Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mene zanima da li Amerika zna gde se krije verski vodja Irana? Sa tom strateskom bombom koju nose mogli bi da gadjaju taj bunker gde je verski vodja i sigurno probiju isti.

Posted
22 hours ago, Angelia said:

Trump ima I da misli o svojoj politickoj situaciji, nije sve crno/belo. Ima dosta otpora u americkoj javnosti za vojnu intervenciju. Pogotovo ako izraelci mogu to da obave sami. Nema uopste pitanja da vecina smatra da Iran ne sme da ima nuklearnu sposobnost, samo se ne slazu kako to postici. I koji su rizici razlicitih varijanti. Naravno da je napustio G7 zbog Irana, to je svakom razumnom jasno.  A moguce je i ovo sto iranci tvrde, da je ovo "u toku dve nedelje" samo da se stvori element iznenadjenja, a u medjuvremenu se poziciraju US snage. Drugo, postoje I znakovi da postoji mogucnost da se iranci pobune protiv rezima, dugo je Mossad tamo.

Izrael sad daje izjavu za svoje gradjane da se spreme za duzu akciju, medjutim tako su i 13tog govorili kako Trump ne dozvoljava napade, da Bibi ide na vencanje sinu.... Tako da ja ne bih pravila preduhitrene zakljucke.  

Koliko znam, nije starije od nedelju dana ili par dana, ispitanici su, i jedni i drugi, reps i dems, u svakom slučaju, oba su daleko iznad 50% u vezi mula i njihovih sranja. Nisam video stanje u vezi pitanja, kako to postći.

Izrael svakako ima svoj scenario, ali više mi je tu udar na ego. On samo solejmanija, izrael čitav mulaški vojni vrh i nuklearne fizičare. Gotovo je nemoguće razmišljati o trumpu, kao racionalnoj osobi, između ostalog, zbog odnosa prema saveznicima, to ne sjebavaš. Ne sjebavaš, decenije i vek poverenja.

Potvrđujem gomilanje snaga, mnogi se danas slažu, previše je resursa skupljeno, da bi to samo bio fordow.

Vratio se koliko-toliko internet u iranu, može da potpomogne razvoj situacije ka smeni mula.

Posle jučerašnjih razgovora u ženevi, rekao bi da su evropski zvaničnici prilično sigurni u nemogućnost diplomatskog rešenja, koje oni traže.

Trenutno je aktuelno da je u toku moguća izraelska taktička operacija u fordow.

Posted

Moje je mišljenje da SAD neće intervenisati, to bi bilo samoubistvo za Republikansku stranku a oni više brinu o tome nego šta je dobro za SAD. Tramp to ostavlja kao mogućnost čisto da bi pritisak na Iran bio veći jer ulazak i SAD u rat bi značio još goru poziciju po njih i skoro sigurnu devastaciju države nakon mesec do dva bombardovanja.

Što se tiče kopnene invazije to bi bilo kontraproduktivno jer bi time i one koji su protiv Mula okrenuli da budu neutralni ili možda čak i za Mule. Jedino što bi moglo imati logike je invazija na taj deo uz Iračku granicu gde su glavna nalazišta nafte no to bi iziskivalo dosta snaga koje SAD u ovom momentu sigurno nema a ne verujem da će rat trajati toliko dugo da ih mobilišu. Druga moguća meta desanta je Bandar Abas (otprilike na sredini Iranske obale tačno naspram tesnaca Hormuz). Tu se nalazi velika baza Iranske mornarice a taj prepad bi mogao da su uradi sa manjim snagama koje SAD može da grupiše za par nedelja. No i to je veliki rizik a zna se da Tramp nema klikere za tako nešto.

Ako sam u krivu mislim da će se SAD priključiti i da će biti samo bombardovanje mesec do dva nakon čega će ih toliko devastirati da će se država teško oporaviti u narednih nekoliko godina. Verovatno nešto po uzoru na Siriju, dovesti državu u takvu situaciju da narod vidi da država sa sadašnjim vođstvom nema ama baš nikakvu perspektivu.

Posted

@Klotzen kopnena invazija nije ni misao. Ako treba da razmisljam sta je opcija to je tvoja zadnja. U pravu si da Trump ima politicki problem, ali moguce je I da ne bude potrebe da se mesa jer Izrael moze da zavrsi posao. Medjutim, on mozda I mora, a politicka situacija ce se promeniti cim je akcija uspesna. Napakovali su toliko opreme tamo, da je napad mozda jedina opcija. A I druga stvar, na ME ne pretis u prazno. Tako da mozda ceka na provokaciju.

Posted (edited)
1 hour ago, Klotzen said:

Ako sam u krivu mislim da će se SAD priključiti

U krivu si, this did not age well :classic_biggrin: Tramp baš izjavio da je US bombardovala nuklearna postrojenja Fordo i još dva druga postrojenja, ne setih se imena.

Edited by Darko
Posted
2 minutes ago, Darko said:

U krivu si, this did not age well :classic_biggrin: Tramp baš izjavio da je US bombardovala nuklearna postrojenja Fordo i još dva druga postrojenja, ne setih se imena.

Da upravo objavili. Natanz i isfahan mislim da se zove. I B2 su vec van Irana. Eto, sumnjala sam da se kuva, kad I Trump i Bibi udju u komadne centre. Ne pomeras B2 bez razloga. Izrael izgleda daje podrsku u vazduhu I skida jos neke ciljeve.

Posted

Trump se obraca naciji u 10 pm (sat i 40 min). Sad cemo videti sta ce Iran uraditi, iako su ranije pominjali puskaranje oko Fordow.

Realno, bilo je za ocekivati. Ne mozes samo da pretis.

• Like 1
Posted

Izrael I Iran potvrdili, slike iz Fordow su .... sulude.izgleda da su unistili celu planinu. Sve americke baze su na high-alert. Huti prete, ne kontaju da su sledeci. Hamas danas dosao u Egipat da pregovara ....

Posted
2 hours ago, Klotzen said:

...će ih toliko devastirati da će se država teško oporaviti u narednih nekoliko godina. Verovatno nešto po uzoru na Siriju, dovesti državu u takvu situaciju da narod vidi da država sa sadašnjim vođstvom nema ama baš nikakvu perspektivu.

Ti ovde razmišljaš kao pripadnik zapadne civilizacije.

Sve tamo zavisi od uticaja vere i na njihov pogled o devastiranju.

Posted (edited)
8 minutes ago, 033zero330 said:

Ako se misli na video koji sada kruži od strane Israel News Pulse, to je lažnjak.

Iskreno ne znam, jer svi cekaju na potvrdu. Ne znam ko je Izrael News Pulse, ali u pravu si da treba sacekati potvrde. Gledala sam neki podcast koji je pokazao sliku, ne video.

Edit: u pravu si, upravo sam cula da je ta slika laznjak

Edited by Angelia
Posted

BBC nije trt.mrt, znaci izvrsen je napad, plus registrovan je i zemljotres od nekih 5 rihtera u oblasti postrojenja. Vest o potresu je prvo izasla.

Posted
10 minutes ago, DJORDJE said:

BBC nije trt.mrt, znaci izvrsen je napad, plus registrovan je i zemljotres od nekih 5 rihtera u oblasti postrojenja. Vest o potresu je prvo izasla.

Izvini ali BBC je BS vec neko vreme, godinama ako ne deceniju. Odbijali su da Hamas zovu teroristima. BBC nije ono sto pamtimo. Bilo je i ono da su dobijali grantove od USAID. Englezi mrze BBC, zato sto redovno lazu. 

Mediji koje smo smatrali za gold standard, danas lazu redovno.