Džudi Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 (edited) Anketa-tema o godinama forumaša bila je izuzetno posećena i vidim da je do sada glasalo 124 forumaša. Postavljam novu anketu, ne zato što sam radoznala i što želim da znam sve privatne stvari admin-mod tima i forumaša. Mislim da ne bi bilo loše da postoji i ova statistika... Edited July 11, 2019 by Džudi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjekoslav Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 dobar topic (tebi to s anketama izgleda bas lezi). kritika: a sto ako neko zivi u Madjarskoj, ili u Bugarskoj, ili u Italiji, ili na koncu konca bilo gdje u svijetu, a nije dijaspora? zasto se neki Rus, ili Amer, ili Nizozemac, ne bi ovdje pojavio? recimo, neko sa studija slavistike u Berlinu, ili Budimpesti. ili neko ko je npr. fan Novaka Djokovica, zivi u Australiji, i nema nikakve (druge) veze s ovim prostorima? ergo, 1) Srbija, 2) Regija, 3) Svijet, 4) Dijaspora, 5) Ne zelim odgovorit. tako bih ja postavio anketu. ja sam btw. iz Osijeka. ergo Regija. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonnhy Clash Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 Beograd, glavni grad SFRJ i SR Srbije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 Ja sam, s oproštenjem, iz Srbije. I, još gore, Beograd i okolina. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 2 minutes ago, Div said: Ja sam, s oproštenjem, iz Srbije. I, još gore, Beograd i okolina. Oprosteno Ja sam sad iz Phillija, sto vecina zna 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 Honey Badger - poluteska, Big Smoke, NW2 Blighty 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinik Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 (edited) ... Dörtjol: (turcizam: 4 + raskišće, mesto, raskrsnica, gde se ukrštaju 4 puta) Moj centar sveta. >> ... uopšte ne bi trebalo da začudi informacija da je upravo na Dorćolu, davne 1522. godine, odmah nakon osmanlijskog osvajanja Beograda, otvorena prva kafana na ušću Save u Dunav... ... Deo Beograda u kojem je to možda i najizraženije je Dorćol, istorijska četvrt koju naseljava posebna etnička grupa - Dorćolci. Blizina strogom centru grada, a relativna mirnoća života, neodoljivo privlače i one koji su u njemu odrasli i one koji nisu a hteli bi da se dosele. ... << Mozda jednom napisem neki 'fiction' o gostima / jelovniku te prve kafane. Imala je na prvom spratu 'sobe za prenociste'. (nedostaje smiley sa 'crvenim saksijama na glavama') ... Edited July 11, 2019 by Kinik 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 Livermore srce vinarija zaliva San Francisca. Inače podreklom iz sela Vračar na Slaviji. Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Livermore California https://maps.app.goo.gl/LmU6FSWMSNR3mm9UA Zaboravih da kažem da se jedan hemijski element zove po nama. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doorn Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Down With The Sickness Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 (edited) Zivim bas ovde, u parku i na reci. Lep je, miran kraj, malo dosadan za moj ukus, ali tu su mi deca i zelim biti blizu, na 5 miinuta. Jos malo, posle mogu gde hocu. Posao mi je udaljen manje od 10 minuta voznje, sto je meni neopisivo jako vazno. Zivim u zgradi, kuce su ovde od 3 miliona (za popravku ) do 20 miliona dolara malo bolje ……. mozda u nekom drugom zivotu . Ako mi zavidite zbog parka …….. razocaracu vas, ja nikada u park ne idem. Samo na bazen iza zgrade. Nisam ljubitelj prirode, znam da propustam, ali …… necu protiv sebe. Park je dugacak 7 kilometara i pesackom ili biciklistickom stazom se stize do Ontario jezera. Ja sam ovde, tacno na sredini. Kako sam se nadala, dobro sam se udala je sve sto bih imao da kazem ………………. ziveo kapitalizam !!! Quote Edited July 11, 2019 by Denis Jasharevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 (edited) Rodjen na Vozdovcu, odrastao na Vozdovcu, tu cu i kosti da ostavim akoBogda - ako se podavalski kraj ne odcepi u posebnu opstinu (drzavu). Edited July 11, 2019 by Kronostime 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonnhy Clash Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 6 minutes ago, Kronostime said: Rodjen na Vozdovcu, odrastao na Vozdovcu, tu cu i kosti da ostavim akoBogda - ako se podavalski kraj ne odcepi u posebnu opstinu (drzavu). Svaka čast! Odrastao si u pravom radničkom i proleterskom kraju. Ja sam na Vračaru i prosto me nervira moj kraj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 3 minutes ago, Jonnhy Clash said: Svaka čast! Odrastao si u pravom radničkom i proleterskom kraju. Ja sam na Vračaru i prosto me nervira moj kraj. Koji deo Vracara? