenke i odbojne - muškarci mogu kako hoće. Da sam dobila dinar svaki put kad sam dobila ovakav feedback, sad bih uživala na nekim Maldivima... Ništa, inspirisali ste me da pustim seriju. Edited 7 hours ago by DameTime
melankolic Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ne znam otkad je to biti očajan nešto fancy, nevezano za pol? Ova civilizacija je otišla u 3 lepe. Ja se sećam da se moja generacija palila na Susan Sarandon u “Telmi & Luis” (i u svim drugim ulogama), voleli smo Sigurni Viver u “Osmom putniku”, Nikol Kidmen u “Širom zatvorenih očiju”, Džudi Foster u “Kad jaganjci utihnu”, Umu Turman u “Petparačkim pričama” i “Kill Bill”, Džejn Fondu u svim njenim filmovima. To su sve jake žene, sa jakim ženskim karakternim ulogama. A te uloge (ne i glumice) gde su žene proste i primitivne, bez imalo šarma, to me nikada nije zanimalo i to mi se oduvek gadilo. Kao i u RL kada vidim muškarce i žene koji prave svinje od sebe, ja se sklanjam od njih. Ono što cenim je stav a ne odron; tako da se vi palite na to pokazivanje srednjeg prsta celom svetu, egoizam i nihilizam ali to, prosto, nije moja šoljica čaja. Ovu seriju gledam jer mi se čini da je dobro dramski strukturisana ali me glavna glumica neviđeno nervira i to je moje pravo. Nema veze s polom nego sa životnim stavom. 1
Mina D. Harker Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 33 minutes ago, melankolic said: Ja se sećam da se moja generacija palila na Susan Sarandon u “Telmi & Luis” (i u svim drugim ulogama), voleli smo Sigurni Viver u “Osmom putniku”, Nikol Kidmen u “Širom zatvorenih očiju”, Džudi Foster u “Kad jaganjci utihnu”, Umu Turman u “Petparačkim pričama” i “Kill Bill”, Džejn Fondu u svim njenim filmovima. To su sve jake žene Ae, loženje na ove jake heroine je neznano drugim generacijama, ako su/smo uopšte i čuli za njih 🤌🤫 Opet generalizuješ, ovo nije ili-ili priča. I činjenica da vrv ne bih popila pivo sa Kerol ne oduzima od prava kreatora da je naprave nesimpatičnom pa još i stave u glavnu ulogu. S druge strane, potpuno je legitimno da ti se lik ne sviđa, da.
fancy Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 39 minutes ago, melankolic said: otkad je to biti očajan nešto fancy, nevezano za pol? Kako to misliš "fancy, nevezano za pol" - pa nismo na Trans-Amerika xprs temi? Zezam(o) se, opusti se Mel, vidiš da se dosadna nedelja sporo vuče. 😁
melankolic Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 10 minutes ago, Mina D. Harker said: Ae, loženje na ove jake heroine je neznano drugim generacijama, ako su/smo uopšte i čuli za njih 🤌🤫 Opet generalizuješ, ovo nije ili-ili priča. I činjenica da vrv ne bih popila pivo sa Kerol ne oduzima od prava kreatora da je naprave nesimpatičnom pa još i stave u glavnu ulogu. S druge strane, potpuno je legitimno da ti se lik ne sviđa, da. Ne znam šta si htela da (do)kažeš ali sigurno nešto da bi mi kontrirala. Ovo je upravo ili-ili priča gde ti vidiš da likinja pravi sranja jer je prosto takav (odvratan) sklop ličnosti. O tome ja sve vreme govorim. Odvratna osoba u svakom smislu. Pri tome ja ne mislim da ovim usiljenim hipnotisanim idiotima treba povlađivati ili sarađivati s njima jer mi, zapravo, ne znamo koje su njihove intencije, zašto je baš vanzemaljski RNA- lanac doveo do promena njihovih ličnosti i zbog čega je baš ona izabrana kao VIP od svih zdravih ljudi na Zemlji, kao što ne znamo ni šta je to što će se desiti u bliskoj budućnosti. Meni je tu od svega najzanimljivije u tim postapokaliptičnim pričama kako se ogoljuje karakter svakog onog ko je preživeo, nešto slično i kada se ljudi zadese na pustom ostrvu (gospodar muva- efekat).
Drug Crni Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Alien: Earth Nisam od osoba koje nikada ne menjaju mišljenje; ako (mi) se pokaže da sam napravio pogrešnu procenu ne postoji sujeta koja će me sprečiti da je priznam. To je baš slučaj sa ovom tv serijom. U svoju odbranu moram reći kako sam prvobitno i požurio sa pohvalama. Pozitivne kritike sam vezao za, čini mi se, prve četiri epizode, a odatle je usledio strmopizd. Solidan strmopizd. Od starta je bilo problema sa scenariom, ali bilo je pozitivnih stvari: worldbuilding je bio vrlo dobar obzirom da serija nije smeštena na nekoj rudarskoj koloniji ili svemirskom brodu, već na majčici Zemlji. Međutim, distopijska budućnost je delovala realistično, ništa pretereno. Produkcija dizajna isto vrlo dobra - spoj stare i nove tehnologije. Mnogo toga je podsetilo na Nostromo i originalni Alien, a opet modernistički. Pri tome, jako kvalitetno odrađeno..svi tasteri, dugmići, ekrani su izgledali opet stvarno, a ne kao neki fušerajski 3d print. Dakle, setovi jako dobro urađeni. Kamera isto za pohvalu. Dizajn xenomorpha takođe dobar, ali način na koji je korišten na kraju je postao priličan minus. O tome malo kasnije. Šta sve pobrojano vredi kad je scenario postajao sve gori i gori? Nelogičnosti, rupe su se samo otvarale na sve strane. Androidi koji su tobože superiorni (doduše na nivou razvoja dece) svi goli kreteni..ni ljudi oko njih ništa bolji. Kao jedno veliko takmičenje u kretenlucima. Pri tome, svi iritantni, antipatični..pa kako je serija odmicala sve sam otvorenije navijao da ih strana bića sve pokokaju..što brutalnije ako može. No, i tu sam se razočarao, jer smo umesto jedne perfektno-ubilačke zveri dobili pripitomljenog ljubimca kojem glavna glumica komanduje i vuče ga za jezik (doslovce smo imali tu scenu...) Takođe, izbor da xenomorpha sve više vidimo na dnevnom svetlu nije bio najpametniji, pošto ne samo da se gubila draž njegovog užasavajućeg prisustva, nego smo sve više videli da je to neki glumac u kostimu i sa prostetikom..jadnikavo je to izledalo u nekolicini kadrova.. Jedini likovi koji su kod mene dobili prelaznu ocenu su dvojica odraslih "sintaća" - plavokosi i crnac. Posebno ovaj drugi, Marlow. Obzirom da iza serije stoji (u nekoj ulozi) Ridley Scott, mislio sam da ću u prvom planu dobiti pitanje transhumanizma: dokle je čovek - čovek, a kada postaje neka VI mašina, odnosno android? Kako se i koliko prožimaju itd. Pa da će onda scenario dovesti do preklapanja Alien i Blade Runner priča...replikanti i sl..odgovore nismo dobili, a sam Tuđinac je bespotrebno humanizovan. Sve je kulminiralo u poslednje dve epizode koja su teški shit. Nakon debakla sa Raised By Wolves, Scott beleži još jednu lošu seriju. Ni noviji filmovi mu nisu bitno bolji i izgleda kao se zaista zakasnilo sa penzijom. Najbolje što se pojavilo nakon Cameronovog Aliensa je igra Alien: Isolation. Alien Earth je podjednako neuverljiva i bledunjava kao svi filmovi franšize u poslednjih 30-35 godina. Ni bolja ni gora. I mislim da je vreme da se stvor sa kiselinom umesto krvi ostavi na miru. P.S.ako neko kojim slučajem nije gledao prvi Alien, nemoj da se zajebao pa da krene da se upoznaje sa ovim svetom preko ove serije. Možete je i preskočiti. 1
Recommended Posts