djura.net Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago @nemanjaol @Darko i svi koji ste bili skorije u Kini, imam pitanje, da li visa i Mastercard normalno funkcionisu, kao aplikacije tipa Maps, booking itd, sve ono bez cega mi ovde ne mozemo da funkcionisemo. Jeste li morali da instalirate neku njihovu aplikaciju? Znam za WeChat, da li ima jos neke tako bitne must have app?
Darko Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 10 minutes ago, djura.net said: @nemanjaol @Darko i svi koji ste bili skorije u Kini, imam pitanje, da li visa i Mastercard normalno funkcionisu, kao aplikacije tipa Maps, booking itd, sve ono bez cega mi ovde ne mozemo da funkcionisemo. Jeste li morali da instalirate neku njihovu aplikaciju? Znam za WeChat, da li ima jos neke tako bitne must have app? Instalirao sam AliPay, ne bih se oslanjao na Visa/Mastercard direktno, dosta retailers ih me prihvata, pogotovo ovi manji. AliPay se linkuje sa tvojom Visa/Mastercard karticom. Gde ideš? 1
nemanjaol Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 hours ago, djura.net said: @nemanjaol @Darko i svi koji ste bili skorije u Kini, imam pitanje, da li visa i Mastercard normalno funkcionisu, kao aplikacije tipa Maps, booking itd, sve ono bez cega mi ovde ne mozemo da funkcionisemo. Jeste li morali da instalirate neku njihovu aplikaciju? Znam za WeChat, da li ima jos neke tako bitne must have app? Za placanje WeChat ili Ali Pay, Ali je prakticno everything app koji u sebi ima i druge stvari koje ti trebaju (mislim i mapu), al je na mom telefonu bagovao pa sam koristio We. DiDi ti je njihov Uber i to ti je za taxi, koji je jako jeftin tako da ako vas ima cetvoro to je vrlo isplativ nacin kretanja po gradu. Google mape ne rade u Kini, Apple maps bi trebalo da radi ali malo baguje, ja sam na telefonu imao neku njihovu maps aplikaciju, ali sam zaboravio kako se zove. Sto se tice interneta, moras da imas vpn da bi mogao da koristis zapadne aplikacije. Mi smo uzeli neki virtual sim sa ugradjen vpn-om, pogledaj malo to po netu. Ja sam u mojoj ekipi imao dugara koji se bas interesuje za sve to pa nam je samo rekao sta sve treba da se uradi, malo sam i zaboravio detalje. 1 1
djura.net Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 hours ago, Darko said: Gde ideš? Za sada se samo raspitujem :) Prosle zime je trebao neki gig da se radi u Shanghaju, ali se, nazalost, izjalovilo. Hvala za informacije, svakako, ovo sto Alipay linkuje master i visu je zapravo kljucna stvar za normalno funkcionisanje. 2
Darko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 hours ago, nemanjaol said: Sto se tice interneta, moras da imas vpn da bi mogao da koristis zapadne aplikacije. Samo da dodam za ovo - ne treba, ako imaš roaming. I Google Maps mi je donekle radio. Bar za mene iz Australije, poznanicima koji su bili u Kini nedavno takođe radio Facebook itd. Mali off, zaglavili su u Pekingu za vreme parade, hotel u lockdown-u Na sreću bio je samo jedan dan. Ali ako nameravaš da uzmeš sim karticu u Kini, trebaće ti VPN. 50 minutes ago, djura.net said: Prosle zime je trebao neki gig da se radi u Shanghaju, ali se, nazalost, izjalovilo. Šangaj je baš metropola, ima šta da se radi i vidi. Najlepši grad u Kini, od onog što sam ja video - a to je četiri grada haha.
nemanjaol Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago @Darko Da, virtualni sim je u stvari to. Kupiš karticu sa romingom. Mi smo imali Singapursku pošto nam je Kina zapravo bila samo usputna stanica na putovanju, pa nam je trebalo nešto što radi u više zemalja Azije. Ali i pored toga, Google mape su baš bagovale, ostalo je sve radilo kako treba
Recommended Posts