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonnhy Clash Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 (edited) Blizu Kalenić pijace. Gde su ove Hadži ulice. Njih 2,3 Edited July 11, 2019 by Jonnhy Clash Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 https://mooigorinchem.nl/nl/vesting Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 London, Ontario 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Down With The Sickness Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 4 minutes ago, Sunshine State said: https://mooigorinchem.nl/nl/vesting Lepo, oduvek sam voleo Holandiju, neki mir koji mi odgovara, iako bas i nisam taj tip, neobjasnjivo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doorn Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 20 minutes ago, Sunshine State said: https://mooigorinchem.nl/nl/vesting Nismo daleko Maasdam 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
quad Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 jevrejska/v.stepe kako kad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 pitanje je odakle smo otisli ili gde smo dosli/posli? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 8 hours ago, Vjekoslav said: dobar topic (tebi to s anketama izgleda bas lezi). sta mislis o temi `koju velicinu nosite` (xs, s, l, xl++++) ili `kako se zovete kada niste nick` 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džudi Posted July 11, 2019 Author Share Posted July 11, 2019 8 hours ago, Vjekoslav said: dobar topic (tebi to s anketama izgleda bas lezi). kritika: a sto ako neko zivi u Madjarskoj, ili u Bugarskoj, ili u Italiji, ili na koncu konca bilo gdje u svijetu, a nije dijaspora? zasto se neki Rus, ili Amer, ili Nizozemac, ne bi ovdje pojavio? recimo, neko sa studija slavistike u Berlinu, ili Budimpesti. ili neko ko je npr. fan Novaka Djokovica, zivi u Australiji, i nema nikakve (druge) veze s ovim prostorima? ergo, 1) Srbija, 2) Regija, 3) Svijet, 4) Dijaspora, 5) Ne zelim odgovorit. tako bih ja postavio anketu. ja sam btw. iz Osijeka. ergo Regija. Kasno sam ukapirala da dodam inostranstvo, mada mislim da i dijaspora može da prođe. Ovu anketu i onu drugu sa godinama, postavila sam davno na ex RTS forumu i admin mi je poslao mejl zahvalnosti Te informacije su im bile potrebne radi statistike. Ne znam da li je i ex B92 imao slične ankete. 4 hours ago, Kronostime said: Rodjen na Vozdovcu, odrastao na Vozdovcu, tu cu i kosti da ostavim akoBogda - ako se podavalski kraj ne odcepi u posebnu opstinu (drzavu). Ja sam rođena u bolnici na Savskom Vencu, ali sam odrasla i živela do prošle godine na Voždovcu ( na Trošarini )...sada sam na Zvezdari- jedna zgrada me deli od Voždovca. Podavalski deo će teško dobiti ponovo opštinu, o tome se priča od neke 1992 godine i ništa...A Ripanj je do 1956, koliko znam bio posebna opština. 1 hour ago, quad said: jevrejska/v.stepe kako kad Znači..pomalo Voždovčanin.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinik Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 59 minutes ago, Mama_mia said: ... pitanje je odakle smo otisli ili gde smo dosli/posli? ... Hm, to je ono biblijsko: Quo vadis? Imao je Sveta Vukovic nesto o 'putevima koji nas vode i odvode' ... ali ne mogu da se setim / nadjem. ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 (edited) Odrastao u Prištini a danas stanovnik "Cerak republike" Edited July 12, 2019 by perkos 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
duško matić Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 Novi Sad, naselje Podbara, miran stari deo grada. Inace poreklom iz Iriga, pa ziveo u Rumi dok nisam dosao u NS da studiram. Zavrsio studije, zaposlio se, ostalo je istorija. Vise puta razmisljao da zapalim za NL, ali trenutno je zelja malo splasnula posto me je kuvanje piva bas bas okupiralo. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts